Dodaj do ulubionych

Chory kraj!

17.06.13, 17:35
Jeśli prawo w nim pozwala na takie rzeczy jak "czyszczenie kamienic"
przez szemrane towarzystwo!
poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,14113221,SMS_od__czysciciela__kamienic___Mam_fajna_bude_na.html
Obserwuj wątek
    • czarek-sz Re: Chory kraj! 17.06.13, 19:10
      Znam sprawę 'od podszewki', przechodziłem przez to. Chciałbym doczekać czasów, gdy takich 'czyścicieli' złodziei pęczkami będą wieszać na latarniach.
      • darima_ka Re: Chory kraj! 17.06.13, 19:11
        Albo znaleźli się tam gdzie ich miejsce ,czyli za kratami!!
        • zak-1 Re: Chory kraj! 17.06.13, 19:14
          Gdyby nie zleceniodawcy , czyściciele nie mieliby co robić . Wszystkich wieszać - ale to tylko marzenia .
          • darima_ka Re: Chory kraj! 17.06.13, 19:19
            To dziki kraj jak powiedział pewien PO-owiak,
            którego żona kradła futra żeby żyło im się lepiejbig_grin
            • czarek-sz Re: Chory kraj! 17.06.13, 20:06
              Jak coś porządnie się nie ruszy, to kicha będzie na długo długo. Niewolnictwo będzie zwane demokracją. Trzeciego maja np bronki i inne 'zasłużone' będą składać wieńce przy GNŻ i brać ordery a szara masa będzie ogryzać korę obok i klaskać bo jak nie ,pałą bez łeb. W Saskim Ogrodzie koło fontanny jakiś frajer przysiadł do panny smile
    • rena-ta49 Państwo obywatelskie? 15.10.13, 13:54
      Koszmar trwa nadal.A arogancja władzy kwitnie!
      Czytam i nie mogę uwierzyć, że napisał to sejmowy ekspert - mówi Łukaszewski.
      wiadomosci.onet.pl/poznan/koszmar-lokatorow-w-poznaniu-sejmowy-ekspert-moga-sie-myc-u-znajomych/jv2j0
      • czarek_sz Re: Państwo obywatelskie? 15.10.13, 14:19
        Mieszkałem na winklu Alej Jerozolimskich i Emilii Plater. Stara kamienica jeszcze z dziewiętnastego wieku. To był nasz budynek zakładowy. Gdy znalazł się kupiec /bogaty biznesmen, zajmowała się nami m.in Wyborcza, były artykuły/sprzedano nas jak świnie z chlewem. Podjęliśmy walkę głównie dzięki mnie, utworzyłem taki front oporu. I apeluje do tych którzy są w podobnej sytuacji co my wtenczas. Nie podawajcie się lichwiarzom. Trzeba walczyć do ostatka bo naprawdę warto.
        Ps. W tym miejscu chcę podziękować red Wojtczukowi z GW za pomoc i pani Elżbiecie Jaworowicz również, trzy programy nam poświęciła /sprawa dla reportera/ w których miałem zaszczyt wystąpić. Także Pani Anita Gargas bardzo nam pomogła pisząc artykuł w Gazecie Polskiej o przekrętach w Waryńskim. Warto walczyć o swoje naprawdę, opłaca się.
        • czarek_sz Re: Państwo obywatelskie? 15.10.13, 14:30
          Napisałem o Pani Jaworowicz przez małe p. Bardzo przepraszam za błąd. Oczywiście Pani Jaworowicz ma być. Podziwiam tę kobietę za sprawy którymi się zajmuje. Ja nie miałbym zdrowia do spraw którymi Ona się zajmuje. Wchodzi w takie sprawy, bardzo delikatne i do tego jest bardzo taktowna, tak było z naszą sprawą. Nie uraża nikogo tylko wysłucha cierpliwie nim odpowie. Kto Jej nie poznał ten nie wie jak to osoba jest. Jest bardzo ludzka i uczuciowa.
          • tadeusz_ski.51 Re: Państwo obywatelskie? 15.10.13, 14:42
            Przy sprawnie i uczciwie funkcjonującym państwie, takie osoby nie miały by co robić.
        • tadeusz_ski.51 Zaraz, czegoś tu nie rozumiem? 15.10.13, 14:40
          czarek_sz napisał(a):
          > ... Warto walczyć o swoje naprawdę, opłaca się.
          --------------------
          Jak to "walczyć o swoje"? To obywatel musi walczyć aby w Polsce ktoś nie zagarnął mu tego co jego? To niech mi wreszcie ktoś powie, po co nam takie państwo?!! Do czego ono nam potrzebne? Żeby z nas zdzierać podatki dla tych pasożytów i złodziei??!!
          --
          • czarek_sz Re: Zaraz, czegoś tu nie rozumiem? 15.10.13, 14:53
            Jesteś bardzo rozgoryczony. Myślisz że ja nie ? żebyś wiedział ile ja straciłem na tej tzw transformacji. Cały dorobek życia straciliśmy, Balcerowicz zrobił z nas bankrutów.. I co miałem zrobić, zabić się ? nie, dźwignęliśmy się z żoną i odkuliśmy się, harówą często po nocach. Ale co było ,przeżycia to nasze niewyjęte i niezapomniane. Więc nie rozpaczaj chłopie tylko bierz sprawy w swoje ręce smile
        • darima_ka Re: Państwo obywatelskie? 15.10.13, 17:56
          Takich przypadków w całej Polsce jest ogrom.
          Rządzący nie zauważają problemu,przecież oni się wyżywią.
          A to że jakiś oszust pozbawia ludzi mieszkań ,a ci lądują na ulicy
          często starzy i chorzy ,tego nikt nie widzi.
      • darima_ka Re: Państwo obywatelskie? 15.10.13, 17:53
        W obronę lokatorów mocno zaangażował się Ikonowicz,
        a nasz państwo pozwala na takie przekręty.
        Masz rację to co powiedział ten urzędas to arogancja niebywała!
        • darima_ka Ikonowicza zamknęli 30.10.13, 17:54
          Sąd wydajać wyrok na Ikonowicza kierował się dobrem kamienicznika,fałszywy świadek
          był podstawą do wydania wyroku?
          www.tvn24.pl/ulaskawienia-nie-bedzie-ikonowicz-w-areszcie-to-byl-wyrok-na-zamowienie-polityczne,367412,s.html
          • opuncja.figowa Re: Ikonowicza zamknęli 30.10.13, 18:52
            Kolejny czarny dzień polskiego sądownictwa, po tym, jak młodego mężczyznę chorego na schizofrenię skazano zaocznie na więzienie za kradzież batonika za 99 gr.!!! Nad chłopakiem zlitował sie naczelnik więzienia, który nie czekając na długotrwałą procedurę zapłacił za niego grzywnę. Chwała mu za to.
    • tadeusz_ski.51 Re: Chory kraj! 30.10.13, 18:19
      "...Przejął ją poznański biznesmen Paweł C., zamieszany w wyłudzenie wielomilionowych kredytów z jednego z poznańskich banków. Wśród zarzutów ma też udział w zorganizowanej grupie przestępczej, bo wyłudzone pieniądze szerokim strumieniem płynęły do półświatka. Prokuratura nie wie, co się z nimi stało..."
      ------------------
      To jest polski biznes, to są nasi biznesmeni. Szacunek i poważanie ma ten, kto ma kasę a skąd ona pochodzi, nikogo to nie obchodzi.
      • czarek_sz Re: Chory kraj! 30.10.13, 18:26
        To nie kraj jest chory, to społeczność zamieszkująca ten kraj jest chora.
      • darima_ka Re: Chory kraj! 30.10.13, 18:27
        Po 89r takich biznesmenów nam się namnożyło,
        uwłaszczyło się komusze ,bo przecież sam Bielecki
        dal na to przyzwolenie mowiąc ,ze pierwszy milion trzeba ukraść.
    • darima_ka Piotr Ikonowicz: 05.12.13, 18:42
      "To powszechne przekonanie wśród polskiej klasy średniej: biedni są sami sobie winni, bo leniwi i niezaradni. Jeśli za wszelką cenę chcę wierzyć, że to, co mam, słusznie mi się należy i nie zamierzam się z nikim dzielić, to wygodnie uznać, że tamci nie mają, bo się nie postarali. Wtedy mój świat jest poukładany. Znika poczucie winy. Ten mechanizm działa zwłaszcza wśród naszych elit, które się nachapały."
      wyborcza.pl/duzyformat/1,127823,15074248,Piotr_Ikonowicz__Musze_sie_troche_kurczyc.html
      • czarek_sz Re: Piotr Ikonowicz: 05.12.13, 19:31
        Znaczy że aby do czegoś dojść wszyscy musimy być złodziejami. Tylko kto kogo będzie wtedy okradał, złodziej złodzieja ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka