rena-ta49 01.10.09, 15:00 Jak myślicie, wybronią go koledzy czy umyją ręce i odetną się od niego? www.tvn24.pl/-1,1622003,0,1,afera-hazardowa-po-zwoluje-zarzad-partii,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Trudno wyczuć? 01.10.09, 15:08 Jest tam wzmianka o Mirku (Drzewiecki) i Grzegorzu (Schetyna), czyżby klika w sitwie? Klika anty Tuskowa? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 To jest dobre! 01.10.09, 15:11 Cyt. "Jak wyjaśnił, projekt pierwotnie zakładał m.in. przeniesienie decyzji dotyczących salonów gier z Ministerstwa Finansów na poziom samorządów. - Sygnalizowałem, że to duże korupcyjne zagrożenie, minister finansów się zgodził - dodał Chlebowski." ------ Czyli ci na szczycie wiedzą, że w samorządach jest multum korupcji! Hahaha... demokracja! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To jest dobre! 01.10.09, 15:13 Nooo , oczywiście przykład idzie jakby nie było z góry !!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Trudno wyczuć? 01.10.09, 15:12 To bardzo możliwe , ale też może być tak ,że Tusk im wisi ważniejsze są ich własne lody ! Odpowiedz Link
ryszq Coś musiało być na rzeczy... 02.10.09, 07:48 ...skoro został zdymisjonowany. Za czasów Solidarności wierzyłem w uczciwość polityków. Teraz przekonuję się , że mamona przesłania im wszystko. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Celowo założyłem tu wątek o predyspozycjach, 02.10.09, 09:13 nie da się ukryć, że większość naszej tzw. klasy politycznej ma genetycznie zakodowane predyspozycje sługi, a wiadomo przecież, że cwany sługa zawsze kombinuje, jakby tu pana oskubać. Dawniej było popularne takie powiedzenie: puścisz chama do biura, to atrament wypije. Nie powiem, jest wesoło, bo gdy tak się przez dłuższy czas tą naszą politykę obserwuje, to Molier ze swoją komedią "Mieszczanin szlachcicem" może się schować, nasi "z góry" go biją na głowę! Odpowiedz Link
ryszq Re: Celowo założyłem tu wątek o predyspozycjach, 02.10.09, 09:29 No patrz jakie masz wyczucie. Ja tak z uwagą nie śledzę sceny politycznej ale zawsze mnie podrywa z miejsca jak się wytworzy wokół ważnych w naszej polityce ludzi którym nasze społeczeństwo - jakby nie było - jednak zaufało. Pocieszające w tym jest , że nie sprawdzę tej pogody w 2056 roku. Obecnie najlepsza pogoda była dla bogaczy i dla aferzystów. I jeszcze długo dla nich będzie. No i co ja mam z tego , że żyłem - i choć nadal jeszcze przebieram nóżkami - w ciekawych czasach? Niebawem skleroza przyćmi mi wszystko co za mną było. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 To nie wyczucie 02.10.09, 09:42 Wątek o predyspozycjach zakładałem z myślą o politykach. Miałem to co powyżej, właśnie tam napisać, ale zdarzyła się ta sprawa z Chlebowskim..., więc tutaj napisałem co o nich wszystkich sądzę. Odpowiedz Link
ryszq Re: To nie wyczucie 02.10.09, 09:46 Zbliża się potężne trzęsienie naszej sceny politycznej. Będzie się działo , oj działo. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No i właśnie, 02.10.09, 09:58 Ryszard jak zwykle trafnie! Czyli wszystko się zgadza forumbezgranic.bloog.pl/?_ticrsn=3&ticaid=68d99 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To nie wyczucie 02.10.09, 13:53 ryszq napisał: > Zbliża się potężne trzęsienie naszej sceny politycznej. Będzie się działo , oj > działo. Zrobi się być może karuzela stanowisk , natomiast mnie się wydaje ,ze to będzie tylko zmiana stołków , nic więcej , nikt nowy tam nie zostanie dopuszczony, oni tymi lodami które kręcą dzielą sie miedzy sobą !!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Trudno wyczuć? 02.10.09, 13:49 rotman69 napisał: > proste wywalić ich i tyle Też jestem takiego zdania , tylko na ich miejsce wcale lepsisi i mnie pazerni nie przyjdą , wręcz może gorsi ! Odpowiedz Link
wadera5 Re: Trudno wyczuć? 02.10.09, 10:54 A już myślałam ,ze Ryśki to takie fajne chłopaki! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Trudno wyczuć? 02.10.09, 13:56 wadera5 napisała: > A już myślałam ,ze Ryśki to takie fajne chłopaki! I chyba się nie pomyliłaś Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Wysunę tutaj szokującą dla Was tezę: 02.10.09, 09:54 PiS, rękoma Kamińskiego, działa na korzyść ... no zgadnijcie? Tuska! Zakładam, że Tusk zostanie prezydentem, więc stanowisko szefa PO będzie wakujące. Chyba najlepszym układem dla Tuska-prezydenta byłoby mieć za szefa PO "swojego człowieka"? Moje podejrzenia są tego rodzaju, że w PO jest "silna grupa" Schetyny, o czym już wróble ćwierkają. Nie wiem na ile Schetyna jest spolegliwy wobec Tuska, chyba niezbyt, bo to silna osobowość i samodzielna. Sorry, wystarczy tego "upolityczniania". Zaznaczam, że wiarygodność powyższej tezy jest "patykiem na piasku pisana". Odpowiedz Link
ryszq Qrdelebele! 02.10.09, 11:04 wadera5 napisała: > A już myślałam ,ze Ryśki to takie fajne chłopaki! To chyba zasłyszane z TV, a telewizja nie zawsze prawdę Ci powie. Tadeusz! Nie wiedziałem i nie miałem pojęcia , że się tam znalazłem. Coś podobnego! No nie rób mi tak. Bo mnie wszyscy palcem będą wytykać. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Co zaś??? 02.10.09, 14:21 ryszq napisał: > Tadeusz! Nie wiedziałem i nie miałem pojęcia , że się tam znalazłem. Coś podob > nego! No nie rób mi tak. Bo mnie wszyscy palcem będą wytykać. ------ Taki duży a boi się wytyków?? No co? Źle Cię podsumowano? Ja pierniczę, Ryszard jest "Nasza skarbnica wiedzy i doświadczenia" ... każdy by tak chciał a On narzeka?? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Qrdelebele! 02.10.09, 14:34 O Ryśkach, póki co, cisza. Oczywiście nie licząc Kalisza. Ale on z takiej "parafii", która się nie liczy. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Za to mówi się 02.10.09, 14:37 o Zbychu, Grzechu i Michu... do tego "triumwiratu" dorzuciłbym Czumę i kilku innych pomniejszych "grzeszników" Odpowiedz Link
darima_ka Re: Qrdelebele! 03.10.09, 13:07 ryszq napisał : Tadeusz! Nie wiedziałem i nie miałem pojęcia , że się tam znalazłem. Coś podobnego! No nie rób mi tak. Bo mnie wszyscy palcem będą wytykać. Ja Ryszardzie podzielam zdanie Tadeusza, i uważam ,że Jego ocena Ciebie jest bardzo trafna . Odpowiedz Link
rena-ta49 Zbyszek , czyś ty rozum postradał 02.10.09, 14:24 www.tvn24.pl/-1,1622139,0,1,zbyszek--czys-ty-rozum-postradal,wiadomosc.html Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Zbyszek , czyś ty rozum postradał 02.10.09, 19:03 No to PO ma kłopot z koalicjantem. Odpowiedz Link
wadera5 Re: Ąckii,kiedyś sie doigrasz? 02.10.09, 19:20 wiadomosci.onet.pl/5547281,1,2,1,relacjetv.html Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Oj Wadera, 02.10.09, 19:36 co Ty mi tu wciskasz bredzenie osobnika, którego jedynym wyróżnikiem jest bezczelność i chamstwo? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Rozumiem, 04.10.09, 15:10 Ta druga lubi tego... chudego, bo liczy na to, że ma długiego? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Jaaaaaaaasna cholera!!!! 04.10.09, 20:36 Nawet tak poważny wątek zeszedł na seks, nie wiadomo kiedy i w jaki sposób??? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jaaaaaaaasna cholera!!!! 04.10.09, 20:38 tadeusz_ski.51 napisał: > Nawet tak poważny wątek zeszedł na seks, nie wiadomo kiedy i w jaki sposób??? Hahaha, czyli znów zszedł na "dziady"? Odpowiedz Link