26.11.14, 08:32
Nie raz jest dylemat - mówić czy nie mówić , pisać czy nie pisać ?

Tu mamy taki przykład z dzisiejszej prasy:
Za 5 tys. dolarów od tira z polskimi jabłkami embargo znika. Owoce "osiadają" w rosyjskich sklepach

Jadą sobie te jabłka do Rosji , choć przy zastosowaniu łapówki, ale jadą...Czy musimy to rozgłaszać, informować Putina, że jego ludzie mają w d... zakazy państwowe (embargo) ? Wiadomo co podejmie jutro Putin , po tej informacji z Polski.

(no i moim wpisie ???!!!) wink
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Dylemat 26.11.14, 09:04
      to nie ma znaczenia-Putin i jego urzędnicy i tak o tym wiedzą.Pojawienie się ta drogą na rynku rosyjskim upragnionych polskich jabłek w cenie tylko o ok 0,80 zl za kilogram wyższej jest dla nich wybawieniem,bo i tak te jabłka będę tansze od tych ,których cena czarnorynkowa /w przypadku ich braku/ byłaby znacznie wyższa.
      Dla przykładu ukaraja jednego na tysiąc takiego "importera",skonfiskują jabłuszka a reszta-dziesiątki tysięcy ton i tak trafia na półki sklepowe.
      • czuk1 Re: Dylemat 26.11.14, 09:38
        A więc, nie ma sprawy.

(wg krytyka)
        • krytyk2 Re: Dylemat 26.11.14, 10:05
          jest sprawa-sama informacja jest niesamowicie optymistyczna!Okazuje się bowiem,że nawet wszechwładny Putin nic nie może,gdy w grę wchodzą nasze jabłka smile
          • czuk1 Re: Dylemat 26.11.14, 10:41
            Z tym zgadzam się.
            Niechętnie widzę działania V władzy (mediów) na niekorzyść Polski (mam na myśli ten art. o nieprawnym handlu jabłkami z Rosją. Mam też na myśli
            czynny udział mediów w zajmowaniu lokalu PKW i przerywanie tym jej pracy.
            • zak-1 Re: Dylemat 26.11.14, 12:43
              A co tam PKW ? jeden dzień w tę, lub wewte nie robi różnicy . im to nawet na rękę było. mieli więcej czasu . Ale z jabłkami macie racje , po co nam taka informacja , nic nikomu nie daje (prócz Putina )
            • rena-ta49 Re: Dylemat 26.11.14, 14:07
              czuk1 napisał:

> Z tym zgadzam się.
              > Niechętnie widzę działania V władzy (mediów) na niekorzyść Polski (mam na myśli
              > ten art. o nieprawnym handlu jabłkami z Rosją. Mam też na myśli
              > czynny udział mediów w zajmowaniu lokalu PKW i przerywanie tym jej pracy.

Hahaha...a oni tam pracowali,bo co ich kamery pokazywały,to z założonymi rękami siedzielismile
              • czuk1 Re: Dylemat 26.11.14, 15:10
                A co mieli jeszcze demolować lokal PKW, bić pracowników ??? Wtedy dopiero byś zauważyła ?
                Czy dziennikarz może brać udział w czynie niedozwolonym, pozostając bezkarnym ? W zajmowaniu państwowego urzędu i próbie obalenia PKW (posłuchaj co mówił reż. Braun). Czy nie mógł inaczej nagrać wydarzeńnp. przez szybę; dać uczestnikowi w kieszeń mikrofon. Czy musiał mobilizować zajmujących lokal PKW swoja obecnością do pokazowego/aktywnego bardzo/aktorskiego/czynnego/agresywnego zachowania ? Czy w przyszłości nie powinien zastanowić się nad tym np. nim pójdzie z narodowcami walczącymi z policją - czy warto łamać prawo, czy warto ładować się w tarapaty ?
                Musiało tam coś być w nieporządku ze strony dziennikarza bo reporter to lekko się wytłumaczy. Najbliższe dni wyjaśnią. Wg mnie, obaj dziennikarze nie dostana żadnych sankcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka