Dodaj do ulubionych

CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT!

08.09.10, 22:13
Nie wiem od czego zacząć.. mam pytanie dlaczego wzniesiono kare śmierci? Dlaczego nasze prawo jest chore? Dlaczego jest tyle agresji i zła na świecie? Dlaczego niektórzy uważają że są ponad prawem? Dlaczego są gwałty, oszustwa, morderstwa, itp.?
Powiem w ten sposób, jeżeli chodzi o dzieciaki z gimnazjum, to wiem dlaczego tak się zachowują, to przeważnie wina rodziców- piją, ćpają, brak zainteresowania, te całe wychowanie bezstresowe... itp. . Czasem myślę o roku 2012, ciekawe czy będzie koniec świata? Z jednej strony to dobrze bo nareszcie Bóg wszystkich osądzi sprawiedliwie!! A z drugiej chciałabym w przyszłości założyć rodzinę... Ale nie potrafię zrozumieć jak jakieś dorosłe bydle może zgwałcić małe dziecko, do tej pory pamiętam co mówili w wiadomościach w zeszłym roku... płakałam parę dni.. to straszne!
Uważam, że gwałciciele powinni mieć dożywocie+wykastrowanie! Zabójcy nieważne czy 13latek czy 47latek, minimum 30lat w więzieniu, a nie 5lat. To nasze prawo jest chore! Chore!!!! Tylko ktoś z małym móżdżkiem mógł to wymyślić!
Dziś przechodziłam koło podstawówki, dzieciaki ok 8lat przeklinały gorzej niż 25latek.. Wiem że każdy kiedyś zacznie, ale już w podstawówce? Rodzice powinni się ocknąć, to ich wina!
Przeważnie piją, ćpają, brak zainteresowania dzieckiem prowadzi do katastroficznego finału...
Ludzie zróbcie z tym coś... Ja jestem młoda mam 20lat, to nie chodzi oto że za moich czasów było inaczej.. może i było, ale wszystkie czasy sątakie same.. pozatym to nie czas to wszystko tworzy, ale społeczeństwo!
Narkotyki zalegalizowane? horror! Alkohol powinien być zabroniony, a tu takie coś? Niech się już wszyscy leczą!!!! A psychologowie najbardziej! Myślą że mają świstki i że wszystko wiedzą?! Nie! Jestem dyzortografikiem, jak byłam w podstawówce pani psycholog kazała mi coś narysować, narysowałam ptaszka w klatce. Pani uznała że chcę uciec z domu.. ja się o tym parę lat później dowiedziałam... to nie prawda, tak naprawdę w domu najlepiej się czułam, mam niesamowitą rodzinę, która zawsze mnie wspiera! A ptaka narysowałam ponieważ czytaliśmy parę dni wcześniej o ptaszku w klatce. Ale jak zwykle psychologowie są najmądrzejsi...
Przepraszam że tak się rozpisałam ale napisałam krople w morzu o moich odczuciach do społeczeństwa..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ksiezniczka-02 Re: CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT! 09.09.10, 10:36
      Częściowo masz rację, to jest chore. I częściowo to wina rodziców,ale tylko częściowo, bo nie wszyscy rodzice ćpają i piją a jednak dzieci im się wymknęły spod kontroli. To jest trudny temat do rozwiązania. To nie tylko nasze społeczeństwo jest takie rozwiązłe. Jak masz dopiero 20 lat to nie pamiętasz , ale ok 15-20 lat temu leciał serial fabularny o szkole w Brooklinie. Nie wierzyłam,że tak wygląda szkoła w Ameryce.Teraz tak u nas wygląda szkoła. Przez te 20 lat podniósł się u nas standard życia, weszliśmy w tzw cywilizację. A człowiek ciągle dąży do czegoś więcej, i dąży do nowych doznań, to niewidzialna machina napędza ten świat. Na całym świecie są ćpuny, pijacy, mordercy gwałciciele,złodzieje i należy ich izolować od społeczeństwa, ale nie zabijać, bo wtedy wszyscy będziemy mordercami.
      • zak-1 Re: CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT! 09.09.10, 11:04
        Osobiście jestem za karą smierci , ale każdy ma swoje zdanie . Moze nie jest aż tak żle z tą naszą młodzieżą , ale jeśli będziemy ( my rodzice ) dalej udawać , ze uczyć wszystkiego ma szkoła , to będzie coreaz gorzej i za niedługo dorównamy USA. Zawsze młodzi ludzie mieli okresy buntu , ale mieli się na kim wzorować , teraz z tyum coraz trudniej . Teraz liberałowie mówią " róbta co chceta" i oni zaczynają robic .
        • darima_ka BRAWO KAZIK !! 09.09.10, 17:50
          Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.
          To ja dziecko na świat wydałam , to na mnie spoczywa głównie
          obowiązek wychowania dziecka, i nie mogę "zwalać " tego na przedszkole , czy szkołę.
          To ja muszę wiedzieć co robi moje dziecko i z kim .
          Robię to co do moich obowiązków należy,
          kocham ,ale nie ślepą miłością , karcę kiedy robi źle,
          nie udaję matki , ja mam obowiązek nią być !
      • darima_ka Re: CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT! 09.09.10, 17:45
        Największy chyba problem polega na tym ,że my się zachłysnęliśmy " tą cywilizacja"
        i importujemy te najgorsze wzorce.Wolność nie polega przecież na tym żeby robić wszystko
        co najgorsze, ale żeby potrafić odróżnić dobro od zła.
        I tego chyba nie wpajają rodzice, nauczyciele?
    • darima_ka Re: CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT! 09.09.10, 17:59
      Pozwolę sobie się nie zgadzać z Tobą .
      Wszystko co zabronione ,jak ten zakazany owoc smakuje najlepiej .
      Problem polega na czym innym , na mądrości człowieka.
      Mądry człowiek wypija lampkę wina , głupi wypije całą butelkę .
      Ska agresja?
      a czy nie wychowujemy dzieci od małego w ten sposób ,że jak tobie w piaskownicy kolega przyłożył , to mu oddaj? Agresja rodzi agresję .

• rena-ta49 Re: CHORE SPOŁECZEŃSTWO ! CHORY ŚWIAT! 10.09.10, 15:25
      Zakazami zazwyczaj osiąga się odwrotny od zamierzonego cel.
      Rzecz polega na czym innym , raczej na dobrych wzorcach w rodzinie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka