tropem_misia1 10.04.12, 19:47 ........druga.......... no fajnie, bo człek w tym wieku bardziej świadom swego światopoglądu niż w wieku noworodkowym ale przeca jest bierzmowanie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Komunia 10.04.12, 19:48 no przesadziłam z tym noworodkowym wiekiem, chyba chrzest padł mi na mózg(: Odpowiedz Link
tvklapy Re: Komunia 10.04.12, 19:51 Hm,ja nie z płockiej diecezji,a też od wielu lat jest to praktykowane w naszej. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Komunia 10.04.12, 20:05 A ja podejrzewam,że to jest praca dla księdza , potem msza , trzeba ja zapłacić , do tego składka na prezent dla księdza itp,itd... Jak nie wiadomo o co chodzi , to na pewno chodzi o kasę. Odpowiedz Link
tvklapy Re: Komunia 10.04.12, 20:07 Na razie niby nie obowiązkowo było,ale powiedz dziecku,że nie jak cała klasa tak. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Komunia 10.04.12, 19:57 Hehehe, co za debilstwo, może niech powtórzą chrzest , a potem bierzmowanie , a co po bierzmowaniu? Trzecie bierzmowanie? Owszem u nas w rocznicę I komunii jest msza ,którą można nazwać odnowieniem przyrzeczeń, ale niech już przestaną się wygłupiać. Moze kto nie odnowi tych przyrzeczeń to ślubu nie dostanie ,albo go nie pogrzebią? Odpowiedz Link