codzienna-nadzieja
08.09.10, 22:13
Nie wiem od czego zacząć.. mam pytanie dlaczego wzniesiono kare śmierci? Dlaczego nasze prawo jest chore? Dlaczego jest tyle agresji i zła na świecie? Dlaczego niektórzy uważają że są ponad prawem? Dlaczego są gwałty, oszustwa, morderstwa, itp.?
Powiem w ten sposób, jeżeli chodzi o dzieciaki z gimnazjum, to wiem dlaczego tak się zachowują, to przeważnie wina rodziców- piją, ćpają, brak zainteresowania, te całe wychowanie bezstresowe... itp. . Czasem myślę o roku 2012, ciekawe czy będzie koniec świata? Z jednej strony to dobrze bo nareszcie Bóg wszystkich osądzi sprawiedliwie!! A z drugiej chciałabym w przyszłości założyć rodzinę... Ale nie potrafię zrozumieć jak jakieś dorosłe bydle może zgwałcić małe dziecko, do tej pory pamiętam co mówili w wiadomościach w zeszłym roku... płakałam parę dni.. to straszne!
Uważam, że gwałciciele powinni mieć dożywocie+wykastrowanie! Zabójcy nieważne czy 13latek czy 47latek, minimum 30lat w więzieniu, a nie 5lat. To nasze prawo jest chore! Chore!!!! Tylko ktoś z małym móżdżkiem mógł to wymyślić!
Dziś przechodziłam koło podstawówki, dzieciaki ok 8lat przeklinały gorzej niż 25latek.. Wiem że każdy kiedyś zacznie, ale już w podstawówce? Rodzice powinni się ocknąć, to ich wina!
Przeważnie piją, ćpają, brak zainteresowania dzieckiem prowadzi do katastroficznego finału...
Ludzie zróbcie z tym coś... Ja jestem młoda mam 20lat, to nie chodzi oto że za moich czasów było inaczej.. może i było, ale wszystkie czasy sątakie same.. pozatym to nie czas to wszystko tworzy, ale społeczeństwo!
Narkotyki zalegalizowane? horror! Alkohol powinien być zabroniony, a tu takie coś? Niech się już wszyscy leczą!!!! A psychologowie najbardziej! Myślą że mają świstki i że wszystko wiedzą?! Nie! Jestem dyzortografikiem, jak byłam w podstawówce pani psycholog kazała mi coś narysować, narysowałam ptaszka w klatce. Pani uznała że chcę uciec z domu.. ja się o tym parę lat później dowiedziałam... to nie prawda, tak naprawdę w domu najlepiej się czułam, mam niesamowitą rodzinę, która zawsze mnie wspiera! A ptaka narysowałam ponieważ czytaliśmy parę dni wcześniej o ptaszku w klatce. Ale jak zwykle psychologowie są najmądrzejsi...
Przepraszam że tak się rozpisałam ale napisałam krople w morzu o moich odczuciach do społeczeństwa..
Pozdrawiam