08.07.08, 15:13
Wątek poświęcony stanikom firmy EFFUNIAK -
zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich
użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na to, czy
opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy
kupić.

Staniki EFFUNIAK będą dostępne w Łodzi w Biuściastym Saloniku Próżności, oraz
na stronie internetowej Effuniak. Sprzedaż detaliczna ruszy jesienią.
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 15:20
      A adres wspomnianej strony można prosić...? Czy jeszcze strony
      niet...?
      • agafka88 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 15:35
        Jeszcze niet ;) Ale z Ewą można się kontaktować na gazetowego. Jak na razie
        Effuniak pracuje nad rozmiarówką.
    • agafka88 Agafka 08.07.08, 15:34
      Mam przyjemność opisać mój pierwszy stanik od Effuniak, który otrzymałam dzisiaj
      pocztą. Model o uroczej nazwie Agafka :)

MOje wymiary 72/99

Teraz garść faktów:
      HALF CUP
      rozmiar - 70FF
      obwód - w spoczynku 59 cm, naciąga się maksymalnie do 77 cm, ale tak, że aż
      materiał trzeszczy
      wysokość boczków w miejscu fiszbiny bocznej - 9 cm
      odległość między fiszbinami - 15 cm
      szerokosc ramiączek - 1 cm
      wysokość mostka - 7cm

Dobra, a teraz czas na zachwyty :) mam przed sobą czerwone koronkowe,
      przezroczyste cudo :) Przód ramiączek taki, jak w Antośce - 2 zamszowe (? nie
      znam się na materiałach ;)) paski schodzą się w ramiączko. Na mostku między
      miseczkami, przy ramiączkach oraz przy tylnym zapięciu białe, delikatnie
      połyskujące kwiatki. Mniesze białe kwiatki zdobią dolną taśmę obwodu. W ogóle
      jestem przeszczęśliwa, bo:
      1) mam wreszcie czerwony stanik
      2) potrzymanie jest świetne

Zdjęcia wyślę wieczorem do galerii.
      • lori_anna Re: Agafka 08.07.08, 15:38
        ale mi narobiłaś ochoty na taki staniczek, a wymiary mamy niemalże
        identyczne :))) ja się skłaniam ku 71 pod ;-)
        już się nie mogę doczekać jak Effuniak ruszy ze sprzedażą :)))
      • monika3411 Re: Agafka 08.07.08, 15:44
        Ja też chcę stanik od Effuniak!!! Aleś mi narobiła smaka na Agafkę :-
        ))))))))
        Niech Ci się dobrze nosi :-)
      • martvica Re: Agafka 08.07.08, 16:08
        Jestem strasznie ciekawa nazw modeli jak ruszy oficjalna sprzedaż. Zostanie
        Babajaga i Agafka? ;)
        • effuniak Re: Agafka 08.07.08, 16:18
          takie właśnie pozostaną nazwy :)))
          • adamantia Re: Agafka 08.07.08, 16:58
            effuniak napisała:
            > takie właśnie pozostaną nazwy :)))

:-))

Hmm, osobiście z punktu widzenia marketingowego jakoś bym się je starała
            "uglamournić" . ;-) Żeby było tak bardziej francja-elegancja. Np. zamiast
            Babajaga - Yaga, a zamiast Agafka - Agaphie.
            Chociaż np. Heliamphora nie potrzebuje zmian ;-)
            (Bo rozumiem, że to będzie Heliamphora a nie Adamantia, niestety... :-(

PS. Prześlę ci mailem przepis na ciasteczka owsiano-bananowe, przedtem nie
            mogłam bo choroba dziecka, potem moja i w ogóle się działo. I polecam się
            pamięci! (86/118-120 :-)
            • polka_w_brukseli Re: Agafka 08.07.08, 17:48
              A mnie sie wlasnie podobaja polskie nazwy. Nie wszystko musi byc po
              angielsko-francusku. Zagraniczne klientki jak beda chcialy fajny stanik to sobie
              poradza z obco brzmiacymi nazwami, tak jak my z Antoskami i Polkami.
              • adamantia Re: Agafka 08.07.08, 17:59
                polka_w_brukseli napisała:
                > A mnie sie wlasnie podobaja polskie nazwy. Nie wszystko musi byc po
                > angielsko-francusku.

No co ty? Przecież wiadomo, że Steflux Shop brzmi o wiele lepiej, niż "U
                Stefana" ;->
                • babajaga87 Nazwa BABAJAGA 08.07.08, 20:39
                  Ale nawet nie wiecie, jaka jestem dumna z tej BABAJAGI :)

Ewuniu, kocham Cię :))) A raczej: KOFFAM CIĘ :)))
              • lukrecjabo Re: Agafka 08.07.08, 23:20
                polka_w_brukseli napisała:

> A mnie sie wlasnie podobaja polskie nazwy. Nie wszystko musi byc po
                > angielsko-francusku. Zagraniczne klientki jak beda chcialy fajny
                stanik to sobi
                > e
                > poradza z obco brzmiacymi nazwami, tak jak my z Antoskami i
                Polkami.

Trudno, żebyśmy sobie z Polkami nie radziły:))))))
            • heliamphora Heliamphora... 09.07.08, 00:14
              ...ma nawet PH, więc już w ogóle popularnośc modelu gwarantowana :))
          • klymenystra Re: Agafka 08.07.08, 17:03
            A nie uwazasz, ze moj nick bylby idealny na nazw modelu? :D
            Ach, marzy mi sie half cup (niekoniecznie miekki)- brazowo-zielony... 70-72/94-95...
          • martvica Re: Agafka 08.07.08, 18:06
            effuniak napisała:

> takie właśnie pozostaną nazwy :)))

Ekstra :)
            Kurczę, rzeczywiście by Cię trzeba sklonować, jedna Ty na każde miasto i poziom
            szczęścia ogólnego wzrósłby o miliony procent ;)
          • greylin Re: Agafka 08.07.08, 21:24
            skoro się zrobił koncert życzeń stanikowo-nazwowych to chcę podkreślić, że na
            innych forach mam nicka "marchewkowa" i marzy mi się pomarańczowo zielony stanik
            :D może się nazywać "marchewkowe pole" ;)
            może być z golfem, byleby w kolorze natki ;)
      • polka_w_brukseli Re: Agafka 08.07.08, 17:44
        Bardzo prosze wyslij tez do malej galerii.
        • agafka88 Re: Agafka 08.07.08, 17:46
          Polko nie ma problemu :)
          • polka_w_brukseli Re: Agafka 09.07.08, 22:59
            Dzieki! Zagladasz do komentarzy w naszej (malej) galerii? Bo mam do Ciebie
            zapytanko...
            • agafka88 Re: Agafka 09.07.08, 23:03
              Juz biegnę do małej galerii :)
      • boziaj Re: Agafka - aaaa muszę brode otrzeć... 08.07.08, 18:12
        bo slinka mi cieknie
        halfcup? przexroczysty? i do tego czerwony?
        nie moge się doczekać zlotu...
      • babajaga87 @ AGAFKA88 08.07.08, 23:28
        Agafka, gdzie te zdjęcia, ja zaraz tu padnę z ciekawości!
        • the_mariska Re: @ AGAFKA88 08.07.08, 23:32
          To radzę się uzbroić w (nomen omen) świeżo zaparzoną melissę, bo Agafki nie ma
          przy komputerze, a co gorsza dopiero jutro skombinuje kabel od aparatu. ;)

Swoją drogą, ciekawe, kiedy doczekamy się tego, że we wszystkich wątkach
          producenckich będziemy wypisywać nasze najbardziej wyuzdane fantazje stanikowe,
          a producent będzie nam je spełniał... ;)
          • babajaga87 Re: @ AGAFKA88 08.07.08, 23:36
            A po co we wszystkich.. Mi wystarczy jedna Ewa - niech tylko zatrudni parę
            tysięcy krawcowych, które będą umiały masowo produkować zaprojektowane przez nią
            cuda.. :)

A skoro Agafka nie ma kabla, to trudno, idę spać (przed snem popatrzę sobie
            jeszcze na pocieszenie na moją babajagę.. :)
            • polka_w_brukseli Re: @ AGAFKA88 08.07.08, 23:49
              Babajaga, unaoczniasz mi jak bardzo mamy SWIRA na punkcie stanikow. To jest
              najsmieszniejsze ze tez bym poszla popatrzec na moj stanik orzed zasnieciem. Byc
              moze jeszcze bym sie w nim dla pewnosci zmierzyla na dobranoc.
      • the_mariska MODEL AGAFKA DO ZOBACZENIA W MAŁEJ GALERII :) n/t 09.07.08, 21:16

• the_mariska I jeszcze dla tych co nie mają dostępu tu ani tam 09.07.08, 21:25
          zdjęcie samego stanika bez biustu w środku:

tnij.com/eff
          • ottiss Mariska ,niech Ci Bog w stanikach wynagrodzi!! 09.07.08, 21:29
            WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWW.. Piekny..Effuniak to ma zlote,albo nawet platynowe rece,skoro tworzy takie rzeczy :)juz sie nie moge doczekac kiedy ruszy strona i sprzedaz przez internet :)

Mariska...dziekuje w imieniu wlasnego biustu za fotke :)
            • paskudek1 Re: Mariska ,niech Ci Bog w stanikach wynagrodzi! 11.08.08, 23:33
              natycmiast ubezpieczyć ręce Effuniak na grube miliony. tylko kto u licha ciężkiego ubezpieczy jej twórczy umysł??? A Tobie mariska niech Pan Bóg w stanikach wynagrodzi za fotkę dla tych bez dostępu do raju:)
          • siasion łaaaałłł 10.08.08, 23:26
            ale piękna strażacka czerwień!! właśnie takiego szukam dla męża bo
            on tylko czarne albo czerwone! :-/ oczywiście nosić będę ja (dla
            niego :-)
          • aeyola Przepiękny! Aż się uśmiechnęłam do zdjęcia :-) n/t 29.08.08, 11:58

• oshinka5 a co to jest mała galeria? 10.07.08, 11:13
          • the_mariska galeria Lobby Małobiuściastych :) n/t 10.07.08, 11:46

• madzioreck Re: EFFUNIAK 08.07.08, 17:13
      Nie no, jednak jestem niemota jakaś... dajcie mi, dobre kobiety,
      namiary na stronkę Effuniak, coś nie mogę znaleźć... :(
      • agafka88 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 17:22
        madzioreck, strony internetowej jeszcze nie ma... :( ruszy jak Ewa wystartuje z
        "normalną" sprzedażą
        • madzioreck Re: EFFUNIAK 08.07.08, 17:28
          Buuu... ja muszę znaleźć Effuniak :( Ja chcę biustonosze... Jestem z
          tego samego miasta, mam blisko. Może po prostu napisać maila na
          gazetową pocztę?
          • agafka88 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 17:38
            Tak bym Ci radziła :)
            • madzioreck Re: EFFUNIAK 08.07.08, 17:50
              Dzięki, agafka, tak właśnie zrobiłam :D Mam nadzieję, że się
              odezwie :)
              • chamsin2 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 19:54
                Mam nadzieję że Effuniak planuje też robic staniki dla bardzo
                bałobiuściastych? :) Tzn jakies 60d czy coś? :))
                • nicol.lublin Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:11
                  ale czy staniki to naprawdę będą się nazywały effuniak?
                  • effuniak Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:12
                    A czemu nie?
                    :D
                    • sheilunia Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:20
                      No wiesz, nie ma tam żadnego ekskluzywnego PH w środku ;)))
                      Bardzo się cieszę, i strasznie mi się podoba pomysł z tymi nazwami. Z jednej
                      strony rozumiem, że przeciętna klientka może woleć romantyczne, luksusowo
                      brzmiące nazwy, gdzie jest dużo "ph" "sh" "que" itp ;) ale! Polska firma,
                      "nasza" dziewczyna. Mi wszystko jedno jak się będą staniczki nazywały, a im
                      bardziej swojsko, tym sympatyczniej! A modele nazwane od nicków forumek to
                      przemiły gest. Tak więc bądź sobą Effuniak :D Trzymam kciuki i chyba poczekam z
                      molestowaniem Cię do Biusten Party w Poznaniu, bo marzy mi się bardotka bez
                      ramiączek ;)))
                      • effuniak Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:30
                        Ok, masz to u mnie
                        :D:D:D:D:D
                      • aadrianka Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:49
                        No właśnie ta "ekskluzywność" jest dla mnie jedynym logicznym
                        wyjaśnieniem zachwytów nad triumPHem.
                        A co do nazw modeli - fajny pomysł, żeby nazywać od nicków forumek,
                        które dany model wypróbowały jako pierwsze. Jeśli pojawi się
                        bakłażanowy halfcup o nazwie Aadrianka, to umrę ze szczęścia:D
                        • effuniak Re: 08.07.08, 20:51
                          hmmmm.... bakłażanowy powiadasz....
                          • aadrianka Re: 08.07.08, 21:45
                            Albo śliwkowy:)
                            mrrau:)
                        • the_mariska Ja też chcę żeby mój stanik nazywał się jak ja :) 08.07.08, 22:30
                          Ten bladoróżowy z fioletowo-srebrnym haftem co go mam na sobie :) Mogę go już
                          nazywać Mariska? ;)

Tylko obawiam się, że może być problem, bo ja na jednym na pewno nie poprzestanę
                          i po cichu zaraz zamówię jakiegoś straplessa... i co wtedy? :)
                          • plica Re: Ja też chcę żeby mój stanik nazywał się jak j 08.07.08, 22:34
                            teraz strapless bedzie dla mieu :) na śluba :) czas na jakas malobiusciasta. effuniu nie moge sie doczekac :)
                          • agafka88 Re: Ja też chcę żeby mój stanik nazywał się jak j 08.07.08, 22:37
                            I ja chcę straplessa, i ja :) Tylko że ja prawdopodobnie dopiero we
                            wrześniu-październiku, chyba, że do Anglii też wysyłasz ;)
                          • lukrecjabo A "ten mój" nie musi się nazywać tak, jak ja,ale.. 08.07.08, 22:56
                            bylebym go mogła kupić.
                            Poza tym, jak Ty jesteś Effuniak, to pewnie od Ewy, a ja też jestem
                            Ewa, to tak, jakbyśmy się cieszyły we dwie:)))
                            Powodzenia
                            • ewajan-2 Re: A "ten mój" nie musi się nazywać tak, jak ja, 09.07.08, 23:25
                              To ja jako kolejna Ewa dołączam do Lukrecji(z tego co pamiętam mamy
                              nawet podobne wymiary). Marzy mi sie taki stanik uszyty jak dla
                              mnie ,bez żadnych poprawek ( skracania ramiaczek i podszywania
                              obwodu).
                              • ewajan-2 Re: A "ten mój" nie musi się nazywać tak, jak ja, 09.07.08, 23:28
                                A Lukrecja to chyba bardzo fajna nazwa dla stanika ,co?
                                • lukrecjabo Lukrecja Borgia to w końcu kobieta, która... 25.07.08, 22:13
                                  Jasne, że tak:))) Lukrecja Borgia to w końcu kobieta, która
                                  wiedziała, czego chce:)))))))
                              • lukrecjabo Nie tylko podobne wymiary, ale też 25.07.08, 22:18
                                podobne dane osobowe:) Mimo innego nicka. Pozdrawiam
                            • miracelle OT - ja też jestem Ewa :-) 10.07.08, 08:28
                          • aga.kai Ja chcę the_mariska ! 09.07.08, 11:46
                            O- to ja własnie chcę model the_mariska. czy Mariska?
                            Przepiękny stanik i nazwa moim zdaniem też pasuje.
                            Tylko niech mi się waga ustali, bo schudłam i teraz już to 65G co
                            na zlocie mierzyłam pewnie by było luźnawe...

Effuniak, jak już sklep będzie to zorganizuję pewnie specjalną
                            wycieczkę z forum.miau do Łodzi. Z Lawendowatą kusimy dziewczyny
                            entuzjastycznymi opisami. Pozdrawiam!
                      • polka_w_brukseli Re: EFFUNIAK 08.07.08, 23:55
                        Ja tez sie chwilke wahalam nad nazwami, ale kto bedzie te staniki glownie
                        kupowal, no kto? Forumki! Przyjamniej na poczatku to my pomagamy rozkrecic firme
                        i zrobic popyt! Wiec kto ma wiedziec ze model Babajaga nie jest w jaszczurki i
                        galazki tylko sliczny zielony z motylkiem, ten bedzie wiedzial i jeszcze otworzy
                        buzie ze zdumienia kiedy sie dowie jak nazwa powastala. Takie legenedy to
                        smaczek wielu znanych marek!
                        • turzyca Re: EFFUNIAK 09.07.08, 00:22
                          W sumie taki w jaszczurki i galazki moglby byc bardzo bardzo, nie?
                          • ocisza W jaszczurki :-) 09.07.08, 10:48
                            Właśnie to samo pomyślałam. W jaszczurki! Podoba mi się ten pomysł. Chociaż
                            pewnie taki wzór nie miałby dużego wzięcia na szerszym rynku :-/
                            • martvica Re: W jaszczurki :-) 09.07.08, 16:52
                              Widziałam stanik z jaszczurką w krakowskim sklepie firmowym Damy Kier. Miękki,
                              chyba czerwony, z jaszczurką na jednej (chyba) misce. Śliczniasty, tylko 80C
                              (siostra sie nie daje uświadomić). Gdyby szyli sensowne rozmiary, kupiłabym
                              natychmiast.
                            • plica a w kotki? 09.07.08, 20:05
                              jako, ze pracuje w branzy planuje w najblizszym czasie przyozdobic sobie moje inferno jakims milusim malym kotkiem :)
                        • lysa.spiewaczka Re: EFFUNIAK 09.07.08, 11:39
                          przepraszam - ze sie wtrace w dyskusje o nazwach od nickopochodnych
                          np...
                          tak sobie pomyslalam, ze gdyby tak sie kiedys zdarzylo, ze w swoim
                          zyciu bedzie mi dane effuniak spotkac...i powstalby stanik taki moj
                          wymarzony to kurcze lepiej go nie nazywac od mojego nicka:P
                          taka dygresja na boku dyskusji, tzw glos z offu:P
                          • effuniak hihihihihehehhihihehhihihiiiiiii 09.07.08, 11:56

• effuniak to znaczy.... 09.07.08, 12:01
                              ten dziki rechot to na myśl o staniczku z wdzięczną nazwą :
                              ŁYSA ŚPIEWACZKA
                              HIHIHIHIIIIII
                              • the_mariska Re: to znaczy.... 09.07.08, 12:09
                                Mi się to ze Starym Dobrym Małżeństwem od razu skojarzyło, czyli raczej
                                pozytywnie ;) Sama parę lat temu na jakimś durnym forum podpisywałam się jako
                                "zło_wcielone" i jestem w stanie zrozumieć łysą śpiewaczkę, że wybrała sobie
                                takiego nicka :)
                                • effuniak :) 09.07.08, 12:14
                                  Nick jest suuuuper
                                  A stanik budziłby niemałą sensację gdyby miał taką nazwę :)))

W Konradzie jeden wzór nazwałam Włochatek i też budził niezdrowe emocje - ale
                                  za to wszyscy w branży go kojarzyli :)))
                                  • lysa.spiewaczka Re: :) 09.07.08, 14:50
                                    ech - najgorsze jest to ze w tym nicku nieprawdziwy jest tylko drugi
                                    czlon.pierwszy niestety jest.za bardzo:(
                                    ale podchodze do tego raczej z humorem niz cierpieniem:p

wlochatek vs lysa_spiewaczka

zapowiada sie piekne starcie:P
                                    • monika3411 Re: :) 09.07.08, 15:13
                                      <przytula>...
                                      • lysa.spiewaczka Re: :) 09.07.08, 15:40
                                        eee:) az tak zle nie jest.radze sobie radze.
                                        <nie potrzebnie chlapnelam>

A lysa spiewaczka - faktycznie. Była taka lampa w piosence.
                                        ale jest i tytul dramatu Ionesco.

ale dziewczeta - to jest zdecydowany off topic.
                                        wrocmy do stanikow:)
                                        • monika3411 Re: :) 09.07.08, 15:44
                                          :-)
                                          A SDM baaardzo lubię :-) kiedyś znałam na pamięć wszystko co śpiewali, ehhh to
                                          były cudne licealne czasy :-)))
                                          • turzyca Re: :) 09.07.08, 21:28
                                            Ja SDM poznalam pozniej, w zasadzie na studiach. Ale te piosenke znalam juz
                                            wczesniej, chodzila po mnie przez lata i co ciekawe przez lata byla dla mnie
                                            wyznaniem dziewczyny. :D Po prostu spiewala ja co pewien czas, a za to
                                            przepieknie (moim skromnym zdaniem lepiej od oryginalu), moja kolezanka z
                                            licealnej klasy. Dluuuuugo nie moglam sie oswoic z oryginalem. :D
                                    • marakuia Buhahahahhahah :DDD 10.07.08, 12:36
                          • ocisza Buhahaha :-D 09.07.08, 12:17
                            Głupio wyglądam rechocząc w pustym pokoju przed kompem, a ludziska chodzą po
                            korytarzu, patrzą przez przeszklone drzwi i sobie myślą...
                      • turzyca Re: EFFUNIAK 09.07.08, 20:44
                        sheilunia napisała:

> No wiesz, nie ma tam żadnego ekskluzywnego PH w środku ;)))

wiesz, z drugiej strony ephphuniak wyglada nieco glupio.
                        A podwojne ff da sie bardzo ladnie "ulogowic" - to taka malownicza literka. :)
    • myszka.xww Re: EFFUNIAK - prywate uprawiam :) 08.07.08, 20:34
      Effuniak - napisalam maila na gazetowego w sprawie big stanika :)
      • effuniak Re: EFFUNIAK - prywate uprawiam :) 08.07.08, 20:47
        Ej no jak chcesz BIG to nie do mnie
        Ja tylko NORMALNĄ rozmiarówkę będę miała
        :)))
        • myszka.xww Re: EFFUNIAK - prywate uprawiam :) 08.07.08, 22:06
          Oj, no, to zartem bylo, jak na allegro ]:o>

Chce NORMALNY stanik, moze byc z za duzymi miskami :P (od czasu
          pierwszej wizyty w Intimo, kiedy Panie podaly mi stanik ciasny, ze
          zbyt wielkimi miskami, nad ktorym sie ze wzruszenia poplakalam, mam
          sentyment )

Dziekuje :]
          • effuniak :)) 08.07.08, 22:09

• yaga7 Re: EFFUNIAK - prywate uprawiam :) 08.07.08, 21:53
        Ja też do Ciebie napisałam - wczoraj :)
        Mam nadzieję, że doszło.
        • madzioreck Re: EFFUNIAK - prywate uprawiam :) 08.07.08, 22:32
          I ja :)
    • chamsin2 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:45
      To jak? Effuniak, masz zamiar wprowadzic staniki od załóżmy 60d? I
      to nie jakies 'z golfem' ;), ale małe śliczne cudeńka? :)
      • effuniak Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:50
        Łeeeee.... bez golfa????
        A może chociaż taki mały, malutki .... no powiedzmy - PÓŁGOLFIK -
        Może byc ????

Oczywiście w BIG misce 60D
        • chamsin2 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 21:23
          Myślisz że ktos by takie kupił? Wielki biust rozmiaru Deee musi byc
          czymś podtrzymywany! Najlepiej ramiączkami 2cm grubości :D
    • end.of.world11 Re: EFFUNIAK 08.07.08, 20:48
      zmieniam nicka na jakiś bardziej 'stanikowy' :)
      i z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie sprzedaży!
      Gratuluję świetnego pomysłu, a przede wszystkim odwagi i BARDZO mocno trzymam kciuki!!!
      • martvica Re: EFFUNIAK 08.07.08, 21:46
        end.of.world11 napisała:

> zmieniam nicka na jakiś bardziej 'stanikowy' :)

Weź mi nie mów ;)
        Siostra mi nabyła gustowną La Senzę w czaszki, ale już wiem że za mała będzie, a
        tak by mi pasowały do nicka, kurczę, no.
    • ariadna007 a mi się tak marzą... 08.07.08, 21:43
      takie gorseciki koszulki na takie foczki puchate jak ja (zawsze to
      lepiej brzmi jak wieloryb :P )
      strasznie ich mniejszobiuśćiastym naszym siostrom zazdroszczę (ale
      tak pozytywnie!)
      takie są kobiece, koronkowe, mniami po prostu ... gorseciki chociaz
      mniejszobiuściaste w nich również ;)
      i tak mi się marzy taka koszulko-gorsecik - bufecik trzyma, chociaż
      lekko ujarzmia tłuszczyk na brzuchu i boczkach
      a jak wystaje spod dekoldu czy sweterka to jakoś tak wdzięcznie :)
      • s4r4hk4ne Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 21:57
        I jeszcze, żeby sznurowaniem "zrobić" wcięcie w talii?
        Mi się marzy taki gorset właśnie.
        Jak mi gorseciarka uszyła coś co nazwała szumnie gorsetem, to prawie
        padłam na zawał :D i usłyszałam, że nie da się zrobić tego o czym
        mówię, a mam dziwne wrażenie, że da się, tylko pani nie wie jak.
        • ariadna007 Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 21:59
          taaaa
          wcięcie w tali Pani ma tylko przez ten tłuszczyk go nie widać :)

taaa... tak samo jak ja działam na baterie słoneczne tylko włącznika
          nie można znaleźć po zarósł
          • s4r4hk4ne Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 22:21
            Heh, u mnie było: "wcięcie w talii pani ma, (fakt mam) ale nie da
            się zrobić tak, żeby fiszbiny się nie wykręcały i nie robiły na
            ciele gór i dolin". Jak pani powiedziałam, że jakoś jako tancerka
            miałam taki gorset, pani odrzekła: "noooo, bo wtedy nie miała
            takiego tłuszczu tu i tam".
            Czy muszę dodawać, że miałam mord w oczach i więcej do gorseciarek
            nie poszłam (bo druga skopała mi straplessa - na zasadzie nie da się
            bliżej osadzić ramiączek, bo nie będą trzymać)? ;)
        • effuniak Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 22:01
          Jasne, że się da!!!!
          Ale pozwólcie mi najpierw opanowac rozmiarówkę , to potem Wam zademonstruję
          Zresztą, jeśli nie wywaliłam to wezmę taki jeden do Gdańska - własnej produkcji
          • s4r4hk4ne Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 22:22
            Właśnie myślę, że się da i kto jak kto, ale Ty będziesz takie kiedyś
            w kolekcji mieć. :)
          • ariadna007 effuniak, ja tak tylko delikatnie Cię ostrzegam... 08.07.08, 22:30
            że jak tak bez opanowania będziesz od razu mówiła że "się da" to
            zaraz będzie stało nad tobą stado śliniących się mniejszo, większo,
            średnio i dużobiuściastych i wzorem osiołka ze shreka będzie się to
            stadko Ciebie pytało: "a dłuuuugoooo jeeeeszczeeee?" :)
            • lukrecjabo Effuniak, a długo jeszcze?:)))))))) n/t 08.07.08, 23:11

• end.of.world11 to długo czy nie ???!!! 09.07.08, 07:37

• effuniak Re: to długo czy nie ???!!! 09.07.08, 07:47
                a biustonosz chcesz miec dobry czy nie?
                :))
          • ariadna007 a ten gorsecik jak znajdziesz to do wrocławia też 08.07.08, 22:33
            go zabierz...
            plissssss :)
      • myszka.xww Re: a mi się tak marzą... 08.07.08, 22:27
        na ten brzuszek, to ja bym wolala z miejscem ciazowym - tak na 6-7
        miesiac. Po bokach moze mi robic talie osy. Bo bebenek solidny, acz
        tlusty.
    • molowiak i jeszcze seria molowiak :) 08.07.08, 22:05
      z odpinanymi miseczkami - do karmienia
      marzę i pożądam ciemnozielonego plandża na moje 75JJ (89/120)
    • the.munsters Pozytywny kicz dla mnie? :) 08.07.08, 23:00
      Jak tylko uzbieram trochę grosza, to uderzam do effuniak z gorsetem do
      modelowania figury (ile by taki u ciebie kosztował? 300-400zł jak w większości
      sklepów internetowych czy może trochę mniej? ;)

Jeżeli chodzi o staniki to marzy mi się takie cudo kiczowate, brązowa panterka +
      różowe lamówki czy inne dodatki albo zeberka z turkusowymi. :))) Taki mało
      zabudowany pod pachami, cieniuteńkie ramiączka (model akurat taki żeby nie było
      wstyd pokazywać spod letnich bluzek na ramiączkach ;) a fiszbiny nie masakrujące
      mi mostka. Ahh... jak się rozmarzyłam. :D
    • sheena777 Effuniak, a moje "duze G"? :)))))))) 08.07.08, 23:07
      ewciu, mój skarbeńku, nie będę ci już poczty zapychać:)
      tak tylko nieśmiało pytam co z czarnym cudeńkiem z czerwonymi
      guziczkami na moje duże G?
    • lukrecjabo EFFUNIAK`u:) 08.07.08, 23:17
      A ja nie będę pisała na priva, bo tych maili masz pewnie pod
      dostatkiem. I każdy najważniejszy i każdy z prośbą o..... (tu
      wszystkie wstawiają to, co sobie wymarzyły:)))
      Ja cierpliwie poczekam i mam nadzieję, że kupię u Ciebie coś na
      jesieni w moim rozmiarze 34GG:) A może i mi się rozmiar zmieni do
      tej pory.
      W każdym bądź razie życzę Ci powodzenia w szyciu, mnóstwa pieniędzy,
      które będziesz mogła "wtłoczyć" w rozruch biznesu i tego, aby
      wszystkim nam Twoje staniki śniły się po nocach.
      Pozdrawiam Cię Effuniaku i czekam na Twój sukces:)
      • lukrecjabo Effuniaku, to się spotykamy 9 VIII:) n/t 25.07.08, 22:16

• mamusia_synusia Ja też :) 08.07.08, 23:23
      marzę o dopasowanym idealnie half-cupie, jakiś mleczno-czekoladowy może... ;).
      Ale ja to się upomne na zlocie ;)
      Już niedługo!!! Jupi!!!!!!!!!!!!! :]
      • nisiaczek28 I jeszcze ja :) 08.07.08, 23:37
        Mnie się marzy śliczny strapless w rozmiarze 34H...
    • lawendowata Re: EFFUNIAK 08.07.08, 23:46
      kcę stanik lawendowaty!

:D
    • kk345 Re: EFFUNIAK 09.07.08, 00:56
      A ja Wam powiem, ze to, co piszecie, to po prostu nieludzkie! Jak można chwalić
      się ślicznym testowym stanikiem na miarę, skoro inni (ja) walczą z zalewem
      niedobranych rozmiarów:-( Ja się tak nie bawię:-(( Tyle dobrego, ze chociaż na
      Biusten Party w Poznaniu popatrzę sobie na effunięk i będę miała świadomość, ze
      ktoś, kiedyś, może uszyje coś na moje 84-101-102...
    • milla001 Re: EFFUNIAK 09.07.08, 02:08
      Ja też nie będę dołączać się na razie do koncertu życzeń. Effuniak
      czekamy z niecierpliwością na info, kiedy rusza Twój sklep i trzymam
      kciuki za jego powodzenie.
      • korallina Re: EFFUNIAK 09.07.08, 07:24
        ja też trzymam kciuki. Pomyślę o promocji Twojej firmy przy okazji kombinowania, jak by tu rozpowszechnić wiedzę o dobieraniu staników :)
    • sineira Re: EFFUNIAK 09.07.08, 08:17
      Ach, poczytałam sobie ten wątek i zamarzył mi się butelkowozielony strapless
      32FFz czarnymi aplikacjami... albo khaki z oliwkowymi...
      Wzdech, wzdech!
    • kumakk Re: EFFUNIAK 09.07.08, 08:31
      auuuuuaaaa, ja chce zielony!!! Moze byc w jaszczurki i galazki...
      Mam tylko skromne 32G - zalapie sie? Miauuuu?
    • 2tea Dla małobiuściastych 09.07.08, 09:15
      Ja też bym chciała się dołączyć i poprosić coś na mały biust
      (65/83)... takie czerwono-czarne, delikatne śliczności :)
      • fruzia01 Re: Dla małobiuściastych 09.07.08, 11:53
        no właśnie, jest kilka firm które produkują staniki na duże biusty, ale jeszcze
        nie widziałam nikogo kto zechciałby się zatroszczyć specjalnie o mikrobiuściki;
        dlatego przyłączam się do ogólnego apelu małobiustnych - effuniu, nie zapominaj
        o nas!
        • justyce Re: Dla małobiuściastych 25.07.08, 20:44
          Dopisuję się do małobiuściastych - Effuniak, nie zapomnij o nas! Biust
          nienadzwyczajny - 71/87, ale w końcu też biust :)

Mnie się marzy stanik w jakimś kontrastowym zestawieniu kolorystycznym, np.
          pomarańcz z fioletem, generalnie żywe, nasycone kolory (ale oczywiście sensownie
          zestawione) i jakieś geometryczne wzory (koła, spirale) - coś troszku jak
          fraktale (świetną inspiracją wzornictwa może być zbiór Julii).. :)
    • milstar Re: EFFUNIAK 09.07.08, 09:50
      Effuniak... a dałabyś radę uszyć niebiesko-fioletowy z motylkiem?? Albo tylko
      fioletowy, ale koniecznie z motylkiem??
      I z odpinanymi ramiączkami?
      Tak sobie marzę :)
    • didulina Re: EFFUNIAK 09.07.08, 10:01
      Zrobiłam sobie notatki na zlocie i czekam na te różowe paseczki,
      czerwone guziczki, mmmmm
      Czekam z języczkiem na brodzie :PPPP
    • polka_w_brukseli KOMFORT NOSZENIA - pytanie do wlascicielek 09.07.08, 10:11
      Jestem bardzo zainteresowana jak staniki Effuniak sie sprawdzaja w praktyce. Uswiadamiam troche w pracy i biusciasta kolezanka od razu zaprotestowala ze tak cienkie ramiaczka i niskie boczki nie utrzymaja w ryzach sporego biustu. Znam teorie, ze tylko ok. 10% ciezaru powinno przypadac na ramiaczka, ale sama z moim rozmiarem (60E) jej nie sprawdze. Te biusciaste ktore juz sie staly posiadaczkami Effuniakowego dorbku, mozecie sie podzielic wrazeniami?
      • ottiss aaa dluuugo jeszcze? :) n/t 09.07.08, 10:18

• kokainistka Re: aaa dluuugo jeszcze? :) n/t 09.07.08, 10:46
          no wlasnie? :D dostalam sie w koncu do galerii i pierwsza reakcja: o
          bozicku, granatowy!*_* druga reakcja: ale ten z zeberka tez sliczny!
          reakcje kolejne: ten z krateczka, wisienkami i bladorozowy tez w sumie
          chce... <3 a portfel na to, niemozliwe ;)
      • babajaga87 Re: KOMFORT NOSZENIA - pytanie do wlascicielek 09.07.08, 10:44
        No cóż, Polka, ja ze swoim effuniakowym 65E też Ci pewnie niewiele pomogę - dla
        mnie jest on super-wygodny (szczególnie fantastyczne są fiszbiny - idealna
        szerokość i nigdzie się nie wbijają!). No ale ja też nie potrzebuję wielkiego
        podtrzymania.

Mariska natomiast narzekała trochę właśnie na te ramiączka, że jej się jednak
        wbijają w ramiona (nie pamiętam, jaki rozmiar nosi, ale sporo większy ode mnie).

Jednak, z tego co zauważyłam, Ewa nie robi "jednego, jedynie słusznego rozmiaru
        ramiączek", jak np. Freya. W różnych modelach są różne szerokości i różne
        rozwiązania, więc chyba jest szansa na dopasowanie do siebie czegoś na miarę
        potrzeb :)
      • bruxelka11 W obronie niskich boczków 09.07.08, 23:09
        Hej! Widziałam posty w sprawie staników Effuniak, że boczki zbyt niskie mogą
        nie wytrzymać ciężaru większych piersi...Może tak a może nie!, Póki co to teoria
        niesprawdzona więc dajmy szanse "popracować" niskim boczkom w niektórych fasonach!
        Ja tam marze o niskich boczkach! Powinnam nosić 60G, ale nie daję rady i
        wybieram staniki ciut za ciasne bo boczki w moim rozmiarze zarówno Frejowe jak i
        Panachowe prawie odcinają mi ramie! Proszę nie zapominać, że jest grupa amatorek
        niskich boczków! :) Niskich boczków będę bronić jak Rejtan obnażając piersi i
        zdzierając z nich uwierające szatki ;) Bronić też będę niskich, delikatnych mostków :)
    • ocisza Re: EFFUNIAK 09.07.08, 12:01
      Widzę, że wątek producencki EFFUNIAK jest raczej skarbnicą wiedzy o naszych
      marzeniach stanikowych niż o firmie.
      • lysa.spiewaczka Re: EFFUNIAK 09.07.08, 14:57
        nie, to jest raczej podrzucanie inspiracji najbardziej
        zainteresowanej...a noz cos jej sie przyda...i skorzystamy
        wszystkie:)
    • filoruska EFFUNIAK w mediach 09.07.08, 14:58
      www.wiadomosci24.pl/artykul/duzy_biust_duzy_klopot_69951.html
      • the_mariska Re: EFFUNIAK w mediach 09.07.08, 16:29
        Coś musieli przekręcić w tym artykule, Effuniak przecież nosi rozmiar 65G tak
        jak ja ;) To znaczy mam nadzieję że nadal taki noszę, bo wygląda na to że od
        tego pieruńsko ciasnego obwodu chyba znowu mi coś zmigrowało i dzisiejsze
        mierzenie wykazało 67/100 (to 67 mierzone na maksymalnym ścisku). Effuniak, to
        wszystko twoja wina ;)
        • effuniak Mariska 09.07.08, 20:44
          masz rację poprzekręcali i to nie tylko mój rozmiar ale i parę innych informacji...
          Trudna sprawa z tymi dziennikarkami :)
          Niestety nie miałam na to wpływu
          A mój rozmiar to rzeczywiście 65G
    • agafka88 galeria 09.07.08, 23:15
      Na LB też już wysłałam zdjęcia w modelu agafka, więc powinny się pojawić kiedyś ;)
      • yaga7 foty już są n/t 10.07.08, 07:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka