ja_joanna 23.09.11, 17:07 OnlyHer zaczęło również projektować staniki, więc otwieram wątek producencki, gdzie możemy rozmawiać o stanikach tej marki. Strona internetowa: onlyher.pl – w Polsce onlyher.eu – kraje niemieckojęzyczne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_joanna Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 23.09.11, 17:08 Pierwszym stanikiem zaprojektowanym przez Agugabi wraz z zespołem jest Espresso - half-cup dla małych i średnich biustów. Rozmiary: 60C-FF, 65B-F, 70A-E, 75A-DD (rozmiarówka brytyjska). Rozmiary 60B i 65A dostępne są na zamówienie. Zdjęcia i szczegółowe informacje: www.onlyher.pl/products/167/p/832 A nazwę wymyśliła 100krotna :) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 24.09.11, 12:01 Na zdjęciach prezentuje się całkiem ciekawie. Mam nadzieję, że na żywo jest równie dobrze, bo mam ochotę go wypróbować. Odpowiedz Link
100krotna Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 24.09.11, 12:38 scarlet_agta napisała: > Na zdjęciach prezentuje się całkiem ciekawie. Mam nadzieję, że na żywo jest rów > nie dobrze, bo mam ochotę go wypróbować. Wg mnie na żywo jest ładniej. Napisałam recenzję poniżej. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 08.10.11, 19:05 Bardzo ładny, bezpretensjonalny stanik. Na zdjęciach sklepowych wygląda, jakby był przyjazny szczególnie dla nieco stożkowych biustów i to mnie bardzo cieszy. Z moim rozmiarem bryt. 70E bliżej mi już do Biuściastości, ale moje korzenie leżą w Małobiuściastości i często borykam się z problemami wielu kobiet o nieco mniejszym biuście, znaczy ze niemkompatybilnością z balkonetkami, zbyt zabudowanymi miskami i nieumiejętnością upchania mało plastycznego biustu do dowolnej szerokości miski. Cieszy mnie więc nowa marka orientująca się na potrzebach mniejszych biustów, a szczególnie prezentująca od samego początku ładny design i staranną jakość wykonania. Może załapię się jeszcze na rozmiarówkę. Fajnie by było, gdy nowa marka pomyślała w przyszłości też o fankach miękkich staników, bo przecież tu też brakuje wyboru, a właścicielki małych, stożkowych piersi mogę się niejednokrotnie pochwalić pięknym, samonośnym biustem, który nie potrzebuje korekcji kształtu, a jedynie odrobiny podtrzymania i ładnie wyciętej miseczki oraz niskich mostków. Effuniakowe miękkie half cupy leżą na moim biuście wprawdzie całkiem nieźle, ale ciągle są nieco za wysokie, prawie balkonetkowe, orientujące się moim zdaniem na potrzebach większych biustów. Więc takie bezpretensjonalne miękkie Espresso, albo jeszcze lepiej miękką Gorącą Czekoladę, albo miekką Zieloną Herbatę przywitałabym z zachwytem. :-) Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 08.10.11, 21:41 pierwszalitera napisała: > Fajnie by było, gdy nowa marka pomyślała w przyszłości też o fankach miękkich > staników, bo przecież tu też brakuje wyboru, a właścicielki małych, stożkowych > piersi mogę się niejednokrotnie pochwalić pięknym, samonośnym biustem, który > nie potrzebuje korekcji kształtu, a jedynie odrobiny podtrzymania i ładnie wyc > iętej miseczki oraz niskich mostków. (...) Więc tak > ie bezpretensjonalne miękkie Espresso, albo jeszcze lepiej miękką Gorącą Czekol > adę, albo miekką Zieloną Herbatę przywitałabym z zachwytem. :-) O tak, mogę się tylko pod tym podpisać. Miło cię tu widzieć, pierwszalitero :) Odpowiedz Link
perpetulla Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 12.10.11, 08:56 Ja też czekam na jakiś kolor, bo nie lubię czarnego a cieliste staniki mam dwa. Marzy mi się zielony albo pudrowy róż. Odpowiedz Link
kasia_j Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 17.10.11, 09:17 Następny nie będzie ani cielisty ani w pudrowym różu. Uważam, że będzie powalający. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 17.10.11, 21:07 A nie ma być kolor paprykowy? Odpowiedz Link
mszn Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 18.10.11, 10:26 Faktycznie, zajrzałam na balkonetkę, Agu tam pisze, że jasny jednak nie teraz, tylko na początku listopada? Czyli papryka następna. Szukam dla siebie czerwonego stanika już od dawna, ale kurczę, żeby on był miękki.. Odpowiedz Link
plica Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 14.12.11, 14:14 czekam na swoje espresso, ale zieloną herbatę wypiłabym duszkiem :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: ^^^^^ Espresso (half-cup) 14.12.11, 14:32 > czekam na swoje espresso, ale zieloną herbatę wypiłabym duszkiem :) 100krotna na SmallCup proponowala wasabi - tez bym sie z takiego cieszyla :o) Odpowiedz Link
plica Espresso (half-cup) 19.12.11, 14:17 eh mój entuzjazm zgaszon. stanik w zamowionym rozmiarze 75d okazał się być skrajnie wąskofiszbinowy. jest węższy niż inne w tym rozmiarze np. george, la senza, fauve india, maskaradki itd. czekam na wymianę na 75DD lub 70E, zobaczymy czy się zmieszczę na szerokość i przy okazji nie utopię, ale dziwna sprawa, że większość dziewczyn uważa ten model za raczej szerszy... może wypada tak przy wąziutkich obwodach tylko ? Odpowiedz Link
100krotna OnlyHer Espresso 24.09.11, 12:37 Konkursowe Rozmiar 65DD Obwód: (mierzony do najluźniejszej haftki, przy zapięciu na najciaśniejszą, od wymiarów trzeba odjąć około 4-5 cm) luźno:58cm max rozciągnięty: 80cm rozciągnięty bez deformacji fiszbin: 75cm U: 14cm UU:29cm Mostek: 6,5 cm od dolnej taśmy obwodu. Moje wymiary: 70 cm pod biustem, 87w biuście, jestem dosyć "ściśliwa", noszę effuniakowe 70c-70D, i brytyjskie 65DD (Stanik jest na mnie minimalnie za mały (oceniam tak na ok 1/3 rozmiaru), delikatnie przelewam się przez krawędź, głównie przy mostku. Czeka na siostrę, która mimo identycznych wymiarów ma nieco mniejszy biust. Stanik śliczny, elegancki, czarny, z biało-czarną kokardką w kratkę, na mostku. Obszyty delikatnym, lekko połyskliwym, gładkim materiałem, 1 pionowy szew, górna krawędź miseczki płaska. Ramiączka ok13mm, wygodne, nie wbijają się od strony pachy, dosyć trudno je wyregulować (pętelki) ale potem trzymają się na miejscu, nie trzeba ich poprawiać. Regulowane na całej długości. Nie są ani zbyt sztywne, ani zbyt rozciągliwe, wygodne, pracujące. Obwód z bardzo gęstej, mocnej siateczki, jedna warstwa, również lekko połyskliwy. Wnętrze miseczek i przednia część biustonosza od wewnątrz obszyte (wg mnie) bawełną. Wg metki bawełny nie ma w składzie, ale dla mnie ten środek jest bawełniany ;) (i bardzo przyjemny dla skóry:)) (skład z metki: 89% poliamide, 11% Elastan) Tyle rzeczowego opisu, teraz czas na wrażenia: Kluczowe: Fiszbiny, mostek, fiszbiny boczne NIEWYCZUWALNE na ciele. Idealnie wygodne. Dosyć szerokie (na mnie idealne), ale nie rozciągają się z obwodem. Stanik, który można założyć i zapomnieć. Wygodniczek. Poza tym: 1. Śliczny! 2. Ścisły, zapinam na najluźniejszą haftkę, nie potrzebuję ciaśniej. W pierwszej chwili wydawał się nawet zbyt ścisły, ale po 1-2 minutach ułożył się na ciele, bardzo wygodny, pracujący. 3. Miły w dotyku, trzymam go właśnie na kolanach i głaskam głaskam...:D 4. Kształt naturalny, okrągły. Dobrze unosi. Mimo opisu Agugabi, która twierdzi, że stanik nie jest zaprojektowany do tworzenia oszałamiających dekoltów - mnie taki właśnie dekolt robi :) (ale może to wina tej 1/3 rozmiaru za dużo?) 5. Starannie uszyty. Żadnych wystających nitek, strzępiących się kokardek i pętelek, ramiączka wszyte płasko, nie drapią. 6. Materiał na wierzchu miseczek delikatny, nie zaryzykowałabym prania w pralce. (przy niektórych stanikach mi się to zdarza, ale rzadko) Pawdopodobnie, ze względu na rozmiar, stanik zagarnie moja siostra (Spotkamy się niedzielę). Poproszę ją po tygodniu o napisanie recenzji i wkleję również. Odpowiedz Link
ciociazlarada 100krotna 26.09.11, 20:15 Nie ukrywam, że bardzo interesuje mnie ten cycniczek. Czy mogłabyś porównać ramiączka do czegoś mi znanego? Jak się mają do ramiączek Freyi w Twoim rozmiarze? A do ramiączek Effuniaków, których nie znoszę (nie effuniaków, a ramiączek, oczywiście). Odpowiedz Link
100krotna Re: 100krotna 26.09.11, 20:53 ciociazlarada napisała: > Nie ukrywam, że bardzo interesuje mnie ten cycniczek. Czy mogłabyś porównać ram > iączka do czegoś mi znanego? Jak się mają do ramiączek Freyi w Twoim rozmiarze? > A do ramiączek Effuniaków, których nie znoszę (nie effuniaków, a ramiączek, oc > zywiście). Ale jakiego typu porównanie? D Spróbuję pokolei: Szerokość? - są węższe od ramiączek Freyi (mam białą Zetę 65DD) i nieco szersze od ramiączek effuniaka 70C i 70D. Mają 13 albo 14 mm - nie powiem dokładnie, bo właśnie ma go na sobie siostra - na nią Espresso pasuje idealnie, więc dostała go w przyspieszonym prezencie urodzinowym ;) brzegi pętelkowane, jak na zdjęciach sklepowych. Jeśli chodzi o wygodę, to stanika nie noszę (bo nosi go moja siostra), ale przy przymierzeniu wydawały mi się wygodne. Nigdzie mi się nie wbijały.Są tak samo wygodne jak ramiączka effuniakowe - bo ja nie mam z nimi problemu, w żadnym modelu. Wygodniejsze niż freyi - bo te ich luksusowe gumy mają ostrą krawędź i drapią mnie do krwi (dlatego, po pierwszej przymiarce idą do tuningowni i zostają wymienione na bylejaki polski wyrób pasmanteryjny - o ile akurat upoluję okazyjnie jakąś freyę) Jeśli chodzi o długość, to są długie wystarczająco. O ile effuniaki mają u mnie tylko 1-2 cm zapasu, to tutaj regulatory miałam w około 1/4 długości i to było komfortowe. Wizualnie przypominają mi ramiączka effuniaka HP czarnego - tylko pętelki są większe. O i na środku mają taki bardziej błyszczący pasek (ok 0,5 cm) o i jeszcze i są bardziej 'mięsiste'.. w zasadzie to porównanie wizualne było na odległość, bo w połowie zdania pobiegłam pomacać ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: 100krotna 26.09.11, 23:25 Brzmi dobrze:) Dziękuję! Chodzi mi jeszcze o "gumiastość" - nie wiem, czy mój biust jest jakiś ciężki, czy jak, ale ramiączka Ewy są dla mnie zbyt elastyczne, biust wpada w rezonans, a na ramionach zostawiają mi pręgi. Jak będziesz miała okazję, to porównaj proszę pod tym kątem z Zetą (domyślam się, że ma takie ramiączka jak Arabelka/Eleanor, z rzędami okrągłych cicików na całej długości?) Bardzo je lubię, ich "gumiastość" jest dla mnie idealna. Odpowiedz Link
miss-alchemist Espresso 65DD 08.10.11, 10:24 Na wymiary: - 66 ciasno pod - 76 luźno pod - 88 w biuście - 93 w biuście w zwisie Swoje wrażenia estetyczno-wygodnicze opisałam w notce: smallcup.blox.pl/2011/10/Espresso-w-glebokiej-czerni.html Tu chciałabym napisać więcej o rozmiarze. Agu mnie straszyła, że obwód nie jest taki ciasny, ale nie dajcie się zwieść, luzak to z niego nie jest :P W 60 pewnie bym się nawet nie zapięła. Przy czym w 65 jest mi absolutnie, bezwzględnie wygodnie. Wydaje mi się, że ma minimalnie mniejsze miski, bo w 65DD jest mi na styk, a gdybym fiszbiny miała na mostku, a nie pod pachą (tak sobie przepchnęłam i się trzymają), to nawet lekkie bułki wychodzą przy mostku. A początkowo chciałam zamawiać 65D, gupja ja :) Obok żółtego Dżordża, nieźle już starganego przez życie, to mój najwygodniejszy stanik ;) Zdjęcia w galerii pojawią się jutro, jak je już zrobię. Odpowiedz Link
mamuska25 Rozmiarówka w OnlyHer 13.01.12, 13:34 Chciałam zamówić w Only her model Espresso. I co? Niewiem jaki rozmiar bo moje pomary to 69-70/81. Kiedy w kalkulator wpiszę 69/80 wyskakuje mi PL 60d, UK 60dd, Uk ścisliwy 65c Ale juz kiedy wpiszę 70/81 pojawia się: Pl 65B, Uk 65c, Uk ściśliwy 70A I jak mam rozumieć tą rozmiarówkę? Który rozmiar zamówić??? Tym bardziej, że w rozmiarze 70 a to espresso niet??? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Rozmiarówka w OnlyHer 13.01.12, 14:46 Nie mam staników OnlyHer, więc mogę tylko doradzić, żebyś rzuciła okiem na katalog balkonetki: balkonetka.pl/katalog/brand/OnlyHer/ Podejrzewam, że powinnaś celować w obwód 65, miseczka pewnie B albo C. Nie masz możliwości kupienia stacjonarnie? Możesz też zamówić dwa sąsiadujące rozmiary i niepasujący odesłać. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Rozmiarówka w OnlyHer 13.01.12, 15:23 Najlepiej bedzie jesli napiszesz maila do sklepu Onlyher z prosba o porade. Na pewno Ci pomoga, no i najlepiej znaja wlasny produkt :-) Odpowiedz Link
100krotna Re: Rozmiarówka w OnlyHer 14.01.12, 00:20 Chciałam napisać to samo - właścicielka sklepu OnlyHer a zarazem brafitterka i producentka marki staników OnlyHer potrafi dobrze doradzić rozmiar :) Uwaga: Espresso i Latte są dosyć ścisłe, nie ma potrzeby dużego zaniżania obwodu, zwłaszcza przy niewielkim, dosyć lekkim biuście. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Rozmiarówka w OnlyHer 14.01.12, 22:51 Ja na 69cm pod biustem mam Espresso z obwodem 70, 65ka byłaby za ciasna. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Espresso 70D 18.01.12, 10:13 Fajny, codzienny biustonosz. Jak już pisałam wyżej 70tkę mam na 69cm pod biustem, w biuście ok 85-86, nie mam pojęcia jakim sposobem, ale w 70C bym się nie wcisnęła. Obwód bardzo fajnie pracuje, zapinam się wprawdzie na przedostatnią haftkę, ale po konsultacji z Agnieszką nie próbowałam 65, zwłaszcza, że nie lubię się ściskać. Dla mnie Espresso ma dość szerokie fiszbiny, ale nie mam za wiele porównania w tym rozmiarze, bo gwałtownie spadły mi wymiary i dopiero "uczę się" biustu w takim rozmiarze. Nosząc brytyjskie 70F/75E miałam często kłopot z za wąskimi fiszbinami. Mam trzy spostrzeżenia: - Na moim biuście mostek nie przylega, mimo, że jest on niski, to lekko odstaje. Ja miewam często problem z odstawaniem mostków, ale do tej pory dotyczyło to głównie mostków zdecydowanie wyższych niż tu. Obstawiam że to kwestia płytkości miseczek. - Miseczki lekko skurczyły się po praniu (ręcznym, w średnio ciepłej wodzie, w delikatnym mydełku dla dzieci), potem dały się trochę "naciągnąć" z powrotem :) - Ja bym zwęziła ramiączka, w niewielkich rozmiarach nie są potrzebne tak szerokie, chociaż oczywiście do Frei im daleko :) Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Małe sprostowanie 02.04.12, 13:42 Nie wiem, czy jeszcze ktoś czyta w ogóle te recenzje, niemniej napiszę jakie mam spostrzeżenie po nieco dłuższym użytkowaniu stanika, zwłaszcza, że o obwodzie pisałam w dwóch postach. Stanik ogólnie nosi się dobrze, prany już wielokrotnie nic nie stracił na wyglądzie, ale jest jedno ale ;) rozciągliwy obwód. Już po kilku założeniach zaczęłam go zapina na ostatnią haftkę, z czasem zaczął podjeżdżać. Nie wiem na ile się rozciągnął, bo nie mierzyłam, ani na początku ani późnej, ja na pewno nie schudłam i nie jestem osobą lubiącą się ściskać, na 69 pod biustem nie mam obecnie ani jednej 65tki. Jeśli będę jeszcze kupować Onlyherki to zamówię 65 dla porównania, bo teraz widzę, że w przypadku Espresso byłby lepszy. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Małe sprostowanie 02.04.12, 14:14 Już po kilku założeniach zaczęłam go zapina na ostatn > ią haftkę, z > czasem zaczął podjeżdżać. Nie wiem na ile się rozciągnął, bo nie mierzyłam, ani > na początku > ani późnej, ja na pewno nie schudłam i nie jestem osobą lubiącą się ściskać, na > 69 pod biustem > nie mam obecnie ani jednej 65tki. Jeśli będę jeszcze kupować Onlyherki to zamów > ię 65 dla > porównania, bo teraz widzę, że w przypadku Espresso byłby lepszy. 65 to może być dobry pomysł, ja też mam 69 pod biustem, i noszę w Latte i Espresso 65. Na samym początku i zaraz po upraniu stanika mam wrażenie, że jest całkiem ścisły, po chwili się układa i jest OK. Ale fakt, przy kupnie też zastanawiałam się nad 70. Nie wiem, czy to jest rozciągliwość, czy pracujący obwód, faktem jest, że u mnie po praniu materiał się trochę chyba zbiega, a potem dopasowuje. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Małe sprostowanie 02.04.12, 21:35 Hmm, może rzeczywiście to nie kwestia rozciągnięcia, ale pracy obwodu. Ale jeśli tak, to jak na moje potrzeby pracuje za bardzo ;) Ja kupując zasugerowałam się opiniami, a że 65tek nie kupuję, to uznałam, że 70 będzie ok i rzeczywiście była, problem pojawił się dopiero po kilku dniach. Zatem zwracam na to uwagę, może komuś się przyda :) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Małe sprostowanie 02.04.12, 22:11 Pewnie, że się przyda. Co prawda miałam już dawno spróbować Onlyherków, ale po obejrzeniu zdjęć doszłam do wniosku, że wolałabym jednak niższy mostek. Z racji tego czekam z wypróbowaniem Onlyher na plunga Latte (Tabasco jakoś mnie nie przekonuje, może gdyby było bez tych listków...) i cały czas nie wiem jaki rozmiar zamawiać, ale po Twoim poście już wiem, że 70-tki na pewno nie dla mnie i pójdę jednak w 65-tki. Odpowiedz Link
100krotna Re: Małe sprostowanie 03.04.12, 12:58 Z tego, co pamiętam, Agu od początku mówiła(pisała), że OnlyHerki nie będą bardzo ścisłe - że stawia raczej na komfort, wygodę i niewyczuwalność fiszbin, niż na ściskanie :) Dla siebie (po próbie z Espresso) brałabym obwód rozmiar mniejszy niż z Effuniaków. (Tylko do nich mogę obecnie porównać, bo ostatnio trudno mi było dopasować coś innej firmy) Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Tabasco 15.02.12, 21:16 Widziałyście już czerwonego onlyherka - Tabasco? Mierzył ktoś i może podzielić się wrażeniami? Bardzo mi się podoba, zresztą tak jak dwa poprzednie. Jak wejdzie zielony i będzie równie udany, to chyba mimo braku kasy nabędę :) A, Tabasco na żywym biuście do obejrzenia na Balkonetce. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tabasco 16.02.12, 10:02 > A, Tabasco na żywym biuście do obejrzenia na Balkonetce. Mi się bardziej podobają Espresso i Latte, ale ja nie jestem w ogóle fanką czerwieni. Pomysł z koronką bardzo fajny, ale czy mi się wydaje, że ona ma nieco inny odcień niż reszta stanika? Ten sam problem mam z Latte, tył stanika jest innego koloru niż przód, i niebezpiecznie przypomina namiotowo-beżowy (ale i tak ten stanik uwielbiam). Na Balkonetce Tabasco wydaje mi się dość wysokie pod pachą, ale może to kwestia dobrania/założenia. Co mi przypomina, że muszę napisać recenzję moich Espresso i Latte, bo mam je już od jakiegoś czasu, i szczerze mówiąc nie noszę nic innego. Tak wygodnych staników w życiu nie miałam... Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tabasco 16.02.12, 10:24 Uhu, odwołuję moje słowa, bo zobaczyłam drugie zdjęcia na balkonetce (pisałam o 65f, teraz zobaczyłam 65c). Faktycznie jest piękny! Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Re: Tabasco 18.02.12, 13:17 kis-moho napisała: Co mi przypomina, że muszę napisać recenzję moich Espresso i Latte, bo mam je j > uż od jakiegoś czasu, i szczerze mówiąc nie noszę nic innego. Tak wygodnych sta > ników w życiu nie miałam... A słyszysz, jak Cię woła nasza galeria? ;) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tabasco 20.02.12, 09:09 > A słyszysz, jak Cię woła nasza galeria? ;) Wiem, wiem :o) Pozbędę się resztek uczulenia, żeby Was nie straszyć i wysyłam. Odpowiedz Link
ciociazlarada Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 18.02.12, 18:25 Jak zobaczyłam w Onlyher stanik czerwony z zielonym to z radości majtki spadły mi po same kostki! Wcześniej nie kupowałam w Onlyher, nie mam również doświadczeń z Latte i Espresso, ale w końcu nadszedł i mój czas:) Ostrzegam, że recenzja będzie surowa, bo odebrałam Tabasco z poczty razem z Fauve Emmanuelle, więc konkurencja jest ostra:) Tabasco jest plungiem, jedynym oprócz Fauve Brianny który zadomowi się w mojej szufladzie. Ma (jak Brianna) jedno pionowe cięcie. Kolor jest ciemnoczerwony, powiedziałabym ketchupowo-paprykowy, zielone ozdoby są ciemne i nasycone - całość przypomina coś zdrowego do zjedzenia:). Gąbka w miseczkach jest bardzo cienka, obwód oraz miski są pokryte satynowym materiałem o stłumionym połysku. Ramiączka cienkie, regulowane w ograniczonym zakresie, ale wykonane z porządnej, mocnej gumy. Niestety musiałam podciągnąć je maksymalnie, mam dość wysoko osadzony biust i przydałoby się mieć jeszcze trochę możliwości regulacji! Rozciągają się, ale bez przesady - moja ramiączkowa histeria nie została wzbudzona. Obwód jest wysoki, ma boczne fiszbiny, bardzo miły i faktycznie pracujący. Powiedziałabym, że nie jest przesadnie ścisły, po prostu taki jak trzeba - elastyczny, ale pewny. Dolna gumka nieco się wbija, ale ogólnie obwód raczej pracuje na całej szerokości. Duży plus. Kształt - najbardziej zbliżony, moim zdaniem, do Deco (które jest ze mną niekompatybilne). Biust uniesiony, wypchnięty, "dupa na klacie". Jednym słowem efekt spektakularny, siedzę i się gapię na biust. Na moim biuście stanik jest raczej dużomiskowy (67/89-90), bo ma bardzo otwartą krawędź i tam, gdzie normalnie mam linię narciarskiej skoczni robi mi dwie eleganckie kulki. Fiszbiny są wg. mnie raczej szersze niż węższe, przez co czuję je po całym dniu - trochę drapią, ale nie wbijają się ani w mostek, ani w pachy. Ogólnie jestem super zadowolona i rozpiera mnie duma, że mogę nosić z radością kolejny polski stanik, który w niczym nie ustępuje ulubionym dziełom Evedenu. Wykonany jest porządnie, materiały wyglądają na dobrą jakość przyjazną skórze, wzornictwo WYPAS. Jedynie czepić się mogę koronki, która lekko się zwija brzegiem i nie da się tego rozprostować, wzdłuż obwodu było też kilka wystających nitek. Majtki mają fajny, przezroczysty tył. Jak je zobaczyłam, to łzy mi w oczach stanęły - takie maleństwo ma mi wejść na rzyć? Na szczęście są elastyczne i pasują, nie wbijają się. Są porządnie wykonane, ale bardzo delikatne, wyglądają na nietrwałe - choć to okaże się w noszeniu. Podsumowując, strasznie się cieszę, że jestem małobiuściasta i mam Tabasco. Polecam:) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 19.02.12, 18:40 Ciocia, wyślij zdjęcie do galerii. Narazie jest tylko jedno Tabsco (od 10min ;). Chętnie byśmy je zobaczyły live :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 19.02.12, 21:05 Chłop pojechał, aparatu niet. Musicie mi wierzyć na słowo niestety:) Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 20.02.12, 22:12 Jak zmobilizuję mojego Chłopa do obfocenia mnie w Tabasco (i innych nabytkach) to wyślę do małej i dużej galerii. Ale obawiam, się że to dopiero za kilka dni :( Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 20.02.12, 17:08 Zaprawdę powiadam wam, po takich recenzjach czuję, że prędzej czy później pójdę z torbami... :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 30.03.12, 13:47 ciociazlarada napisała: > Podsumowując, strasznie się cieszę, że jestem małobiuściasta i mam Tabasco. Pol > ecam:) A ja jestem już chyba średniobiuściasta i nie wiem, czy zmieszczę się w rozmiarówkę, więc jak biorę brytyjskie 32E i miękkie effuniakowe 75DD-80D, to zmieszczę się w Onlyher 70E? Biust nieco stożowaty, bezproblematyczny, lubi otwarte na górze staniki. Odpowiedz Link
miss-alchemist Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 30.03.12, 16:00 Wg mnie nie wejdziesz w 70E. Ja w brytyjczykach noszę 30DD ostatnio, a Espresso 65DD jest na mnie wyraźnie za małe. Z effuniaków noszę 70D. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 30.03.12, 17:04 Według mnie ma szansę być ok. Może na wszelki wypadek napisz jeszcze do Agi? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 30.03.12, 23:33 No widzę, że może być krytycznie, ale poczekam jeszcze na nowsze modele, bo interesują mnie głównie softy i ewentualnie semisofty. Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 31.03.12, 13:06 Tabasco na biustach stożkowych wypada dużomiskowo. Zazwyczaj jeśli się nosi 70E, to dobre jest 70DD itd. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Onlyher Tabasco 65E i figi Tabasco M 31.03.12, 15:28 agnieszka.onlyher napisała: > Tabasco na biustach stożkowych wypada dużomiskowo. Zazwyczaj jeśli się nosi 70E > , to dobre jest 70DD itd. Ja kształtu mojego biustu nie jestem do końca pewna, ale podnosząc biust do góry wypycham go sobie w stromej linii pod obojczyk, więc pewnie mam stożkowy. W każdym razie dziękuję za informację, jeżeli pojawi się jakiś miękki stanik w moim guście, to chętnie wypróbuję rozmiar. Tabasco jest wprawdzie śliczny, ale podejrzewam, że miałby szufladowy los effuniakowego Chilli, w usztywnianych stanikach nie czuję się dobrze. Jedynie mocno gąbkowane Showgirlsy nosiłam czasem chętnie zimą, bo przynajmniej dobrze grzały w mrozy. ;-) Odpowiedz Link
alfa_nieomega Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 12.03.12, 20:40 Jakie mają fiszbiny (Latte, Espresso)? Czy szerokie i czy wysokie na mostku? Najbardziej interesowałoby mnie porównanie z Effuniakowymi HP lub CH... Odpowiedz Link
kis-moho Fiszbiny 13.03.12, 08:39 Moim zdaniem nie są szaleńczo szerokie, ale nieco szersze od Effuniaków (porównuję moje Espresso i Latte w 65DD z Lilią 65D). Jak mi ktoś napisze jak się dokładnie mierzy fiszbiny (w życiu tego nie robiłam), to Ci mogę wymierzyć. Mostki w OnlyHerkach są nieco wyższe niż w Lilii, na oko powiedziałabym, że do 1 cm. Odpowiedz Link
sbarazzina Nowe modele 16.03.12, 22:29 Oto co przeczytałam na Balkonetce: "Najbliższymi projektami są: półmiękkie amaretto i jasny plunge malibu." Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe modele 17.03.12, 20:11 Półmiękkie amaretto brzmi bardzo ciekawie... Ciekawa jestem tylko koloru, bo amaretto ma w końcu mocno niebieliźniany. Malibu to pewnie ta kremowa wersja tabasco? Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Nowe modele 18.03.12, 20:57 Może to amaretto to będzie taki migdał? Różowo-beżowy? :) Bardziej mnie ciekawi ta nowa konstrukcja :) Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Nowe modele 19.03.12, 00:22 amaretto będzie ivory z rudym dodatkiem. Niedługo pokażemy prototyp. W planach jest również latte w plungu i ewentualnie tabasco na kroju espresso. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe modele 19.03.12, 09:14 > amaretto będzie ivory z rudym dodatkiem. > Niedługo pokażemy prototyp. > W planach jest również latte w plungu i ewentualnie tabasco na kroju espresso. A coś z tego wejdzie do bazówki jak Latte i Espresso, czy tak jak Tabasco będą tylko przez pewien czas? Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Nowe modele 20.03.12, 23:50 Jeśli rynek zdecyduje, że są tego warte, to tak. Skłaniam się ku espresso i latte w plungu na stałe. Krój amaretto musi być najpierw oceniony przez użytkowniczki. Może też zasłuży sobie na to, żeby wszedł do bazy. Odpowiedz Link
an-olimatka Re: Nowe modele 21.03.12, 23:09 Tabasco będzie tylko przez jakiś czas?! Jak to?! I ile mam tego czasu? ;) Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Nowe modele 22.03.12, 18:15 myślę, że będziemy doszywać jeszcze 2 partie po ok. 100 sztuk. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Nowe modele 21.03.12, 21:26 agnieszka.onlyher napisała: > W planach jest również latte w plungu A wiadomo już kiedy mniej więcej się pojawi? Kwestia dni, tygodni, miesięcy? Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Nowe modele 22.03.12, 18:22 Raczej kilku tygodni, bo najpierw pojawi się amaretto. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Nowe modele 23.04.12, 22:28 Wyczytałam na facebooku, że nowe modele pojawią się w tym tygodniu! Super! :D Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe modele 24.04.12, 13:35 > Wyczytałam na facebooku, że nowe modele pojawią się w tym tygodniu! Super! :D Podobno najpierw ma się pojawić Latte w plungu (czyli krój Tabasco w kolorystyce Latte), a pod koniec tygodnia Amaretto. Na FB pojawiła się też wiadomość, że jest nadzieja na gładkie gatki do Latte, co mnie osobiście bardzo cieszy :o) Odpowiedz Link
kis-moho Latte plunge 27.04.12, 21:34 już można obejrzeć na Balkonetce: balkonetka.pl/katalog/bra/onlyher-latte-plunge#c153131 Odpowiedz Link
scarlet_agta Latte plunge 65D 24.05.12, 21:07 Zamówiłam latte plunge w rozmiarze 65D, na wymiary 71 luźno pod, 67 ciasno, w biuście 84-87 w zależności od dnia i sposobu pomiaru. ;) Obwód na najluźniejszej haftce jest praktycznie niewyczuwalny, a jednocześnie stabilny. W rozmiarowym dołku miseczki są ok, w górce przymałe. Jest to naprawdę głęboki plunge, zwłaszcza w porównaniu do niektórych brytyjczyków. Jest bardzo wygodny! Jeśli chodzi o wygląd to biustonosz jest ładny, mimo że jest w nudnym beżowym kolorze. Kokardka na mostku dodaje mu dużo uroku. Jedynie ramiączka są mniej urodziwe - w rozmiarze 65D różnią się od tych, które pokazała na blogu miss-alchemist. Można je zobaczyć na balkonetce w tej recenzji: balkonetka.pl/katalog/bra/onlyher-latte-plunge-3 Stanik sprawia wrażenie całkiem dobrego jakościowo, stosunek ceny do jakości moim zdaniem bardzo dobry. Choć wiadomo, że jakość można wiarygodnie ocenić dopiero po pewnym czasie użytkowania. Odpowiedz Link
an-olimatka Re: Nowe modele 08.05.12, 13:10 A mi coś cały czas po głowie się kołacze, że były plany odnośnie straplessa? Coś wiadomo? Bo tu lato nadchodzi, a ja do pewnej pięknej sukienki potrzebuję straplessa z niskim mostkiem i najlepiej obniżeniem zapięcia na plecach ;) Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Nowe modele 10.05.12, 19:54 Plany są, ale nie wiem czy w to lato damy radę :( Ja sobie wymarzyłam straplessa takiego, że praca będzie długa... Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe modele 30.08.12, 09:06 Wg. wiadomości z balkonetki: za ok. 1,5 miesiąca możemy się spodziewać nowości: Tabasco na kroju halfa i niezidentyfikowany model w odcieniach brązu (ja obstawiam Amaretto :o)) Odpowiedz Link
sbarazzina Amaretto 28.03.12, 12:58 Jest juz zdjecie na facebooku: www.facebook.com/photo.php?fbid=10150757449141754&set=a.257818066753.174165.251948351753&type=1&theater Odpowiedz Link
kis-moho Re: Amaretto 28.03.12, 13:52 Na razie nie rzuca mnie na kolana, szczególnie, że jest kremowy, a za takimi nie przepadam (ale Tabasco też mi się na początku nie podobało, a potem zobaczyłam je na balkonetce i zdecydowanie zmieniłam zdanie...). Bardzo za to mi się podoba, że to jest semi-soft, gdyby był w innym kolorze i z delikatniejszą koronką brałabym w ciemno. Ale z ostatecznymi opiniami poczekam aż będą zdjęcia nabiustne :o) Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Amaretto 28.03.12, 16:08 Jeśli ten krój się spodoba i sprawdzi, to mam na jego odsłony minimum 5 pomysłów. Na razie testy przeszedł pozytywnie. Co powie rynek, to się dowiemy :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Amaretto 28.03.12, 16:15 > Co powie rynek, to się dowiemy :) Rynek się boi o swój portfel ;o) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Amaretto 02.04.12, 09:05 No powiem Wam, że napalałam się jak misiu na Święto Lasu, a tu niestety, zupełnie nie mój typ. I kolor (wole jasne, ale ciemniejsze, wiecie o co chodzi:)? Jak Freya Loretta), i koronka, i sposób w jaki część miękka jest połączona z usztywnianą mi osobiście nie pasuje. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Amaretto 11.05.12, 20:19 Są zdjęcia nabiustne na balko: balkonetka.pl/katalog/bra/onlyher-amaretto#c154150 Odpowiedz Link
kis-moho Espresso i Latte 65DD 28.03.12, 14:06 Recenzja podwójna, porównawcza :o) Espresso i Latte to w tym momencie moje ukochane staniki, noszę je praktycznie na zmianę. Pierwsza rzecz, o której pomyślałam po przymierzeniu to "jaki to wygodny stanik". Nareszcie nic mi się nie wbija, nie ciśnie, nie drapie, to są najwygodniejsze staniki, jakie kiedykolwiek na sobie miałam. W obu modelach mam 65DD na 69 ściśle pod biustem (71 luźno), pi razy oko 88 w biuście (w zwisie i na stojąco). Jestem zdecydowanym stożkiem, miski w Latte i Espresso są wystarczająco otwarte, żeby nic się nigdzie nie wbijało. Efekt jest bardzo naturalny - mam wrażenie, że OnlyHerki robią stożkom taki właśnie naturalny efekt, a bardziej kroplowym biustom bardziej efekt wow (jak z recenzji Ciocizłejrady na LB :o)). Obwód jest dość ścisły, myślę, że gdybym miała 1-2 cm więcej pod biustem, nie brałabym już 65 tylko 70. Z tego co rozumiem Espresso i Latte mają być bliźniaczymi modelami, tak? Nie wiem, jak to jest, czy zależy od partii, ale u mnie Latte ma zdecydowanie wyższą miskę, a Espresso szersze fiszbiny (wg. moich nieprecyzyjnych rozmiarów koło 1 cm). Na moim biuście różnicy praktycznie nie widać, natomiast kiedy te staniki mierzyła znajoma o nieco innym biuście, Espresso leżało super, Latte już mniej. Dlatego nie dałabym sobie ręki uciąć, że to są idealnie identyczne modele. Jak będę miała dłuższą chwilę, wrzucę porównawcze zdjęcie. Jedyna rzecz, na którą narzekam, to jakość tyłu w Latte. Po pierwsze, kolor siateczki jest jednak inny niż (bardzo ładnego) satynowego przodu, i niestety mocno mi się kojarzy z beżowymi namiotami :o) Za to jest zupełnie niewidoczny pod białymi bluzkami, więc jestem mu w stanie ten kolor wybaczyć. Problem mam natomiast z jakością szwów w tylnej części, które prują mi się w kilku miejscach (tylko w Latte, w Espresso nie). Owszem, noszę te staniki dość regularnie (od połowy stycznia) i siłą rzeczy często piorę, ale piorę tylko ręcznie, a stanik ma dwa i pół miesiąca, to jednak niewiele. Myślałam o reklamacji, ale stanik kupowałam w Warszawie, gdzie mnie nie będzie przez dłuższy czas, więc to nie ma sensu, po prostu podszyję. Za tą wygodę i urodę jestem w stanie wiele stanikom wybaczyć, ale jakość szwów to zdecydowanie rzecz, którą trzeba poprawić. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Espresso i Latte 65DD 28.03.12, 14:17 Jeszcze z zupełnych detali - ramiączka są bardzo fajne, nie drapią (co mi się czasem zdarza) i są wykończone drobnymi pętelkami, dzięki którym jeszcze nie musiałam ponownie ustawiać regulatorów. I marzą mi się doły do Latte i Espresso, szczególnie, że mają takie dobre opinie - ale nie podoba mi się ta siateczka z tyłu. Gdyby była wersja alternatywna z zakrytą pupą, takie bardziej codzienne gatki, wzięłabym od razu. Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Espresso i Latte 65DD 28.03.12, 16:05 Dziękuję bardzo za tak dokładną recenzję. Mogłabyś do mnie napisać maila, proszę? Może być bez treści ;) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Espresso i Latte 65DD - porównanie 30.03.12, 13:18 Jako ciekawostka przyrodniczna - porównanie dwóch modeli: Jak mówię, u mnie oba modele leżą dobrze, natomiast na bardziej kroplowym biuście było widać różnicę między nimi (Espresso leżało dużo lepiej, w Latte znajoma zastanawiała się nad rozmiarem mniej). Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Espresso i Latte 65DD - porównanie 30.03.12, 15:13 Czyli krój Espresso jest bardziej kroploprzyjazny? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Espresso i Latte 65DD - porównanie 30.03.12, 15:23 Nie, nie o to mi chodziło. Teoretycznie są to jak rozumiem bliźniacze modele, i w ramach ciekawostki wstawiłam zdjęcia moich, które nie są dokładnie takie same. Może to inna partia, nie mam pojęcia. Na moim biuście wielkiej różnicy nie widzę (niedługo wrzucę zdjęcia do galerii), natomiast na bardziej kroplowym biuście ta różnica była już widoczna. Wydaje mi się, że Latte było na znajomą za duże, miseczka mniej mógłby być OK. A Espresso leżało fajnie. Ale na pewno bym nie uogólniała, to chyba raczej przypadek. Odpowiedz Link
an-olimatka Re: Espresso i Latte 65DD 08.05.12, 13:19 Może podepnę się pod recenzję porównawczą ;) Latte i Espresso 70DD. Espresso mam trochę dłużej, ale też wydaje mi się, że nie są one identyczne, przy czym na mnie lepiej leży Latte (wydaje mi się, że też jestem stożkiem, pokarmieniowym). Espresso odrobinę bułkuje i ma szersze fiszbiny, czyli trochę mniej zbiera. Figi od Espresso (obie pary kupowałam mniej więcej w tym samym czasie) są trochę ciaśniejsze niż te od Latte. Odpowiedz Link
an-olimatka Re: Espresso i Latte 65DD 17.05.12, 23:14 A, dodam jeszcze, że w Latte mostek przylega idealnie, a w Espresso odrobinę odstaje. Odpowiedz Link
nelyen Tabasco 65D 05.04.12, 21:54 tabasco rzuciło mnie na kolana kolorem, gładkością i zielonymi elementami. napaliłam się na niego i... jestem nie do końca przekonana. miski: w porównaniu z effuniakiem CH toffik (dla mnie akurat kolor totalnie nieciekawy) tabasco lekko spłaszcza i robi trochę słabszy dekolt. za to ma fajny niziutki mostek i bardzo nisko zabudowane miski. obwód: wydawał mi się już w przymierzalni dość luźny, spytałam czy tak ma być, odpowiedziano mi że tak, bo mniejszy obwód się szybciej naciąga i potem jest rozwleczony. w efekcie miesiąc czy dwa po zakupie muszę te moje 65D podszyć albo zwęzić, bo czuję się niekomfortowo jak mi stanik lata po ciele a piersi uciekają z misek:/ wygląd stanika: jak już pisałam, jest absolutnie przepiękny! dla doprecyzowania: 65D to mój standardowy rozmiar w effuniakach, które zwykle są na samym początku bardzo ścisłe. pod biustem mam ścisło mierzone 66cm, luźno 69-70. Odpowiedz Link
kis-moho Figi 18.04.12, 11:42 Dziewczyny, jak wypadają figi OnlyHerkowe? Nadal jestem nie do końca przekonana do przezroczystego tyłu, ale zastanawiam się nad figami do mojego tabasco. Zupełnie nie wiem, w co celować, szczególnie, że czytałam gdzieś, że tabascowe figi (a może to były stringi?) wypadają nieco mniejsze. I czy figi do Espresso i Latte wypadają podobnie? To by pomogło, bo te od Espresso miałam kiedyś w rękach. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Figi 18.04.12, 15:41 Ja mam figi Espresso M i stringi Tabasco M. Moim zdaniem sa porownywalne rozmiarowo i wypadaja troche mniejsze niz typowa brytyjska 10. W Onlyher slyszalam, ze tylko pierwsza partia wypadala mniejsza, pozniej juz zostalo to poprawione. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Figi 18.04.12, 19:04 > Ja mam figi Espresso M i stringi Tabasco M. Moim zdaniem sa porownywalne rozmia > rowo i wypadaja troche mniejsze niz typowa brytyjska 10. Uhm, czyli powinnam brać albo M albo S, zwykle wchodzę w 8. Dzięki, to będę się dalej zastanawiać. Kusi mnie komplet, ale z drugiej strony bez sensu zamawiać same gatki. A z trzeciej strony boję się, że zanim się zdecyduję, to mi Tabasco zniknie ze sklepu. Idę się zastanawiać, czy mnie ta siateczka zniechęca czy nie :o) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Figi 18.04.12, 19:45 Moje zamowienie jeszcze nie zostało wysłane, więc jak się pospieszysz z zastanawianiem, to możemy dorzucić :) Może jeszcze zdążysz wpaść przymierzyć ;) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Figi 18.04.12, 19:52 > Moje zamowienie jeszcze nie zostało wysłane, więc jak się pospieszysz z zastana > wianiem, to możemy dorzucić :) No to jak tak, to ja chcę :o) Napisałam Ci maila. Odpowiedz Link
scarlet_agta Blekitny half? 12.06.12, 19:39 Wieści z facebookowej osi czasu. ;-) Chyba szykuje się nam błękitny half. Ciekawa jestem odcienia. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Blekitny half? 12.06.12, 19:54 Noooo. A ja nawet ostatnio o tym myślałam, że fajny by był taki wygodniczek na bazie Espresso (bo chyba o takim mówimy, prawda?), tylko w mniej zachowawczych kolorach. Nadal mi się marzy OnlyHerowy miękkus, bo by rozwiązał moje letnie problemy, ale na razie nic o tym nie słychać, niestety. Odpowiedz Link
praksia18 Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 27.06.12, 12:24 No to tak baby. Kupiłam sobie Espresso Onlyher chyba ze dwa dni temu. I sobie w nim chodzę i chodzę i chodzę i jest super:) Lobbystki mnie trochę przekonały, że jak się jest małobiuściastą, to świat się nie kończy i można w sumie fajnie się prezentować i dbać o siebie. Wszystkie tabele podpowiadały mi 60D albo 65B, więc poszłam do Body, weszłam chyba tylko siłą rozpędu. No i słuchajta espresso kupiłam w rozmiarze 65C. I tak się zastanawiam nad tym tabasko... Tabasko mi się bardzo podoba. Kolor jest rewelacyjny. Siedzę sobie na stronce Onlyher i gapię się na zdjęcia jak krowa na malowane wrota. Kliknęłam oczywiście "sprawdź swój rozmiar" i wyskoczyło mi wszystko tylko nie 65C. A przecież mam na sobie ich 65C i leży idealnie. W sklepie teraz są nie do kupienia, trzeba czekać na dostawę i może będą, jeśli w Lublinie bywają. Czy ta firma trzyma się rozmiarówki i mogę kupować ich biustonosze 65C przez internet bez wymian i odsyłania czy powinnam każdy przymierzać jeśli nie pasuję do tabeli? Ten Tabaco wydaje mi się bardzo podobny wizualnie do Espresso, jakby zmienili tylko kolor i dodali po wierzchu koronkę. Odpowiedz Link
kis-moho Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 27.06.12, 12:53 > No to tak baby. Kupiłam sobie Espresso Onlyher chyba ze dwa dni temu. I sobie w > nim chodzę i chodzę i chodzę i jest super:) No widzisz! Lobbystki mnie trochę przekonały, > że jak się jest małobiuściastą, to świat się nie kończy i można w sumie fajnie > się prezentować i dbać o siebie. No widzisz! :o) Czy ta firma trzyma się rozmiarówki > i mogę kupować ich biustonosze 65C przez internet bez wymian i odsyłania czy po > winnam każdy przymierzać jeśli nie pasuję do tabeli? Ten Tabaco wydaje mi się b > ardzo podobny wizualnie do Espresso, jakby zmienili tylko kolor i dodali po wie > rzchu koronkę. Tabasco jest nieco inny, bardziej wycięty - to krój plunge, a Espresso to half-cup. OnlyHer trzyma dość dobrze rozmiarówkę, ale niektóre dziewczyny (w tym ja) w Tabasco potrzebują jedną miskę mniej niż w Espresso. Nie wiem, czy zaglądałaś do Twojego wątku na LB? Zajrzyj, tam jest info o tym, kiedy będą nowe dostawy mniejszych rozmiarów w Body. Albo po prostu do nich zajrzyj i pogadaj co i kiedy będzie - zawsze jest lepiej mierzyć pod okiem brafitterki, jeżeli tylko masz taką możliwość. Jeżeli byś zamawiała przez net, wzięłabym 65B i 65C, i odesłała niepasujący. Ale skoro masz Body w mieście, idź po prostu do nich. Odpowiedz Link
an-olimatka Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 02.07.12, 22:39 Dodam, że na mnie Tabasco niestety nie pasowało w ogóle :( Latte (i Espresso w kolejności drugiej) leżą pięknie, a Tabasco (również miskę mniejsze) odstaje przy górnej krawędzi. No, ale ja jestem po karmieniach, więc plunge chyba nie dla mnie ;) Odpowiedz Link
praksia18 Re: ONLYHER (tym razem jako marka staników) 02.07.12, 13:47 Niedawno kupiłam biustonosz Espresso. Był super, nie musiałam go poprawiać, idealnie się trzymał. Iiii dziś mi się zaczął przesuwać, muszę poprawiać piersi, bo mi zaczęły uciekać na boki... Nie tak jak przy wcześniejszych stanikach (A/ B75), ale mimo wszystko zaczął trochę uciekać z miejsca. Dlaczego? Ma chyba trochę ponad tydzień, prałam ręcznie. Odpowiedz Link
lavaenn Espresso 65D + Latte plunge 65D 03.07.12, 15:07 65D na wymiary 67 ciasno, 71 luźno, 84 w biuście (w staniku 86), standardowo noszone 65D, czasami 65DD. Espresso - mój najwygodniejszy stanik. Ścisły, zaczęłam od drugiej haftki, po pół roku bardzo intensywnego noszenia jestem na trzeciej. Na moim biuście nie robi specjalnego efektu dekoltowego (ale od tego mam inne staniki) za to kształt pod bluzką nienaganny. Latte plunge - obwód odczuwam jako trochę luźniejszy, ale noszę na drugiej haftce. Miski bardzo na styk, więc akurat na mnie wypada trochę małomiskowy (a Tabasco w tym samym rozmiarze było za małe). Najniżej zabudowany ze wszystkich moich staników, dekolt robi raczej halfowy niż plungowy, wygoda bez zarzutu, z minimalnym minusem za ramiączka (Espresso mam z jednej z pierwszych szytych partii i ma trochę szersze, wygodniej mi w tamtych). Taśma obwodu pod miskami zawija się do ciała, ale niewyczuwalnie. Krawędź miski odznacza się pod częścią ciuchów, ale i tak jest moim dyżurnym letnim cielakiem. Jakość niższa niż brytyjczyków, oba były reklamowane, ale za to błyskawicznie :) Za to obsługą klienta, ceną i wygodą zdecydowanie nadrabiają. Odpowiedz Link
lavaenn Curacao 65D 21.08.12, 12:23 Minimalnie ciaśniejsze niż Espresso, mam wrażenie że układa się jeszcze lepiej. Plus za bardzo wygodne (mimo że mocno rozciągliwe) i ładne ramiączka. Ku mojemu zaskoczeniu, nie widać go pod żadnymi bluzkami (wliczając białe podkoszulki i półprzezroczystą pomarańczową bluzkę, pod którą nawet Latte się odznaczało). Czyli przewygodny cielak w kolorze zupełnie niecielistym ;) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Curacao 65D 22.08.12, 09:54 > Ku mojemu zaskoczeniu, nie widać go pod żadnymi bluzkami (wliczając białe podko > szulki i półprzezroczystą pomarańczową bluzkę, pod którą nawet Latte się odznac > zało). Czyli przewygodny cielak w kolorze zupełnie niecielistym ;) Cholera, a dziewczyny z OH pisały, że nieco go widać, więc w końcu zdecydowałam się na drugie Latte (potrzebowałam drugiego cielaka). Ciaśniejszy może być dlatego, że nowa partia OH ma ogólnie lekko skrócone obwody. Odpowiedz Link
kis-moho Amaretto 65DD 09.07.12, 11:59 Amaretto 65DD na 67/71 pod biustem (ściśle/luźno), i 86 w biuście. Stanik kupowany na jakieś 2 cm więcej w biuście, ale na razie jeszcze jest OK, nie brałabym miski mniej. Tak naprawdę wcale nie chciałam mieć tego stanika - owszem, jest ładny, ale zupełnie niepraktyczny ze względu na kolor. Przyznam się, że poszłam przymierzyć z ciekawości, i po prostu musiałam go mieć. Jest bardzo wygodny i robi świetny naturalny kształt. Mam wrażenie, że dół jest podobny do Latte/Espresso, dzięki czemu zaokrągla, natomiast góra lekko wyciąga biust do przodu, dając jednak bardzo naturalny efekt. Gąbka pod względem grubości sprawia wrażenie +/- takiej samej jak w Latte, ale może faktycznie jest cieńsza (ktoś tak pisał na forum), bo schnie dużo szybciej. O reszcie już chyba sporo pisano - kolor to kość słoniowa, chyba porównywalny z Ariellą Dalii. Nie jest oczywiście niewidoczny pod jasnymi bluzkami, jak to biały stanik. Koronka lekko się odznacza pod cienkimi materiałami, ale bez nadmiernych kalafiorów. Obwód nieco węższy niż w halfach (boczki są węższe, obwód nie jest ciaśniejszy), dobrze pracujący. Pod względem jakości nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Jeśli chodzi o wygodę - jest tak samo świetnie jak w Latte i Espresso. Jedynie przy dwóch okazjach Amaretto chciało mi zrobić krzywdę w mostek, zupełnie nie umiem tego wyjaśnić, ale obie okazje to była dość długa podróż w dużym upale, być może byłam po prostu bardzo wrażliwa. Poza tymi dwoma wypadkami - bardzo wygodny. Do Amaretto mierzyłam bardzo ładne gatki, z nieprzejrzystym tyłem (dla mnie wielki plus!). S na 93 cm w biodrach było OK, ale lekko podkreślało mi boczki, a M nie było w sklepie. Czekam więc z zakupami do następnej wizyty, być może M będzie dla mnie lepszym wyborem. I czekam na inne wersje kolorystyczne. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Amaretto 65DD 24.08.12, 10:01 > Do Amaretto mierzyłam bardzo ładne gatki, z nieprzejrzystym tyłem (dla mnie wie > lki plus!). S na 93 cm w biodrach było OK, ale lekko podkreślało mi boczki, a M > nie było w sklepie. Czekam więc z zakupami do następnej wizyty, być może M będ > zie dla mnie lepszym wyborem. I czekam na inne wersje kolorystyczne. Miałam rację, M jest dla mnie zdecydowanie lepsze. Spokojnie weszłabym w S, ale w M czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo. Gatki też bardzo fajne, po tych do Latte mój nr. 2 na liście ulubionych. Moim zdaniem bardzo urokliwe, zdjęcia nie do końca to oddają. Natomiast mój męski gust uważa je za zdecydowanie babcine ;o) Nieco grubsze niż te do Latte, nie są już tak niewidoczne, ale też super wygodne. Powtarza się w nich niestety problem ze zbyt daleko (jak dla mnie) wszytą bawełnianą wkładką. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Amaretto 65DD 06.11.12, 09:30 Moje Amaretto dopadła jakiś czas temu klątwa wychodzącej fiszbiny. Tutaj muszę bardzo pochwalić kontakt ze sklepem i błyskawiczną reakcję, kanaliki zostały naprawione właściwie od ręki. Teraz wszystko sprawuje się bez zarzutu. Odpowiedz Link
kis-moho Tabasco 65D + figi M 09.07.12, 12:17 Tabasco 65D na 67/71 pod biustem (ściśle/luźno), i 86 w biuście. Stanik kupowany na jakieś 2 cm więcej w biuście, ale na razie jeszcze jest OK, tutaj też nie brałabym miski mniej. Dla mnie pod względem kształtowania stanik roku, podejrzewam Agnieszkę o posiadanie odlewu popiersia mojej siostry bliźniaczki :o) Bardzo ładnie zbiera biust do środka, co jest nie lada sztuką przy moich samonośnych, upartych stożkach. Na mnie wypada dużomiskowy, inne OH mam w rozmiarze 65DD. Obwód niestety mniej pracujący niż w innych OH, na pierwszej haftce bywa nieco luźny, na drugiej już go mocniej czuję. Miski są z cienkiej gąbki, obszyte bardzo ładną koronką z zielonymi akcentami. Pewnym problemem jest krawędź, która jest dość nisko i jest dość gruba, w związku z czym jest widoczna pod cieńszymi bluzkami. Tak to zresztą zapowiadała ekipa OH, podkreślając, że stanik jest raczej przeznaczony do dekoltów. Niestety, jeszcze się tak głębokiego dekoltu nie dorobiłam, ale szukam nadal :o) W grubszych bluzkach krawędzi nie widać. Jakość absolutnie bez zastrzeżeń. Na poczatku stanik nieco cisnął mnie w mostek, ale przepchnęłam fiszbiny w kanalikach pod pachę (jest w kanalikach nieco możliwości manewru) i od tej pory jest OK. Do Tabasco mam też gatki, rozmiar M na 93 cm w biodrach. Pewnie mogłabym mieć S, ale M się przyjemnie luźno układa i nigdzie nie wbija. Nie przepadam za siatkowymi tyłami, ale Tabasco ma tak śliczny kolor, że się na te gatki zdecydowałam. Niestety pod względem jakości miałam nieco mniej szczęścia, jeden ze szwów bocznych był niedokończony (tutaj muszę pochwalić świetny kontakt z OH w sprawie jakichkolwiek problemów), a po pewnym czasie od gatek odpruła mi się kokardka. Odpowiedz Link
scarlet_agta Wady i sprawne reklamacje 12.07.12, 23:06 Wiadomość ze strony Onlyher na facebooku: "Drogie Klientki, pamiętajcie, że Wasz ukochany biustonosz jest tylko biustonoszem i - mimo, że bardzo o niego dbacie - bieganie z Wami, wskakiwanie do tramwaju czy męczące pranie mogą sprawić, że haftka się odpruje bądź fiszbina niespodziewanie wyjdzie na spacer. Apelujemy - nie bójcie się reklamować bielizny, gdy zajdzie taka potrzeba. Jeśli przestrzegacie wskazówek producenta odnośnie prania (biustonosze nie lubią gorącej wody!), Wasza bielizna zostanie naprawiona i będzie żyła sobie długo i szczęśliwie. :)" Niestety i mój biustonosz OH spotkała ta niemiła niespodzianka, jaką okazała się fiszbina spacerowiczka. Na szczęście mogę pochwalić producenta za cierpliwe, szybkie i sprawne załatwienie reklamacji. Odpowiedz Link
kis-moho Curacao już online 13.07.12, 17:49 Na FB profilu OnlyHer. Pastelowo niebieski half cup (krój Latte i Espresso) z guzikiem na mostku. Odpowiedz Link
indigo-rose Latte plunge 65F 20.08.12, 22:04 Na 62 ciasno, 67 luźno. Mierzyłam 60 (ale halfa) i nie był za ciasny w chwili mierzenia, ale 65 było wygodne i wystarczające, więc przy 4 haftkach zapasu uznałam jego wyższość. Chyba załapałam się już na ściślejszą partię, bo dla porównania Tabasco w 65 mi latało. Jest bardzo mocno wycięty, krawędź miski tak akurat pokrywa się z sutkiem większej piersi, a mniejsza ma kilka mm marginesu. Lewa miska jest na styk, prawa odstaje minimalnie, więc udało mi się trafić praktycznie w idealne dopasowanie. Jest ładny - taka surowa elegancja trafia do mnie bardziej niż koronki na miskach - i wygodny. Można zapomnieć, że się go ma, a ramiączka, chociaż cienkie i mocne, nie wbijają się i nie ocierają (uf!) Właściwie mój biust ma ochotę sprostować twierdzenie, że na niepełnych kroplach Latte wychodzi duże, bo mój rozmiar jest praktycznie tabelkowy. Wydaje mu się też, że nie jest szerokofiszbinowe, a porównywalne z Effuniakiem czy Freyą. Ale to tylko mój biust tak twierdzi, inne mogą mieć swoje zdanie :) Odpowiedz Link
miss-alchemist Re: Latte plunge 65F 21.08.12, 11:01 Indigo, a możesz wrzucić go do małej galerii? Jestem po prostu ciekawa, jak on na Tobie leży ;) Odpowiedz Link
kis-moho Latte half 65DD (nowy obwód) + figi M 24.08.12, 09:58 Sprawiłam sobie drugie Latte w halfie, bo noszę bardzo dużo jasnych bluzek i nie nadążam z praniem. Wspominam o nim właściwie tylko dlatego, że obwody nieco się zmieniły, są odrobinę ciaśniejsze. Dla mnie nie na tyle ciaśniejsze, żeby przeskakiwać na 70, ale jednak odczuwalnie. Jeżeli ktoś był na granicy obwodów w starszych modelach, polecam branie większego. Poza tym halfy są właściwie identyczne, tak samo wygodne. Do Latte mam też figi, M na chyba 93 cm w biodrach (mój standardowy rozmiar, mam ten sam w Tabasco i Amaretto). Zdecydowanie mniejszy rozmiar byłby za mały. To są teraz moje ulubione majtki, niesamowicie wygodne, prawie jak bezszwowe, bardzo delikatny materiał (mam te z pełnym tyłem, bez siateczki). Są na mnie dość wysokie, wyższe niż na modelce na zdjęciach (może to kwestia założenia). Jeśli chodzi o urodę, to chyba gatki z tych, które się albo kocha, albo nienawidzi :o) Dla mnie idealny komplet do Latte - tak samo praktyczne, wygodne, i niewidoczne. Jedyna wada - dla mnie bawełniana wkładka jest wszyta zdecydowanie za bardzo z tyłu (ten sam problem mam w Amaretto). Odpowiedz Link
arienna Nowe obwody - o rozciąganiu się 12.09.12, 22:18 Mam już Latte halfcup i uważam go za ideał wygody :) chciałam dokupić mu towarzystwo w postaci Espresso i ze względu na informacje o nowych ciaśniejszych obwodach skonsultowałam się z panią Agnieszką z Onlyher w sprawie wymiaru w spoczynku/rozciągnięciu. Nowe 65F rozciąga się się do 72 cm, a ja mam pod biustem 69/70 cm (i ściśliwa jakoś nie jestem). Pani Agnieszka sugeruje zakup 65F i ponoszenie z przedłużką. I tu pytanie: jak wygląda rozciągliwość obwodów Onlyher? Czy taki przedłużkowy trick ktoraś z Was stosowała i jeśli tak - jak długo ten okres przejściowy trwał? Nie ukrywam, że ta przedłużka średnio mi pasuje z powodów estetycznych, ściskania nie lubię (zaczynałam od mocnego zaniżania swoją stanikomaniacką przygodę, więc teraz to odreagowuję ;)) więc nie wiem póki co jaki rozmiar brać (dochodzi tu jeszcze kwestia szerokości fiszbin, którą konsultuję z panią Agnieszką). Będę wdzięczna za informacje o tej rozciągliwości i jeszcze dodam, że jestem zachwycona kontaktem z panią Agnieszką i jej cierpliwością :) i oczywiście stanikiem Latte :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 13.09.12, 00:10 Moje się nie rozciągnęły zauważalnie (poza Tabasco), mam dwa halfy Latte (nowy i stary obwód) i Espresso ze starym obwodem. Mam tyle samo co Ty pod biustem, i wszystkie obwody 65. Powiem tak - dla mnie ten nowy jest na granicy. Jest mi wygodnie, ale gdybym miała cm-dwa pod biustem, na pewno brałabym już 70. Masz możliwość przymiarki? Bo ściśliwość jest strasznie indywidualną sprawą, a my chyba jesteśmy bardzo na granicy tych nowych obwodów. Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 13.09.12, 01:17 Niestety nie mam możliwości nabiustnego pomiaru :( jakimś rozwiązaniem byłoby zamówienie dwóch rozmiarów i ocena po przymiarce, ale lubię trafiać dobrze za pierwszym razem :) Dziękuję Kis-moho, właśnie tego bycia na granicy się boję - zwłaszcza, że jesienno-zimowa pora może być rozwojowa jeśli chodzi o wymiar pod biustem, a rozciaganie takie wymuszone to jednak dla gumek stanika dość destrukcyjna sprawa.. Czekam jeszcze na informację o tych fiszbinach od pani Agnieszki (szersze mi niestraszne), ale skłaniam się ku 70E. Ewentualnie popisze maile do sklepów z pytaniem czy nie ostały się im Espresso ze starszej partii. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 13.09.12, 10:10 A ile masz pod biustem luźno? Ile masz na głębokim wdechu? Przecież w staniku musisz być w stanie oddychać :) Ja mam 70-71 ścisło i 75-76 luźno i mam Espresso 70DD ze starszej partii. Mam je od kilku miesięcy i cały czas noszę na 1 haftce, moim zdaniem nie rozciągnęło się wcale (a traktuję brutalnie i piorę w pralce ;). No i nie wiem jak nowa partia ale moja sztuka ma 4 rzędy haftek, więc możliwości do regulacji są spore. Na Twoim miejscu wzięłabym 70-tkę. Przecież nie chodzi o to, żeby wziąć możliwie ciasny obwód, tylko o to żeby było stabilnie i wygodnie. Nawet jeśli od razu zapniesz się na 2 haftkę, to co z tego? Masz jeszcze 2 ciaśniejsze i 1 luźniejszą na wypadek spuchnięcia np. No i wiadomo, że jeśli obwód jest mocno zaniżony, to szybciej i bardziej się rozciągnie. Możliwe więc, że te osoby któe zaniżyły napiszą, że obwód się rozciągnął (stanik przecież musiał dopasować się do realnego obwodu pod biustem), a te które od razu wzięły luźniejszy obwód, mogą rozciągania w ogóle nie zauważyć. --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 13.09.12, 10:34 Nowa partia też ma 4 rzędy. Dlatego też na 63/69 pod biustem wzięłam 65. Rano się zapinam na 3 albo i 4 haftkę, a potem mogę sobie poluźniać i często kończę na 1. Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 16.09.12, 12:30 Mam ściśle zmierzone: 69-70, swobodniej - 73-74. Chyba nie może być inaczej niż decyzja o braniu 70E, 65F by mnie ścisnęło żelazną obręczą. A swoją drogą te cztery rzędy haftek to super pomysł :) Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 02.10.12, 20:03 Doszło do mnie zamówione 70E i... zdecydowanie to nie jest odpowiednik 65E :/ obwód dobry, a nawet bardzo dobry, szersze fiszbiny też dają radę, ale miska za duża i odstająca. Może jak będę we Wrocławiu, to wpadnę do Onlyher i dobiorę stacjonarnie, a teraz 70E wraca do sklepu. Eh... dlaczego tak pokombinowano z obwodem? :/ wcześniej był ideał (chyba faktycznie będę pisać do sklepów mających Onlyherki na stanie z pytaniem czy to nowa czy stara edycja, ewentualnie szukać możliwości odkupienia od kogoś) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 02.10.12, 22:33 arienna napisała: > Doszło do mnie zamówione 70E i... zdecydowanie to nie jest odpowiednik 65E :/ Ale wcześniej pisałaś o 65F, a to jest miskowy odpowiednik 70E. To w jakim rozmiarze masz to Latte? --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 03.10.12, 09:53 Tak to jest jak się późno wpisy daje ;) Latte mam 65F, Espresso było 70E i okazało się nie być odpowiednikiem. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 03.10.12, 10:47 Ojej, to rzeczywiście kiepsko. A to 65F leżało idealnie? Spróbuj 70DD, skoro obwód jest OK, to i miska mniej będzie pewnie dobra. Ja mam z nowych i starych obwodów Latte w tym samym rozmiarze (65DD), i w obu leży identycznie, tylko obwód jest nieco krótszy... Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 03.10.12, 11:30 65F Latte to stanikowy ideał :) to 70DD może być dobrym wyborem, jak będę we Wrocławiu, to po prostu wybiorę się na stanikowe safari do Onlyher :) i dopadnę swój idealny rozmiar z nowej serii Odpowiedz Link
kis-moho Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 03.10.12, 11:35 > 65F Latte to stanikowy ideał :) To faktycznie ciekawe, że 70E jest za duże... to 70DD może być dobrym wyborem, jak będę we Wr > ocławiu, to po prostu wybiorę się na stanikowe safari do Onlyher :) Tak myślę, że 70DD powinno w tej sytuacji dobrze leżeć. Tylko uważaj, stanikowe safari bywa ryzykowne dla portfela ;o) Odpowiedz Link
arienna Re: Nowe obwody - o rozciąganiu się 03.10.12, 17:55 Oj zdecydowanie bywa drenujące ;) ale co tam, jestem stanikomaniaczką i racjonalizuję sobie, że to i tak tańsza przypadłość niż gdybym miała np. perfumy kupować z takim samym natężeniem co staniki :) poza tym rozmiar mi się zmienił, mam alibi dla odświeżenia zawartości szuflady. I czarnego klasycznego brakuje w tym zalewie kolorów... czyli powód do zakupów zawsze się znajdzie :) Odpowiedz Link
kis-moho Tiramisu 28.10.12, 13:37 Tiramisu nabiustnie już na Balkonetce: balkonetka.pl/katalog/bra/onlyher-tiramisu Odpowiedz Link
stotka90 Re: Tiramisu 31.10.12, 17:35 ciekawy :) nietypowa kokardka, sam stanik intrygujący. ciekawa jestem, jak będzie wyglądał z jasnymi szwami. krój Amaretto bardzo mi się podoba, z tego co widziałam to kapitalnie leży na małych biustach, ale niestety nie noszę jasnych staników. więc może na Tiramisu bym się skusiła? zobaczymy :) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Tiramisu 31.10.12, 17:54 Hmm, ciekawy. Jeszcze nie jestem pewna czy mi się podoba ;) Amaretto było dla mnie zbyt klasyczne, a w tym staniku jest jednak pazur. A chętnie przetestowałabym ten krój. --- Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary: tnij.org/staniki01 Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tiramisu 31.10.12, 18:32 Ja z kolei nie jestem nadal do końca przekonana, ale poczekajmy na ostateczną wersję. Amaretto na początku też w ogóle mi się nie podobało. Natomiast do wypróbowania samego kroju bardzo zachęcam, Amaretto właśnie ze względu na to jak leży to mój obecnie ulubiony stanik. Odpowiedz Link
an-olimatka Tiramisu - już w sprzedaży 18.12.12, 22:54 No i nikt nie pisze, że już w sprzedaży ;) A mnie na Balkonetce czy FB nie ma i cierpliwie czekam aż będę mogła w sklepie obejrzeć... Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tiramisu - już w sprzedaży 18.12.12, 22:57 Zaniedbanie :o) Ja się staram wrzucać różne info o nowościach jak mi wpadnie w oko na FB, ale gdyby ktoś z OH do nas czasem zajrzał, byłybyśmy zawsze na bieżąco. Dodam jeszcze, że czytałam (chyba na FB), że nie wszystkie rozmiary są na liście w sklepie, ale można pisać bezpośrednio do OH i zamawiać, będą szyte. Odpowiedz Link
kis-moho Nowy half - Chili 31.10.12, 19:09 OH na swoim profilu facebookowym zapowiedziało też nowy half (czyli krój Latte i Espresso) w kolorach Tabasco (według niektórych mocna czerwień, według innych bordo :o)). Chili z tego co widzę już jest też w sklepie. Odpowiedz Link