Dodaj do ulubionych

Statystyka: kompatybilne - niekompatybilne

28.03.08, 16:36
Proponuję stworzenie wątku statystycznego o modelach kompatybilnych
i niekompatybilnych. Małobiuściaste, które przymierzyły dziesiątki
staników, wpisywałyby które modele leżą idealnie, a które są dla
nich kompletnie nieodpowiednie, mimo teoretycznie właściwego
rozmiaru. Można by było pokusić się też o krótki opis, co w danym
modelu nie pasowało. Może dzięki temu uda się ustalić jakąś regułę –
jeśli nie pasuje model X i model Y, to Z też nie będzie pasował - i
opracować jakiś, choćby z grubsza działający, przewodnik dla
początkujących. Może któraś forumowa małobiuściasta odnajdzie swoją
stanikowo-modelową bliźniaczkę? Podkreślam, że nie chodziłoby tu o
rozmiary, tylko o typ anatomiczny, szerokość klatki piersiowej itp.
Parametry, które poza rozmiarem determinują wybór odpowiedniego
stanika. Jeśli eksperyment wydaje się Wam bez sensu, to można ten
wątek skasować.
Obserwuj wątek
    • scarlet_agta Re: Statystyka: kompatybilne - niekompatybilne 28.03.08, 17:44
      W zasadzie to dobry pomysł, choć obawiam się, że trudno będzie się odnaleźć w
      takim wątku. Może lepiej w formie tabelki?
    • zawsze_zielona Re: Statystyka: kompatybilne - niekompatybilne 28.03.08, 17:48
      Nie wiem, czy taki wątek ma sens, bo przecież stanik, który jest niekompatybilny
      ze mną, może być kompatybilny z Tobą... Poza tym są recenzje staników wątku
      producentów, ale oczywiście wygodniej będzie mieć wszystko w jednym wątku.

No ale, może z grubsza, gdy się siebie i swoje staniki opisze, to jakoś pomoże.
      Moje wymiary: 68-69/86. Mam szerokie plecy, o czym się dowiedziałam ogladając
      moje zdjęcia w Fayreform Tantalise. Noszę 65DD albo 60E. W zasadzie najlepiej
      się czuję w 65DD, jeśli się za bardzo nie rozciąga.
      Freya na mnie leży źle albo bardzo źle. Arabelka leży gorzej niż bardzo źle.
      Najbardziej lubię się z Panache i Fayreform.

Spis tego co mam:
      Masquerade Polka szara 28E- za wąski obwód, musiałam kupić przedłużkę, kształt
      piersi OK, ale na kolana nie rzuca

Masquerade Antoinette czarna 30E- szeroki obwód, noszę na ostatnią haftkę,
      ładnie podnosi

Masquerade Aragon oyster 30DD- szerki obwód, ostatnia haftka pięknie podnosi,
      myślę, że trup męski będzie się słał u moich stóp;)

Panache Lilly czarna 28E- obwód akurat, ładnie zaokragla

Panache Porcelain 30DD- obwód akurat, naturalny kształt, ale to stanik moulded

Fayreform Tantalise 30DD- wąski obwód, musiałam kupić przedłużkę, kształt naturalny

Fayreform Lovelace 30DD- obwód OK, stanik się nie rozciąga, miski daleko od
      siebie na mostku

Fayreform Beautiful Sin 30DD- obwód troszkę za szeroki, druga haftka, kształt
      raczej naturalny

Avocado Royal velvet- 65D, obwód już za szeroki, chyba go podszyję, wąskie
      fiszbiny ale leży lepiej niż Freye z takimi samymi fiszbinami

Freya Tigerlilly 28E, obwód za szeroki nawet na ostatniej haftce, leży raczej
      kiepsko, ale ma ładny kolor, więc czasem noszę.

Przymierzałam Polyanne 28E za mała/na styk, 28F za duża, ale fiszbiny były OK.
      Myślę, że 30DD byłby dobry.
      Darcey to samo, tyle że 28E był bardzo za mały, miałam buły pod pachami a 28F
      był trochę za duży i fiszbiny za wąskie.
      Tango floral balkonik i plunge 28E oba na styk. Nie pamietam co jeszcze
      przymierzałam.
      Rio Scarlet 28E, rozmiar prawie OK, ale fiszbiny były za wąskie i stanik się źle
      układał.
      Freya Jeanie 28E była dobra, ale kształt piersi był beznadziejny, takie jakby
      odcięte od klatki piersiowej, podstawki na piwo;)
      Gossard superboost- 30DD, rozmiarowo OK, nie robił z moimi piersiami nic, nie
      podnosił anie nie zbliżał.
      • azareth do zawsze_zielona 23.04.08, 13:54
        mam pytanie, widze ze mierzyłas tango z obwodem 28, a czy miałas do czynienia z 30? ciekawi mnie roznica w obwodzie- czy jest znaczna?
        a co do obwodu- mam tyle co ty 'pod' i w 65 jest mi dosc ciasno;)
        no i jaki model lezał lepiej- balkonik czy plunge?

a tak wogole jakbys mogła to zajrzyj tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78724556&v=2&s=0
        bo ty chyba taka frejowo- panachowa jestes?
        • zawsze_zielona Re: do zawsze_zielona 23.04.08, 16:09
          Te dwa o ktorych pisze to Tango floral .Teraz mam zwykle tango zielone 30DD i
          jestem bardzo zadowolona. Scisly jak trzeba, w 60 chyba bym sie nie zapiela.
          Przymierzalam tez rozowy Tango plunge 28E i brzydko lezal, jakby za maly, ale
          nie na tyle, by 28F byl dobry no i rozstawial cycki na boki... 30DD z plunge
          bylby za luzny w obwodzie..

Nie, jestem calkowicie Panache. Jedna Freya Tigerlilliy ma poszezone fiszbiny
          (nie pamietam o ile). Avocado ma za waskie fiszbiny, ale jest piekny i w
          wlasciwie raczej wygodny, wiec go nosze.
          • azareth Re: do zawsze_zielona 23.04.08, 17:50
            ja własnie jestem po mierzeniu tango (ten rozowy własnie) ale w wersji plunge, bo balkonikow nie mieli i wyglada to tak (mam 71/86):

-65 D- za mały w misce- cycka nie da sie włozyc- miska w polowie pusta;), bo fiszbina waska, wiec na nie

-65 DD - juz lepiej, piers ułozyłam w misce, wygarnełam, ramiaczka podciagnełam tak jak nigdy, ledwo przez reke przekładałam;) i powiem, ze nawet niezle- fiszbina wcale nie jest za szeroko o dziwo, obwod nie jest makabrycznie ciasny- nawet lekko luzny;)

tylko, ze jedna rzecz nie do konca mi pasuje i nie wiem czy to kwestia kroju (plunge a balkonik) czy mojego biustu- miska sie troche marszczy nie tyle z gory ile od wewnetrznej strony mostka- bo jest tam troche pustawo- mimo dosc solidnego wygarniania, ale i tak wygladam w nim najlepiej sposrod wszystkich mierzonych, załozony pod obcisła bluzke tez wyglada niezle, tyle ze te kilka zmar na misce sie troche nieładnie odznacza..

aha, buły tez sa, wiec sie nad 65 E zastanawiam przez chwile, ale to chyba nie w rozmiarze(- mysle, ze ten bedzie za duzy:) lezy problem, tylko w nieposłusznej anatomii;)

i teraz tak, co radzisz/radzicie? zmienic kroj na balkonik? jesli tak to co z obwodem?- zostawic, czy zanizyc z 65 DD do 60 F? i czy te zmary sie jakos wypełnia? bo pod obcisłymi bluzkami no srednio to wtglada, ale chce poprobwac bo stanik jeden z nielicznych ktory wyglada dobrze i nie spłaszcza, nie straszy:)..
            • azareth Re: do zawsze_zielona 23.04.08, 17:54
              jeszcze jedno zawsze_zielona widze ze tango nosisz 65 dd, ale 60 E zamiast F, czyli zanizyc tylko o miske przy zejsciu z 65 do 60?
              • azareth Re: do zawsze_zielona 23.04.08, 22:46
                ja tyłek zawracam pytaniami ale jeszcze jedno : poczytałam o tym tango i znalzłam pare wpisów o tym ze plunge rozstawia cycki na boki i ta sie zastanawiam czy to by nie tlumaczyło tego ze mierzac go miałam miski od strony mostka truno wypełnialne...- dobrze rozumiem, ze tu mozna szukac przyczyny?
                • zawsze_zielona Re: do zawsze_zielona 24.04.08, 00:16
                  Tango jest sztywne, moje zaczęło się lepiej układać po praniu. Też się trochę
                  marszczy. Kasisamat doradziła, by spróbować rozwarstwić materiał, z którego
                  szyta jest miseczka.

Balkonik jest dużo ściślejszy od plunge. Mam balkonik 30 i 28 bym się chyba nie
                  zapięła. Jeśli chcesz zwykłe tango to polecałabym raczej 30.

Co do przeliczania misek. Panie z Bravissimo mi tak doradziły i faktycznie 28E
                  jest OK. Aczkolwiek nie lubię tego przeliczania i uważam, że lepiej wyglądam w
                  moim rozmiarze 30DD.

No i na koniec, plunge leżało na mnie dużo gorzej niż balkonik. Ale faktem jest,
                  że balkonik sięga wyżej...
                  • joankb Re: do zawsze_zielona 24.04.08, 11:45
                    Moje białe plunge nie rozstawia na boki. Raczej odwrotnie. Plunge ma mniejszą
                    miskę niż normalnie - trzeba brać o literkę więcej. Ja miałam zmarszczki na
                    zewnętrznej stronie miski na początku. Ułożyło się - samo.
                    • azareth Re: do zawsze_zielona 24.04.08, 13:00
                      skoro plunge ma mniejsza miske (a mierzyłam DD) toby sie nawet zgadzało, bo tak niesmiało patrzyłam w strone E - ale na patrzeniu sie skonczyło;)
                      nie wiem, czy słusznie, ale tak czy siak wole balkonik-tak mi sie wydaje.

ja miałam zmary tak bardziej od srodka i tak niesmiało myslałam czy to miska nie za mała, ale wygarnełam solidnie i jakos w miare to wygladało- PIERWSZY stanik po ktorym nie mam ciezkiej depresji- teraz zamawiam balkonik:) i wkrotce zobacze co i jak i sie obfoce rzecz jasna;)

jak tylko zechce sie to samo ułozyc, tak, zeby nie wygladało zbytnio spod bluzki to chyba pean pochwalny spłodze ku chwale foruma;)
      • zawsze_zielona Charakterystyka cyckow 24.04.08, 12:20
        Turzyca ma racje, dobrze podac wiecej parametrow.
        Moje piersi sa raczej gruszkowate i raczej jedrne, plaskie u gory, jak skoczna
        narciarska;) Wszelkie modele podobne do Evy leza fatalnie.
        • azareth Re: Charakterystyka cyckow 24.04.08, 13:04
          no tak, a moje hmm, no raczej okragłe, stojace, przeddzieciowe, raczej zwarte, no i niepełne u gory- takie nastolatkowe-mimo, ze wiek ten dawno minął;)

a w niektorych stanikach mam tez słabowypełnione miski od wewnetrznej strony mostka, chyba to bedzie na tyle.
    • asia.asz Re: Statystyka: kompatybilne - niekompatybilne 23.04.08, 16:15
      uwzam ze to super pomysl!
      tyle ze rzeczywiscie chyba lepiej w tablece, choc z drugiej strony
      jak przeczytalam zielona ktora ma podobne wymiary to moglam porownac
      do siebie staniki ktore ona ma i te ktore zamowilam- obwodowo i
      miseczkowo. niestety ona jest panachowcem a ja jeszcze nie wiem.
      jesli okaze sie np ze ja tez - to mam wspaniala pomoc do nastepnych
      wyborow stanika!
      i odwrotnie - jesli okaze sie ze ja jestem freyowcem to za kilka dni
      moge podac staniki ktore dostane (panache inferno, freya - rio,
      antoinette, polyanna), jak leza i jaka jest kompatybilnosc.
      aha, mam 70/88
    • turzyca podpowiedz 24.04.08, 00:02
      oprocz parametrow mierzalnych koniecznie uwzglednijcie tez konsystencje i to
      zarowno wynikajaca z odczuc wlasnych (wszelkie galarety budynie itp) jak i z
      faktow (dzieci zazwyczaj spora zmieniaja) oraz sprobujcie opisywac ksztalt -
      dzielac chocby z grubsza na jablka i gruszki, ale jedrna gruszka moze
      potrzebowac czego innego niz budyniowata gruszka.
    • elmilinden Re: Statystyka: kompatybilne - niekompatybilne 24.04.08, 11:53
      Ja mam małe, przyklejone do klaty płaskie piersi i mi odpowiadają takie fasony
      jak Eva i Jeany Freyi. Mitzy też by była ok, gdyby nie to, że za każdym razem
      miałam za małą:/

Oprócz tego nie wiem, co byłoby ok. Mam jeszcze Pollyannę założoną kilka razy,
      ale robi mi z cycków naleśniki. Na razie nie wiem, co jeszcze może być kompatybilne.

Cycki standardowe- niezbyt miękkie, niezbyt twarde, bez dzieci oczywiście.

• asia.asz podaj wymiary jeszcze:) 24.04.08, 12:01

• elmilinden Re: podaj wymiary jeszcze:) 24.04.08, 12:34
          67/85cm.

Eva i Jeany są dobre w rozmiarze 60F.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka