zabok 18.02.09, 12:00 cześć. Kochani mam wielki dylemat i nie potrafię sam zdecydować. Z którym touroperatorem waszym zdaniem lepiej podjąć współprace: raibow czy ecco? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wheredidyougo Re: rainbow czy ecco 18.02.09, 16:46 Ciężko jest tak generalnie porównać tour operatorów. Wszystko zależy od kierunku. Na swojej destynacji za nic w świecie nie zgodziłabym się pracować dla Rainbow'a ( 1 osoba na pięć blokowanych samolotów - 24 godziny robienia transferów) , a w Ecco miałyśmy naprawdę świetne warunki.Zresztą to też zależy co jest dla Ciebie ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
zabok Re: rainbow czy ecco 18.02.09, 20:10 Z tym porównywaniem touroperatorow to masz racje - to jest wręcz niemozliwe. Proszę napisz mi co ci się pracując w ecco najbardziej podobało. Piszesz że świetne warunki - co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
giovannamarini Re: rainbow czy ecco 18.02.09, 23:41 ha też miałam ten sam dylemat! Ale decyzja już podjęta, warunki stawiane przez ecco są żenujące, brak wynagrodzenia za wycieczki fakultatywne, brak zapewnionego wyżywienia i jeszcze jakieś kombinacje z nieodprowadzaniem podatku.. Czy Tobie też zaproponowali podobne warunki za rezydenturę? Odpowiedz Link Zgłoś
wheredidyougo Re: rainbow czy ecco 19.02.09, 00:22 My żywiłyśmy się w różnych hotelach, nie było z tym żadnego problemu. Do tego miałyśmy dostęp do opcji All, we wszystkich hotelach posiadających taką opcję. Prowizję za wycieczki płaci Ci organizator wycieczek :) Co do podatku - firma zarejestrowana jest na Cyprze i tam jesteś zatrudniony/a. W takim wypadku wypadałoby rozliczać się na Cyprze. Coraz więcej tour operatorów , np. Triada, rejestruje swoją działalność właśnie tam. Więc to nie powinna być żadna nowość. Jak było u mnie? Zakwaterowanie, wyżywienie jak wyżej, dobrze ustawione godziny lotów-transferów, atmosfera super, było nas dość dużo więc też pracowaliśmy w granicach normy. Mało było powodów do narzekania. Aha i wypłaty zawsze były na czas. Ale tak jak pisałam to cecha indywidualnych oczekiwań a także kwestia poszczególnych destynacji. W tym samym biurze, w zależności od miejsca i szefa kierunku mogą być różne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
zabok Re: rainbow czy ecco 19.02.09, 11:48 Są plusy i minusy obydwu touroperatorów. Nawet jeżeli nie będą płacić za prowadzenie wycieczek fakultatywnych to finansowo przy tak wysokim kursie wychodzi podobnie. Mi nie pasuje umowa szkoleniowa rainbow: tydzień -nie wiadomo czy będzie wyżywienie, a potem jeszcze musisz pracować 6 miesięcy a jak zrezygnujesz to płacisz tyle co byś poleciał na 2 tyg do 5* hotelu z all inclusive. Ja już się zdecydowałem. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
hadoha Re: rainbow czy ecco 19.02.09, 14:56 i co zdecydowałeś? Ja dopiero wybieram się na rozmowy kwalifikacyjne w przyszłym tygodniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
zabok Re: rainbow czy ecco 21.02.09, 23:06 Obydwaj touroperatorzy są dobrzy - nie ma co ukrywać. Dlatego miałem problem z podjęciem decyzji. Na sezon lato 2009 jednak wybieram się z Ecco. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
spatulaspatula Re: rainbow czy ecco 25.02.09, 21:05 W takim razie powodzenia i witamy w gronie rez. Ecco. I do zobaczenia na integracyjnej po sezonie... Ecco jest git i rządzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spatulaspatula Re: rainbow czy ecco 25.02.09, 21:06 Zapomniałam! Jaki kierunek?? Odpowiedz Link Zgłoś
lola1981 Re: rainbow czy ecco 29.05.09, 14:52 czy możesz mi napisać na maila informacje z kim rozmowa kwalifikacyjna i gdzie? jakie proponują warunki? szukam nowych zleceń... malwa25-25@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś