m.maska Re: Referendum 14.08.15, 09:39 Ale to chyba nie sa pytania z referendum zaplanowanego przez PO? to juz wg nich jest.... Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 20.08.15, 19:42 m.maska napisała: > Ja tez nie... Ale w Niemczech nie ma żadnego referendum więc dlaczego piszesz że też nie? Referendum jest w Polsce nie rozumie dlaczego chcesz brać lub nie brać udziału w czymś co dotyczy naszego kraju. Odpowiedz Link
m.maska Re: Referendum 21.08.15, 17:16 Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo aktualnie jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy mojego kraju sa mi bliskie... Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, ktora mieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tlumaczyc z tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywatelstwo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstwa a przy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase... Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 22.08.15, 17:07 m.maska napisała: > Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo aktualnie > jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy mojego > kraju sa mi bliskie... > Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, ktora m > ieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tlumaczyc z > tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywatelst > wo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstwa a pr > zy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase... A obywatelstwo niemieckie masz ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:50 cb456cc napisał: > m.maska napisała: > > > Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo akt > ualnie > > jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy m > ojego > > kraju sa mi bliskie... > > Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, k > tora m > > ieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tluma > czyc z > > tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywa > telst > > wo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstw > a a pr > > zy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase... > > A obywatelstwo niemieckie masz ? A jeśli ma podwójne obywatelstwo ,to co? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:52 Musisz sie pogodzić z tym ,że Maska z Niemiec częściej przyjeżdża niż Twoja Żona z Izraela. Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 22.08.15, 17:57 rena-ta49 napisała: > Musisz sie pogodzić z tym ,że Maska z Niemiec częściej przyjeżdża niż Twoja Żon > a z Izraela. Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale pojechałaś Ale ulżę twojej wścibskości Renatko,moja żona po pierwsze już od dawna jest w Polsce,po drugie nigdy nie mała tamtejszego obywatelstwa,po trzecie była tam tylko na kontrakcie i po jego upływie wróciła.Podatki tez płaciła w Polsce więc co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 19:53 Polacy którzy przebywają za granicą ,ale mają obywatelstwo mają prawa wyborcze. Ty wypytujesz Maskę jakie ma obywatelstwo jakim prawem? Mi wytykasz wścibstwo ,a swojego wścibstwa nie zauważasz? Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 07:38 rena-ta49 napisała: > Polacy którzy przebywają za granicą ,ale mają obywatelstwo mają prawa wyborcze. > Ty wypytujesz Maskę jakie ma obywatelstwo jakim prawem? > Mi wytykasz wścibstwo ,a swojego wścibstwa nie zauważasz? Pytam by wiedzieć co odpowiedzieć. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:46 cb456cc napisał: > m.maska napisała: > > > Ja tez nie... > > Ale w Niemczech nie ma żadnego referendum więc dlaczego piszesz że też nie? Ref > erendum jest w Polsce nie rozumie dlaczego chcesz brać lub nie brać udziału w c > zymś co dotyczy naszego Twojej Żonie przebywającej w Izraelu też odbierasz prawo do głosowania? Albo jesteś tak głupi ,albo perfidny,tak czy owak polecam zapoznanie się z Konstytucją! Polańskiemu-pedofilowi tez odbierasz obywatelstwo, a innym Polakom którzy przebywają za granicą? Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 07:44 rena-ta49 napisała: > Twojej Żonie przebywającej w Izraelu też odbierasz prawo do głosowania? > Albo jesteś tak głupi ,albo perfidny,tak czy owak polecam zapoznanie się z Kons > tytucją! > Polańskiemu-pedofilowi tez odbierasz obywatelstwo, a innym Polakom którzy przeb > ywają za granicą? Gdzie napisałem coś o obywatelstwie? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 23.08.15, 13:17 To nie ty pisałeś?: forum.gazeta.pl/forum/w,50394,158440826,158507960,Re_Referendum.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 17:45 rena-ta49 napisała: > To nie ty pisałeś?: > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,50394,158440826,158507960,Re_Referendum.html?wv.x=2 OK sprecyzuję,gdzie ja napisałem o odbieraniu komuś obywatelstwa? To że spytałem nie znaczy że chcę komuś a szczególność masce zabrać obywatelstwo. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 14.08.15, 14:30 wiseacres napisał(a): > Nie idę. Ja też nie idę! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 14.08.15, 14:30 Pytania ułożone przez Brąka są tak samo durne ,jak te na obrazku Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Referendum 18.08.15, 15:41 A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ? Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 18.08.15, 17:11 ravenheart1 napisał: > A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ? > > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora. Dla ciebie i tobie podobnym zapewne za trudne, by zrozumieć proste pytania. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Referendum 18.08.15, 17:34 Rav !! Bul nie jest już prezydentem i gówno może !!! A Duda jeśli zechce może rozpisać tyle referendów ile zechce i pogódź z tym. Czekam na opublikowanie przez Dudę aneksu i proces karny WSIowego Bula. Ale to dopiero po wyborach. rena-ta49 napisała: > ravenheart1 napisał: > > > A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ? > > > > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora. > > > Dla ciebie i tobie podobnym zapewne za trudne, by zrozumieć proste pytania. > > > Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Referendum 19.08.15, 15:53 czarek_sz napisał: > Rav !! Bul nie jest już prezydentem i gówno może !!! A Duda jeśli zechce może r > ozpisać tyle referendów ile zechce i pogódź z tym. Liczę, że jeżeli ci: liberte.pl/swiecka-szkola-projekt-ustawy/ zbiorą odpowiednią liczbe podpisów to Plastuś/Duda tez rozpisze referendum w tej sprawie, jeśli nie to udowodni że jest tylko pieskiem na smyczy PiS i KK. Czekam na opublikowanie prze > z Dudę aneksu i proces karny WSIowego Bula. Ale to dopiero po wyborach. Zapomniałeś tylko że tego raportu nie można opublikowac w całości - tak zdecydował przecież TK. Niech Duduś to zrobi to skończy przed TS za złamanie konstytucji. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 16:25 No i co jeśli nawet rozpisze referendum, przecież by referendum było ważne ma być ponad 50% frekwencja. I te ponad 50% musiałoby powiedzieć NIE,marnie to widzę! Odpowiedz Link
m.maska Re: Referendum 22.08.15, 17:55 ravenheart1 napisał: > A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ? > > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora. > Jak to PiS? to, ze PO i Komorowski olail petycje podpisana przez 6 milionow Polakow, to nie znaczy, ze podpisali ja wylacznie zwolennicy PiS-u... naprawde uwazasz, ze tylko zwolennicy PiS-u maja cos przeciw temu zeby tyrac do 67 lat? czy moze jest inaczej: PO mialo w gleboko w doooopie, ze cos sie spoleczenstwu nie podoba i przez 8 lat obiecywali... obeicywali i obiecywali.... i klamali... a teraz wielkie larum, bo A.Duda jak sie okazuje nie zamierza prowadzic podobnej polityki obiecywaniia i klamstw, tylko chce realizowac to co obiecywal - no i to jest nie po mysli PO... nie mozna sie juz czepiac, ze obiecywal. Odpowiedz Link
m.maska Re: Referendum 22.08.15, 18:40 Oczywiscie pytanie dotyczace 6-latkow tez dotyczy wylacznie PiS-u... i Lasy to tez PiS... co to za bzdety?... to raczej referendum zarzadzone przez Komorowskiego majace na celu zdobycie poparcia u wyborcow Kukiza, napisane w nocy na kolanie, swiadectwo prywaty - to jest referendum jednej partii, popierajacej Komorowskiego - z tym nie mieli zadnych problemow... a teraz niech zezra te zabe... Wiesz co Rav? jak znam wyborcow PO, to gdyby A.Duda odmowil poparcia referendum, wtedy bylby wrzask, ze olal glosy milionow Polakow, tak wiec w gruncie rzeczy obojetnie jakby sie nie zachowal to i tak wiernym wyznawcom PO by nie dogodzil... niech sie udlawia tym co sobie sami zafundowali. To nie sa postulaty PiS-u, to sa te postulaty, ktore PO i Komorowski olali a podpisy zlozone pod petycjami przepuscili przez niszczarke, bo mieli spoleczenstwo w dooooopie... to tylko teraz przed wyborami kiedy im sie pod tylkami kurzy udaja, ze ich to cokolwiek interesuje, co narod mysli. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Referendum 24.08.15, 15:44 m.maska napisała: > > Wiesz co Rav? jak znam wyborcow PO, to gdyby A.Duda odmowil poparcia referendum > , wtedy bylby wrzask, ze olal glosy milionow Polakow, tak wiec w gruncie rzeczy > obojetnie jakby sie nie zachowal to i tak wiernym wyznawcom PO by nie dogodzil > ... niech sie udlawia tym co sobie sami zafundowali. To nie sa postulaty PiS-u, > to sa te postulaty, ktore PO i Komorowski olali a podpisy zlozone pod petycjam > i przepuscili przez niszczarke, bo mieli spoleczenstwo w dooooopie... to tylko > teraz przed wyborami kiedy im sie pod tylkami kurzy udaja, ze ich to cokolwiek > interesuje, co narod mysli. Krótko i na temat: ani jedno, ani drugie referendum nie jest potrzebne. Odpowiedz Link
mjunhy Re: Referendum 18.08.15, 20:19 Proponuję dodatkowe pytanie w referendum: - Czy zlikwidować umowy śmieciowe bez składkowe, bez urlopu, chorobowego, ubezpieczenia i dochodzie poniżej minimalnej krajowej ? Od 7 lat pracuję na umowę śmieciową a powinienem być zatrudniony na umowę o pracę. Kto nam pracownikom na umowach śmieciowych będzie kiedyś płacił emerytury ? Jeśli Platforma Obywatelska wprowadziła takie tanie sposoby zatrudniania to powinna też przygotować program zasiłkowy dla pokolenia umów śmieciowych bez składkowych emerytów bez emerytury. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Referendum 18.08.15, 21:43 mjunhy napisał: > Proponuję dodatkowe pytanie w referendum: - Czy zlikwidować umowy śmieciowe bez > składkowe, bez urlopu, chorobowego, ubezpieczenia i dochodzie poniżej minimaln > ej krajowej ? > Od 7 lat pracuję na umowę śmieciową a powinienem być zatrudniony na umowę o pra > cę. Kto nam pracownikom na umowach śmieciowych będzie kiedyś płacił emerytury ? > Jeśli Platforma Obywatelska wprowadziła takie tanie sposoby zatrudniania to po > winna też przygotować program zasiłkowy dla pokolenia umów śmieciowych bez skła > dkowych emerytów bez emerytury. --------------------------- Dobre pytanie i naświetlenie tematu. Ja bym poszedł kroczek dalej i zamieścił pytanie: - Czy chcesz aby posłowie byli wynagradzani na podstawie umów cywilno-prawnych, z możliwością wywalenia darmozjadów i szkodników w każdej chwili?? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 06:50 Jeśli mamy prawo do wybierania,powinniśmy mieć prawo do odwołania takiego darmozjada! Odpowiedz Link
rena-ta49 A Borusewicz 20.08.15, 17:18 Przepychał lewą nogą referendum w Senacie -teraz tokuje o demolowaniu systemu prawnego.Bezczelność PO nie ma granic. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A Borusewicz 20.08.15, 17:21 rena-ta49 napisała: > Przepychał lewą nogą referendum w Senacie -teraz tokuje o demolowaniu systemu > prawnego.Bezczelność PO nie ma granic. www.rmf24.pl/fakty/polska/news-borusewicz-nie-zgodze-sie-na-ingerencje-w-tresc-lub-termin-r,nId,1871676?from=mobile# Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 06:48 Od umowy zlecenia odprowadza się składki emerytalne, zasadnicze pytanie- od jakiej kwoty. Cwaniaczki dają dwie umowy ,w tym jedna na 50 pln i od niej odprowadzają składki. Tych cwaniaków powinny ścigać Urzędy Skarbowe,albo jakieś inne służby. Odpowiedz Link
rena-ta49 "Kto referendum wojuje, ten od referendum ginie?" 20.08.15, 14:41 www.facebook.com/pages/B%C5%82a%C5%BCej-Pobo%C5%BCy/698495676960463 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Punkt za szczerość! 20.08.15, 16:44 wpolityce.pl/polityka/262851-henryk-wujec-wsypal-bronislawa-komorowskiego-pytania-referendalne-byly-robione-w-nocy-takze-rano-wszyscy-sie-dowiedzieli Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Punkt za szczerość! 22.08.15, 11:35 rena-ta49 napisała: > wpolityce.pl/polityka/262851-henryk-wujec-wsypal-bronislawa-komorowskiego-pytania-referendalne-byly-robione-w-nocy-takze-rano-wszyscy-sie-dowiedzieli Wujec:" mam problem z referendum Komorowskiego. Było pisane w pośpiechu, w nocy" Ciekawe, czy gdyby wygrał PBK, Wujec też miałby ten problem? Odpowiedz Link
rena-ta49 Prof.Chmaj-konstytucjonalista 20.08.15, 17:20 wpolityce.pl/spoleczenstwo/262813-prof-chmaj-gdybym-byl-6-wrzesnia-w-kraju-to-nie-poszedlbym-na-referendum-konstytucjonalista-o-politycznej-goraczce-referendalnej-nasz-wywiad Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ja na to NIE IDĘ 22.08.15, 11:42 tadeusz_ski.51 napisał: > Niech idzie były i jego wyborcy! Ja na Brąkowe też nie idę! Odpowiedz Link
rena-ta49 Trwa rejestracja dla Polaków za granicą 22.08.15, 18:02 referendum2015.pkw.gov.pl/ na te referendum 6 września. W Izraelu tez jest komisja: referendum2015.pkw.gov.pl/pliki/1439450865_Rozporz%C4%85dzenie%20w%20sprawie%20utworzenia%20obwod%C3%B3w%20g%C5%82osowania%20za%20granic%C4%85.pdf Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 19:59 "Czy oni (PO) są w stanie coś samodzielnie wymyśleć?! #plagiat! "@JuliaPamPam: ZLODZIEJE! " twitter.com/RyszardRybczak/status/635138673323937792 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 20:03 rena-ta49 napisała: > twitter.com/czechuzewsi/status/635141804573241345 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Referendum 23.08.15, 11:43 rena-ta49 napisała: > Idź na referendum 6 września i zmień trampki > twitter.com/10murzynkow/status/635022865725833216?lang=pl Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Referendum 23.08.15, 12:13 Na Święto Wojska Polskiego na defiladę przyszła w koszuli nocnej. Pewnie zbyt późno z wyra się zwlekła i nie zdążyła się ubrać. Odpowiedz Link