nagroda_z_konkursami 22.12.03, 22:42 poprzestan na tej skromnej wiedzy, ze daleko Ci do znajomosci Militariow jakie posiada MC. Wiem, ze to boli, ale Merkava od Challengera tez sie troche rozni. Nie músi byc to dla Ciebie jasne. Ale to Twoj klopot. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus juz tlumacze - tlumaczenie czegokolwiek 23.12.03, 00:26 konkursowi z czyms tam jest absolutnie bezcelowe - wyjasnienie jest w tym poscie nastapil blad w tekscie Autor: marcus_crassus Data: 15.12.2003 16:23 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - a) uzyto slowa "rifle" zamiast "pistol". myslac zas o karabinach po prostu wpisujac 9 mm myslalem o 7.62 mm NATO-> i nie bede z juz tlumaczyl dlaczego akurat popelnilem taki blad i ze sa i karabinki 9 mm wiec moglem pomyslec o 9 mm i dlaczego akurat myslalem o tym bo to juz jest zupelnie bezcelowe... natomiast kwestia odrzutu ma o wiele wieksze pole to zdefiniowania niz sama uzywana amunicja - dotyczy to wielu szczegolow konstrukcyjnych broni...co do utrzymania stabilnosci na 5.56 to dotyczy to m.in strzelania z tej amunicji bez oparcia i uzyskiwanych rezultatow...nie bede wiec sie wdawal w dyskusje na tym polu gdyz a)nie jestem ekspertem od balistyki i nigdy ta kwestia mnie szczegolnie nie interesowala,nie bede wiec sie wdawal w rozwazania w temacie ktory nie jest ani moja domena ani w ktorym czulbym sie jako ekspert i mogl swobodnie poruszac... kwestie ktore poruszylem sa jasne i nie trzeba ich tlumaczyc - nie znam szczegolow konstrukcyjnych tego izraelskiego wynalazku i szczytrm glupoty jest pytac mnie jak on dziala i jak zachowuje stabilnosc - jakbym wiedzial sam bym go zaprojektowal - lub inni inzynierowie na swiecie - najwidoczniej wlasnie zydzi wymyslili cos co rozwiazalo problemy... dalsze tlumaczenia w tej kwestii uwazam za bezcelowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prad KOGO OBCHODZI O CZYM MYSLALES - DALES D* I TYLE :) IP: *.abhsia.telus.net 23.12.03, 01:27 myslalem... chcialem powiedziec... tak naprawde mowilem... eee co za belkot :) "jestem dupek i nie potrafie sie przyznac do oczywistego bledu" to chciales powiedziec druga dana88 dla ktorej "jak sie zabije jednego zyda" to juz sie jest "masowym morderca" Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ja nie moge dac d...:))) 23.12.03, 03:22 wszystko co pisze jest tylko ukazaniem rzeczywistosci na tym swiecie - po prostu nie moge "dac dupy"...wy tutaj jak dzieci popiskujecie w stylu "ktos dal dupy'," ale mu przysralem"...ja nie moge "dac dupy" bo to co za mna stoi to nie to czy mam racje albo czy zrobie blad czy nie - za mna stoi rzeczywistosc - tak samo jak za dana stoi mur i merkava... dana moze mowiac wprost powiedziec co chce-swiat rzeczywisty jest za nia... nie kumasz tego?? niewazne ile wyprodukujesz tekstu na forum - forum jest o rzeczywistosci i tam odbywa sie "konfrontacja" naszych pogladow...na forum kazdy jest rowny - tak samo glupiec i tak samo czlowiek madry - dlatego jestem tutaj ja (madry) i de facto moje argumenty nie sa w stanie zupelnie nic tobie(glupiec) zrobic - tak samo jak byle palestyn moze tutaj wyzwac zydow i dane jak chce i powiedziec ze ma ich w dupie... ale konfrontacja ich pogladow nie odbywa sie wg tego co powiedza na forum a w swiecie rzeczywistym - dlatego zawsze jako argument za mna nie gadam ton tekstu ale po prostu pokazuje - a to merkave,a to najnowsza bron US a to mur izraelski... forum jest nie istotne - liczy sie realny swiat - a tam wasze dupy sa prane nieustannie a moja dupa jest bardzo bardzo wysoko :)))))) i dlatego ja jestem "zwyciezca" a ty jestes tylko maly "looser" i cokolwiek zdarzy sie na forum tego nie zmieni :))) vae victis :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: juz tlumacze - tlumaczenie czegokolwiek IP: *.fastres.net 23.12.03, 09:28 Nie rozumiem, dlaczego sie tlumaczysz przed polaczkowym ( nie mylic z Polskim) Zelingiem, im cos zostalo z kommunizmu, kazdy mial jakis pseudomin, w zaleznosci od tematu zebrania partyjnego. Jezeli ,ktos sie czepia szczegolow, to jest tylko oznakiem ,ze nie rozumi sedna sprawy. Szczegolow nawet polgeniusz sie moze nauczyc na pamiec, ale abyb zrozumiec sens, do tego nie wystarczy byc polaczkowym ( nie mieszac z Polakami) geniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nagroda z konkursami to "bushewik" ;)))) 23.12.03, 12:00 i to nie to samo co konkurs z nagroda ;))) wesolych swiat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmillek przebierasz nozkami az milo patrzec :D popiskujesz IP: *.153.39-62.rev.gaoland.net 23.12.03, 09:18 Odpowiedz Link Zgłoś