Dodaj do ulubionych

Referendum

14.08.15, 06:54
https://pbs.twimg.com/media/CMUGkUjUcAAgaYS.jpg
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Referendum 14.08.15, 09:39
      Ale to chyba nie sa pytania z referendum zaplanowanego przez PO? to juz wg nich jest....
      • wiseacres Re: Referendum 14.08.15, 10:18
        Nie idę.
        • m.maska Re: Referendum 14.08.15, 10:31
          Ja tez nie...
          • cb456cc Re: Referendum 20.08.15, 19:42
            m.maska napisała:

> Ja tez nie...

Ale w Niemczech nie ma żadnego referendum więc dlaczego piszesz że też nie? Referendum jest w Polsce nie rozumie dlaczego chcesz brać lub nie brać udziału w czymś co dotyczy naszego kraju.
            • m.maska Re: Referendum 21.08.15, 17:16
              Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo aktualnie jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy mojego kraju sa mi bliskie...
              Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, ktora mieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tlumaczyc z tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywatelstwo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstwa a przy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase...
              • cb456cc Re: Referendum 22.08.15, 17:07
                m.maska napisała:

> Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo aktualnie
                > jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy mojego
                > kraju sa mi bliskie...
                > Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, ktora m
                > ieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tlumaczyc z
                > tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywatelst
                > wo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstwa a pr
                > zy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase...

A obywatelstwo niemieckie masz ?
                • rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:50
                  cb456cc napisał:

> m.maska napisała:
                  >
                  > > Bo jestem obywatelka RP.... czy Ci sie to podoba czy nie.... tutaj(bo akt
                  > ualnie
                  > > jestem w kraju) zyja moi najblizsi i tutaj musze im pomagac... i sprawy m
                  > ojego
                  > > kraju sa mi bliskie...

> > Ten temat przerabialam setki razy i wyobraz sobie, ze mam przyjaciolke, k
                  > tora m
                  > > ieszkala w Niemczech lat 35 i wrocila do kraju... nie zamierzam sie tluma
                  > czyc z
                  > > tego faktu, bo to jest moje konstytucyjne prawo. Odbierz emigrantom obywa
                  > telst
                  > > wo i ich prawa wyborcze... nie jest to takie proste zrzec sie obywatelstw
                  > a a pr
                  > > zy takiej okazji polski konsulat kasowal niezla kase...
                  >
                  > A obywatelstwo niemieckie masz ?

A jeśli ma podwójne obywatelstwo ,to co?
                  • rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:52
                    Musisz sie pogodzić z tym ,że Maska z Niemiec częściej przyjeżdża niż Twoja Żona z Izraela.
                    • cb456cc Re: Referendum 22.08.15, 17:57
                      rena-ta49 napisała:

> Musisz sie pogodzić z tym ,że Maska z Niemiec częściej przyjeżdża niż Twoja Żon
                      > a z Izraela.

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale pojechałaś tongue_outtongue_outtongue_out Ale ulżę twojej wścibskości Renatko,moja żona po pierwsze już od dawna jest w Polsce,po drugie nigdy nie mała tamtejszego obywatelstwa,po trzecie była tam tylko na kontrakcie i po jego upływie wróciła.Podatki tez płaciła w Polsce więc co ma piernik do wiatraka?
                      • rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 19:53
                        Polacy którzy przebywają za granicą ,ale mają obywatelstwo mają prawa wyborcze.
                        Ty wypytujesz Maskę jakie ma obywatelstwo jakim prawem?
                        Mi wytykasz wścibstwo ,a swojego wścibstwa nie zauważasz?
                        • cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 07:38
                          rena-ta49 napisała:

> Polacy którzy przebywają za granicą ,ale mają obywatelstwo mają prawa wyborcze.
                          > Ty wypytujesz Maskę jakie ma obywatelstwo jakim prawem?
                          > Mi wytykasz wścibstwo ,a swojego wścibstwa nie zauważasz?

Pytam by wiedzieć co odpowiedzieć.
            • rena-ta49 Re: Referendum 22.08.15, 17:46
              cb456cc napisał:

> m.maska napisała:
              >
              > > Ja tez nie...
              >
              > Ale w Niemczech nie ma żadnego referendum więc dlaczego piszesz że też nie? Ref
              > erendum jest w Polsce nie rozumie dlaczego chcesz brać lub nie brać udziału w c
              > zymś co dotyczy naszego

Twojej Żonie przebywającej w Izraelu też odbierasz prawo do głosowania?
              Albo jesteś tak głupi ,albo perfidny,tak czy owak polecam zapoznanie się z Konstytucją!
              Polańskiemu-pedofilowi tez odbierasz obywatelstwo, a innym Polakom którzy przebywają za granicą?
              • cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 07:44
                rena-ta49 napisała:

> Twojej Żonie przebywającej w Izraelu też odbierasz prawo do głosowania?
                > Albo jesteś tak głupi ,albo perfidny,tak czy owak polecam zapoznanie się z Kons
                > tytucją!
                > Polańskiemu-pedofilowi tez odbierasz obywatelstwo, a innym Polakom którzy przeb
                > ywają za granicą?

Gdzie napisałem coś o obywatelstwie?
                • rena-ta49 Re: Referendum 23.08.15, 13:17
                  To nie ty pisałeś?:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,50394,158440826,158507960,Re_Referendum.html?wv.x=2
                  • cb456cc Re: Referendum 23.08.15, 17:45
                    rena-ta49 napisała:

> To nie ty pisałeś?:
                    > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,50394,158440826,158507960,Re_Referendum.html?wv.x=2

OK sprecyzuję,gdzie ja napisałem o odbieraniu komuś obywatelstwa? To że spytałem nie znaczy że chcę komuś a szczególność masce zabrać obywatelstwo.
        • rena-ta49 Re: Referendum 14.08.15, 14:30
          wiseacres napisał(a):

> Nie idę.

Ja też nie idę!
      • rena-ta49 Re: Referendum 14.08.15, 14:30
        Pytania ułożone przez Brąka są tak samo durne ,jak te na obrazkusmilesmile
        • ravenheart1 Re: Referendum 18.08.15, 15:41
          A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ?

Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora.
          • rena-ta49 Re: Referendum 18.08.15, 17:11
            ravenheart1 napisał:

> A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ?
            >
            > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora.

Dla ciebie i tobie podobnym zapewne za trudne, by zrozumieć proste pytania.
            • czarek_sz Re: Referendum 18.08.15, 17:34
              Rav !! Bul nie jest już prezydentem i gówno może !!! A Duda jeśli zechce może rozpisać tyle referendów ile zechce i pogódź z tym. Czekam na opublikowanie przez Dudę aneksu i proces karny WSIowego Bula. Ale to dopiero po wyborach.

rena-ta49 napisała:

> ravenheart1 napisał:
              >
              > > A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ?
              > >
              > > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora.
              >
              >
              > Dla ciebie i tobie podobnym zapewne za trudne, by zrozumieć proste pytania.
              >
              >
              >
              • ravenheart1 Re: Referendum 19.08.15, 15:53
                czarek_sz napisał:

> Rav !! Bul nie jest już prezydentem i gówno może !!! A Duda jeśli zechce może r
                > ozpisać tyle referendów ile zechce i pogódź z tym.

Liczę, że jeżeli ci:

liberte.pl/swiecka-szkola-projekt-ustawy/

zbiorą odpowiednią liczbe podpisów to Plastuś/Duda tez rozpisze referendum w tej sprawie, jeśli nie to udowodni że jest tylko pieskiem na smyczy PiS i KK.

Czekam na opublikowanie prze
                > z Dudę aneksu i proces karny WSIowego Bula. Ale to dopiero po wyborach.

Zapomniałeś tylko że tego raportu nie można opublikowac w całości - tak zdecydował przecież TK.
                Niech Duduś to zrobi to skończy przed TS za złamanie konstytucji.
                • rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 16:25
                  No i co jeśli nawet rozpisze referendum,
                  przecież by referendum było ważne ma być ponad 50% frekwencja.
                  I te ponad 50% musiałoby powiedzieć NIE,marnie to widzę!
          • m.maska Re: Referendum 22.08.15, 17:55
            ravenheart1 napisał:

> A to z czym PiS próbuje się wpierd.... do referendum jest mądrzejsze ?
            >
            > Czy tylko dla najbardziej zagorzałych wyznawców sekty Kaczora.
            >

Jak to PiS? to, ze PO i Komorowski olail petycje podpisana przez 6 milionow Polakow, to nie znaczy, ze podpisali ja wylacznie zwolennicy PiS-u... naprawde uwazasz, ze tylko zwolennicy PiS-u maja cos przeciw temu zeby tyrac do 67 lat? czy moze jest inaczej: PO mialo w gleboko w doooopie, ze cos sie spoleczenstwu nie podoba i przez 8 lat obiecywali... obeicywali i obiecywali.... i klamali... a teraz wielkie larum, bo A.Duda jak sie okazuje nie zamierza prowadzic podobnej polityki obiecywaniia i klamstw, tylko chce realizowac to co obiecywal - no i to jest nie po mysli PO... nie mozna sie juz czepiac, ze obiecywal.
            • m.maska Re: Referendum 22.08.15, 18:40
              Oczywiscie pytanie dotyczace 6-latkow tez dotyczy wylacznie PiS-u... i Lasy to tez PiS... co to za bzdety?... to raczej referendum zarzadzone przez Komorowskiego majace na celu zdobycie poparcia u wyborcow Kukiza, napisane w nocy na kolanie, swiadectwo prywaty - to jest referendum jednej partii, popierajacej Komorowskiego - z tym nie mieli zadnych problemow... a teraz niech zezra te zabe...

Wiesz co Rav? jak znam wyborcow PO, to gdyby A.Duda odmowil poparcia referendum, wtedy bylby wrzask, ze olal glosy milionow Polakow, tak wiec w gruncie rzeczy obojetnie jakby sie nie zachowal to i tak wiernym wyznawcom PO by nie dogodzil... niech sie udlawia tym co sobie sami zafundowali. To nie sa postulaty PiS-u, to sa te postulaty, ktore PO i Komorowski olali a podpisy zlozone pod petycjami przepuscili przez niszczarke, bo mieli spoleczenstwo w dooooopie... to tylko teraz przed wyborami kiedy im sie pod tylkami kurzy udaja, ze ich to cokolwiek interesuje, co narod mysli.
              • ravenheart1 Re: Referendum 24.08.15, 15:44
                m.maska napisała:

>
                > Wiesz co Rav? jak znam wyborcow PO, to gdyby A.Duda odmowil poparcia referendum
                > , wtedy bylby wrzask, ze olal glosy milionow Polakow, tak wiec w gruncie rzeczy
                > obojetnie jakby sie nie zachowal to i tak wiernym wyznawcom PO by nie dogodzil
                > ... niech sie udlawia tym co sobie sami zafundowali. To nie sa postulaty PiS-u,
                > to sa te postulaty, ktore PO i Komorowski olali a podpisy zlozone pod petycjam
                > i przepuscili przez niszczarke, bo mieli spoleczenstwo w dooooopie... to tylko
                > teraz przed wyborami kiedy im sie pod tylkami kurzy udaja, ze ich to cokolwiek
                > interesuje, co narod mysli.

Krótko i na temat: ani jedno, ani drugie referendum nie jest potrzebne.
    • al.1 Re: Referendum 14.08.15, 11:48
      2. x, 3 x TAK? smile
    • rena-ta49 Re: Referendum 17.08.15, 21:43
      https://pbs.twimg.com/media/CMnmFCjXAAA16Xq.jpg
      • mjunhy Re: Referendum 18.08.15, 20:19
        Proponuję dodatkowe pytanie w referendum: - Czy zlikwidować umowy śmieciowe bez składkowe, bez urlopu, chorobowego, ubezpieczenia i dochodzie poniżej minimalnej krajowej ?
        Od 7 lat pracuję na umowę śmieciową a powinienem być zatrudniony na umowę o pracę. Kto nam pracownikom na umowach śmieciowych będzie kiedyś płacił emerytury ? Jeśli Platforma Obywatelska wprowadziła takie tanie sposoby zatrudniania to powinna też przygotować program zasiłkowy dla pokolenia umów śmieciowych bez składkowych emerytów bez emerytury.
        • tadeusz_ski.51 Re: Referendum 18.08.15, 21:43
          mjunhy napisał:

> Proponuję dodatkowe pytanie w referendum: - Czy zlikwidować umowy śmieciowe bez
          > składkowe, bez urlopu, chorobowego, ubezpieczenia i dochodzie poniżej minimaln
          > ej krajowej ?
          > Od 7 lat pracuję na umowę śmieciową a powinienem być zatrudniony na umowę o pra
          > cę. Kto nam pracownikom na umowach śmieciowych będzie kiedyś płacił emerytury ?
          > Jeśli Platforma Obywatelska wprowadziła takie tanie sposoby zatrudniania to po
          > winna też przygotować program zasiłkowy dla pokolenia umów śmieciowych bez skła
          > dkowych emerytów bez emerytury.
          ---------------------------
          Dobre pytanie i naświetlenie tematu. Ja bym poszedł kroczek dalej i zamieścił pytanie:
          - Czy chcesz aby posłowie byli wynagradzani na podstawie umów cywilno-prawnych, z możliwością wywalenia darmozjadów i szkodników w każdej chwili??
          • rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 06:50
            Jeśli mamy prawo do wybierania,powinniśmy mieć prawo do odwołania takiego darmozjada!
          • rena-ta49 A Borusewicz 20.08.15, 17:18
            Przepychał lewą nogą referendum w Senacie -teraz tokuje o demolowaniu systemu prawnego.Bezczelność PO nie ma granic.
            • rena-ta49 Re: A Borusewicz 20.08.15, 17:21
              rena-ta49 napisała:

> Przepychał lewą nogą referendum w Senacie -teraz tokuje o demolowaniu systemu
              > prawnego.Bezczelność PO nie ma granic.

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-borusewicz-nie-zgodze-sie-na-ingerencje-w-tresc-lub-termin-r,nId,1871676?from=mobile#
        • rena-ta49 Re: Referendum 19.08.15, 06:48
          Od umowy zlecenia odprowadza się składki emerytalne,
          zasadnicze pytanie- od jakiej kwoty.
          Cwaniaczki dają dwie umowy ,w tym jedna na 50 pln i od niej odprowadzają składki.
          Tych cwaniaków powinny ścigać Urzędy Skarbowe,albo jakieś inne służby.
    • rena-ta49 "Kto referendum wojuje, ten od referendum ginie?" 20.08.15, 14:41
      www.facebook.com/pages/B%C5%82a%C5%BCej-Pobo%C5%BCy/698495676960463
      • rena-ta49 Punkt za szczerość! 20.08.15, 16:33
        https://pbs.twimg.com/media/CM21xIZWIAAK1IB.png
        • rena-ta49 Re: Punkt za szczerość! 20.08.15, 16:44
          wpolityce.pl/polityka/262851-henryk-wujec-wsypal-bronislawa-komorowskiego-pytania-referendalne-byly-robione-w-nocy-takze-rano-wszyscy-sie-dowiedzieli
          • rena-ta49 Re: Punkt za szczerość! 22.08.15, 11:35
            rena-ta49 napisała:

> wpolityce.pl/polityka/262851-henryk-wujec-wsypal-bronislawa-komorowskiego-pytania-referendalne-byly-robione-w-nocy-takze-rano-wszyscy-sie-dowiedzieli

Wujec:" mam problem z referendum Komorowskiego. Było pisane w pośpiechu, w nocy"

Ciekawe, czy gdyby wygrał PBK, Wujec też miałby ten problem?
        • rena-ta49 Prof.Chmaj-konstytucjonalista 20.08.15, 17:20
          wpolityce.pl/spoleczenstwo/262813-prof-chmaj-gdybym-byl-6-wrzesnia-w-kraju-to-nie-poszedlbym-na-referendum-konstytucjonalista-o-politycznej-goraczce-referendalnej-nasz-wywiad
    • tadeusz_ski.51 Ja na to NIE IDĘ 20.08.15, 17:46
      Niech idzie były i jego wyborcy!
      • rena-ta49 Re: Ja na to NIE IDĘ 22.08.15, 11:42
        tadeusz_ski.51 napisał:

> Niech idzie były i jego wyborcy!

Ja na Brąkowe też nie idę!
    • rena-ta49 Trwa rejestracja dla Polaków za granicą 22.08.15, 18:02
      referendum2015.pkw.gov.pl/
      na te referendum 6 września.
      W Izraelu tez jest komisja:
      referendum2015.pkw.gov.pl/pliki/1439450865_Rozporz%C4%85dzenie%20w%20sprawie%20utworzenia%20obwod%C3%B3w%20g%C5%82osowania%20za%20granic%C4%85.pdf
    • rena-ta49 Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 19:54
      https://pbs.twimg.com/media/CNB7YoEWUAABUV6.png
      • rena-ta49 Re: Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 19:59
        "Czy oni (PO) są w stanie coś samodzielnie wymyśleć?! #plagiat! "@JuliaPamPam: ZLODZIEJE! "
        https://pbs.twimg.com/media/CNBW9inWIAANfKE.jpg

twitter.com/RyszardRybczak/status/635138673323937792
      • rena-ta49 Re: Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 20:01
        https://pbs.twimg.com/media/CNB59KJUkAAAzIr.jpg
        • rena-ta49 Re: Jeeeeeeeeee,hahaha:) 22.08.15, 20:03
          rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/CNB59KJUkAAAzIr.jpg
          twitter.com/czechuzewsi/status/635141804573241345
    • rena-ta49 Re: Referendum 23.08.15, 11:42
      Idź na referendum 6 września i zmień trampkismile
      https://twitter.com/10murzynkow/status/635022865725833216?lang=pl
      • rena-ta49 Re: Referendum 23.08.15, 11:43
        rena-ta49 napisała:

> Idź na referendum 6 września i zmień trampkismile
        > https://pbs.twimg.com/media/CNAN7jZWgAEx6mn.jpg
        twitter.com/10murzynkow/status/635022865725833216?lang=pl
        • czarek_sz Re: Referendum 23.08.15, 12:13
          Na Święto Wojska Polskiego na defiladę przyszła w koszuli nocnej. Pewnie zbyt późno z wyra się zwlekła i nie zdążyła się ubrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka