Dodaj do ulubionych

Co robić?

09.09.05, 16:59
Jestem nowa, trafiłam na to forum bo mój przypadek jest beznadziejny. Nie mam
wogóle biustu, w "biuście" mam 2 cm więcej niz pod biustem:((((( Nie wiem już
co robić. Mam 17 lat, okres od 6 lat. Teraz jestem chuda, ale gdy byłam
grubsza to piersi wcale nie miałam wiekszych a nawet mniejsze niz teraz jesli
to wogole mozliwe;/ Nie noszę jeszcze staników bo nawet zerówka ze
mnie "spada". Czy mam iść do lekarza i poprosić o hormony, czy może ktoś
doradzi mi inny sposób? Operacji nie chce i mnie na nią nie stać.Prosze o
porady, to dla mnie bardzo wazne.
Obserwuj wątek
    • kobieta_jakubowa Re: Co robić? 09.09.05, 17:29
      Witaj,
      nie pocieszę Cie za bardzo. Ja równiez w Twoim wieku miałam taką róznicę.
      Obecnie mam 22 lata i róznice 8cm :|
      Powinnaś iść do lekarza i dowiedzieć się czy twoje hormony działają tak jak
      powinny. W sumie okres dostałaś w "normalnym" wieku, nie tak jak ja- 17 lat.
      Myślę, że na początek lekarz pierwszego kontaktu by wystarczył.
      Dużo pozytywnego myslenia życzę.
      • bejbefish Re: Co robić? 09.09.05, 18:06
        No właśnie, za wiele Ci doradzić chyba nie możemy. Najlepiej jak pójdziesz do
        lekarza - albo do lekarza pierwszego kontaktu, albo do ginekologa (nie trzeba
        skierowania) i wtedy on zdecyduje co z Tobą zrobić... Trzymam kciuki :).
    • nikitka84 Re: Co robić? 10.09.05, 13:15
      Rowniez polecam ginekologa. Tylko jakiegos pewnego, ktorego ktos moze Ci
      polecic. Trzymam kciuki:)
    • orzechowe-oczy Re: Co robić? 10.09.05, 20:00
      A co jeszcze oprócz małych piersi świadczy o niedoborze hormonów żeńskich?? Lub
      nadwyżce męskich??
      • nikitka84 Re: Co robić? 11.09.05, 00:56
        Nieregularne miesiaczki, zaburzenia wagi, nadmierne owlosienie.
        • malaaa2 Re: Co robić? 11.09.05, 15:40
          ja mam różnice wynosząco 4cm!!;(mam zaburzenia wagi i nieregularne okresy i
          częste np.co 20dni:/bylam u lekarza(ginekolog-endykrynolog)i ona mi powiedziala
          ze mam dobrze rozwiniete piersi jak na swoj wiek:|a nie mam ich prawie w ogóle!
          jem bardzo duzo,a wszystko idzie mi w brzuch mam 70cm w pasie przy wzroscie
          156cm i 71cm w biuscie:/ zgadzam sie z opinią ze małe biusty są ładne,ale nie
          miniaturowe!!!!! ;(
          • orzechowe-oczy Re: Co robić? 11.09.05, 19:15
            Ja też mam trochę nieregularne te okresy... Za częste! Wkurza mnie to, bo
            cierpię podwójnie. :>
            BTW, nie obrażając nikogo to się służba zdrowia wykazała; jak zwykle z
            resztą. :P Wyobrażam sobie co by było gdybym poszła do lekarza z moim
            problemem... :/ Masakra po prostu.
            • lauramini Re: Co robić? 11.09.05, 19:18
              Z lekarzami to różnie bywa. Ja myślę, że czasem lepiej wybrać się do
              prywatnego, bo wtedy jest większa szansa, że się Tobą zajmie. A to dlatego, że
              mu za to płacisz.
              • orzechowe-oczy Re: Co robić? 11.09.05, 19:25
                Nie chcę nikogo obrażać, bo w końcu sama mam w rodzinie lekarzy; ale moje
                doświadczenia są po prostu fatalne. Najgorsze chyba z chirurgami... ;) Dlatego
                z rezerwą odnoszę się do jakichkolwiek diagnoz. Może warto wybrać się do innego
                specjalisty?? ;-)
          • nikitka84 Re: Co robić? 11.09.05, 23:56
            Z piersiami to nie wiem, ale sa takie, ktorym urosly i po 20. Nie chce, zebys
            moja odpowiedz uznala za zlosliwa, ale moze zamiast sie martwic tym czego sie
            zmienic nie da, skupilabys na tym, co zmienic sie da. Joozia ostatnio rozsylala
            fajne cwiczonka na zgrabny brzuszek;) Maly biust tym bardziej powinien
            mobilizowac nas do dbania o siebie:) Duzo ladniej prezentuje sie na zgrabnym
            ciele:) I te miniaturowe tez maja swoj urok:D
            • luthien123 Re: Co robić? 12.09.05, 17:50
              Gdzie, gdzie? :)) Chyba coś przeoczyłam ;(
              • kobieta_jakubowa Re: Co robić? 12.09.05, 23:28
                Witam,
                tak rozsyłałam ćwiczonka. A teraz umiejscowiłam je tutaj ->
                www.szczecin.mm.pl/~master/
                Dziś mija 13-sty dzień jak ćwiczę, jest ciężko, ale efektów nie ma jeszcze
                piorunujących :)
                Pozdrawiam

Kobieta_jakubowa była jooza
    • kulawazocha Re: Co robić? 28.09.05, 22:41
      Nie jesteś sama. Niestety jak do 23 roku życia ci tak zostanie to radzę pomyśleć
      o operacji. U nas jakoś jeszcze mimo wszystko dziewczyny się wzdrygają ale
      pomyśł tylko jak bardzo poprawiłoby się twoje samopoczucie psychiczne po takim
      zabiegu. Wiem z doświadczenia, że mały biust potrafi powodować blokadę przed
      znajomymi, przed własną osobowością. Może prowadzić do depresji. Poczytałam
      trochę stron o korektach plastycznych i muszę powiedzieć, że chyba jednak warto.
      Ja oczywiście jestgem tchurzem i pewnie nigdy się na coś takiego nie zdecyduję,
      ale marzę czasem o tym co by było, gdyby...
      • efface Re: Co robić? 29.09.05, 22:55
        Ja zrobię operację, na 100%. Już się cieszę na myśl z uczucia stania się kobietą
        :-)...
        • nikitka84 Re: Co robić? 01.10.05, 17:38
          A ja juz sie czuje:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka