16.07.09, 14:54
https://images39.fotosik.pl/159/5d27440bb6d055ab.jpg
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 I nic 16.07.09, 20:00
      bo czy on jaki święty? U nas już taki zwyczaj, że w kampaniach wyborczych niemal
      każdy obiecuje złote góry a później robi w budżecie dziury. Ja bym już dał
      spokój z tym przegięciem Tuska. Może i miał gość dobre zamiary, ale kryzys
      światowy wywalił wszystko do góry nogami.
      • tadeusz_ski.51 Nie jestem zwolennikiem PO (ani PiS-u) 16.07.09, 20:36
        ale powiem, że można gorzej rządzić niż robi to obecna ekipa. Można, wystarczy
        popatrzeć na propozycje PiS-u. O ile powiększanie deficytu budżetowego i
        ładowanie kasy w upadające banki i koncerny ma jakieś uzasadnienie w krajach, w
        których te podmioty mają decydujący wpływ na stan gospodarki, o tyle u nas jest
        to bez sensu, gdyż my "stoimy" na węglu i miedzi, a to trzyma się relatywnie
        dobrze. Cała reszta to rozproszenie z organami decyzyjno-władczymi poza naszym
        zasięgiem. Więc kogo chcą wspierać kosztem naszym i naszych dzieci? Te podmioty
        w których mają udziały, z których ta sitwa czerpie zyski?!
        • rena-ta49 Re: Nie jestem zwolennikiem PO (ani PiS-u) 17.07.09, 13:30
          Na widok gadających głów z PIS-u i innych partii, w TV dostaję mdłości.
          • tadeusz_ski.51 Ty się nie wymądrzaj n/t Swojej reakcji 17.07.09, 15:06
            fizjologicznej tylko bałaknij coś merytorycznie... Widzisz, że popieram Tuska?
            Widzisz? No! A mówią, że jestem "komuch", "pisiak" czy coś tam? Przecież stoi w
            nicku że jestem Tadzio, nie?
            • darima_ka Re: Ty się nie wymądrzaj n/t Swojej reakcji 17.07.09, 16:06
              Tadziu , czy wszyscy muszą lubić politykę?
              • dorota-s2 Re: Ty się nie wymądrzaj n/t Swojej reakcji 17.07.09, 18:43
                Kiedyś słowo "poseł","senator"było synonimem
                wiedzy,kompetencji,funkcje te budziły szacunek,dziś niestety mają
                wydżwięk pejoratywny.Polityki nie lubię,nie rozumiem gadających
                głów,wkurzją mnie kłótnie,wiem jedno nie mam wpływu na działania
                polityków.żadna z ich decyzji nie ma na celu poprawy komfortu życia
                mojego i osób które znam.Najlepiej mają k***a i złodziej,nic nie
                muszą,żadnych podatków,żadnych Zusów,dostaną zapomogę z naszych
                podatków i mają cały dzień wolny
                • wadera1953 Re: Ty się nie wymądrzaj n/t Swojej reakcji 17.07.09, 21:27
                  Można przejąć opisywaną inicjatywę. Ja nie skorzystam.
      • sagittarius954 Re: I nic 17.07.09, 20:15
        Prof. Modzelewski obwieścił, że kryzys to mały Pikuś w stosunku do tego co
        nawyprawiali sami polityce rządzący Polską . A teraz kryzys wszystko przyjmie
        .Jest na co zrzucić .
        • darima_ka Re: I nic 17.07.09, 21:12
          No właśnie najlepiej swoją indolencje kryzysem tłumaczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka