Dodaj do ulubionych

Konkurs Chopinowski

10.10.15, 07:48
Rozpoczął się drugi etap,niestety mój ulubieniec nie przeszedł dalej,szkoda,podobała mi się gra Tymka Biesa.Teraz będę trzymała kciuki za Japonkę Miyako Arishimę.Podoba mi sie jak gra,gra tak lekko,delikatnie,czarująco.Mam nadzieję że przejdzie do kolejnego etapu konkursu.

Z 9 studentów bydgoskiej akademii zostało 6 smile

Miyako Arishima studentka Bydgoskiej Akademii Muzycznej smile
https://www.palacradziejowice.com/01/68/d/7.jpg
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Konkurs Chopinowski 10.10.15, 09:39
      Noo super.
      • cb456cc Re: Konkurs Chopinowski 14.10.15, 19:35
        No i moja Japoneczka nie przeszła do trzeciego etapu,szkoda.Trzymam kciuki za Polaków.
    • opuncja.figowa.1 Re: Konkurs Chopinowski 14.10.15, 20:00
      Właśnie oglądam, a precyzyjnie mówiąc słucham.
      • cb456cc Re: Konkurs Chopinowski 14.10.15, 20:03
        opuncja.figowa.1 napisała:

> Właśnie oglądam, a precyzyjnie mówiąc słucham.

Dokładnie mam taki sam plan smile Ale jestem potwornie zmęczony i mogę...hrrrrrrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrr wink
        • cb456cc Re: Konkurs Chopinowski 24.10.15, 20:24
          Wygrał najlepszy i najciekawszy uczestnik tegorocznego konkursu.

Urodził się 28 maja 1994 r. w Seulu, studiuje w Konserwatorium Paryskim pod kierunkiem Michela Beroffa. Jest zwycięzcą Międzynarodowego Konkursu Chopinowskiego w Moskwie (2008) i konkursu pianistycznego w Hamamatsu (2009, Japonia). Zdobył także III nagrodę w Konkursie im. Piotra Czajkowskiego w Rosji (2011) oraz im. Artura Rubinsteina w Tel Awiwie (2014). Koncertował z orkiestrami Teatru Maryjskiego (dyr. Valery Gergiev), Filharmonii Praskiej, Monachijskiej (dyr. Lorin Maazel), Seulu (dyr. Myung-Whun Chung), Filharmonii Uralu (dyr. Dmitry Liss), Berlińską Orkiestrą Radiową (dyr. Marek Janowski), Rosyjską Orkiestrą Narodową (dyr. Mikhail Pletnev), Orkiestrą Symfoniczną Bazylei (dyr. M. Pletnev), Tokijską Orkiestrą Symfoniczną, Radio France. Odbył tournées po Japonii, Niemczech, Francji, Rosji, Polsce, Izraelu, Chinach i USA. Wystąpił m.in. z recitalami w Operze Tokijskiej, w Osace, Konserwatorium Moskiewskim i Teatrze Maryjskim w Petersburgu. Uczestniczył w licznych europejskich festiwalach, m.in. w Petersburgu, Moskwie, Nowym Jorku, Castleton, Dusznikach-Zdroju oraz Krakowie. Jako kameralista został zaproszony do współpracy przez wybitną skrzypaczkę, Kyung Wha Chung.

pl.chopincompetition2015.com/multimedia/competitor/2378829c-f067-44b2-9660-70e8b85f1977/videos/
          • rena-ta49 Re: Konkurs Chopinowski 24.10.15, 21:02
            Ciekawe ,ze Azjaci sa tacy dobrzy z Chopina.
            • krytyk2 Re: Konkurs Chopinowski 24.10.15, 22:38
              to sa narody zamknięte emocjonalnie i oszczędne wokazywaniu emocji.Chopin jest dla nich cudownym sposobem uzewnętrznienia tej skrywanej emocjonalności.w Jego muzyce pełno jest najrozmaitszych odcieni emocji.
              • rena-ta49 Re: Konkurs Chopinowski 25.10.15, 07:21
                krytyk2 napisał:

> to sa narody zamknięte emocjonalnie i oszczędne wokazywaniu emocji.Chopin jest
                > dla nich cudownym sposobem uzewnętrznienia tej skrywanej emocjonalności.w Jego
                > muzyce pełno jest najrozmaitszych odcieni emocji.
                >
                Trudno się z tym nie zgodzićwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka