blazar.is.back2 03.05.07, 19:47 Bardzo ciekawa sytuacja w Szkocji. Final w najgorszym przypadku za 3 lata. Czy Szkocja ma szanse na samodzielnosc ? I czy przetrwa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Secesja Szkocji ??? 03.05.07, 20:27 A jesteś inteligentny?No to pomyśl! Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 mowiac ze on inteligentny jest, jest dla niego 05.05.07, 19:15 olbrzymia obraza... Odpowiedz Link Zgłoś
blazar Re: Secesja Szkocji !!!!! 04.05.07, 22:29 Brawo!!!! Wygrali narodowcy. Panowanie Angli konczy sie. Niedlugo trzeba bedzie zmienic atlasy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Oczywiscie ze ma :))) 04.05.07, 22:34 obejma ja wtedy dotacje Unijne... (jak Polske) ktore bedzie placic m. in. Anglia... tyle, ze... via Bruksela. Czy to sie Szkotom oplaci? moim zdaniem.. - NIE. ale wybor nalezy do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Formalne ma :) 04.05.07, 22:50 i tylko o tym mowilem. Politycznie - to bez sensu - co chyba jasno wynikalo z mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: kocham szkotow, a szczegolnie jednego 04.05.07, 22:52 przyznaje, choc mieszkam gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
nsz1 Szkoci byli bardzo przyjazni polskim zolnierzom... 04.05.07, 23:01 podczas 2 WS. Angliki to sa sukinsyny, rozbicie tego angielskiego dranstwa lezy w interesie RP. Anglia czyli odwieczny wrog Polski, nawet po 1 ws OSTRO sie sprzeciwiala powstaniu panstwa polskiego. Brawo Szkoci, rozbijcie to cale angielskie gowno i pamietajcie o swoim Braveheart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emaglara Re: Szkoci byli bardzo przyjazni polskim zolnierz 04.05.07, 23:09 szkoci nasi przyjaciele sa, ji jia ho ! Odpowiedz Link Zgłoś
blazar Re: Szkoci byli bardzo przyjazni polskim zolnierz 04.05.07, 23:39 Podzielam opinie!!! Niech zyje Panstwo Szkockie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emaglara Re: Szkoci byli bardzo przyjazni polskim zolnierz 04.05.07, 23:43 blazar mam podwojne uczucia do ciebie, ale w tym temacie sind wir einig, serio . Odpowiedz Link Zgłoś
blazar Re: Szkoci byli bardzo przyjazni polskim zolnierz 05.05.07, 00:03 Ja jestem bardzo za Szkocja, poniewaz znam Szkotow i Szkotki ( te doglebnie ;) ). Mieszkalem tam kilka lat. Sa bardzo serdeczni, nie maja uprzedzen, przeciwnie, kiedy pilem w wiejskich pubach, dziadki, miejscowi osilkowie i ludnosc tubylcza odnosila sie do mnie z szacunkiem. To pewnie pozostalosc po naszych pilotach. W charakterze sa bardzo podobni do nas, sa waleczni, honorowi, towarzyscy i z fantazja i umieja pic. Zdobylem ich serca,( w pubie) kiedy to powiedzialem ze nienawidze szkockiej z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 ale ich mlodziez,strasznie lubi Polakow 05.05.07, 19:16 bic, a szczegolnie ciezarne kobiety....moze po odzyskaniu niepidleglosci zaczna sie z Anglikami bic. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi078 Re: Secesja Szkocji ??? 04.05.07, 23:43 > Bardzo ciekawa sytuacja w Szkocji. Final w najgorszym przypadku za 3 lata. > Czy Szkocja ma szanse na samodzielnosc ? I czy przetrwa ? A czemu miałaby nie przetrwać? Już nie tacy przetrwali. Sąsiednia Irlandia trwa i świewtnie sobie radzi, to i Szkocja da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: Secesja Szkocji ??? 05.05.07, 00:20 Nie zrobią secesji,oni w kółko GADAJĄ tylko o tym.Mają swój parlament,w którym Anglicy nie mają nic do powiedzenia.Robią z siebie ofiary jakiegoś ucisku.Anglicy mają opinie kolonizatorów a Szkoci ,którzy podbijali świat na równi z nimi i bogacili się uważani są za jakichś pieprzonych bojowników o wolność.Dodatkowo mają kompleksy.Nie bylem w Szkocji,przyznaję,ale nie znam Szkota poznanego w Londynie,który by,zupełnie bez powodu zresztą,nie powiedział kilka razy "english wankers".Tymczasem sami Szkoci nie wzbudzają w Anglikach większych emocji.Londyńczyk Ian ,z którym pracuje,odpowiedział zapytany,że mogą się odłączyć dzisiaj wieczorem.Nie wierzę ,że UK zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
perk Re: Secesja Szkocji ??? 05.05.07, 18:39 I czy przetrwa ? Jesli Szkoci wezma ze soba geograficznie ich rope w North Sea, to angole bez przewrotu spreparowanego w Szkocji nie maja szans zalatwic tego inaczej. Juz czas na rozwiazanie potworka p.t. UK. Walia nastepna. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Popierajmy secesje kosowa a potem sląska szkocji 05.05.07, 22:59 Popierajmy secesje kosowa a potem sląska szkocji im niejsze panstwo tym mniej się płaci podatków Odpowiedz Link Zgłoś