Dodaj do ulubionych

Podział majątku

03.11.15, 15:28
Założenie firmy kupno mieszkania rozdzielnosć majątkowa że krok po kroku realizowałem plan zemsty za jej zdrady itd. Żąda o de mnie wraz z swoją adwokatką tego mieszkania za które place raty jeszcze przez 21 lat połowe moich dochodów z lat 2007 rozdzielnosć do 20012 roku rozwód jakiejs gotówki za opieke nad dziecmi jak bylismy małżenstwem a złosć narasta jeszcze bardziej jak dowiedziała się że zakładam nową rodzine z moją partnerką troche napisałem ale tylko po to by zobrazować moją sytuacje moje pytanie czy ma jakies szanse w tych roszczeniach o które wystąpiła do sądy
Obserwuj wątek
    • kancelariabudrewicz Re: Podział majątku 27.11.15, 11:30
      O ile rozumiem, jest już po rozwodzie i toczy się sprawa o podział majątku. Opis wskazuje, że była ma postawę mocno roszczeniową, ale żeby ocenić, które z jej roszczeń mają sens, a które są próbą wyciągnięcia kasy, musiałbym wiedzieć więcej. Bo na podstawie tak skąpych informacji nie jestem w stanie określić, co przejdzie w sądzie.
    • chamanija Re: Podział majątku 27.11.15, 14:58
      faktycznie - możesz napisać trochę jaśniej co i jak? bo ciężko cokolwiek z tego zrozumieć. a innym może się przydać, zwłaszcza jeśli wypowie się prawnik.
    • adamwier80 Re: Podział majątku 30.11.15, 09:14
      czesc ja w sumie w podobnej sprawie. moja jeszcze zona chce sie ze mna rozwiesc. mielismy burzliwe malzenstwo, byly klotnie i zdrady po obu stronach. ona chce teraz rozwodu i to z orzeczeniem o mojej winie, straszy mnie ze ma niby jakies dowody moich skokow w bok i ze mnie zniszczy? nie mamy rozdzielnosci, slub byl w 2010, od tej pory wspolnie wzielismy mieszanie na kredyt (2011), mamy tez synka. ona stracila prace 1,5 roku temu i od tej pory jest na moim utrzymaniu, a i tak uwaza ze jej sie cos jeszcze nalezy. nadal mieszkamy razem bo nie stac na wyprowadzke ani mnie ani jej poza tym syn wtedy zostanie bez srodkow do zycia. co ta kobieta formalnie moze mi zrobic? komu przypadnie mieszkanie?
      • chamanija Re: Podział majątku 30.11.15, 14:32
        tez mnie to interesuje, ktos cos wie?
        • kancelariabudrewicz Re: Podział majątku 09.12.15, 15:31
          Na pewno zostaną zasądzone alimenty zapewniające utrzymanie dziecka. Jeżeli chodzi o mieszkanie - tutaj sprawa jest bardziej skomplikowana. Sądy biorą już pod uwagę obciążenie nieruchomości kredytem, a jak sądzę skoro żona jest bezrobotna kredyt spłacałeś Ty? Musiałbym znać więcej szczegółów żeby móc się wypowiedzieć konkretnie na ten temat.
          Co do gróźb dotyczących obciążających Cię dowodów - jeżeli faktycznie jest w ich posiadaniu, możesz mieć poważne kłopoty. Jeżeli sąd wyda wyrok z orzeczeniem o Twojej winie, żona może ubiegać się o alimenty także na siebie, ponieważ jej sytuacja materialna z powodu rozwodu znacząco się pogorszy. Możesz być zobowiązany do łożenia na jej utrzymanie nawet do końca jej życia. Dlatego Twoimi priorytetami powinno być teraz dowiedzenie się, czy faktycznie istnieją przeciwko Tobie jakieś dowody oraz? zbieranie własnych. Orzeczenie o rozwodzie z winy obu stron znacznie ograniczy jej prawa do Twoich pieniędzy. Zastanów się kto może być np. Twoim świadkiem na rozprawie - ale z tym trzeba być bardzo ostrożnym, dlaczego - piszę tutaj: www.rozwod-warszawa.pl/blog/kto-to-jest-dobry-swiadek W razie pytań - chętnie odpowiem!
      • adwokatbiernacki Re: Podział majątku 15.12.15, 09:43
        Wobec burzliwego małżeństwa, może się Pan spodziewać, że żona będzie wnosić o rozwód z Pana winy. Orzeczenie winy ma wpływ na potencjalny obowiązek alimentacyjny, proszę zapoznać się z tym wpisem: www.rkbkancelaria.pl/publikacje/73
        Jeśli Pana straszy, to proszę gromadzić dowody w tym zakresie. Będą one bardzo pomocne do sprawy rozwodowej oraz alimentacyjnej.
        W kwestii mieszkania, to decydująca będzie sprawa o podział majątku.
    • andy.1972 Re: Podział majątku 30.11.15, 14:52
      Witam dziękuje za odp ja opisałem wszystko w 3 wątkach poszukajcie tam pisze wszystko jeszcze w piątek 27 -11-2015 wyszła nowa sprawa była żona złożyła zawiadomienie do starostwa do wydziału praw jazdy że ja nie mogę prowadzić pojazdów mechanicznych i muszę mieć odebrane prawo jazdy mam nowy problem podała tam że jestem nałogowym alkoholikiem narkomanem i chorym psychicznie człowiekiem że chcę popełnić samobójstwo no i już starosta kazał mi dostarczyć zaswiadczenia z badań psychiatrycznych o stanie mego zdrowia psychicznego i badania na zawartosć narkotyków we krwi ja nawet nie wiem gdzie te badania na narkotyki zrobić jest ostro 3 sprawy w sądzie a tylko a może aż są to konsekwencje dla mnie że była żona dowiedziała że w wrzesniu 2016 biore slub się z moją obecną partnerką
    • jaroslawpikut Re: Podział majątku 23.03.16, 17:14
      w sprawach rodzinnych warto poradzić się prawnika, moja siostrę rozwodziła adwokat Agnieszka Grzywka z Warszawy, GM Kancelaria Adwokacka i była b zadowolona i nawet zapłaciła sensownie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka