04.07.25, 21:58
Pare goracych dni i od razu wrzeszcza o ociepleniu klimatu.
A przeciez zawsze tak podczas lata bylo - raz goraco, raz chlodniej i nikt sie nie przejmowal.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: lipiec-25 04.07.25, 22:11
      al-szamanka napisała:

> Pare goracych dni i od razu wrzeszcza o ociepleniu klimatu.
      > A przeciez zawsze tak podczas lata bylo - raz goraco, raz chlodniej i nikt sie
      > nie przejmowal.
      >
      >

Po wczorajszym upale z utęsknieniem czekałam na deszcz i wieczorem się doczekałam opadów.
      Powietrze po deszczu zrobiło się takie odświeżające,
      rano jeszcze mrzawka,ale temp. naprawdę przyjemna.Polece pewna ministra : jak jest lato to jest ciepło,a e zimie jest zimno🤣Pieprzenieci klimatolodzy od kilku lat nas straszą ,a dupiarza mówi że planeta płonie.wczooraj podobno mu spłonęło 200 mieszkań od fotowoltaniki.
      • al-szamanka Re: lipiec-25 05.07.25, 12:52
        rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
        >
        > > Pare goracych dni i od razu wrzeszcza o ociepleniu klimatu.
        > > A przeciez zawsze tak podczas lata bylo - raz goraco, raz chlodniej i nik
        > t sie
        > > nie przejmowal.
        > >
        > >
        >
        > Po wczorajszym upale z utęsknieniem czekałam na deszcz i wieczorem się doczekał
        > am opadów.
        > Powietrze po deszczu zrobiło się takie odświeżające,
        > rano jeszcze mrzawka,ale temp. naprawdę przyjemna.Polece pewna ministra : jak j
        > est lato to jest ciepło,a e zimie jest zimno🤣Pieprzenieci klimatolodzy od kilk
        > u lat nas straszą ,a dupiarza mówi że planeta płonie.wczooraj podobno mu spłonę
        > ło 200 mieszkań od fotowoltaniki.

Wg takiego jednego na fejsie, powierzchnia morza Srodziemnego juz sie gotuje.... kurcze, tylko patelnie na tej wodzie klasc i jajecznice smazyc.
        • al-szamanka Re: lipiec-25 06.07.25, 19:45
          Cieplo, ale nie upalnie, po poludniu burza. Pioruny walily doslownie z kazdej strony, a deszczyk rosliny znowu podlal.
          • rena-ta49 Re: lipiec-25 07.07.25, 22:33
            My mieliśmy w niedzielę 30 st, w nocy burza ,dzisiaj ochłodzenie i cały dzień siąpilo. Ten tydzień w/g prognoz cały deszczowy.zWracam w czwartek z deszczem.Czeka mnie robienie przetworów z czarnej porzeczki,to ochłodzenie i deszcz nie będzie mi przeszkadzał.
            • rena-ta49 Re: 10 lipiec-25 10.07.25, 19:15
              No to wracam do rzeczywistości.
              • rena-ta49 Re: 11 lipiec-25 11.07.25, 19:44
                11 lipca 1943 — Krwawa Niedziela na Wołyniu. Tego dnia UPA dokonała masowych mordów na polskich mieszkańcach ponad 100 wsi. Pamiętamy o ofiarach ludobójstwa na Wołyniu!!
                https://pbs.twimg.com/media/Gvjoy56XoAADbzC?format=jpg&name=small
                • rena-ta49 12 lipiec-25 12.07.25, 18:46
                  Ciepła sobota, jednak nie obeszło się bez ulewy i temp. spadła do 19 st i pokazało się słońce.
                  • rena-ta49 Re: 13 lipiec-25 13.07.25, 21:03
                    Dzisiaj znów mieliśmy krótkotrwałą ulewę i zaraz wyszło słońce.
                    • al-szamanka Re: 13 lipiec-25 14.07.25, 08:01
                      Fajne, umiarkowane temperatury, ale nie moge z tego korzystac, bo ciagle w pracy.... eeeech.
                      • rena-ta49 Re: 14 lipiec-25 14.07.25, 21:14
                        Upalny dzień,trochę pokropiło,ale zbyt mało.
                      • rena-ta49 Re: 13 lipiec-25 14.07.25, 21:15
                        al-szamanka napisała:

> Fajne, umiarkowane temperatury, ale nie moge z tego korzystac, bo ciagle w prac
                        > y.... eeeech.
                        >

Sezon urlopowy ,więc urlop by Ci się przydał. Wypoczynek pewnie masz zaplanowany?
                        • al-szamanka Re: 13 lipiec-25 14.07.25, 21:20
                          rena-ta49 napisała:

> Sezon urlopowy ,więc urlop by Ci się przydał. Wypoczynek pewnie masz zaplanowan
                          > y?

Hmmm, ciezko. Mam jeszcze 25 dni urlopowych, ale nie mam kiedy tego wykorzystac, bo pracownikow zbyt malo.
                          • rena-ta49 Re: 13 lipiec-25 15.07.25, 19:46
                            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                            >
                            >
                            > > Sezon urlopowy ,więc urlop by Ci się przydał. Wypoczynek pewnie masz zapl
                            > anowan
                            > > y?
                            >
                            > Hmmm, ciezko. Mam jeszcze 25 dni urlopowych, ale nie mam kiedy tego wykorzystac
                            > , bo pracownikow zbyt malo.
                            >

Ten brak ludzi,to chyba bolączka wszystkich pracowników?
                            Pracodawcy zmuszają pracownika do pracy ponad siły, by zarobili na nierobów z krajów afrykańskich.
                            A przecież to ponoć lekarze ,pielęgniarki i inżyniery?
                            • rena-ta49 Re: 16 lipiec-25 16.07.25, 17:46
                              Spokojny pogodowo dzień,temp. optymalna,jaką lubię.
                              • rena-ta49 Re: 17 lipiec-25 17.07.25, 18:09
                                Dzisiaj mamy na zmianę ulewę i słońce.

• rena-ta49 Re: 18 lipiec-25 18.07.25, 18:30
                                  Nie jest ten lipiec pawdziwie letni,to wszystko z powodu ocieplenia klimatu.
                                  • al-szamanka Re: 18 lipiec-25 18.07.25, 20:36
                                    Dwa dni ma byc po 29°C, a potem znowu umiarkowane temp. 20 i ciut ponizej.
                                    • rena-ta49 Re: 18 lipiec-25 19.07.25, 17:10
                                      al-szamanka napisała:

> Dwa dni ma byc po 29°C, a potem znowu umiarkowane temp. 20 i ciut ponizej.
                                      >

Weekend ma być gorący,od wtorku się zobaczy....smile
                                      • rena-ta49 Re: 19 lipiec-25 19.07.25, 17:11
                                        Dobrze,że chociaż weekendy są z letnimi temp. Dzisiaj supersmile
                                        • rena-ta49 Re: 20 lipiec-25 20.07.25, 20:06
                                          Od rana słońce na niebie ,temp. 29 st.
                                          Na działce tylko lenistwo wchodzi w rachubęsmilesmile
                                          • al-szamanka Re: 20 lipiec-25 21.07.25, 13:39
                                            Wczoraj u mnie bylo 30°, ale mialam wrazenie, ze 50, bo przez ostatnie dni lalo, a jak slonce to wszystko podgrzalo to zaczela sie parowa, pilam litrami, ale woda przelatywala przez skore jak przez sito.
                                            • rena-ta49 Re: 20 lipiec-25 21.07.25, 20:00
                                              al-szamanka napisała:

> Wczoraj u mnie bylo 30°, ale mialam wrazenie, ze 50, bo przez ostatnie dni lalo
                                              > , a jak slonce to wszystko podgrzalo to zaczela sie parowa, pilam litrami, ale
                                              > woda przelatywala przez skore jak przez sito.
                                              >
                                              U mnie dzisiaj 31 st,ledwo się na działkę doczołgałam w południe.
                                              Idzie podobno burza, wiec jutro trochę chłodniej.
                                              • rena-ta49 Re: 22 lipiec-25 22.07.25, 20:23
                                                Po nocnej burzy i ulewie niezbyt się ochłodziło, zaledwie o kilka stopni.

• rena-ta49 Re: 23 lipiec-25 23.07.25, 20:24
                                                  Mamy lato,z wiaterkiem ,który trochę "miesza" to gorące powietrze.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 lipiec-25 24.07.25, 19:21
                                                    W nocy ma popadać, czekam na deszcz, rośliny na działce też.
                                                  • rena-ta49 Re: 25 lipiec-25 25.07.25, 20:53
                                                    W nocy popadało,ale zbyt mało.
                                                    Do południa pochmurno ,ale ciepło.
                                                    Popołudnie ze słońcem i gorąco.

• rena-ta49 Re: 26 lipiec-25 26.07.25, 20:34
                                                    Od świętej Anki,
                                                    zimne wieczory i ranki.

Alert przyszedł ostrzegający o ulewach,a co za tym idzie ochłodzenie.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 lipiec-25 27.07.25, 17:13
                                                    Straszą od wczoraj ulewami i burzami,do tej pory nie spadła nawet kropla deszczu.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 lipiec-25 28.07.25, 18:34
                                                    Od nocy do popołudnia lało solidnie i się ochłodziło ,to wszystko przez ocieplenie klimatusmile
                                                  • rena-ta49 Re: 29 lipiec-25 29.07.25, 18:00
                                                    Wiele miast pod wodą ,po przejsciu ulewnego deszczu.
                                                    Dzisiaj spokojnie.
                                                  • rena-ta49 Re: 30 lipiec-25 30.07.25, 18:33
                                                    Lipiec się kończy ,nie było to najcieplejszy miesiac tego lata.
                                                  • al-szamanka Re: 30 lipiec-25 30.07.25, 20:56
                                                    rena-ta49 napisała:

> Lipiec się kończy ,nie było to najcieplejszy miesiac tego lata.

Dwa dni gorace, pozostale chlodne i baaaardzo mokre. Dzisiaj rano zaledwie 13°C i silny wiatr - tak chlodny jakby wialo z Arktyki.
                                                  • rena-ta49 Re: 30 lipiec-25 31.07.25, 19:00
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Lipiec się kończy ,nie było to najcieplejszy miesiac tego lata.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Dwa dni gorace, pozostale chlodne i baaaardzo mokre. Dzisiaj rano zaledwie 13°C
                                                    > i silny wiatr - tak chlodny jakby wialo z Arktyki.
                                                    >

W Polsce dokładnie tak samo i chociaż u mnie na południu mieliśmy troche ciepłych dni,to moja rodzinka nad morzem miała sporo deszczu i chłodu.
                                                    Jutro Sierpień ,zobaczymy co przyniesie,bo to ocieplenie klimatu nas jeszcze zamrozismilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka