Dodaj do ulubionych

moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady prosze:)

27.02.08, 15:55
dziewczyny, dojrzałam do kupna mojej pierwszej 65 za granica. wybor padł na pour moi z Listków- o ten :
www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-8001
(zobaczyłam go u Katinkovej i zakochałam sie- oby z wzajemnoscia)

teraz moje ostatnie watpliwosci, pomozcie mi sie wyklarowac:
-mam 73 "pod" i maks 86 "w" (schudło sie;)wiec wypada tabelkowo 65DD, ale patrzac na roznice pratyczne- jakie zauwazyłam na forum np. to ze w DD wchodza dziewczyny z 89 w biuscie- chyba na wszelki wypadek wezme 65D i 65DD, (chyba 65C nie ma sensu...)

mysle jeszcze nad usztywnionym 65 DD jako trzecim (wiecej nie moge wziac na raz)

-mam wybor miedzy miekkim a usztywnionym, chyba zarzykuje miekki

-byłam w watku sklepowym na LB i czytałam o ich polityce i u limonki tez,ale na wszelki wypadek aktualizuje wiedze- czy ze zwrotami całego towaru (bo moze sie tak stac) nie ma nadal problemow?

- i słowo o przesyłce- boje sie troche, ale poleconego nie wezme, 20 funtow to jednak wiecej niz jeden stanik, wiec albo zwykły albo jeszcze 3 opcja (zaraz sprawdze jak sie zwie, bo wypadło z głowy)

powiedzcie co sadzice, mam metlikus absolutus, jakas zdrowa opinia sie przyda
Obserwuj wątek
    • zawsze_zielona Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 27.02.08, 16:10
      W 65DD wchodza dziewczyny z 89cm w biuscie jesli to stanik ma wielkie miski jak
      np Freya Rio. O innych przypadkach nie slyszalam. Celuj w 65DD a jesli to
      malomiseczkowiec to w 65E.
      Jesli to ma byc pierwszy dobry stanik to tylko MIEKKI. Na uszytwnianym nic nie
      zobaczysz.
      Ze zwrotami nie ma problemu. Jesli paczka Ci zginie to sklep zwykle zwraca raz
      (nigdy nie korzystalam, wiec nie wiem).
      • azareth i tu jest rozbieznosc 27.02.08, 16:59
        Zielona, zobacz tu, w pour moi 65DD wchodzi amparitio z 88 w biuscie, a wg tabelki wychodzi na ten wymiar własciwie juz E.. watek jest tu :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75222705&a=75256530
        • amparito Re: i tu jest rozbieznosc 27.02.08, 17:54
          Amparito wylewała się z Pour Moi padded i St.Tropez i Provence w rozmiarze 65DD. W St.Tropez wylewała się jej nawet mniejsza pierś. Natomiast czuje się doskonale w St.Tropez full cup w rozmiarze 65E.
          Ostrzega również bardzo, że takiego grubego wygąbkowania jak w tych biustonoszach padded nie spotkała jeszcze nigdy w życiu :)))))
          • azareth dzieki Amparito:) 27.02.08, 18:04
            bo juz sie bałam ze w to zalecane dd nie bede miała co upchac jak zobaczyłam tego typu rozbieznosci przegladajac w popłochu zakupowym obydwa fora ..

czyli chyba wezme 65 D i 65 DD bo moj biust ma humory rozmiarowe- oczywisce w wersji miekkiej

trzymajcie kcuki, zebym miała co tam włozyc, bo ja sie okaze ze obydwa nie pasuja bo nie ten model to przezyje, ale jak beda za duze to pojde szukac solidnej gałezi;).....
            • amparito Re: dzieki Amparito:) 27.02.08, 18:11
              Proszbardzo :))))
              Stawiam na to, że nie będą za duże, żadna gałąź nie będzie potrzebna.
    • fruuzia Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 27.02.08, 18:32
      a ja ci będę gorąco kibicować, bo wymiary mamy identyczne (mi biust też faluje od 85 do 87 a raz nawet 88 ;)) i poproszę o szczegółową relację :)
      • azareth :) 27.02.08, 18:52
        Fruzzia, ja miałam niedawno (87)88-89, teraz mam tak do 86, a 'pod' 73 a nawet jak zaczynam sie podduszac to 71-eh, zwariowac mozna;)cycki mi chudna pierwsze a tyja oststnie, eh...

jescze problem niepełnej gory dochodzi i niewielkiej asymetrii;)

oczywiscie złoze zamowiemie jak szybko sie da, zeby mi czarnego nie wykupili;) -(bede to robic przez kogos;) i dam znac co i jak:)
    • agni5 Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 28.02.08, 09:30
      Hej, właśnie odsprzedaję miękki 65d bo przy identycznych wymiarach
      jak twoje okazał się za mały - tzn. obwód ok, ale za małe miski.
      Celuj koniecznie w 65 dd!!!
      A co do przesyłki, to wersja za 4 funty przyszła 3 dni po
      zamówieniu :).
      • azareth Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 28.02.08, 14:19
        Agni, serdeczne dzieki:)

ja na wszelki wypadek biore 65 d i dd, bo mam jeszcze przeddzieciowe cycki i co za tym idzie forme własciwa bardziej nastolatce niz dorosłej kobiecie:)
        dokładajac do tego wahania rozmiarowe wole miec skale porownawcza:) a najwyzej jeden odesle lub sprzedam:)
        a jak sie okaze ze KTORYKOLWIEK z nich bedzie dobry to zaczne skakac pod sufit:), zwłaszca, ze ja chyba z tych szerzej rozstawionych:)

Agni, za 4 funty mowisz? to taka zwykła, czy sygnowana?-bo ja nieobeznana- a dla mnie bedzie ktos zamawiał, wiec wole sie upewnic, co i jak:)

ps. 3 dni to jak kurierem w polsce:)oby tylko poczta trzymała sie od niej z daleka (bo klatwy zaczne rzucac do 15 pokolenia:)
        • agni5 Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 28.02.08, 16:19
          Ja też przeddzieciowa :). Ale na wszelki wypadek weź oba, jesli
          chcesz. Jeśli chodzi o szerokie rozstawienie, to potwierdzam że ma
          takowe.
          I daj znać które było dobre, bo się zastanawiam czy DD wziąć, czy
          może jeszcze wyżej.

A swoją drogą to ciekawe uczucie - stwierdzić że D (65) jest za
          małe, jeśli do tej pory nosiło się A (75) :).

4 funty było za zwykłą przesyłkę za granicę. Zamówione w czwartek o
          11, info o wysyłce w czwartek o 16, doszło w poniedziałek rano. Co
          ciekawe, to idzie royal mail we współpracy z pocztą polską...
          • azareth jakie "de" O_O...???.:)-tak sie zdziwiła moja 29.02.08, 11:07
            duzobiusciasta kolezanka:)
            hehe, fakt- taka zmiana robi wrazenie, zwłaszcza na tych, co nadal uwazaja (jak ja do niedawna) ze D to jakis namiot:D
            ja mam nadzieje, ze w przedział d/dd i szerokosc fiszbin sie zmieszcze- wyzej niz dd raczej mi nie grozi;)

jak dobrze pojdzie to do konca przyszłego tygodnia jest sznasa, ze zobacze swoj nowy stanik:)
    • katinkova Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 02.03.08, 01:43
      Moje 65D jest jak widać w galerii - 'na scisk', większa pierś mi bułkuje. Więc
      bierz 65DD spokojnie :)
      • azareth Re: moj pierwszy 65-z Listków-o ostatnie rady pro 02.03.08, 11:52
        Dzieki za opinie:) w koncu od Twojej (słynnej foty jak sie robi z A- D- wszytko sie u mnie zaczeło:)
    • marzenna23 Azareth i Katinkova 05.03.08, 17:20
      ja tez zakochalam sie w widzianym po raz pierwszy u katinkovej pour
      moi-provence i nie moge sie doczekac Twoich wrazen!
      moj rozmiar to wstepnie 70C lub 65DD (76/86-88) wiec gdyby cos tam
      Ci nie pasowalo to daj znac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka