so-cold Re: Ile macie staników? 06.07.08, 08:23 zawsze lubilam ladna bielizne i kupowalam jej stanowczo za duzo ;) ale po tym jak wyrzucilam kilkanascie push-up'ow 75a (bez zalu, mimo ze niektore byly sliczne) mam: 3 staniczki 65b (wydawaly mi sie prawie idealne dopoki nie kupilam mojej freyi 60d, teraz juz mam do nich duuuze zastrzezenia). tak wiec wychodzi, ze mam... JEDEN dobry. ta freye wlasnie. i nawet nie wiem czy jest juz sens kupowac kolejne jesli trafilam z ta i nie wiadomo czy dlugo ja ponosze skoro dziewczyny pisza o powiekszeniu rozmiaru (chociaz ja przy moich "piegach" jakos nie bardzo w to wierze ;) ) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Ile macie staników? 06.07.08, 09:36 Dobre pytanie o ilość. w 100% pasujących - ZERO :( choć zmierzonych było trochę. Tak między kilkanaście a dwadzieścia. Ale mam 3, które mogę nosić. Pollyanna 30DD, Arabella 28E (lepsza była 30D, ale z niej wyrosłam), stanik Corrin 70D, z silokonem w obwodzie, więc nie lata, ale ideał to nie jest. Ma odpinane ramiączka. Odpowiedz Link
siawasana Re: Ile macie staników? 06.07.08, 13:51 A ja mam ....12! Nawet nie wiedziałam, że już tak się namnożyły...Tylko 1 biały, reszta kolorowe, głównie Freye, 1 Kalyani, 2 Panache. Mam nadzieję, że migracja mnie ich nie pozbawi...no, nie za szybko w każdym razie :-) Odpowiedz Link
zarin Re: Ile macie staników? 06.07.08, 15:28 Aktualnie jeden, już od dłuższego czasu. Co prawda jest to moje ulubione Rio, które leży wzorcowo i z miłości ;) dokupiłam po pewnym etapie migracji takie samo w większym rozmiarze, ale i to powoli zaczyna bułkować, poza tym mogę je założyć do dwóch czy trzech bluzek. Na Lobby trafiłam w poprzednie wakacje i stan posiadania jednego stanika dominował przez większość czasu. W szczytowej fazie miałam trzy nieźle dobrane, ale migracja i inne czynniki (większe wymagania chociażby) zrobiły swoje i jestem w punkcie wyjścia. Przez dom przewinęło mi się dobre kilkadziesiąt biustonoszy. I co ciekawe, nie czuję aktualnie frustracji, tylko głównie radość zdobywania doświadczenia :). Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: Ile macie staników? 06.07.08, 18:41 ja mam 2 w nowym rozmiarze, ale nie są idealne i na dodatek w ciemnych kolorach. teraz szukam czegoś jasnego, zbierającego piersi i mało zabudowanego:) Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: Ile macie staników? 05.08.08, 09:53 mija miesiąc, a ja nadal nie mam żadnego jasnego stanika, mam tylko te same 2 ciemne co wcześniej Odpowiedz Link
milla001 Re: Ile macie staników? 07.07.08, 00:07 4 nareszcie:) po jednym dobrze dobranym, już idzie łatwiej zaczynam przyhamowywać.. brak mi jeszcze straplessa i delikatnego halfcupa na cienkich ramiączkach. Odpowiedz Link
layolay Re: Ile macie staników? 07.07.08, 19:16 a ja mam tylko jeden i do tego różowy, płakać mi się chce, bo co ja mam założyć pod białą bluzkę:) Odpowiedz Link
antyka Re: Ile macie staników? 07.07.08, 19:27 2 antoski, 2 arabelki, 2 harmony, 2 rio, 1 lucille, 1 fantasie, 3 avocado, 2 tango, 1 polly, 1 kragla kaske, razem bedzie , eee 17? o w morde... i jeszcze czekam na jedno rio i jestem kostium kapielowy chyba przesadzilam Odpowiedz Link
lavaenn Re: Ile macie staników? 07.07.08, 20:16 cały czas jeden, i to brązowy... ale mam zamówione u Effuniak trzy i ta perspektywa brzmi dużo lepiej :) Odpowiedz Link
bigmiki Re: Ile macie staników? 09.07.08, 11:40 ja mam 1 ideał i 1 prawie ideał tylko, że ideał jest czarny a prawie ideał ciemno fioletowy i jak tu wyskoczyć w białej bluzce ;( Odpowiedz Link
vikcia Re: Ile macie staników? 10.07.08, 10:18 hmmm, - karmelowa Pollyanna 60E - Lemon sorbet 60E - Dress-up Denim 60E - Panache Inferno czarny 60DD - Pour Moi Provence biały usztywniany 65DD i jeszcze mi mało - kolejne w drodze :) starych nie liczę, choć wszystkich jeszcze nie wywaliłam Odpowiedz Link
zblazowana Re: Ile macie staników? 10.07.08, 11:01 aktualnie: - białe rio 60F (idealne, o dziwo, przy 96 w biuście) - szara polkę masquerade 70F (nie do końca wygodna, ale pasuje) - pomigracyjnie za małą antoinette freya 70F (na ciasnych haftkach bułkuje, na luźnych piłuje mostek :( a pięknie kulkuje, aż żal.. ) - bez sensu kupiona kate frilly 70F, której oderwałam metkę tylko dlatego, że śliczna, delikatna i zwiewna jest na zasadzie "jakoś to będzie", no ale nie jest, niestetyż (a propos, może wstawie na giełdę, bo na moje 76 pod za luźna i michy za nisko sie kończą - ale może ktoś tu potrzebuje niskozabudowanego stanika odcinającego pierś sporo niżej niż większość balkonetek, czyli poniżej poziomu obojczyka :D i ma cienkie ozdobne ramiączka :)) czyli - dwa dobre, dwa w drodze, dwa do opchnięcia komuś bardziej kompatybilnemu :) Odpowiedz Link
heidowata Re: Ile macie staników? 11.07.08, 21:35 Tylko 3 i chyba muszę znaleźć pracę (przydałoby się rzucić szkołę w takim razie :/), bo rodzice stwierdzili, że do września mi nic nie kupią (a teraz są wyprzedaże! Czy oni nie mają litości?!). Są to: -Freya Pollyanna 30DD - kochana moja, mam w niej cudne półkule, ale chyba jest lekko przymała. -Panache Chantilly Plunhe 30E - piękne i choć nie mam w nich tak idealnego (tak, nie bójmy się tego słowa) kształtu biustu, też je bardzo lubię -Freya Darcey 30D - przepiękny stanik, w którym zakochałam się tuż po znalezieniu nowego rozmiaru. Niestety, 30D jest jednak za małe (a w sklepie wydawało się być ok), mierzyłam 30DD i 28FF i były za duże, w miskach hulał wiatr :(. Zamierzam go sprzedać po powrocie z wakacji (czyli po 10.08) W szufladzie leżą też dwa Calviny Kleiny, usztywniane, ale bez gąbki, w rozmiarze 75B. I jeden nowiutki Triumph 75B, kupiony tuż przed uświadomieniem i nienoszony. Oraz parę starych Atlanticów 75 lub 80B, rozciągniętych, często z wyjętymi fiszbinami (bo wjeżdżały na biust i robiły masakrę). W tej chwili w domu mam jeszcze Emeralda 30E, ale odsyłam go, bo niekompatybilny. Marzy mi się jeszcze Inferno, Darcey w dobrym rozmiarze (chyba nie znajdę), Rosy posy oraz Be a Sweetie Kalyani, ale nie mają 28 (Rosy posy ma, ale z przyczyn finansowych muszę poczekać...). Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: Ile macie staników? 13.07.08, 22:41 dobrych?^^ jeden,w dodatku firmy no name ]:-> ale za to za malych 70c mam az 9, plus jedną xskę nike'a :P Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Ile? - sześć 14.07.08, 08:41 Trzy arabelki: czarna (60FF), wrzosowa (60FF), oyster (60G), 4. Maisie (60FF) 5. Sassy (60FF - za mała) 6. Inferno czarne (60FF - za małe, ale ujdzie) Trupy w szafie to: Diamond Emprainte 70D nigdy nie noszony czeka od 100 lat na czyjąś miłość i dobre ręce:( Dwa trumpfy (jeden miękki bawełniany, jeden push-up) do zakładania w chwilach depresji, że nic na mnie nie pasuje. Jak to to włoże a potem oblekę się w Arabelkę to dół przechodzi :) Odpowiedz Link
sellenka Re: Ile macie staników? 23.07.08, 15:46 za dużo... biały harmony, czarna eliza (właśnie przyszła i się nie mogę doczekać kiedy ją przymierzę), aragorn i antoinnette, madison (z którym muszę się pożegnać) i tango plunge. i arabelkę oyster. i czekam na inferno. czyli w sumie na tą godzine dobrych mam: 5. w porywach do 6. w planach 7. a najgorsze jest to że kompulsywnie kupuję do zestawaów majtki... Odpowiedz Link
moonlight80 7 i ciągle chcę więcej 24.07.08, 15:46 Jestem od pół roku uświadomiona i mam : Freya Angelica Freya Lottie Masquerade Casablanca Masquerade Aragon Fantasie Cally Curvy Cate Emily Adore Daisy A w drodze kolejne 4.Ale wszystkie kupuje w promocyjnych cenach w przeciwnym razie na pewno nie udałoby mi sie uzbierać takiej kolekcji.I oczywiscie przeszłam jak każda masę zwrotów, odsyłania i stania na poczcie:) Powodzenia dla wszystkich które dopiero szukają swoich pierwszych dobrych staników,na początku zawsze jest trudno ale trud sie opłaca:) Odpowiedz Link
insoli Re: Ile macie staników? 05.08.08, 09:50 Tych dobrych? Zero. Jestem w czasie poszukiwania... 69/81 Odpowiedz Link
bananela Re: Ile macie staników? 05.08.08, 10:18 Uświadomiona od dwóch miesięcy. W tym czasie pełno zakupowych pomyłek. W końcu jednak mam coś pasującego:-) Pollyanna karmelowa oraz biała:-) i zeta biała ale chyba będzie do sprzedania. A w głowie nieustające myśli o nowych zakupach ;-) Ale jeszcze poczekam może coś zmigruje (dobry stanik noszę od 2-3 tyg.) chociaż jak narazie nic się nie dzieje:-((( Odpowiedz Link
anna.michal Re: Ile macie staników? 05.08.08, 19:51 5 - dwie białe MElissy 60F (gładka i z koronką) - biało-zielone Adore Daisy plung 30D - biała Zeta 28E (troszkę większa) - Freya Lola Trufle 28E Odpowiedz Link
livada Re: Ile macie staników? 05.12.08, 13:13 W tej chwili takich mniej-więcej dobrych 6: 3 Freye (Polly, Arabelka, Clarissa), 1 Curvy Kate Emily, 1 Elle Macpherson Notorious, 1 Pour Moi? St.Tropez full cup. Elle jest na styk z tendencją do wyrastania, z pozostałych 3 w sam raz i dwa z lekkim luzem. No i czekam jeszcze na dwie przesyłki - jedną z figleavesclearance, drugą z Brastopu, więc w raczej promocyjnych cenach:) Ale pewnie i tak będę je odsyłać/sprzedawać... Odpowiedz Link
wiedzma_29 Re: Ile macie staników? 05.12.08, 16:20 Ja jestem na początku drogi i mam na razie dwa prawie idealne: Freya retro różowa 60D Freya retro czekoladowa 60 D Mierzyłam Freyę Saskię 60 D, Panache tango 60 D i 60 DD - wszystkie niekompatybilne Czekam na lemon sorbet 60D i mam nadzieję, że będzie dobry... Odpowiedz Link
mokta 1 :( 05.12.08, 19:28 Przechodze z 30E na 30F i mam tylko jeden stanik... moja stare robią mi rakiety :((((((( I na dodatek czekam juz 2 tydzien na paczkę z jednym 30F:((((((((( Odpowiedz Link
plica doszlam do magicznej liczby 12 05.12.08, 23:18 ale nosze czesto tylko polowe z nich Odpowiedz Link
queenofspades Re: Ile macie staników? 07.12.08, 21:14 Staników naprawdę pasujących mam na dziś trzy sztuki: dwie Freye - Madison i Yasmin a do tego model plunge z serii Ceriso o numerku 6861 957. Wszystkie w rozmiarze 65DD. Poza tym mam jeszcze w szafie Freyę Antoinette 65DD (w sumie też dobra, choć ciasna jak diabli w obwodzie i na granicy bułkowania), plunge Ceriso 4736 707 (którego chyba się pozbędę, bo mnie spłaszcza i na dodatek bułkuje - a też niby 65DD) i różowiutką Arabellę 65E, którą trzymam w nadziei, że kiedyś biust mi do niej dorośnie i wiatr przestanei hulać w miskach :(. A, i są jeszcze jakieś dwie stare siedemdziesiątki, które wstydliwie chowam na dnie szafki. Jedna z Alles, której autentycznie żałuję, że mi w niej obwód lata, a druga to absolutnie paskudny, brudnobeżowy stanik a la sportowy bez marki, który do biegania czy na siłownię nadaje się w sam raz :D. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ile macie staników? 07.12.08, 22:03 5 dobrych, 2 wyrośnięte ;) czekam na 6 i ostatni (chyba! w tym roku, ale tyle promocji, że serio nie wiem...) ;) Odpowiedz Link
gosiadzika 16 już będzie 08.12.08, 10:20 czekam na aparat żeby je sfotografować i do galerii wrzucić:) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Ile macie staników? 08.12.08, 17:27 Hm, no wlasnie, teraz mam dobre 2 staniki, jeden wonderbra (65DD) lekko usztywniany, pasuje na mnie tylko dlatego ze jak go kupilam byl ze sporymi wkladkami (teraz po migracji chodze bez wkladek, wydaje mi sie ze to raczej duzomiseczkowiec) i regulacja na 4 haftki (nie potrzebowalam przedluzki) i do tego niezly scislowiec i jestem z niego bardzo zadowolona i jeden mini holliday do polowy lekko usztywniany (60FF-bardotka. Teraz czekam na Freye Tallulah 65E, bo choruje na nia niemilosiernie. W sumie jest w czasie przejscia z biustonoszy przed migracja do tych juz wlasciwych, ale nie jest to dla mnie jakis wielki problem. tylko w nielicznych biustonoszach zle sie czuje. Ale chcialabym sie przezucic na jakies freye, ale boje sie miekkich, gdyz mam brzydki ksztalt biustu i nie wyglada on dobrze w miekkich, no ale moze sprobuje jeden najlepiej modelujacy biust jakas arabelle czy zete, a i zapomnialam oczekuje jeszcze na panache rosa 65F (ponoc miseczka jak 65E) bo bardzo mi sie podoba i bedzie to moj pierwszy calkiem miekki dobry stanik:-) Odpowiedz Link