18.05.14, 13:32
Nie kupić? A jeśli trzeba kupić bo się zepsuło a naprawiać się nie opłaci, to czym się kierować?
Marką, doświadczeniem, danymi technicznymi, opiniami znajomych, wyglądem? No czym?
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Kupić? 18.05.14, 13:42
      Głowisią Tadku własną głowisią trzeba się kierować. Co nie znaczy że wybór będzie trafny jako że każda głowisia jest inna i inaczej kuma.
      • tadeusz_ski.51 Re: Kupić? 18.05.14, 15:26
        Ty mi tu sie nie wysilaj na jakieś filozofie tylko gadaj czym Ty w pierwszym rzędzie kierujesz się przy zakupie... rowera. Tak na przykład. big_grin
        • czarek_sz Re: Kupić? 18.05.14, 16:12
          Na pewno ceną i wyglądem ale przede wszystkim oceną tak wzrokową jak i manualną. W sumie w życiu miałem nie więcej jak kilka rowerów i jak pamiętam na żaden nigdy nie narzekałem. Ostatni mój rower to maraton bodaj z bydgoskiego rometu. Spisywał się świetnie a przejechałem na nim parę ładnych tys km. Podobnie zresztą jak na pozostałych. I tyle Tadku.
          • czarek_sz Re: Kupić? 18.05.14, 16:19
            Natomiast gdy kupujemy taki produkt jak lodówka pralka żelazko itp to wchodzę np na stronę ceneo i czytam o parametrach poszczególnych wyrobów porównuję ceny spisuje nazwę wyrobu który oglądam 'na żywo' w jakimś sklepie i jednocześnie porównuję ceny. Kupno przez internet jest o wiele tańsze ,np ostatnio kupowaną pralkę firmy bosch przez internet kupiliśmy o ponad trzysta zł taniej niż kosztowała w euro domu.
            • tadeusz_ski.51 Re: Kupić? 18.05.14, 16:44
              ... pewnie jakiś wybrak a wady ukryte ujawnią się za parę tygodni? A wtedy Czarek będzie pomstował na takie kupowanie "kota w worku"... https://emoty.blox.pl/resource/zhm.gif
              • czarek_sz Re: Kupić? 18.05.14, 16:58
                Gdy przywieźli pralkę zdjęli zabezpieczenia abym zobaczył czy towar 'nie obity' po czym po obejrzeniu zapłaciłem otrzymując fakturę oraz dwuletnią gwarancję. Jak w sklepie tylko o wiele taniej.
                • tadeusz_ski.51 Re: Kupić? 18.05.14, 17:11
                  Wady ukryte Czarek. Np. zamiast grzałki niklowanej masz zwykłą, żelazną. Skończy sie gwarancja a tu nagle grzałka traaaach! I spaliła sie oraz "załatwiła" programator! Ja Ci mówię, "czarno to widzę"... https://emoty.blox.pl/resource/obrazony.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka