Dodaj do ulubionych

To forum jest chore!

01.08.07, 14:10
Dziewczyny, zamiast lamentować i próbować róznymi sposobami powiekszyć
biusty, przestańcie się przejmować tym, co gadają ludzie!
Nigdy nie potrafiłam zrozumieć tego (rzekomego) uwielbienia facetów dla
wielkich biustów a la Pamela Anderson. Duże piersi, o ile nie zostały poddane
interwencji chirurga plastyka, bardzo szybko przestaja być jędrne i opadają.
Małe mają generalnie lepszy kształt - i to jest Wasz atut!
Obserwuj wątek
    • pomysl.po.wypiciu w samej 01.08.07, 14:13
      rzeczy same kompleksy
      a maly biust najcudowniejszy :)
    • molowiak Re: To forum jest chore! 01.08.07, 15:44
      A ja nigdy nie zrozumiem tej potrzeby dowalenia bliźniemu, po to żeby poczuć sie
      lepiej! Czy koniecznie trzeba pisać "ciesz się, że masz małe, bo duże to
      obwisłe" nie można po prostu "małe są równie piekne"?
      • vivian.darkbloom jakie "dowalanie"? 01.08.07, 18:10
        i jaka potrzeba "poczucia się lepiej"? bo na pewno nie moja.
        To nie jest dowalanie tylko fakty - większe biusty są zwykle bardziej obwisłe
        niż małe, choć oczywiście zdarzają się wyjątki. Biust C raczej nie będzie
        wyglądać atrakcyjnie jeśli pod bluzkę nie założy się stanika, ale biust o
        rozmiarze A będzie jak najbardziej OK.
        • a_gneskka Re: jakie "dowalanie"? 01.08.07, 20:37
          No i wyszło szydło z worka: operujesz stereotypami, nie mając pojęcia o biustach
          i rozmiarach staników. Nie ma biustu A, B, C czy L. Wielkość miseczki zależy od
          obwodu i np. w 80A będzie ona większa od tej w 70C. W ramach doedukowania polecam:
          stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780
    • niedo-wiarek Re: To forum jest chore! 01.08.07, 20:02
      vivian.darkbloom napisała:

> Duże piersi, o ile nie zostały poddane
      > interwencji chirurga plastyka, bardzo szybko przestaja być jędrne i opadają.

Czasem opadają, czasem nie opadają. Zresztą - małe też opadają. To kwestia
      bardzo indwidualna.
    • satyna89 Re: To forum jest chore! 01.08.07, 22:02
      to powiedz o tym wszystkim facetom:) -Chyba nikt na to juz nie poradzi, że
      większe biusty były i będą bardziej adorowane przez mężczyzn niż te małe.. mylę się?
      • maith Jak kocha to adoruje :) 01.08.07, 22:54
        Kochający facet najchętniej adoruje biust swojej kobiety, nieważne czy mały czy
        duży :)
      • sick_of_it_all Re: To forum jest chore! 03.08.07, 08:38
        satyna89 napisała:

> to powiedz o tym wszystkim facetom:) -Chyba nikt na to juz nie poradzi, że
        > większe biusty były i będą bardziej adorowane przez mężczyzn niż te małe..
        >mylę się?

Facetowi, który będzie na Ciebie patrzeć mózgiem a nie tylko oczami; nie tylko
        mały buiust ale i wygląd frankensteina nie będzie przeszkadzał.
    • maith Albo SIEBIE akceptujesz, albo nie 01.08.07, 22:49
      Nie możesz opierać akceptacji swojego wyglądu na przekonaniu, że kogoś innego
      kiedyś tam coś spotka.

Dziewczyno, przecież nie szykujesz się na podbój Ciechocinka ;)

Czy to tak trudno przyjąć "ja, jako ja, jestem ładna i mam fajny biust"?
      Jeżeli nie potrafisz powiedzieć tego o sobie bez dokopywania komuś innemu, to
      znaczy, że nie czujesz się z tym zdaniem zbyt pewnie, jak bardzo byś się nie
      zarzekała. Popracuj nad tym :)

Bo chyba sama nie wierzysz, że facet patrząc na kobietę wyobraża ją sobie za
      ileś tam lat (chyba że w znaczeniu, że chciałby się z nią zestarzeć, ale to
      wtedy nie rozkłada jej na czynniki pierwsze :)
      Doskonale wiesz, że już prędzej wyobrazi ją sobie nago, albo w sukni ślubnej.

Pomińmy już fakt, że i nietrudno o przykłady małych opadniętych biustów i te
      duże, jeśli są chronione naprawdę dobranymi stanikami, wcale tak szybko nie opadają.

Reasumując - małe piersi też są ładne i można je ponętnie zaprezentować.
      Ale na pewno uroku nikomu nie doda zawistne patrzenie na inne kobiety.
      • vivian.darkbloom o co chodzi? 02.08.07, 09:53
        nic nie opieram na żadnym przekonaniu! i pisze bez zadnych zawiści, ani zadnych
        innych osobistych emocji.
        Po prostu przeraza mnie, ze tak wiele kobiet zadręcza się swoim małym biustem,
        więc chciałam je jakoś pocieszyć! W życiu są ważniejsze rzeczy niż myslenie o
        biuście. Sama nigdy nie miałam kompleksów na punkcie rozmiaru biustu, choć ma
        taki przeciętny romziar czyli B, więc problem mnie nie dotyczy. A tu zamiast
        pwoiedzieć : dziewczyny czemu się przejmujecie taka bzdurą, jeszcze sie im
        radzi jak powiększyć biust i tym samym utwierdza w przekonaniu, ze cos jest
        znim nie tak.
        • magdalaena1977 Re: o co chodzi? 02.08.07, 21:14
          Wcześniej napisałaś, że
          > Duże piersi, o ile nie zostały poddane
          > interwencji chirurga plastyka, bardzo szybko przestaja być jędrne i opadają.
          > Małe mają generalnie lepszy kształt - i to jest Wasz atut!

a ostatnio napisała:
          > Po prostu przeraza mnie, ze tak wiele kobiet zadręcza się swoim małym biustem,
          > więc chciałam je jakoś pocieszyć!
          > Sama nigdy nie miałam kompleksów na punkcie rozmiaru biustu, choć ma
          > taki przeciętny romziar czyli B, więc problem mnie nie dotyczy.

To co piszesz jest jakoś mało spójne. Piszesz, że nosisz B, a więc (jeśli masz
          dobry stanik i nie jest to 100B), to piersi masz raczej niezbyt duże.
          Twierdzisz, że nie masz na tym punkcie kompleksów, a :
          1 - jednocześnie dystansujesz się od kobiet z małym biustem pisząc "wy" a nie "my"
          2 - jako sposób pocieszenia wybierasz krytykę urody osób o większych piersiach.
          • vivian.darkbloom Re: o co chodzi? 03.08.07, 09:58
            dystansuje się, bo nie cuzję się częścią wspólnoty "kobiety zmałym biustem".
            Nie można opierać swojej tożsamosci na biuście! Są ważniejsze sprawy.
            To nie jest krytyka, ale wskazanie zalet sytuacji. Gdyby ludzie narzekali, ze
            mają mały samochód z mniejszym silnikiem, a nie limuzynę, to też bym się
            strała wskazać zalety tej sytuacji - np. to, ze taki samochód zwykle mniej
            pali, łatwiej go zaparkować etc. Każda sytuacja ma wady i zalety, a kobiety z
            tego forum nie dostrzegają zalet małego biustu.
        • maith Bo to "pocieszenie" to taka atrapa akceptacji 02.08.07, 21:20
          Spróbuję to wyjaśnić na przykładzie.
          Claudia Schiffer patrzy w lustro i widzi ładną dziewczynę. Jest zadowolona ze
          swojej urody.
          A nie patrzy w lustro stwierdzając "może nie jestem brunetką w typie włoskim,
          jak ta Bellucci, ale ta Bellucci to się przez to na pewno szybciej zestarzeje".
          Widzisz różnicę?

A dziewczyny z małym biustem w większości mają większe biusty niż myślą, tylko
          niepotrzebnie spłaszczają je sobie źle dobranymi stanikami.
          Swoją drogą jeśli określasz się jako "mam B", to pewnie nie wiesz, że istnieje
          kilkanaście różnych B.
          -
    • naprawdetrzezwy Teraz to odkryłaś? 03.08.07, 12:15
      Wszak to jedno z największych zwycięstw mężczyzn nad kobietami: wmówić im, że są brzydkie i muszą poprawić urodę.

No to biedne i chore (psychicznie - brak akceptacji dla własnego ciała/wyglądu) kobiety kupują tony podkładów, smarów, tuszów, kremów, chadzają na zabiegi, operują się, powiększają piersi, odsysają tłuszcz tak pracowicie wypracowany popcornem, colą, hamburgerami, lodami i czipsami, wkładają szpilki, czerpią garściami z ton kolorowych wydawnictw typu: Jak Być Super Modelką Na Lato porady jak się czesać, co jeść, jakie kremy KUPOWAĆ, KUPOWAĆ, KUPOWAĆ i jeszcze raz KUPOWAĆ tylko po to, by potem doszukiwać się u PANA akceptacji ich wyglądu...

W poradnikach brakuje tylko dwóch porad:
      myć się i nie porównywać z inną...

Po ostatnich moich peregrynacjach komunikacją miejską, nalegam zwłaszcza na realizację tego pierwszego punktu...
    • dominikjandomin Re: To forum jest chore! 03.08.07, 16:47
      vivian.darkbloom napisała:

> Dziewczyny, zamiast lamentować i próbować róznymi sposobami powiekszyć
      > biusty, przestańcie się przejmować tym, co gadają ludzie!
      > Nigdy nie potrafiłam zrozumieć tego (rzekomego) uwielbienia facetów dla
      > wielkich biustów a la Pamela Anderson.

> Małe mają generalnie lepszy kształt - i to jest Wasz atut!

Jako facet - popieram. Wolę małe i zgrabne, niż napomowane balony, które grożą
      wybuchem.
    • kasienkan Re: To forum jest chore! 08.10.07, 14:21
      Coś jest z tymi biustami na rzeczy... jakikolwiek watek kończy sie
      wymyslaniem sobie i obrażaniem. Ja tu sobie przyszłam trochę
      pomarudzić, że chcę większe cycki, troche podnieśc na duchu, że w
      lecie z mniejszym biustem wygodniej (tak mi się przynajmniej wydaje)
      a wychodzi na to, że cokolwiek powiem to dostanę w "papę".
      • tapatik Re: To forum jest chore! 08.10.07, 15:19
        Kasieńko, a nie pomyślałaś o tym, że taki mały biuścik też może być seksowny?
      • maith Re: To forum jest chore! 15.10.07, 23:05
        Bo tu nie ma moderacji.
        Jak chcesz większe, to masz 2 możliwości (które wcale się nie wykluczają)
        -wejdź na wiekszepiersi.phorum.pl/
        (tam też możesz trochę pomarudzić, ale szybko Ci przejdzie, to jest fajne forum
        dla kobiet z małym biustem)
        -lub wejdź na wątek rozmiarowy u biuściastych (my z kolei uważamy, że większość
        dziewczyn z małym biustem tak naprawdę ma większe piersi, ale je spłaszcza źle
        dobraną bielizną - efekt heblowania - po jakimś miesiącu, dwóch noszenia
        naprawdę dobrze dobranego rozmiaru uzyskują swoje rzeczywiste możliwości -
        potwierdzają nam to dobrze wymierzone dziewczyny)
        Aktualnie mamy wątek 8, będzie istniał jeszcze z 2-3 tygodnie, potem trzeba
        będzie założyć następny (po przekroczeniu 500 postów wątki wariują). Tu link do
        aktualnie jeszcze istniejącego wątku rozmiarowego:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=69863573

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka