Dodaj do ulubionych

Ciągle staramy się

17.07.13, 14:11
o pojednanie a Ukraińcami, mimo że oni do tego jeszcze nie dojrzeli. Po co to robimy? Efekty są takie jak ostatnio w czasie wizyty prezydenta, ośmieszamy się.
Błędem było uznanie przez Polskę jako pierwszą niezależności państwowej Ukrainy bez żadnych warunków wstępnych. To przecież część polskiego państwa przez wiele wieków i tak lekką rączką oddaliśmy to za nic i powiedzieliśmy im "zgoda"? Takie postępowanie Polski zostało odebrane przez ukraińskie elementy nacjonalistyczne jako słabość, poparcie dla Juszczenki wydało owoce w postaci bohatera narodowego Ukrainy Stiepana Bandery .... trudno zliczyć ilość błędów polskiej dyplomacji na tym kierunku! Cymbały i ćwoki pchają nas w debilne układy z których mamy tylko szkody.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Ciągle staramy się 17.07.13, 14:19
      A nasi rządzący tak strasznie chcą Ukrainy w Unii.
      • czarek_sz Re: Ciągle staramy się 17.07.13, 14:39
        Dopóki mamy takie rządy /lokajskie/ musimy przełykać kolejne pigułki goryczy. Gdy zmieni się opcja /o ile część polactwa tego zechce/ zmieni się nasza polityka zagraniczna. Skończą się polskie obozy i AKowcy antysemici.
        • rena-ta49 Re: Ciągle staramy się 17.07.13, 14:56
          Zazwyczaj jest tak że plujesz im w gębę a oni gadają że deszcz pada,
          tak jest z naszymi politykami!
          • czarek_sz Re: Ciągle staramy się 17.07.13, 15:01
            I nie dziw się temu. A wiesz czemu ? bo forsa nie śmierdzi. Tym sqrwielom.
            • tadeusz_ski.51 Re: Ciągle staramy się 17.07.13, 18:19
              Nie mam obiekcji przeciw robieniu dobrych interesów z Ukrainą z korzyścią dla całej Polski. Proszę bardzo, róbmy te biznesy ale nie starajmy się o pojednania, gdy z drugiej strony nie ma na to chęci. Niemcy z Rosją wiadomo, najbardziej zaciekli wrogowie w czasie wojny, co wcale im nie przeszkadza w korzystaniu z okazji zrobienia dobrego interesu? Podobnie Izrael - Niemcy. Również robią niezłe interesy z tym, że tu Izrael zręcznie wplata zaszłości historyczne, czym skłania Niemców do złagodzenia stanowiska negocjacyjnego, pod presją uruchomienia nagonki w światowych mediach, np. pod tytułem: współczesny antysemityzm niemiecki.
              • tadeusz_ski.51 A czy wiecie, 17.07.13, 18:24
                że Amerykanie, wielcy przyjaciele Izraela, jak ujawnili u siebie izraelskich szpiegów to bez wahania ich pozamykali? Ciekawa rzecz dla mnie, państwo Izrael, korzystające corocznie z kilku miliardowego wsparcia ze strony USA, wysyła do nich szpiegów? Niech mnie Bóg chroni od takich przyjaciół!
                --

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka