01.09.15, 13:11
nam zawitał ,a ten miesiąc zapowiada jesień.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: 1-szy Wrzesień 01.09.15, 13:13
      Pamiętamy-1939r, oby nigdy więcej.
      • rena-ta49 Re: 1-szy Wrzesień 01.09.15, 13:15
        380 tyś dzieci zaczęło dziś edukację w szkołach.
        W niektórych na dwie zmiany.
        • tropem_misia1 Re: 2-gi Wrzesień 02.09.15, 04:53
          ten gorąc chęci , rozum odbiera.
          • rena-ta49 Re: 2-gi Wrzesień 02.09.15, 06:45
            tropem_misia1 napisała:

> ten gorąc chęci , rozum odbiera.

Znów powaliło drzewa,zerwało trakcje.
            ludzie w pociągach siedzą unieruchomieni 6 h
            • tropem_misia1 Re: 3-gi Wrzesień 03.09.15, 04:48
              słyszałam w tv o tym

u mnie dziś wreszcie chłodniej
              • rena-ta49 Re: 3-gi Wrzesień 03.09.15, 06:02
                Jednego dnia ponad 30C,a następnego ledwo powyżej 10C
                • tropem_misia1 Re: 4-ty Wrzesień 04.09.15, 05:23
                  zagrzmiało polało - wreszcie
                  no i ten piątek big_grin
                  • rena-ta49 Re: 4-ty Wrzesień 04.09.15, 06:45
                    Niechby tego deszczu w nocy było więcej.
                    Piątek cieszy mnie zawszesmile
                    • rena-ta49 Re: 5-ty Wrzesień 05.09.15, 07:08
                      Słońca chyba dziś będzie mało.
                      • tropem_misia1 Re: 6-ty Wrzesień 06.09.15, 07:08
                        wstałam zmęczona i niewyspana
                        ale wstałam , by w poniedziałek nie mieć kłopotów ze wstawaniem
                        siłę przyzwyczajenia rozwijam
                        • rena-ta49 Re: 6-ty Wrzesień 06.09.15, 07:11
                          tropem_misia1 napisała:

> wstałam zmęczona i niewyspana
                          > ale wstałam , by w poniedziałek nie mieć kłopotów ze wstawaniem
                          > siłę przyzwyczajenia rozwijam

I ja tak mamsmilesmile
                          Za oknami szaro buro, zaraz lunie?
                          • rena-ta49 Re: 7-my Wrzesień 07.09.15, 06:46
                            Zimny początek tygodnia.
                            Miłego poniedziałku dla wszystkichsmile
                            • rena-ta49 Re: 7-my Wrzesień 08.09.15, 06:46
                              Z dnia na dzień coraz zimniejsad
                              Dzisiejsza noc poniżej 10 st.
                              • rena-ta49 Re: 9-ty Wrzesień 09.09.15, 06:51
                                Z wielkim ociąganiem dziś wstawałamsad
                                Dopiero środa.
                                • rena-ta49 Re: 10-ty Wrzesień 10.09.15, 06:50
                                  Z dnia na dzień coraz zimniej,a liczyłam na ciepły wrzesieńsad
                                  • rena-ta49 Re: 11-ty Wrzesień 11.09.15, 06:51
                                    Bardzo mnie cieszy ten piąteksmile
                                    • rena-ta49 Re: 11-ty Wrzesień 12.09.15, 07:21
                                      Sobota ma być deszczowa.
                                      Dużo roboty ,jutro na obiedzie goście.
                                      • rena-ta49 Re: 12-ty Wrzesień 12.09.15, 07:22
                                        Miłego łikendasmile
                                        • cb456cc Wrzesień 12.09.15, 09:24
                                          Lubie ten miesiąc szczególnie smile
                                          • maria88 Re: Wrzesień 12.09.15, 09:31
                                            Deszczowo ale nie wieje zimnym wiatrem i od jutro coraz pogodniej i cieplej.
                                            Jeszcze czeka nas piekna złota jesień .
                                            • rena-ta49 Re: Wrzesień 13.09.15, 07:32
                                              Na południu wczoraj była bardzo ładna pogoda.
                                              Ani kropli deszczu.
                                              Dziś poranek bardzo mglisty,ale słońce chyba zaraz się pokaże.
                                          • rena-ta49 Re: Wrzesień 13.09.15, 07:31
                                            Też lubię wrzesieńwink
                                        • rena-ta49 Re: 13-ty Wrzesień 13.09.15, 07:30
                                          Dzisiaj gość w dom...
                                          • rudka-a Re: 13-ty Wrzesień 13.09.15, 08:02
                                            Uważaj, Reniu...dziś 13 ty wink
                                            żebyś kotletów nie przypaliła wink)
                                            miłej niedzieli smile
                                            • rena-ta49 Re: 13-ty Wrzesień 13.09.15, 09:57
                                              Hihihi, kotletów nie będzie.Będzie typowo śląski obiad,czyli rosół,rolada ,czerwona kapusta i kluski.Co nie znaczy ,że nie można mięsa spalićsmilesmile
                                              Postaram się nie "przedobrzyć" .
                                              Wzajemnie, miłej niedzieli życzęsmile
                                              • maria88 Re: 13-ty Wrzesień 13.09.15, 10:55
                                                Chyba dzisiaj "balanga" u Ren z okazji urodzin.
                                                Więc życzę wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim
                                                dobrego zdróweczka , no i kufereczek stóweczek tez, daj Boże.
                                                Zdradź proszę jaka to rolada, może wypróbuję zrobić.
                                                • rena-ta49 Re: 13-ty Wrzesień 13.09.15, 20:01
                                                  To jeszcze nie urodzinowa balanga,
                                                  nie obchodzę urodzin "przed"
                                                  W sobotę będę mieć gości urodzinowychsmilesmile

To bardzo proste,znasz pewnie pod nazwą zraz wolowe:
                                                  magazyn-kuchnia.pl/blogi/agiatis/2012/04/slaski_obiad_czyli_rolada_slaska_kluski_slaskie_i_modra_kapusta/1
                                                  • tropem_misia1 Re: 14-ty Wrzesień 14.09.15, 05:29
                                                    wreszcie mam myszkę to mogę się włóczyć tu i tam i ówdzie
                                                  • rena-ta49 Re: 14-ty Wrzesień 14.09.15, 06:51
                                                    Też nie lubię bez myszki.
                                                    Trzeba się namęczyć by tym kursorem sterowaćsmile
                                                  • tropem_misia1 Re: 15-ty Wrzesień 15.09.15, 05:46
                                                    Dzisiaj wizyta u neurochirurga...brrrrrrr
                                                  • rena-ta49 Re: 15-ty Wrzesień 15.09.15, 06:44
                                                    Coś masz do ciecia?,oby nie!
                                                  • tropem_misia1 Re: 16-ty Wrzesień 16.09.15, 05:53
                                                    raczej do dłubania....w kręg.Szyjnym
                                                  • rena-ta49 Re: 16-ty Wrzesień 16.09.15, 06:41
                                                    To poważna sprawa,kręgosłup.
                                                  • tropem_misia1 Re: 16-ty Wrzesień 16.09.15, 06:54
                                                    ano...strach sie bac.
                                                    termin mam na maj 2016 i mam tez nadzieje ,że jednak jeszcze NIE.
                                                    robię kolejny rezonans
                                                  • rena-ta49 Re: 16-ty Wrzesień 16.09.15, 06:58
                                                    Jeśli mus ,to mus.
                                                    Trzeba być dobrej myśli ,że wszystko dobrze pójdzie.
                                                  • rena-ta49 Re: 17-ty Wrzesień 17.09.15, 06:46
                                                    Dzisiaj ma być 30 st ,to mnie cieszy.
                                                    Niech będzie ciepło,jeszcze lato mamy.
                                                  • rena-ta49 Re: 18-ty Wrzesień 18.09.15, 06:36
                                                    Piąteczeksmile
                                                    Samopoczucie się pogorszy,zwłaszcza u meteopatów.
                                                    Ciśnienie mocno w górę ,i dziś chłodniej,a jutro deszcz?
                                                  • rena-ta49 Re: 19-ty Wrzesień 19.09.15, 06:36
                                                    Sobota dla goścismile
                                                  • rena-ta49 Re: 20-ty Wrzesień 20.09.15, 07:40
                                                    cd. przyjmowania gości.
                                                    Co prawda w mniejszej ilości dziś.
                                                    Trzeba wypocząć przed tygodniem pracy.
                                                  • rena-ta49 Re: 21-szy Wrzesień 21.09.15, 06:49
                                                    Zaczynamy nowy tydzień.Wszystkiego miłego w tym tygodniusmile
                                                    No i wrzesień się powoli kończy.
                                                  • tropem_misia1 Re: 21-szy Wrzesień 21.09.15, 07:39
                                                    Czas mija tak szybko - a ja mam tak malo urlopu.
                                                  • rena-ta49 Re: 22-gi Wrzesień 22.09.15, 06:52
                                                    Bardzo zimny poranek, u mnie za oknem tylko 2 stsad
                                                  • maria88 Re: 22-gi Wrzesień 22.09.15, 19:05
                                                    U nas rano tylko +6 gdyby nie ten wiejący przez cały dzień
                                                    zimny wiatr to byłoby całkiem okej, tym bardziej,że w
                                                    taki dzień świętuję.
                                                  • rena-ta49 Re: 22-gi Wrzesień 23.09.15, 06:40
                                                    maria88 napisała:

> U nas rano tylko +6 gdyby nie ten wiejący przez cały dzień
                                                    > zimny wiatr to byłoby całkiem okej, tym bardziej,że w
                                                    > taki dzień świętuję.

Życzę, aby w Twoje życie wypełniały uśmiechy, a nie łzy. Aby Twój wiek liczony był w liczbie oddanych przyjaciół, a nie przeżytych lat. Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin.
                                                  • rena-ta49 Re: 23-ci Wrzesień 23.09.15, 06:42
                                                    Nie miałabym nic przeciwko grzaniu.
                                                    W łazience chłodno, a moja spółdzielnia na razie nie wspomina
                                                    o grzaniu.
                                                  • rena-ta49 Re: 24-ty Wrzesień 24.09.15, 06:33
                                                    Coś mnie obudziło przed budzikiemsad
                                                    Jutro upragniony piąteksmile
                                                  • rena-ta49 Re: 25-ty Wrzesień 25.09.15, 06:50
                                                    Upragniony piątek.
                                                    Końcówka miesiąca pracowita.
                                                  • rena-ta49 Re: 26-ty Wrzesień 26.09.15, 07:54
                                                    Sobota deszczowa,można sprzątać smilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 07:11
                                                    Odpoczywamy.
                                                    Miłej niedzielismile
                                                  • tropem_misia1 Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 07:33
                                                    Jestem wykończona fizycznie.
                                                  • rudka-a Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 12:57
                                                    To przez to dreptanie po Krakowie...wzdłuż i wszerz wink)
                                                    Ryjka zasługa wink wink)
                                                  • czarek_sz Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 13:00
                                                    A Wawa to spod ogona ?
                                                  • rudka-a Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 13:05
                                                    Szczerze? to Kraków bardziej mi się podoba..
                                                    ale każda pliszka swój ogonek chwali..
                                                  • czarek_sz Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 13:14
                                                    Mi Wawa pasi najbardziej. Zrozum. Tu się urodziłem to moje korzenie. tu krew była przelana.Za Polskę. Dziwisz mi się że Wawa to moje miasto ? moje ukochane i jedyne. Miasto nieujarzmione smile nigdy to się nie zmieni. Doceniam Kraków Majeczki ale Wawa to dla mnie Matka najukochańsza smile
                                                  • rudka-a Re: 27-my Wrzesień 27.09.15, 13:21
                                                    Pewnie, że rozumiem smile też tak mam, że swoje chwalę, bo do swoich korzeni zawsze się ciągnie, choćby w najpiękniejszym, innym miejscu człowiek zamieszkał. Tęsknota zawsze da znać o sobie.Przeważnie jest tak, że na pierwszy rzut oka jest cudownie, pięknie, inaczej, ale przychodzi chwila, że na stare śmieci chce się wracać smile)
                                                  • rena-ta49 Re: 28-my Wrzesień 28.09.15, 06:56
                                                    Znów nowy tydzień,w tym tygodniu skończy się wrzesieńsad
                                                    Z powodu ,że pełnia sen marny.
                                                  • tropem_misia1 Re: 28-my Wrzesień 28.09.15, 07:48
                                                    ale w nocy były dziwy na niebie smile)
                                                  • rena-ta49 Re: 29-ty Wrzesień 29.09.15, 06:50
                                                    Kolejna noc nieprzespanasad
                                                  • tropem_misia1 Re: 29-ty Wrzesień 29.09.15, 08:10
                                                    a to niedobrze
                                                    czemu tak?
                                                  • tropem_misia1 Re:30-ty Wrzesień 30.09.15, 06:37
                                                    to już ostatni dzień
                                                    września
                                                    zleciało
                                                  • rena-ta49 Re:30-ty Wrzesień 30.09.15, 06:53
                                                    tropem_misia1 napisała:

> to już ostatni dzień
                                                    > września
                                                    > zleciało

Mnie też bardzo szybko ten miesiac zleciał,
                                                    im człowiek starszy tym szybciej nam ucieka czassad
                                                  • rena-ta49 Re: 28-my Wrzesień 29.09.15, 06:50
                                                    tropem_misia1 napisała:

> ale w nocy były dziwy na niebie smile)

U mnie mało co było widać.
                                                    >
                                                  • tropem_misia1 Re: 27-my Wrzesień 28.09.15, 07:49
                                                    rudka-a napisała:

> To przez to dreptanie po Krakowie...wzdłuż i wszerz wink)
                                                    > Ryjka zasługa wink wink)
                                                    >
                                                    anosmile)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka