Dodaj do ulubionych

szukam wsparcia, zdrowych rad..

09.07.07, 22:00
Niestety mam taki sam problem jak większość was tu piszących. Mam 18 lat a
biust jak u 12stolatki (choć i 12stki miewają o wiele większy niż ja).. Swój
kompleks duszę w sobie.. wstyd mi zwierzać się z tego nawet najbliższym
koleżankom. Wiem, że tutaj mogłabym się wyżalić..jak widać nie tylko ja z tego
powodu cierpię- chciałabym was jakoś wesprzeć- wiem jednak sama po sobie jakie
to jest ciężkie.
Moje wymiary są naprawdę okropne: 81 w biuście i 73 pod :( Czasem zastanawiam
się czy ze mną jest wszystko okey?!! -przecież dziewczyny w moim wieku mają
fajne, okrągłe kształty, niczego nie ukrywają, nie wstydzą się pokazać
dekoltu..a ja?!!
-Jestem z natury szczupłą osobą o wzroście 170cm.. moja mama nie należy do
osób z dużym, starsza siostra również =dlatego też wnioskuję, że mam to
odziedziczone i nie będę mieć normalnych piersi:(( Wiem, że to zmieniłoby się
dopiero po wykarmieniu dzieci, ale ja bym chciała cieszyć się większym choć o
rozmiar.. -jędrnym biustem już teraz.. aby nie musieć zakrywać swego..
Same wiecie chyba jakie to jest okropne być deską.. Chciałabym czuć się luźno
w normalnych stanikach, oczywiście noszę staniki powiększające biust
(push-upy?) jednak mój biust wcale nie jest podniesiony, nie wygląda
seksownie- nic z tych rzeczy- po prostu go nie widać.Dzięki takim stanikom
optycznie powiększam biust. Jednak nie mogę nosić bluzek z dekoltami, wstydzę
się wyjść na plażę.. Kiedyś pomyślałam, że to jest wina tego, że jem zbyt
mało.. po prostu nie lubię jeść za dużo mięsa, a zwłaszcza kiełbas.. Jak
myślicie? (no tak.. ale moja siostra jakoś je i nadal również ma ten problem
jak ja) Ktoś jednak w postach wcześniej napisał, że bycie grubym czy chudym
nie powiększy czy zmniejszy ci biustu..
Zastanawiam się czasami, dlaczego Bóg jednym daje więcej drugim mniej..
niesprawiedliwie dzieli?:( Nie jestem brzydką osobą, w swoim życiu miałam
kilka chłopców, jednak żaden nie okazał się tą najprawdziwszą miłością..
Podoba mi się pewien chłopak, myślę, że ja jemu również.. Jednak wiem.. że on
lubi dziewczyny z pełnymi piersiami (ja takich nie mam) Boję się, że czuję do
niego coś więcej, boję się go kiedyś może zawieść moim rzeczywistym ciałem..
pomóżcie!.. może jakoś da się coś zrobić, aby moje cudne 8cm różnicy wzrosło?!
Obserwuj wątek
    • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 09.07.07, 22:12
      Nie chce operacji plastycznych.. Ktoś podał fajne linki o sposobach ubioru-
      naprawdę spoko, dzięki;* Czytał również o L-Argininie.. jednak wam nie
      powiększyła ona biustu, może są jakieś domowe sposoby? Słyszałam o masażach pod
      prysznicem zmieniając temp.wody raz na ciepłą raz na zimną-poprawia to krążenie,
      ponoć biust nie lubi gorącej wody.. ech no nie wiem..
      powiedźcie mi proszę czy powinnam sobie od razu dać spokój z tym chłopakiem?
      (przecież tyle ładnych z normalnymi wymiarami dziewczyn jest teraz..)
      • mielczanka_85 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 10.07.07, 08:46
        Cześć wejdz sobie na www.wiekszepiersi.phorum.pl , tam znajdziez dużo informacji
        na ten temat.
        • malina222 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 10.07.07, 10:36
          Witaj,
          ja mam już prawie 24 lata i rocznego synka, którego wykarmiłam i co??? Zaraz
          jak przestałam karmić piersi zleciały mi do rozmiaru jeszcze mniejszego niż
          przed ciążą. Moja siostra miała tak samo. Miałam jeszcze większe kompleksy niż
          kiedykolwiek. Nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych, wszelkich powiększaczy
          piersi też nie mogę łykać bo zwykle zawierają jakieś hormony, więc tydzień temu
          kupiłam na allegro preperat do powiększania piersi. Jest znanej firmy DAX więc
          nie bałam się tego używać. Wmasowuje się go dwa razy dziennie w piersi i
          pierwsze efekty widać już po tygodniu. Podeszłam do tego z wielką rezerwą żeby
          nie robić sobie złudnych nadzieji, ale dziś jestem taka szczęśliwa:):):) Piersi
          są już większe i zauważył to nawt mój mąż (nic nie wie o tym kremie) A na
          opakowaniu napisali że zadowalający efekt jest dopiero po 28 dniach stosowania.
          Nie mogę się już doczekać:):):) Piersi są twarde i bolą mnie troszkę ale to
          świadczy o tym że rosną!!!! Szkoda tylko że nie wpadłam na ten pomysł wcześniej.
          Pozdrawiam
          • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 10.07.07, 15:44
            Malinko mogłabyś podać dokładną nazwę tego preparatu? czy brzmi ona tak: DAX
            COSMETICS "IDEAL
            BODY KONCENTRAT DO POWIĘKSZANIA I UJĘDRNIANIA BIUSTU ? jak dziewczyny pisały w
            postach?

<masz ślicznego synka!! pozdrawiam:)>
            • malina222 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 10.07.07, 23:34
              To dokładnie to. Ja jestem zachwycona efektami i chyba będę go używać już
              zawsze:):):) Może niektórych zawodzi ten preparat, bo spodziewają się po nim od
              razu dużych rozmiarów a wiadomo że tak działa tylko skalpel. Myślę że krem jest
              najmniej inwazyjnym środkiem i warto wydać na niego 34 zł. Napiszę jeszcze jak
              to będzie po miesiącu stosowania:)
              Pozdrawiamy wraz z Bartusiem:)
              • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 11.07.07, 21:54
                Ok.. chyba go kupię, może mi i on nie powiększy ale na pewno ujędrni..
                Mam takie jeszcze małe pytanko, może głupie..
                Czy błędem jest noszenie niedopasowanych staników (tych powiększających)? Te
                pusch-upy mają optycznie powiększać biust, ale również go podnosić tak? aby go
                było widac? Z przykrością przyznam, że mojego nie widać:(no tak, wiem dlatego ze
                jest zamały.. ale moze robie bład nosząc te niedopasowane? i jesli tak jest..
                czy mogłybyście polecić mi jakiś stanik odpowiedni do tych rozmiarów: pod73,
                w81? taki zeby powiększał równocześnie.. eheeemm :(
                • maith Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 12.07.07, 00:14
                  Hmm, no jest błędem. Jeśli nosiłabyś te z natury twardsze push-upy z za luźnym
                  obwodem, a masz niezbyt duży biust, to możesz się dorobić efektu heblowanej
                  deski. Heblowana deska, to taka równiutka, gładziutka, gdzie już nic nie ma
                  prawa wystawać. Stolarz wykonuje takie ruchy jeżdżące po drewnie, żeby uzyskać
                  ten efekt. No więc wystarczy, że cokolwiek twardszego na obwodzie wystarczająco
                  szerokim, żeby miseczki nie trzymały się na mur w jednym miejscu jeździ po małym
                  biuście w podobny sposób... a że biust jest z miękkiej tkanki, to stosunkowo
                  łatwo można go tą metodą rozsmarować po klatce.
                  Przy dużym biuście ten problem wygląda trochę inaczej, bo dużego biustu nie da
                  się spłaszczyć, bo jest go za dużo. Można go najwyżej odkształcić.

Na szczęście oba te problemy są naprawialne. Wprawdzie nosząc przez jakiś czas
                  złe staniki traci się kształt i w przypadku małego biustu także jego objętość,
                  ale za to nosząc potem przez jakiś czas dobrze dobrane staniki uzyskuje się
                  powrót biustu na swoje miejsce. Właśnie dlatego, że to miękka tkanka, stosunkowo
                  łatwa do długotrwałego kształtowania :)
    • maith Pytanie do zdrowej rady :) 12.07.07, 00:09
      A te push-upy to nosisz w jakim rozmiarze?
      I jaki Ci wychodzi rozmiar pod biustem, jak się mierzysz na wydechu?
      • malina222 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 12.07.07, 09:05
        Ja noszę ZAWSZE staniki z tzw. fiszbinami i specjalnymi wkładkami podnoszącymi
        biust. Trzymają piersi w miejscu i podnoszą odpowiednio. Nawet strój kąpielowy
        mam z taką górą.
        • satyna89 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 12.07.07, 17:03
          Malinko, mogłabyś mi powiedzieć jak one mniej więcej wyglądają, gdzie można by
          było je kupić i czy byłyby takie dla mnie?tzn do mojego rozmiaru?
          za wszelkie info dziękuję serdecznie:*
        • maith Do Malina222 13.07.07, 02:52
          Ważny jest nie tylko typ, ale i rozmiar.
          Push-up w dobrym rozmiarze nie powinien szkodzić. Ale jeśli obwód jest choć
          trochę za szeroki, to można sobie nieświadomie podniszczyć biust.
          Tego nie widać na 1 rzut oka, bo to jest proces.
          • malina222 Re: Do Malina222 13.07.07, 12:13
            Ja będąc w sklepie z bielizną tak długo mierzę staniki aż uznam że znalazłam
            odpowiedni. Co więcej - nawet staniki push-up nie zawsze są dla mnie dobrze
            wykonane, bo nie każda z nas ma jednakowy kształt piersi. I chyba nie ma
            uniwerslanej reguły przy wyborze odpowiedniego stanika.
            • maith Re: Do Malina222 14.07.07, 00:06
              Push-upy nawet nie mogą być do każdego dopasowane, bo w odróżnieniu od miękkich
              staników narzucają pewien kształt, co znacznie zwiększa szansę, że coś nie
              będzie pasować.
              Nie ma jednej metody, ale są pewne zasady.
              Np. kiedy się mocno poruszasz w staniku, to on się nie może przesuwać, przy
              nawet mocnym podciągnięciu ramiączek biust nie powinien się wysuwać dołem itp.
              Poza tym obwód musi dobrze trzymać biust na miejscu, bo to nie jest koszulka.
              Najtrudniej mają drobniutkie szczuplutkie kobiety, bo one po prostu nie mają w
              sklepach staników z dobrymi dla nich obwodami (a to często są 60 czy 65). W
              Anglii nie ma z nimi problemu, chociaż Polki są przecież globalnie szczuplejsze
              od Angielek. U nas ciągle łatwiej kupić obwód 90.
      • satyna89 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 12.07.07, 17:00
        Maith, szczerze mówiąc w różnych rozmiarach, ale zawsze w dopasowanym obwodzie-
        gdyby tak nie było- przeciez stanik by mi spadł:/:(?..
        A pod biustem na wydechu mam 73 cm, jaki powinnam nosić rozmiar stanika?
        • effka454 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 13.07.07, 01:11
          satyna89 napisała:
          > A pod biustem na wydechu mam 73 cm, jaki powinnam nosić rozmiar stanika?
          W biuście mając 81 - ja bym obstawiała co najmniej 65C (angielskie 28C)
          I nie daj sobie wmówić, że to dziecięcy rozmiar - dzieci nie noszą biustonoszy,
          a to jest normalny rozmiar dla szczupłych dziewczyn :)
          Ze stacjonarnymi sklepami możesz mieć kłopot, ale poszukaj w necie, chociaż
          dziewczyny twierdzą, że można gdzie niegdzie na 65 trafić
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=65303537&v=2&s=0
        • maith Re: Pytanie do zdrowej rady :) 13.07.07, 02:49
          Nie spadłby, przecież masz ramiączka, ale może się np. przesuwać :)
          Też uważam, że warto przymierzyć 65C, aczkolwiek u Ciebie może wystarczyć już
          70A, pod warunkiem, że nie z rozciągliwych modeli.
          Mam tylko nadzieję, że 75-ki omijasz szerokim łukiem :)
          A czy zakładając stanik dobrze zagarniasz sobie biust od pach ruchem masującym?
          • malina222 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 13.07.07, 12:18
            Ja odradzałabym zakup biustonosza w sklepie internetowym. Bez przymiarki to
            faktycznie można sobie biust odkształcić. Już pisałam wcześniej że kształty
            piersi są różne i rozstaw też. Ja mam okrągłe z dośś szerokim rozstawem i na
            prawdę nie każdy biustonosz mi pasuje
            • effka454 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 13.07.07, 17:08
              Cóż za błędne przekonanie, że przy zakupie internetowym się nie przymierza.
              Oczywiście, że się przymierza - na spokojnie w domu, można ponosić nawet
              godzinkę czy dwie (oczywiście nie odrywając metek) i sprawdzić jak się zachowuje
              taki biustonosz podczas noszenia. A nie 5 minut w przymierzalni okręcania się w
              prawo i lewo - co tak naprawdę niewiele mówi o wygodzie tego fragmentu bielizny.
              I dopiero kiedy stwierdzamy, że wszystko jest w porządku odrywamy metki i
              uważamy się za pełnoprawne posiadaczki zakupionego towaru. Jeżeli nie pasuje
              (cokolwiek: krój, rozmiar, kolor itp.)- odsyłamy, w większości polskich sklepów
              internetowych mamy na to 10 do 14 dni od daty otrzymania! przesyłki, przy
              sklepach np. angielskich bodajże nawet do 30 dni!!!
              Jedyne co tracimy to ok. 5-10 zł na odesłanie niedobrego towaru.
              • malina222 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 13.07.07, 22:26
                Skoro taka forma zakupów jest dla ciebie wygodniejsza to twoja sprawa. Mi
                raczej szkoda byłoby wydawać pieniądze na dwukrotną przesyłkę i niczego sobie
                nie kupić. A poza tym kto ci broni przymierzać sobie stanik przez godzinę lub
                dwie??? No chyba że kupujesz na bazarze.
                • a_gneskka Re: Pytanie do zdrowej rady :) 17.07.07, 00:58
                  Malino, jeśli jesteś szczęściarą noszącą 70/75/80 A/B/C to kupowanie staników w
                  necie może Cię śmieszyć czy dziwić, bo takie rozmiary są dosłownie wszędzie. Ja
                  noszę ledwie 70D a już mam problemy z kupnem biustonoszy, więc wolę wydać te 20
                  zł za przesyłkę niż złazić całe miasto i niemal niczego nie znaleźć, bo jak już
                  owo 70D jest to przeważnie powypychane gąbkami, żelami, albo co najmniej dziko
                  usztywnione. Więc właśnie czekam na przesyłkę z Melissy :)
            • maith Re: Pytanie do zdrowej rady :) 14.07.07, 00:13
              Przy "szeroki rozstaw" zawsze zapala mi się czerwona lampka.
              Bo wiem, że złe staniki spychają biusty w kierunku pach.

Ja akurat chętnie kupuję staniki przez Internet także dla możliwości swobodnego
              mierzenia. Mając 10 dni na decyzję, mogę poprzymierzać stanik kilka razy, pod
              różne bluzki i na spokojnie. I czasem wymieniam stanik, który kupując w sklepie
              po pierwszej przymiarce zaległby mi na dnie szuflady.
              Ale nie uważam, żeby wszyscy musieli tak robić.
              Chyba że istnieje choćby cień możliwości, że idealnego dla Ciebie rozmiaru nie
              ma w sklepie. Wtedy na pewno warto spróbować :)
              • satyna89 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 14.07.07, 10:50
                Hej, dzięki za wszystkie wskazówki- nawet nie wiedziałam, że powinnam biust
                zagarniać od pach:/ Muszę się wam pochwalić, kupiłam sobie w sklepie stanik..na
                szczęście dobre były warunki do przymiarki.. Zastanawiam się tylko nad numeracją
                (jest trochę inna).. Sprzedawczyni mówiła, że numeracja jest zaniżona, wydawać
                by sie mogło, że rozmiar byłby za duży (36/80) ale pasuje!! Przynajmniej biust w
                nim jakoś mi się podniósł do góry! Widziałam fajne staniki w Atlanticu
                -numeracja normalna, taka jak mówiłyście (65C, 70A) tylko że właśnie tych
                rozmiarów nie było:/ Wyposażyłam się w mleczko ujędrniające, zakupiłam ziółka i
                do roboty! Mam nadzieje, że mi to coś pomoże:)
                • satyna89 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 15.07.07, 15:41
                  powiedzcie dziewczyny czy jak ściągacie bluzkę stanik wam sie trochu nie
                  przesuwa ?? no bo jeśli ma sie nie przesuwać ani troszeczkę no to ja chyba tak
                  super dopasowanego nie kupiłam
                  • maith Re: Pytanie do zdrowej rady :) 15.07.07, 18:39
                    Ani trochę.
                    Odkąd zaczęłam kupować tylko dobrze dobrane staniki nie poprawiam niczego przez
                    cały dzień.
                    Zresztą mierząc warto zakładać na staniki bluzki, także dlatego, że nosi się je
                    przecież pod bluzkami, a czasem problemy widać dopiero jak stanik jest pod czymś.
                    • satyna89 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 17.07.07, 09:56
                      to w jakich sklepach kupujecie te biustonosze, że są dopasowane? z jakich firm,
                      w internecie jeszcze nie kupowałam, może warto spróbować.. ? na jakich stronach
                      można kupić dobry?
                      • maith Re: Pytanie do zdrowej rady :) 18.07.07, 19:10
                        My akurat kupujemy inne rozmiary, więc i nie do końca w tych samych miejscach,
                        ale tu masz wątek z wymienianymi sklepami przyjaznymi małobiuściastym, w tym
                        także wąskoobwodowcom :)
                        wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=504
                        • magdusijaa Re: Pytanie do zdrowej rady :) 20.07.07, 10:53
                          witam dziewczyny, jestem tu pierwszy raz.
                          mam maly biust, 70B ale teraz to jest raczej "b" nie "B". w biustonoszach jestem
                          oblatana wiec chetnie wam poradze: troche znajomych pracujacych w tej branzy
                          i...moje hobby: kolekcja bielizny:)
                          na poczatke chcialam wam polecic niedrogie a swietne firmy:
                          1. la moree - moj biust wyglada na duzo wiekszy, pieknie ksztaltuje,do
                          glebokiego dekoltu wyglada pieknie. zbiera z plecow i cala na przod;)
                          www.lamoree.pl/
                          2.la marru - szczegolnie ROCCO stanik z odpinanymi ramiaczkami, mam ich 6 i
                          jestem zachwycona. podobny efekt jak powyzej
                          www.lamarru.com
                          3. krissline - podobnie. do tego genialne gorsety
                          krisline.com.pl
                          ladnie tez wyglada lormar, ale bardzo slabe, szybciutko sie rozciagaja
                          odradzam samante ktora jest swietna na wielkie biusty. na male: nic specialnego.
                          byl tez stanik firmy luwa taki z calym wypelnienim silikonem. baaaardzo
                          powieksza. ale nie wiem czy ta autriacka firma jest jeszce na polskim rynku.no i
                          sa dosc drogie
                • magdalaena1977 Re: Pytanie do zdrowej rady :) 21.07.07, 01:43
                  satyna89 napisała:
                  > Muszę się wam pochwalić, kupiłam sobie w sklepie stanik..
                  > na szczęście dobre były warunki do przymiarki..
                  > Zastanawiam się tylko nad numeracją (jest trochę inna)..
                  > Sprzedawczyni mówiła, że numeracja jest zaniżona, wydawaćby sie mogło,
                  > że rozmiar byłby za duży (36/80) ale pasuje!! Przynajmniej biust w
                  > nim jakoś mi się podniósł do góry!
                  satyno - jeśli masz wymiary 73/81, to stanik z obwodem 36 cali (czyli 80 cm) NIE
                  MOŻE być na Ciebie dobry. Taki stanik możesz sobie zapiąć NA biuście a nie POD.
                  Prawdopodobnie popełniłaś jeden z popularnych błędów szczupłych dziewczyn -
                  chciałaś kupić stanik w realnym sklepie, dopasowywałaś miseczkę z tego co było i
                  co najgorsze dałaś się omotać ekspedientce. Uświadom sobie, że 99 % pań ze
                  sklepów z bielizną nie zna się na dobieraniu staników do piersi klientek i w
                  celu zwiększenia sprzedaży postępują odwrotnie - starają się wcisnąć to co mają
                  (nie zależy im na sprzedaży dobrych staników, tylko na sprzedaży). Jeśli
                  rzeczywiście masz biust 65C, to miseczka z 80A może być dla Ciebie dobra. Ale
                  cały stanik dobry nie jest. Koniecznie przymierz coś mniejszego np. właśnie 65C.
                  Jeśli się boisz inwestować zapoluj na używany na allegro albo znajdź sklep gdzie
                  są takie rozmiary.

> Widziałam fajne staniki w Atlanticu - numeracja normalna,
                  > taka jak mówiłyście (65C, 70A) tylko że właśnie tych rozmiarów nie było:/
                  Nie wydaje mi się, żeby atlantic miał jakies staniki 65, ale może się mylę.
                  • maith Jest jeszcze jedna opcja - raczej dla Warszawianek 21.07.07, 03:28
                    W październiku odbędzie się wielkie mierzenie i organizatorzy zapewniają
                    rozmiary od 60AA. Co oznacza, że będzie można sobie sprawdzić, jaki rozmiar
                    dobrze pasuje, mając do wyboru także te rozmiary, których zwykłe sklepy nie
                    sprowadzają:)
                    wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=1281
                    • satyna89 Re: Jest jeszcze jedna opcja - raczej dla Warszaw 23.07.07, 23:21
                      No to w sklepach chyba dla mnie juz nic nie ma:(( Niestety nie jestem z Wawy,
                      szkoda, ze ominie mnie to cóś organizowane w pazdzierniku..
                      Jeszcze nic nie kupowalam na takich stronach internetowych jak podawalyscie,
                      troche ciezko jest znalesc taki maly rozmiar i to zeby biustonosz byl typu push up..
                      Przeraza mnie jaki bład robiłam, nosząc za duze, niedopasowane staniki:///:(
                      • satyna89 szukam wsparcia, zdrowych rad.. 24.07.07, 18:50
                        Pisałam wcześniej, że mam 81/73, kolejny raz się dzisiaj zmierzyłam tym razem
                        starałam się być dokładniejsza i jednak mam 83/71.. 12 cm różnicy.. no ale w
                        sumie 4cm w tył czy w przód nic nie robi, biust jest taki jaki był, przynajmniej
                        mi sie tak wydaje, wątpię, że ziółka by tak szybko zadziałały;)
                        Mówiłyście, że na mnie rozmiar 65C lub 70A byłby dobry.
                        www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?kat=&cena1=&cena2=&SID=f255a84e9060d2981b0cf47c083f9b0b&site=8#1839

Czy ten na tej stronie byłby dobry?Jak myślicie??(z rozmiaru 70A)
                        Nie wiem jak wy to obliczacie, że wiecie jaki rozmiar kupować, 75AA jest większy
                        od tego 70A? bo na tej stronie jeszcze mam taki stanik z takimi właśnie
                        rozmiarami
                        www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?kat=&cena1=&cena2=&SID=f255a84e9060d2981b0cf47c083f9b0b&site=5#1772
                        • magdalaena1977 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 24.07.07, 21:31
                          Moim zdaniem powinnaś kupować obwód 65 - a przynajmniej realnie spróbować
                          przymierzyć taki stanik. Generalną zasadą jest, że obwód zaokrągla się w dół -
                          im ktoś bardziej tłusty tym więcej. Ja mam obwód pod biustem 87 - 90 cm i nosze
                          staniki 75, bo 80 są za luźne. Wnioskując z wypowiedzi szczuplejszych dziewczyn
                          przy 71 obwodu stanik powinien być 65. Musisz się z tym liczyć, że po kilku
                          tygodniach noszenia dobrego stanika część biustu wróci na swoje miejsce, a więc
                          zmniejszy Ci się obwód i zwiększy miska.
                          Z rozmiaru 65C w sklepie wyprzedaże jest model Alles Brigitte, ale z tego co
                          wiem Allesy mają zaniżoną rozmiarówkę miseczek. Zresztą w ogóle nie jest to
                          szczególnie godna polecenia marka.
                          www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=f255a84e9060d2981b0cf47c083f9b0b&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=138&sortowanie=1#1770
                          Może spróbuj na allegro. Na hasło obwód 65 wyświetlają się dwie strony nowych i
                          używanych staników, tylko musisz poszukać na stronie producentów jaka masz wziąc
                          miskę.
                          www.allegro.pl/5443_biustonosze.html?id=5443&order=p&view=gtext&a_text_i[56][0]=65&a_text_i[56][1]=65&p=0
                        • effka454 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 24.07.07, 23:11
                          satyna89 napisała:

> Nie wiem jak wy to obliczacie, że wiecie jaki rozmiar kupować [...]

Wbrew pozorom to proste:
                          Zmierzyłaś się i wyszło Ci 71cm pod biustem, a 83cm w biuście.
                          Najpierw ustalasz obwód stanika pod biustem - masz 71cm zmierzone sztywną
                          miarką, a taśma podtrzymująca w biustonoszu jest elastyczna, rozciągliwa, czyli
                          musisz ten wymiar zaokrąglić w dół (i to co najmniej o jakieś 4-5cm). Wychodzi
                          nam pierwszy składnik rozmiaru biustonosza - 65.
                          Teraz obliczamy jaką miseczkę musisz mieć w biustonoszu. Od Twojego wymiaru w
                          biuście czyli 83cm odejmujemy obwód WYLICZONY biustonosza czyli 65 (a nie jak
                          niestety błędnie myśli większość kobiet - obwód zmierzony pod biustem).
                          I otrzymujemy różnicę 83-65=18
                          Jeżeli przyjmiemy, że:
                          do 12 - miseczka A
                          12-14 - miseczka B
                          14-16 - miseczka C
                          16-18 - miseczka D
                          itd. Oczywiście przyjmując rozmiarówkę polskich producentów (bo w anglikach
                          miseczki skaczą co 2,5 cm, czyli ok. cal)
                          Wychodzi nam, że przy Twoich rozmiarach dobrze by było zacząć mierzenie od
                          staniczków w rozmiarze 65D :D
                          • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 25.07.07, 12:17
                            na allegro jest stanik z rozmiarem 65D :
                            www.allegro.pl/item217946932_wow_extra_gossard_65d_nowy_zmyslowy_stanik.html
                            ale tam pisze: "prześlicznie zbiera duży biust do środka (...)" czy na pewno ja
                            powinnam nosić rozmiar 65D? ja nie mam dużego biustu://
                            • effka454 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 25.07.07, 18:55
                              Bo to jest przekonanie większej części ludzkości, że "D" to biust duży, co wcale
                              nie jest prawdą.
                              Po pierwsze sama literka nic nie znaczy. Nie wierzysz - przejdź się do sklepu z
                              bielizną i obejrzyj sobie po kolei biustonosze 65D, 70D, 75D, 80D - sama się
                              przekonasz, że mimo iż literka ta sama miseczka coraz większa. I tak naprawdę
                              przy obwodzie 65 miseczka D wcale nie jest jakaś ogromna.
                              Aukcja trwa jeszcze do piątku, spróbuj przejść się do jakiegoś sklepu i
                              przymierzyć, co niestety może nie być proste. Nie wiem z jakiego jesteś zakątka
                              naszego pięknego kraju ;), a z tego co się orientuję 65 można spotkać tylko w
                              niektórych sklepach stacjonarnych, tu piszą o tym dziewczyny:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=66411987&v=2&s=0
                              Ewentualnie zaryzykuj, zawsze możesz później wystawić go ponownie na allegro.
                              Miłego próbowania nowego rozmiaru :)
    • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 25.07.07, 11:58
      dziękuję wam za wskazówki:*
      czyli wychodzi na to, że mam to 65D, a nie 65C, czy 70A. Oby tylko mi sie
      ukształtował biust tak jak mówicie, gdy zacznę wreszcie nosić dobrze dobrane
      staniki..
      A mam jeszcze takie pytanie.. czy dieta, ćwiczenia, i jogging mogą wpłynąć na
      zmniejszenie biustu? otóż chce mieć płaski brzuch, ogólnie jestem szczupła, ale
      sadełko ostatnio trochę mam:/ A to wszystko przez mój zły tryb życia. Myślicie,
      że mogę poddać się takiej diecie??
      samozdrowie.interia.pl/dietetyka/news?inf=522513
      • maith Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 25.07.07, 18:40
        Z najlepszej znanej nam tabelki
        www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia
        wynika, że powinnaś nosić 65C i ja bym się tego trzymała, przynajmniej na początku.
        Jeśli potem, np. po miesiącu pojawiłyby Ci się bułki z góry, to należałoby
        powiększyć miseczkę, ale bez tego bym nie szalała - no chyba że trafisz na firmę
        o wyjątkowo płytkich miseczkach.
      • magdalaena1977 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 25.07.07, 22:44
        satyna89 napisała:
        > A mam jeszcze takie pytanie.. czy dieta, ćwiczenia, i jogging mogą wpłynąć na
        > zmniejszenie biustu?
        Nie ma reguły. Niektóre dziewczyny chudną z biustem, u innych biust pozostaje
        niewzruszony. Niewątpliwie jednak jeśli schudniesz, zmniejszy Ci się obwód
        klatki piersiowej. I będziesz musiała szukać staników np. 60D.
        • maith Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 26.07.07, 13:46
          Może niekoniecznie - obwód pod biustem jest zwykle najsłabiej otłuszczoną
          częścią ciała, więc być może nie ma tam z czego chudnąć, a to wyklucza
          schodzenie z obwodu.
          • satyna89 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 26.07.07, 15:42
            raczej nie mam dużo tłuszczyku w obwodzie, wiec pewnie nie przeszłabym na obwód
            60 (i dobrze- kolejny byłby problem z szukaniem staników z takim obwodem.. o
            zgrozo) Zależy mi tylko na spadnięciu brzuszka:) ale to swoją drogą, jeśli
            chodzi o wątek zwiększenia biustu.
            • malina222 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 02.01.08, 13:23
              Miałam się odezwać i podzielić doświadczeniem w stosowaniu kremu
              DAX. No więc stosuję go nadal. Skutek mnie zadowala:) Miseczka B ale
              pełna:) Nie potrzebuję więcej. A u ciebie satyna89? Coś się zmieniło?
              • aarturo72 Re: szukam wsparcia, zdrowych rad.. 09.01.08, 23:22
                cześć.
                "wpadłem" tu przypadkowo i chcę powiedzieć tylko tyle że mnie
                osobiście podobaja się każde piersi, a najlepiej żeby były jak
                najmniejsze. Nie rozmiar jest tu najważniejszy, nie musicie popadać
                w kompleksy z tego powodu. Powiem więcej - uwielbiam małe i jak
                widzę kobietę z małym biustem to moja krew gotuje się.
                pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka