Dodaj do ulubionych

staniki z H&M, RESERVED etc.

29.01.08, 23:57
w tym watku postanowiłam zebrac opinie uzytkowniczek stanikow z sieciowych sklepow odziezowych- czyli jak w temacie+ ewent. nabytki z innych sklepow niebieliznianych

moim zadaniem takie staniki powinny byc nazywane wyrobami stanikopodobnymi..

juz na wieszaczkach mi sie nie podobaja.. niby duzy wybor wzorow, kolorow i rozmiarow, ale wiekszosc z nich wyglada juz tak jakby były zdefasonowane

w moim dotychczasowym zakresie rozmiarowym czyli 75a/b staniki okazywały sie byc bardzo płytkie i doskonale spłaszczajace biust..

wiec ja odradzam, ale moze znajda sie tu osoby, ktore beda miały odmienne doswiadczenia..

jednak za dobry stanik trzeba troche zapłacic...
Obserwuj wątek
    • elenion_ankalima Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 30.01.08, 09:54
      i tu mozna trafić dobry stanik :). W każdym razie raz m się udało trafić i nawet był ściśliwy. I wcale za dobre staniki nie trzeba dużo płacić- mamy przecież brastop
    • corka_rysialda Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 30.01.08, 15:28
      Reserved ma (przynajmniej u mnie w mieście) TRAGICZNĄ rozmiarówkę.
      Jak A to 75A, jak B to 75-80B, C również tylko 75-80 a o D w ogóle
      nie słyszeli.

W h&m jest wg. mnie lepiej, nawet kupiłam kiedyś jakieś 70b, które
      było bardzo ścisłe i całkiem przyjemnie mi się je nosiło i do tego
      było śliczne:) Wyznam w tajemnicy, ze po dziś dzień je trzymam w
      szufladzie:P i czasem cieszy oko, ale tylo oko.
    • thorgalla Re: staniki z H&M 30.01.08, 21:42
      Ja zwiedziłam niedawno H&M i z przerażeniem oglądałam "kolekcję".
      99% staników były owatowane.Nawet nie usztywniane tylko właśnie
      owatowane,jakby mroźna zima miała nadejść i producent bał się,że
      kobiece piersi przesadnie zmarzną ;))
      Co prawda to duńskie H&M ale przecież tu mroźnych zim nie ma ;))
      • zawsze_zielona Off-topic prywata do thorgalla 02.02.08, 15:26
        Wnosze ze mieszkasz w Danii:) Czy sa gdzies w Danii a konkretnie w Kopenhadze
        sklepy z 65 i 60? Wiem, ze niby w Magasin jest Freya ale zwykle trzy modele na
        krzyz. Ja jestem leniwa, wiec raczej zaopatruje sie przez siec. Ale jesli wiesz
        cos o sklepie naziemnym bylabym niezmiernie wdzieczna.
        • thorgalla Witaj 02.02.08, 17:59
          Tak,mieszkam w Danii ale nie w Kopengadze.W dalekiej prowincji ;))
          Odkąd przeszłam rewolucję stanikową nie miałam okazji poszukać
          sklepów w KPH (rzadko bywam).
          W sieci znalazłam duński sklep wysyłkowy LACE ale widzę,że mają też
          stacjonarne sklepy. M.in w KPH.
          www.lace.dk/page/butikker
          W necie mają pełną rozmiarówkę (dla większości modeli) więc myślę,że
          w sklepie naziemnym też powinni mieć.I pewnie nie było by problemu z
          sprowadzeniem jakiegoś rozmiaru na życzenie.
          A Storget przeszukałaś wzdłuż i wszerz?
          • zawsze_zielona Re: Witaj 02.02.08, 19:16
            Dziekuje za odpowiedz. Ja sie niestety powoli zegnam z 65 i witam z 60 (starszny
            problem znalezc cos dobrego i ladengo). Z tym szukaniem to powiem szczeze, ze mi
            sie nie chcialo... Strasznym leniem jestem i do tego komputerowym, wiec zakupy w
            sieci to dla mnie raj i wszystkie staniki sprowazdam z UK. Myslalam, ze moze
            wiesz o jakims ukrytym sklepie, co to maja wszystkie rozmiary, to moze bym tam
            zajrzala od czasu do czasu. W LACE nie maja 60:(
    • edytaf5 Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 30.01.08, 22:18
      A ja kiedys myslalam, ze tylko staniki z h&m na mnie pasuja ;) Specjalnie
      jezdzilam po nie do innego miasta ;) I pomyslec, ze gdy jeden z nich ostatnio
      zwezilam (70a) to, mimo tego, ze wczesniej myslalam, ze miseczka jest chwilami
      za duza, okazalo sie, ze sutki mi prawie wychodza z miseczki ;)
      • madzi1 Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 30.01.08, 22:40
        >okazalo sie, ze sutki mi prawie wychodza z miseczki ;)<

Uuu ciekawe doświadczenie, rzadko spotykane u małych biustów :)
        • edytaf5 Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 31.01.08, 09:14
          Bo ja to teraz naleze do duzych biustow ;)
        • aureolka8 Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 07.07.08, 11:23
          > >okazalo sie, ze sutki mi prawie wychodza z miseczki ;)<

Miałam dokładnie to samo. I nawet bez zwężania, tylko po wygarnięciu porządnym :(
    • slonecznaaa Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 31.01.08, 03:49
      Mi też się udało raz dobrze trafić. Ciagle mam ten stanik, chociaz już jest trochę rozciągnięty. Ale to i tak najlepszy stanik, jaki miałam, mimo że za luzny w obwodzie.
    • rozowa_papuga Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 01.02.08, 14:08
      Mam najwiecej stanikow z H&M, maja spory wybor wzorow i kolorow (nie
      wiem jak jest w polskim H&M).Niestety ale ich wada sa druty, ktore
      zawsze odciskaja mi sie na skorze, po sciagnieciu mam wyrazne
      czerwone pregi (byc moze zle dobralam rozmiar- zwykle nosze 75A/B,
      probowalam 80A/B ale stanik nie trzymal biustu tylko na nim lezal).
      • scarlet_agta Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 16:37
        > Mam najwiecej stanikow z H&M, maja spory wybor wzorow i kolorow (nie
        > wiem jak jest w polskim H&M).Niestety ale ich wada sa druty, ktore
        > zawsze odciskaja mi sie na skorze, po sciagnieciu mam wyrazne
        > czerwone pregi (byc moze zle dobralam rozmiar- zwykle nosze 75A/B,
        > probowalam 80A/B ale stanik nie trzymal biustu tylko na nim lezal).

A byłaś w wątku rozmiarowym? Jeśli nie byłaś to zmierz się i się do niego dopisz!
        Jasne, że 80-tki nie będą trzymać skoro mieścisz się w 75-tkach. To jest
        niewłaściwy sposób myślenia. Jeśli przeszkadzają Ci druty to moze powinnaś
        zwiększyć MISKĘ, ale absolutnie nie obwód.
    • zarin Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 00:17
      Widziałam w H&M instrukcję doboru rozmiaru, według której obwód dobiera się
      podobnie jak w słynnej tabelce Triumpha (czyli jak mamy 73 cm pod - wskakujemy w
      obwód 75), a miseczkę według rozmiaru noszonych ubrań (!). Czyli: nosimy rozmiar
      S - pasuje na nas miseczka A, M - B, L - C. Zgroza i groteska.

Staniki tam są niestety często świetnej urody (zarówno te bardziej "wieczorowe",
      jak i słodkie linie z postaciami z kreskówek), co może przysporzyć frustracji,
      bo na ich rozmiarówkę ma szansę się załapać może 0,07% populacji. Odpycha tam
      jednak owatowanie i opoduszkowanie, nawet w tych modelach, które z założenia
      mają być chyba przeznaczone dla bardzo młodych dziewczyn. Nawet jeżeli pojawiają
      się miękkie staniki, to z dość lichego materiału, który ma prawdopodobnie słabe
      właściwości podtrzymujące.

Miałam kilka ich staników za czasów błogiej nieświadomości. Zdarzył mi się taki
      bubel jak stanik, który z jednej strony nie miał regulowanego ramiączka, tylko
      imitację regulacji - może jakiś błąd fabryczny (choć i tak wtedy nie przyszło mi
      do głowy regulować). I te staniki się dość rozciągają. Chociaż przykładowo
      uważam, że są lepszej jakości od Triumpha, zdecydowanie lepszej.
    • the_mariska Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 03:45
      Pamiętam jak za każdym razem, kiedy robiłam zakupy w H&M zawsze zachodziłam na
      dział staniczków, popodziwiałam je, robiłam do nich maślane oczka, brałam od
      razu po 3-5 sztuk do przymierzalni, ale nawet niewprawnym okiem byłam w stanie
      ocenić że leżą na mnie tragicznie, więc nie kupowałam żadnego. Na moje
      szczęście. I wracałam po miesiącu lub po paru, z nieustającą nadzieją że to się
      zmieni ;)) Bo one takie ładne i takie tanie... ;)
      • wroblica Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 15:33
        W ramach uswiadamienia, wczoraj wlasnie wyrzucialm takie cudo z
        Reserved. Piekny byl. Turkusowy, koronkowy , z ramiaczkami takimi
        bokserskimi i tak pieknie mi splaszczal biust... :)))
        • the_mariska Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 07.02.08, 20:17
          Ja tam większość starych staników też wyrzuciłam, zostawiłam tylko 2 w
          rozmiarach 70 D i 75 D. I teraz zawsze jak mam kryzys i dochodzę do wniosku, że
          nie stać mnie na nowe staniki, fiszbiny cisną mnie w mostek, a biust w nich jest
          ogromny i rozchodzi mi się na boki, to przymierzam sobie te dwa stare, patrze
          jak wszystko ucieka mi górą i od razu mi się humor poprawia :)
    • imbirka Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 12:03
      Cóż, ja mam dobre doświadczenia ze stanikami z h&m, ale kupuję nie te wypychane
      i nie push-upy. Rozmiar 70C lub D w zależności od modelu są ok.
    • luna.l Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 17:34
      haha,no proszę,dokładnie o tym samym dziś myślałam,jak byłam w h&m.

Rzeczywiście bielizna ładna,niedroga,ale rozmiary?! Nigdy nie udało mi się tam
      znaleźć choć jednego modelu,który by na mnie pasował,a przymierzałam dzielnie
      różnie.Większość była taka spłaszczająca i owatowana maksymalnie.
      • azareth Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 02.02.08, 19:31
        jak dobrze ze nie jestem sama z moim wybrzydzaniem:)

bo ledwo wyrwałam sie z jedynej niesłusznej ideologii 75 a/b a juz wybrzydzam na potege:)
        ale zdania nie zmienie, bo jak juz wiem, co robic, zeby było dobrze, to byle czego juz nie mam zamiaru kupowac:)
        • pjch Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 03.02.08, 14:00
          Dla mnie H&M to rozwiazanie moich problemów. Zawsze biegałam po wszystkich
          sklepach próbując znaleźć w miarę dobry stanik. Bez skutecznie.

Jak jestem w H&M biore 70B z wkładkami zawsze i nigdy nie mierzę. Kiedyś za
          jednym razem kupiłam 5 i wszytkie świetnie leżały. Wręcz idealnie. To może wam
          się wydawać śmieszne ale dzięki H&M pokochałam moje niezbyt duże piersi.
          • scarlet_agta Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 03.02.08, 16:42
            pjch napisała:

> Dla mnie H&M to rozwiazanie moich problemów. Zawsze biegałam po wszystkich
            > sklepach próbując znaleźć w miarę dobry stanik. Bez skutecznie.
            >
            > Jak jestem w H&M biore 70B z wkładkami zawsze i nigdy nie mierzę. Kiedyś za
            > jednym razem kupiłam 5 i wszytkie świetnie leżały. Wręcz idealnie. To może wam
            > się wydawać śmieszne ale dzięki H&M pokochałam moje niezbyt duże piersi.

Mnie się wydaje, że Ty nosisz niewłaściwy rozmiar.
            Ale może jestem przewrażliwiona.
            • plica Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 06.07.08, 19:29
              tez sie troszke przestraszylam, ale skoro tak, to zazdroszcze jak nie wiem.
              • plica Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 06.07.08, 19:36
                cos mi dzis na oczy padlo. nie zauwazylam daty.
          • listekklonu Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 04.02.08, 17:10
            > Dla mnie H&M to rozwiazanie moich problemów.

Ja mam podobnie z H&M. Właściwie każdy stanik w moim rozmiarze leży dobrze. W
            normalnym sklepie z bielizną zwykle muszę przymierzyć z 10 modeli, żeby trafić
            na pasujący do mnie.
            Staników Reserved nie znam.
            • scarlet_agta do listekklonu 04.02.08, 19:04
              A jaki masz rozmiar? Byłaś w wątku rozmiarowym? Jeśli nie to zapraszamy! Jest
              przypięty na górze.
              • listekklonu Re: do listekklonu 05.02.08, 11:53
                > A jaki masz rozmiar? Byłaś w wątku rozmiarowym? Jeśli nie to zapraszamy! Jest
                > przypięty na górze

Właśnie przeglądam, dzięki. Jak dotąd zawsze kupowałam 75B (jak połowa polskich
                kobiet;), ale wychodzi na to, że źle robiłam... Mam pod biustem 72cm. Muszę
                sprawdzić tę Waszą metodę dobierania stanika :)
                • scarlet_agta Re: do listekklonu 05.02.08, 14:05
                  Zmierz się i wpisz do wątku rozmiarowego, koniecznie!
    • scarlet_agta H&M - byłam, mierzyłam NIE POLECAM 05.02.08, 14:18
      Byłam dziś specjalnie w H&M w Galerii Krakowskiej, żeby zobaczyć te staniki,
      które idealnie lezą. I co? Lipa!
      Po pierwsze, przy wymiarach 66/86 musiałabym nosić rozmiar 75B. Dlaczego? Bo 70C
      H&M nie produkuje! Po prostu szok!
      Wedlug ich tabelki produkują:
      65 A
      70 A-B
      75, 80, 85 A-D
      90 A, choć tu nie jestem pewna co do miski, ale na pewno tylko jedna.
      Po drugie, przeszukałam DOKŁADNIE 1/3 towaru i nie znalazłam ani jednego 65A i
      70B. Więcej nie chciałam szukać, żeby nie wyglądało zbyt podejrzanie. Ten brak
      to może być wina konkretnego sklepu, ale centrum Krakowa i brak 70B?
      Po trzecie, to co jest na wieszakach nie odpowiada temu co jest na metkach, co
      dodatkowo utrudnia poszukiwania rozmiaru. Na wieszaku 70B znalazłam: 70A, 75A,
      80A, 75D.
      Po czwarte, mierzyłam trzy staniki w rozmiarze 75B i wszystkie różniły się
      wielkością miski.
      Po piąte, zmierzyłam (znacząc na pasku od torby i w domu mierząc miarką) do ilu
      się rozciągają ekstremalny przypadek nawet do 97cm! Przypominam, że był to obwód
      75. Zmierzyłam też jedno 70A - naciągnęło sie do 84 cm.
      Po szóste, naliczyłam tylko 7 miękkich modeli, a w zasadzie chyba 4 bo reszta to
      były tylko wersje kolorystyczne. Dodatkowo miękkie biustonosze były w większości
      w rozmiarach 80-85 o miskach C-D.
      Po siódme, nie wiem jak w używaniu, ale ich jakość wydawała mi się przeciętną.
      • kat.ram Re: H&M - byłam, mierzyłam NIE POLECAM 10.05.08, 16:11
        >Po pierwsze, przy wymiarach 66/86 musiałabym nosić rozmiar 75B. >Dlaczego? Bo
        70C H&M nie produkuje!

Niedawno znalazłam jeden stanik w tym rozmiarze (70C) w HM we Wrocławiu w
        Arkadach, ale właściwie miska nie różniła się od B, może minimalnie. No i
        oczywiście był to stanik wypchany.
    • thorgalla Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 07.02.08, 19:48
      A ja dzisiaj w H&M obwód 65 znalazłam !!
      W dziale dla nastolatek.
      I tylko miseczka A ale za to z gruuuubą poduszką w środku.
      Więcej nie będę oglądać bielizny w tym sklepie bo mi ciśnienie
      podskoczy :(((
      • scarlet_agta Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 07.02.08, 19:54
        Nie jestem już nastolatką i nie przyszło mi przez myśl, aby tam zajrzeć. To niby
        dorosłe kobiety nie mogą 65-tek nosić?
        • sylwiastka Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 07.02.08, 19:58
          a mnie co innego przraziło. dzial dla nastolatek, wiadomo biust sie
          rozwija, rośnie, to pierwszy nierzadko staki i PO CO TE PODUCHY! wg
          mnie to
          -po pierwsze wpedzanie dziewczynek w kompleksy
          -przyzwyczajanie do push-upow (jesli taka 13 latka zacznie nosic
          poduszkowce do pewnie nigdy nie przestanie)
          -moim zdaniem te poduszki szkodzą rozwijajacemu sie biustowi.... to
          wg mnie najgorsze
    • mmkl Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 08.02.08, 00:30
      H&M

mam kilka i od pierwszego zakupu wydawało mi się że coś z nimi nie tak...brałam
      80tki zawsze (obwód 83), B. to w wersji H&M jest całkiem duża miseczka, tylko
      płaska. poduchy wyjmowałam. ogólnie to jeden ze staników nawet się do czegoś
      nadaje bo mam w nim pokaźny, rowkowy biust...pozostałe robią buły. straszne,
      książkowe. o kupowaniu C nawet nie myślałam (przecież za duże!)

niedawno kupiłam po lekturze LB pierwszy miękki stanik i pierwszy raz obwód 75 i
      odpowiednio większą miseczką. nie jest idealny, ale to tak na początek. jak
      teraz zakładam moje hamowe staniki to jest mi w nich źle :( dziś miałam kilka
      godzin ich pushupa i jak zdjęłam to moje piersi aż zabolały.

już po uświadomieniu poszłam przymierzyć coś miękkiego w tym cudownym sklepie.
      dla 75ek największe jest D - było całkiem za małe. w 80D upchałam się jakoś ale
      obwód luźny. w ten sposób dowiedziałam się że H&M nie produkuje już na mnie
      staników.

I też jak Wy żałuje. bo bielizna, oprócz wywatowania, jest naprawdę ładna :(
    • altu Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 08.02.08, 22:08
      ja dzisiaj, w ramach zabicia nudy i kiepskiego humoru przeszłam sie do CHArkadia celem obejrzenia tej mekki, do której (jak widzę po forum) tak czesto chadzają dziewczyny.
      przy okazji lekko uświadomilam jedną panią;)
      ale..
      1/ w HM - miseczki max do D, o E i dalej nie słyszano "jak to, to są takie?". w większości na gąbkach, poduszkach. chyba tylko dwa modele jako miękkie występowały.
      obwód - zaczyna się od 70. i jedyny słuszny w tej kategorii jest 70A. zapytałam (z przekory) o 70B i 70C (o 70 e lub f aż bałam się pytać), to pani(enka) odpowiedziała, że tutaj jeszcze takiego nie widziała. ale jeżeli chcę C to 75C jest ;) po czym jej troszkę przygadałam, że ja mam nieco więcej w literce ;)
      wyszłam rozczarowana. fakt, nigdy tutaj zakupów bieliźnianych nie robiłam. jakoś to, że te staniki są takie finezyjne, kolorowe itp - nie zrobił na mnie wrażenia.

2/ reserved - tragedia. jedyny słuszny rozmiar to 70A i 75B - zupełnie jakby innego rozmiaru w Polsce nie było. znalazłam (ale szukałam długo i namietnie) także 75C i 80B.

3/ triumph - panie(nki) występujące w roli ekpedientek - otaksowały mój biust, potem torebkę, wzruszyły ramionami i wróciły do opowiadania sobie o tej imprezie, co to koleżanka koleżanki.. totalny ignor.. na wieszaczkach - standardzik wieszaczkowy: 75A/B/C, 80B/C/D, 85 C/D, 90C/D, 95D. koszmarek. i też większość watowana. miękkie jakieś takie - pod golf i nigdy na światło dzienne;)

4/ newyorker - fajne wzory, ale numeracja: 75A/B/C, 80B/C/D. oczywiście tych większych miseczek jak na lekarstwo. trzeba mocno poszukać i nie w każdym modelu.

przeraziłam się okropnie. bo tylko w newyorkerze mogłabym coś ze względu na kolor i fason kupić, ale że takie dziwne rozmiary były, a na moje normalne cycki nie było - więc obeszłam się.. pani zapytana o 75E albo 70F - zrobiła oczy jak pięć zlotych i stwierdziła, że takich nie mają. plus powątpiewanie 'a czy takie w ogóle szyją?'. odpowiedziałam, że tak, bo mam na sobie..

ech..
      i na pocieszenie Victoria's - tam znalazlam ukojenie.
      na wieszaczkach numeracyjnie - od 70 do 95, od A do G (o ile dobrze zauważyłam..). nie pamietam, czy 65 widziałam, czy mi się tylko tak po oczach zabłąkało..

niestety, to nie był dobry dzień na zakupy;(
      • sssecret Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 08.02.08, 22:27
        Raz kupiłam w H&M 70A. Trochę spłaszczał biust, ale przynajmniej robił
        "poduszeczki", czyli że optycznie go miałam :). STanik i tak oddałam, nie
        nadawał sie do bluzki z dużym dekoltem (czyt. nie był wystarczającym push-up'em
        ;D).
        Niestety, taka jest prawda, jak pytasz o rozmiar 65- to dają Ci staniki dla
        10-latek, miseczka AA. A jak 65C, to Ci się w oczy śmieją. Ech, takie to
        polskie, damskie społeczeństwo jest jeszcze nieuświadomione..
      • aiczka Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 27.03.08, 17:10
        > ja dzisiaj, w ramach zabicia nudy i kiepskiego humoru przeszłam sie do CHArkadi
        > a celem obejrzenia tej mekki, do której (jak widzę po forum) tak czesto chadzaj
        > ą dziewczyny.

H&M oraz New Yorker są często polecane na innych forach jako miejsca, gdzie
        znaleźć można staniki dla Małobiuściastych.
        Do nowojorczyka zajrzałam raz po takiej reklamie, ale nawet nie spojrzałam na
        rozmiary - od kolorków i wzorków rozbolały mnie zęby. Może jakaś nieudana
        kolekcja? W kazdym razie spasowałam od razu.
        Do H&M czasem zaglądam, ale właśnie się zastanawiam, dlaczego ^_^. Oferta w
        większości mi się nie podoba - zwłaszcza, że królują staniki-ochraniacze. Dzięki
        temu uniknęłam wyrzucenia tam pieniędzy na niewłaściwy obwód ^_^.
        • ogia zmieniłam zdanie ;) 07.05.08, 21:49
          kupilam dzisiaj stanik w Reserved. ubrań tam w zasadzie nie kupuję,
          ale postanowiłam dzisiaj rzucić okiem na staniki... ;) i znalazlam
          piękny, koronkowy w kolorze czekoladowym :) mięciutkie 75C. dodam,
          że byłam w wątku rozmiarowym i zostałam oceniona na 70E/F 32DD/E 34D
          lub ewentualnie właśnie 75C lub 75D.

z polecanych tutaj sklepów byłam do tej pory w Buduarze w Złotych
          Tarasach, przymierzyłam wszystkie 70E jakie udało mi się znaleźć,
          ale byli akurat przed dostawą, więc wybór też nie za wielki... tak
          czy inaczej jakby nie patrzeć brakuje mi cycka do tego rozmiaru ;)

w H&M też 2 miękkie staniki prawie na mnie pasowały... wszystkie
          dwa... ;) cudem je znalazlam pośród rzeszy staników pancernych ;)
          ale fiszbina powinna się kończyć trochę dalej pod pachą, więc
          zrezygnowałam, choć z żalem... ;)

nie rozumiem dlaczego 70E nigdy na mnie nie pasuje a 75C prawie
          zawsze ;)
          w każdym razie jestem wdzięczna lobby za wskazanie tego rozmiaru, bo
          nigdy wcześniej nie sięgnęłabym po taaaaki duży stanik :D
          niedoszacowałam się ;]
    • malagracja Jestem na NIE. 15.03.08, 18:05
      Ze wzgledu na zla rozmiarowke i rozciagliwosc, i te dziwne grube pseudo wkladki.
      Chociaz kolory H&M ma zabojcze.
      • ogia dzisiaj az z ciekawosci 27.03.08, 04:38
        popatrzylam na staniki w H&M :] rzeczywiscie szyte na zime
        stulecia :D i nie znalazlam swojego nowego 70 D, wiec jestem na
        nie ;P
        • joalma Re: dzisiaj az z ciekawosci 27.03.08, 07:30
          to ja z ciekawości ostatnio byłam w katowickiej SILESII i obeszłam
          WSZYSTKIE butiki z bielizną. każna kolejna pani ekspedientka robiła
          takie oczy jakbym po chińsku mówiła pytając o 60-tki a i miny od
          razu zdegustowane im się robiły i zauważałam podśmiechujki pod nosem

bomba po prostu, zero profesjonalizmu
      • green-avocado Re: Jestem na NIE. 08.05.08, 21:32
        Jestem bardzo na NIE.Ile ja się lat zastanawiałam CO U LICHA jest nie tak z moim
        biustem,że te wszystkie kolorowe staniki mnie
        gryzą,drapią,uwierają,odstają,deformują...
    • jane_austen Wrocław 27.03.08, 10:09
      We wszystkich sklepach H&M we Wrocławiu, w których byłam (3) obwodu
      poniżej 70 się nie uświadczy, ale występują takie rozmiary jak 70B i
      jest ich całkiem sporo. Jednak najwięcej jest 75A (czasami 70), 75 i
      80B oraz 75 i 80C. D nigdy nie szukałam, ale nie spotkałam się z tą
      miską wśród "normalnych" staników. Możliwe, że można je znaleźć na
      wieszakach z miękkimi, bezkształtnymi workami.
      • inkageo Re: Wrocław 10.05.08, 16:35
        Tydzień temu w H&M na Bielanach widziałam staniki o obwodzie 65, na
        miseczki nie zwróciłam uwagi, pewnie większych niż B nie było. To ta
        kolekcja ze snoopim chyba, takie bawełniane szare. Znalazłam też
        kilka 70C, ale na mnie ich miseczki źle leżą i nigdy żadnego nie
        kupiłam.
        • zarin Re: Wrocław 10.05.08, 18:38
          Bo ogólnie można w H&M znaleźć 65A, tylko że strasznie wygąbkowane. Bez sensu.
      • sug Re: Wrocław 10.05.08, 17:43
        Byłam parę tygodni temu w Arkadach i widziałam 70D, ale niestety
        pancerne jak sto pięćdziesiąt. Z 65-tek były tylko A.
    • luliluli a wie ktoś coś o New Look? 08.05.08, 09:10
      blisko ze mną spokrewniona "minikobieta" nastoletnia odszukała sobie
      coś takiego, chciałabym się dowiedzieć, czy warto:)
      • yavanna86 H&M 08.05.08, 12:09
        chciałabym powiedzieć coś na ich obronę - mają staniki bez fiszbin* i nie z
        przaśnej bawełny.niestety tylko do B (ciekawe, widziałam staniki 85-90D bez
        fiszbin-dobrze uszyte też trzymają biust). jedno stare 75C,które stamtąd
        mam,może nie robi nic oszałamiającego z biustem,ale ma ładny wzór,nie ma 5 kg
        waty,jest wygodne,nie bułkuje,nie spłaszcza;)
      • po.rzeczka Re: a wie ktoś coś o New Look? 08.05.08, 18:49
        Ja mam jeden z allegro,śliczny,ale jeszcze nie nosiłam.Z przymiarki wynika,że po
        podciągnięciu ramiączek 70C będzie ok.Wiem,łatwy do znalezienia rozmiar.
      • green-avocado Re: a wie ktoś coś o New Look? 08.05.08, 21:31
        Zależy jaki rozmiar.Firma jest z UK więc jest szansa na przyzwoitą rozmiarówkę,z
        drugiej strony w Anglii jest to odpowiednik H&M w Polsce,wielka masówka z
        ogromnymi wyprzedażami...Raczej nie liczyłabym na dobre staniki w tym
        sklepie,choć ciuchy niektóre wpadają w oko jednak raczej ze względu na
        kolory/wzory niż jakość.
    • so-cold Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 06.07.08, 08:35
      70b z h&m nawet mi pasuje.
      ale co z tego jak jest taki pancerny, duzo wiecej w nim gabki niz
      mojego biustu :(
      i raczej lezy na cyckach zamiast je podtrzymywac.
      tak wiec ogolnie mowie im nie.
      chociaz zdarzaja sie w h&m sliczne staniki, az milo popatrzec, ale
      tylko popatrzec, zalozyc juz nie :)
      • yavanna86 Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 06.07.08, 15:32
        myślę że jakby popełnili ściśliwe 70D to by nie było tak źle
        ogólnie w RE i nieraz w H&M wzornictwo-codzienne,kolorowe i bez
        zadęcia-zdecydowanie mi odpowiada;)
    • plica RESERVED etc. 06.07.08, 19:33
      od czasu ogladne sobie te z reserved. niestety ani razu nie trafilam na stanik z obwodem mniejszym niz 75. nie ma sensu mierzyc, chociaz niektore kolorki maja zabojcze. jakosc na oko tragiczna. wiszace nitki, bledy w wykonczeniu. zreszta tak samo jest z odzieżą. jedyny plus, to to ze maja bogaty wybor ubran w rozmiarze 34 na moją mamusie :)
    • milla001 Staniki H&M 07.07.08, 00:15

I pomyśleć, że kiedyś uważałam je za szczyt wyszkanej eleganckiej bielizny:) no
      tak te piękne kolory...
      zaraz po przeczytaniu artykułu w 'WO ' przymierzyłam stanik z HM zgodnie z
      zasadami... i biustonosz wylądować w pojemniku PCK nie mogłam narażać kogoś na
      taką masakrę biustu ...

niestety o biuściastej rozmiarówce przy wąskich obwodach można tylko pomarzyć w
      obu sieciach:((
    • kaczencja H&M i miękkie balkoniki 14.09.08, 15:53
      Już z okazji poprzedniej kolekcji ich bielizny miałam o tym napisać, a obecna utwierdziła mnie w przekonaniu, że mimo wątłej rozmiarówki warto o tym wspomnieć: w H&M zagościły miękkie biustonosze. Ładne, miękkie biustonosze. Jakieś pó roku temu zabrałam tam siostrę, by udowodnić jej, że 75DD to właśnie rozmiar, którego powinna szukać (w H&M miałam szansę znaleźć zaledwie 75D, ale zamałość tego ostatniego mogła ją przekonać do prawdziwości mojego stwierdzenia). Już wówczas znalazłyśmy wśród oferty H&M kilka miękkich staników, a przy ostatniej wizycie mniej niż tydzień temu wśród różności kolorystyczno-fasonowych znalazło się całkiem sporo ciekawych propozycji. Przede wszystkim: balkonetki z pionowym szwem: czarne, białe, różowe, z jakimiś haftami, całkiem ładne. Obwody w 75tkach całkiem ścisłe - na mojej siostrze leżały dobrze. Same fasony niskozabudowane i naprawdę ciekawe. Następnie znalazłyśmy jeden plunge w kolorze stalowym, z czarną koronką u góry miseczki. Bardzo ładny, widziałam później chyba ten sam, tylko w wersji czarnej z białym. Konstrukcyjnie staniki przedstawiały się nieźle - mojej siostrze zbierały biust z boków i nadawały mu naturalny kształt: gdybym tylko znalazła tam coś z większą miseczką niż 75D to siostra miałaby już fajny stanik. Ogólnie rozmiarówka do D, obwody od 70 do 85, z tym że 70 trudno było znaleźć choćby z miseczką B, a chcąc mierzyć C lub D najmniejszym obwodem jaki znajdowałam było 75. Dodam, że było to w jednym z niemieckich sklepów tej sieci, ale sądzę, że oferta w polskich chyba nie powinna diametralnie się różnić.

Oczywiście w ofercie sklepu pozostało nadal mnóstwo watowanych push-upów, ale ciekawe jest to, że coraz więcej modeli ma swoje odpowiedniki w wersji miękkiej. Materiały, z których wykonane są biustonosze to głównie taka gęsta siateczka, albo miękka, lekko śliska tkanina. Warto też wspomnieć o modelu bezszwowym, kojarzącym mi się z Charnos Skinvisible, który wykonany był z miłej dla skóry, delikatnej, śliskiej tkaniny. Występował w kolorze beżowym, białym i czarnym. Z trochę droższej serii była bielizna wykonana z jakichś tkanin bardziej koronkowych, miękkie staniki można tu było znaleźć w trochę innych kolorach, np. interesującym odcieniu między ciemną czerwienią a fioletem.

Z ciekawości zmierzyłam kilka 75C, oczywiście obwody mogłam sobie odciągnąć z 15cm od pleców, fiszbiny były za szerokie i odstawały, ale może gdybym znalazła jakieś 70D tej firmy, byłaby szansa, że po podszyciu obwodu coś ciekawego by z tego było. Oczywiście to tylko takie gadanie, bo nie znalazłam nawet 70C, ale miło wiedzieć, że jeśli zdarzy się ktoś, kogo trzeba będzie przenieść z 80B na 75D, będzie można jako sklep polecić wówczas H&M.
      • kuraiko Re: H&M i miękkie balkoniki 14.09.08, 19:54
        to ja jestem chyba jakaś ślepa, ale w H&M widziałam tylko JEDEN
        miękki stanik, jakiś czarny, nieciekawy.
        ale nie zdziwiłabym się, gdyby było po prostu tak, że na moją wioskę
        nie sprowadzają.
        H&M jest w moim mieście jakiś rok czy dwa lata i dopiero niedawno
        pojawiły się kosmetyki i akcesoria kosmetyczne (i tak w wersji mocno
        okrojonej), jak zobaczę jakiś fajny ciuch czy buty w gazetowej
        reklamie i potem idę do H&M to oczywiście nie ma :/
        czyli nadal musiałabym jeździć do Krakowa po fajne rzeczy, a chyba
        nie o to chodzi jeśli ten sklep jest w moim mieście :/
        • kuraiko Re: H&M i miękkie balkoniki 14.09.08, 19:55
          aaa, teraz doczytałam, że to był niemiecki sklep ;)
          no to nie dziwne - H&M niemiecki a rzeszowski dzielą lata
          świetlne :PPP
        • lavaenn Re: H&M i miękkie balkoniki 14.09.08, 20:04
          przedwczoraj w tarasowym H&M widziałam 3 czy 4 miękkie modele, tylko
          że jeden w rozmiarówce S-M-L... :D
          • kaczencja Re: H&M i miękkie balkoniki 22.09.08, 17:03
            Niektóre z tych staników można obejrzeć na niemieckiej stronie H&M. Nie za bardzo widać tam, że są miękkie, no ale z samymi wzorami można się chociaż zapoznać. Ten niemiecki H&M, w którym bywam raczej taki spory jest, ale w większych miastach Polski widywałam też duże H&M'y i coś chyba powinno się tam znaleźć z tych staników.
    • kasiulina.p Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 15.09.08, 10:05
      Miałam jeden z reserved - po kilku praniach zupełnie stracił kształt
      i wylądował koszu.
      • adriannaaa Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 21.09.08, 14:19
        w Re nigdy nie znalazłam nic dla siebie, za to w H&M kupowałam dość często, i
        zwykle udawało mi się trafić na 70C. Ich 70C leżało na mnie "super" a
        przynajmniej do czasu, aż nie porozciągały się w obwodzie po roku noszenia),
        przez co biust zaczął uciekać... No i okazały się za małe :) niestety
        przymierzane gdzie indziej 70C leżały paskudnie.
        jakiś czas temu poszła fama, że F&F z sieci Tesco wprowadziło rozmiarówkę od 60,
        65 w obwodzie i do miseczki F chyba.. Niestety, nie zdążyłam sprawdzić, jak
        dotarłam do sklepu, żadnego z upragnionych "namiotów E i F" nie dostałam. jak i
        65 pod biustem :(
        • nelyen Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 21.09.08, 22:13
          hm, mam dwa staniki z H&M, wywawtowane, a jakże, już w nich nie chodzę raczej,
          chyba że podczas prania mojej na razie jedynej porządnej Frei 65... o ile
          kolorystycznie mi się podobają i może byłabym w stanie kupić jeszcze jakiegoś
          push-upa, jakby mnie powalił na kolana, ale przy takiej rozmiarówce, to mogę
          tylko sobie popatrzeć, a szkoda... i dementuje - można tam znaleźć całkiem
          gustowne 70C (Warszawa, cerefure dworzec wileński;))
          o bieliźnie w reserved nic nie słyszałam.
          • agata.ni Re: staniki z H&M, RESERVED etc. 22.09.08, 18:57
            ja mam 2 staniki h&m sprzed uświadomienia. kupione bez przekonania i z poczuciem
            ze jakos srednio pasuja ale wydawalo mi sie ze nic lepszego nie mozna kupic i ze
            to nie rozmiarówka zła ale mój biust... teraz leza i nie wiem na co czekają bo w
            sumie ich miejsce bynajmniej nie na moim biuście. ale fakt wzornictwo maja fajne
            w h$m. no i te ceny...
      • ankakaszanka Re: staniki z H&M 01.02.09, 23:47
        Ja ostatnio też wpadłam z siostrą, wprawdzie szukałam tylko majteczek, ale
        pooglądałam przy okazji kilka staników. Miękkich było faktycznie mało, ale tak
        ogólnie to żałuję, że nie produkują mojego rozmiaru, bo kilka wzorów mają
        faktycznie ładnych.
        Zastanawiałam sie też czy dałoby się zmniejszyć obwód 75D, żeby pasował na 65E
        albo 60F, ale nie znam się na tym za bardzo....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka