Gość: aaaa IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 05.06.02, 19:28 W jaki sposób można zdobyć "kartę wspinacza", jeśli kurs ukończyło się, zanim takie karty zostały wprowadzone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.gala Re: karta 06.06.02, 15:59 Nie ma jeszcze dokładnych regulacji. Osoby, które kończą teraz kurs muszą zdać egzamin, wypełnić niosek, załączyć zdjęcie, złożyć to wszystko w Klubowej Komisji Egzaminacyjnej, zapłacić 30 zł, poczekać aż KKE wyśle wniosek do PZA, poczekać aż PZA prześle Kartę Wspinacza...uff!! Myślę, że nie potrzebujesz karty wspinacza. Wspiać skałkowo po drogach ubezpieczonych możesz się bez karty, a na kursie tatrzańskim twoje zaświadczenie o ukończeniu kursu skałkowego będzie honorowane. pozdr mgala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: karta IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 06.06.02, 22:55 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirrek Re: karta IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 21:25 marcin.gala napisał(a): > Nie ma jeszcze dokładnych regulacji. Osoby, które kończą teraz kurs muszą zdać > egzamin, wypełnić niosek, załączyć zdjęcie, złożyć to wszystko w Klubowej > Komisji Egzaminacyjnej, zapłacić 30 zł, poczekać aż KKE wyśle wniosek do PZA, > poczekać aż PZA prześle Kartę Wspinacza...uff!! > Myślę, że nie potrzebujesz karty wspinacza. Wspiać skałkowo po drogach > ubezpieczonych możesz się bez karty, a na kursie tatrzańskim twoje > zaświadczenie o ukończeniu kursu skałkowego będzie honorowane. > pozdr > mgala .............nikt nie moze zabic sie w Polsce bez zezwolenia i tysiecy kursow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: karta IP: *.digi.pl 13.06.02, 07:38 marcin.gala napisał(a): > Nie ma jeszcze dokładnych regulacji. Osoby, które kończą teraz kurs muszą zdać > egzamin, wypełnić niosek, załączyć zdjęcie, złożyć to wszystko w Klubowej > Komisji Egzaminacyjnej, zapłacić 30 zł, poczekać aż KKE wyśle wniosek do PZA, > poczekać aż PZA prześle Kartę Wspinacza...uff!! cześć Marcin Kurs skałkowy 7-dniowy zrobiłem w ubiegłym roku (m.in u Ciebie), zakończył się egzaminem - jak rozumiem, uprawnia on do występowania o kartę (to czy jest ona teraz potrzebna w skałach czy nie to rzecz drugorzędna, bowiem może się okazać że zaraz będzie)- w jaki sposób powinienem to zrobić jeśli jestem wspinaczem niezrzeszonym? Pozdrawiam Dawid P.S. Kiedy i gdzie w necie opublikujesz coś o tegorocznej wyprawie do Papui Nowej Gwineii? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.gala Re: karta 20.06.02, 18:29 Tą samą drogą jak ta opisana powyżej. Nie musisz być członkiem klubu, żeby wystąpić z wniskiem do klubowej komisji egzaminacyjnej. I tak pobiorą od ciebie opłatę. Papua czeka na publikację w pewnym magazynie, stąd nie może być opublikowana gezie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś