katarzyna_eu Re: wątek ratunkowy 23.06.08, 13:11 Witam na wstępie :) Mam mały dylemat ze stanikami Rio. Posiadam 2 jeden w rozmiarze 65C i drugi 65D. Pierwszy był 65D, leży bardzo dobrze nic mnie nie gniecie, wogóle go nie czuję na sobie. Problem mam z miseczką, otóż wzdłuż szycia które prowadzi do ramiączka miseczka się nieco zagina, jakby jej część zwenętrzna (od ramienia) nakłada się na tą drugą. Myślałam że chodzi o to iż miska jest za duża, ale w 65C mam dokładnie tak samo (choć może nieco lepiej to wygląda). Ramiączka ponaciągałam i nie wiem teraz o co chodzi. Moje wymiary to 72/85 Znajdzie się ktoś, kto mi pomoże? :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 23.06.08, 19:43 Byc moze ten kroj nie jest dla Ciebie odpowiedni. Przymierzalam Rio i na mnie naprawde zle lezy, wlasnie tak jak opisujesz, po prostu nie ten fason... Poza tym czy to dobry pomysl z tym 65C? Mysle ze Rio w tym rozmiarze jest na Ciebie za male. Rozumiem, ze normalnie celujesz w 65DD? Odpowiedz Link
katarzyna_eu rio 24.06.08, 09:02 teoretycznie tabelka tak wskazuje,ale z dotychczasowych doświadczeń wiem że 65DD jest na mnie za duże, poprostu jedstem na granicy rozmiarów i lepiej leży 65D, migrować w zasadzie jeszcze nieco by mi mogło, ale nie na tyle by wypełnic 65DD. Dlatego noszę 65D, a że rio dużomiseczkowa to mam 65C, i za małe raczej nie jest, jak zdejmuję wieczorem stanik to ładnie widać ślad po fiszbinach dokładnie wokół krawędzi piersi, a więc ani za daleko ani nie na piersi. :) Może powinnam poregulować ramiączkami, w sumie jak je trochę wydłużę to to zagięcie się prostuje:) Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 24.06.08, 11:06 Ja tez tak mialam, zwyczajnie sobie zaszylam tymczasowo ta zakladke a z czasem migrowania biustu to odprulam to i jest ok :) Odpowiedz Link
oanamihaela Re: wątek ratunkowy 24.07.08, 14:36 Hej! Ja mam dokładnie to samo, tylko że w 65E (65DD był za mały i robił bułki). Jest to typowa freyowa zmarcha - po prostu nie leżą nam te staniki :( chyba, że tak jak mówią inne dziewczyny - zaszyjemy sobie ją i zaprzyjaznimy sie ;) Odpowiedz Link
malagracja Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 24.06.08, 11:50 Bardzo waskofiszbinowego? :( Lub odpowiednik tego rozmiaru w Avocado. Odpowiedz Link
quleczka Re: Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 24.06.08, 11:51 malagracja - moze lepiej dac ogloszenie tutaj? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78605351&a=78606108 Odpowiedz Link
malagracja Re: Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 24.06.08, 12:22 Nikt mnie tam nie slyszy :) Odpowiedz Link
plica Re: Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 24.06.08, 21:16 a moze tez na LB - to juz calkiem sredni biust. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 25.06.08, 22:17 Ja bym poleciała coś innego. Są firmy, które robią ścisłe 65tki - ściślejsze niż 60tki Freyi - a fiszbiny w 65F powinny być węższe niż 60G, np. La senza, Fayreform - poczytaj o tych firmach i modelach. Odpowiedz Link
malagracja Re: Któraś z was ma na sprzedaz 28G? 25.06.08, 22:46 Mierzylam. Oddalam mamie. W pierwsze 3 dni byly ok, potem obwod mi jezdzil. Odpowiedz Link
azareth Re: wątek ratunkowy 25.06.08, 21:57 kurde watek ratunkowy wpiasłam do wyszukiwarki, zeby znalesc i O rekordow, a pomocy krzycze bo szukam na juz informacji o tym w jakiej formie wysyła brastop cos kiedys było na duzym lobby, ze jest cos jakby polecony- signed for za 5 funtów, i nie moge odlaes tego info... jesyem w trakcie zamawiania, które samo sie realizuje, bo nie zdazyłam wcisanac zamow.. wszystko sie kiełbasi.. pomocy.. Odpowiedz Link
natashka87 Re: wątek ratunkowy 25.06.08, 22:07 nie, to było kiedyś - teraz wysyłają zwykłym, a signed for kosztuje 15 czy 20 funtów. Nie martw się, bo jak zginie, to tak czy inaczej oddają kasę, a mi już ukradli i sign for, więc bierz normalną przesyłkę:) Odpowiedz Link
azareth Re: wątek ratunkowy 25.06.08, 22:28 czyli ta za 5.95 funtow? dziekuje i przepraszam za literowki, ale az mi rece sie trzesły;) Odpowiedz Link
natashka87 Re: wątek ratunkowy 25.06.08, 22:38 Tak, to ta. Oni nawet czasem ją z dziwnych przyczyn wysyłają jako sign for, ale zaznaczyć się nie da. Ogólnie się nie martw, ze sklepem da sie wszystko załatwić i to jeszcze po polsku;) Odpowiedz Link
layolay czy coś jest nie tak? 25.06.08, 22:36 No właśnie, co myślicie o moim przypadku: środkowa część stanika czyli łaczenie miseczek powinno przylegać do mostka. U mnie jest jakoś dziwnie. Góra przylega idealnie, a dół.. palec wskazujący się tam zmieści. Mam takie zagłębienie na samym środku. Dodam że mam 67/83-84 a stanik to zeta 28DD. Odpowiedz Link
malagracja Re: czy coś jest nie tak? 25.06.08, 22:47 Witaj w klubie :) Tylko, ze mi nie tylko mostek tak odstaje ale wszystkie fiszbiny. Ja mysle, ze moga byc fiszbiny za waskie i za mala miseczka :) Odpowiedz Link
layolay Re: czy coś jest nie tak? 25.06.08, 22:59 a może to za wysoko podciągnięte ramiączka? Właśnie zdjęłam je całkowicie i teraz prawie nic nie odstaje. No i skoro to obwód ma podtrzymywać biust, to dlaczego te ramiączka mają być podciągnięte na maxa. Właśnie podziwiam czerwone szramy na ramionach :) Odpowiedz Link
natashka87 Re: czy coś jest nie tak? 26.06.08, 10:47 Nie wiadomo czy to to. Ramiączka powinny być mocno podciągnięte, ale tak, żeby nie sprawiały bólu. Jeśli jak podciągniesz ramiączka fiszbiny idą do góry to może miska jest za mała albo obwód za luźny. Może wyślesz fotki do galerii? Wtedy będzie można coś powiedzieć. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: czy coś jest nie tak? 26.06.08, 17:04 Ksiazkowo CALE fiszbiny powinny przylegac do mostka. Stawialabym na za mala miske i ewnetualnie za szeroki obwod. Przymierzalas 28E? Odpowiedz Link
layolay Re: czy coś jest nie tak? 26.06.08, 19:39 Fiszbiny przylegają całe - gdy zdejmuję stanik to są całe odciśniete dokładnie dookoła piersi bez aureolki. Odstaje tylko dolna część obwodu, ale to chyba jest taka moja budowa. Mam na środku pomiędzy żebrami spory dołek :) A miska faktycznie może być ciut za mała. 28E nie przymierzałam bo stanik kupiłam na giełdzie. Tabelkowo wychodzi mi właśnie 28E, ale wyczytałam, że zetę można brać o jedną miskę mniejszą to wzięłam.. Co do obwodu to najciaśniesza haftka nie sprawia żadnego kłopotu, niestety.. Odpowiedz Link
malagracja Zakupy za granica - La Senza - ktos chetny? :) 26.06.08, 13:54 chodzi dokladnie o www.lasenza.co.uk Czy mozna kupic za pobraniem? Chyba nie, ale jeszcze dla pewnosci Was pytam :) Nie moge zaplacic swoja karta (kurde!) wiec pytam, czy jest moze ktoras z Was chetna na wspolne zakupy? Ja bym sie dolaczyla i przesylka wyszlaby taniej :) A jesli nie czy ktoras z Was zgodzilaby sie na kupienie paru rzeczy w tym sklepie? :) Odpowiedz Link
betsi28 Re: wątek ratunkowy - rozmiar 26.06.08, 16:59 witam.jestem przed zakupem pierwszego biustonosza innego niz 75A/B :) Bardzo mi się podoba Vanity Fair Pertty Plus. Jest dostępny rozmiar 65E -moje wymiary to 73/85. Sprzedająca twierdzi ze ma bardzo male miseczki i ze raczej bedzie pasowac na 65 DD.Jest jakas szansa ze na moje wymiary moze byc dobry? Ktoś ma porównanie? Prosze o pomoc. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy - rozmiar 26.06.08, 17:06 Na Twoje wymiary powinien pasowac 65DD, wiec to malomiseczkowe Vanity Fair powinno byc OK rozmiarowo. Odpowiedz Link
betsi28 Re: wątek ratunkowy - rozmiar 26.06.08, 18:26 zamowilam :) zdam relację jak już przyjdzie bo mało opinii o tej marce na forum. Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy - rozmiar 27.06.08, 17:06 I zdjecia do Galerii wyslij :) Tez jestem ciekawa marki :) Odpowiedz Link
czarny-krasnoludek Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 10:36 Witam serdecznie. Moje wymiary to 69/ 82, od niedawna "nawrócona" zeszłam całe miasto i zaproponowanego ( NA INNYM FORUM ) rozmiaru 65D nigdzie nie znalazłam, z uwagi na cene zamówiłam z Mileny Lemon Sorbet 65D ( a potem trafiłam tutaj ) niestety miseczki są za duże, w obwodzie też nie specjalnie ( nie różni się od tych co kupowałam 70) i ma za szeroko rozstawione fiszbiny. Teraz nie wiem co mam zamówic, kanał totalny, 60C? już sie pogubiłam w tych cyferkach, proszę o pomoc i dziękuję Odpowiedz Link
natashka87 Zapraszamy do wątku rozmiarowego :) 27.06.08, 10:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80534806 Odpowiedz Link
czarny-krasnoludek Re: Zapraszamy do wątku rozmiarowego :) 27.06.08, 10:58 Dziękuję za odpowiedź, przepraszam za bałagan, a w wątku rozmiarowym już pisałam : ) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 10:52 60C w żadnym wypadku. Zajrzyj sobie tu: b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html 60C różnic się od 65C nie tylko obwodem, ale ma też mniejszą miskę. Pytania o rozmiary generalnie zadajemy w wątku rozmiarowym. Ale napiszę tu, że wszystko zależy od modelu. A Lemon Sorbet jako że jest usztywniany jest złym modelem na początek. Prawdopodobnie niektóre ścisłe brytyjczyki w rozmiarze 65D byłyby dobre. Odpowiedz Link
lilijcia Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 11:24 mam problem ale niestety nie mam aparatu więc musze to opisać słowami. Mam wymiary 66/77 i kupiłam 3 frey'e 60d: Sassy, Jeanie, i Lucille. W każdym jest ten sam problem (choć w kazdym w innym stopniu). Otóż dół misek wypełniam ale tam gdzie jest koronka to się marszczy a jej górna krawędź mimo to wpija się w pierś. W Lucille w ogóle się większość miski marszczy. Teraz zamówiłam od lobbystki kalyani rosy posy bo myślałam, że poprostu krój tak wysoko zabudowany jest nie dla mnie ale może to jest in. problem? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 12:23 Jesli brzeg stanika wbija sie w piers a na czubku koronka sie marszczy, to znaczy, ze stanik jest za maly. Poza tym byc moze kroj stanika jest nieodpowiedni. Rosy posy jest zupelnie inaczej szyta niz balkoniki feya, wiec moze bedzie lepiej lezal. Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 16:23 Mam ten sam problem z Freya :) Mozesz sprobowac wiekszej miseczki (efekt pomaranczy? zobacz na Balkonetce). Lub sprobuj zupelnie innego fasonu. Kalyani jest dobrym pomyslem bo ma inny fason, ale jest bardzo rozciagliwe. Moze sprobuj fullcupa lub plunge? Odpowiedz Link
lilijcia Re: wątek ratunkowy 29.06.08, 16:14 Dzięki dziewczyny za rady. Wiem, że bez zdjęć to ciężko tym bardziej dzięki za sugestie:)Zobaczę jak będzie wyglądała rosy posy i czy to faktycznie wina fasonu. Odpowiedz Link
carrie.p Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 14:18 Jestem po zakupie pierwszego stanika w nowym rozmiarze(i pierwszego miękkiego) Moje wymiary 73/84, kwalifikują mnie do rozm.65D i taki zakupiłam, po przymierzeniu chyba z 8 modeli w sklepie wybrałam Arabellę. Stanik leży dobrze sam w sobie,z pod pach za bardzo nie mam czego wygarniać, bo biust jest dość zwarty, ale kiedy zakładam bluzkę jest koszmarnie, jakbym w ogóle nic nie miała, poza tym sutki i szwy się odznaczają pod ubraniem, wygląda to kanciasto i beznadziejnie. Może jakiś model usztywniany, byłby lepszy. Poradżcie coś Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 16:26 Na poczatku powiem Ci, zebys zawsze mierzyla przed zakupem stanik zakladajac go pod bluzke. Nie zrazaj sie do miekkich stanikow. Arabella jest bardzo kaprysnym stanikiem i malo jest dziewczyn ktorym ona byla idealna :) A co jeszcze mierzylas w sklepie? Jakie wolisz fasony plunge/balconette/full cup? Odpowiedz Link
kaczencja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 17:12 A tak w ogóle to w jakim rozmiarze wzięłaś tę Arabellę? To model z znany z dużych miseczek i rozciągliwości - 65tka potrafi się rozciągnąć równie bardzo albo nawet i mocniej niż niektóre 70tki -może o tym poczytać w tabeli rzeczywistych obwodów - warto z niej korzystać, jeśli zastanawiasz się nad jakimś modelem, a chcesz szybko znaleźć istotne informacje. Jeżeli wzięłaś rozmiar 65D to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby obwód był na Ciebie za luźny, a miska za duża. Z takimi wymiarami warto, byś zmierzyła Arabellę w rozmiarach 60DD i 60E i porównała , jak wówczas to wygląda. Malagracja już wspomniała, że to kapryśny model, bardzo popularny i chętnie kupowany, ale nie na każdym biuście dobrze leży - warto o tym pamiętać. Po kupnie nowego miękkiego stanika myślisz już o powrocie do pancerników, bo wygląd biustu w tym modelu Ci nie odpowiada. Przyczyn może być wiele - może to jednak nie Twój rozmiar, może źle założyłaś stanik - piszesz, że nie masz czego wygarniać, bo biust jest zwarty - jednak prawidłowe ułożenie biustu jest niezwykle ważne i może znacznie poprawić jego wygląd w staniku. Przy zakładaniu stanika warto się pochylić, wtedy łatwiej zgarnąć cały biust do miseczek - nie trzeba mieć buł pod pachami, czy szeroko rozstawionego biustu, by stosować rady dotyczące zgarniania piersi do stanika. Inna sprawa to fiszbiny - one również mogą być przyczyną kiepskiego wyglądu biustu w staniku - czy fiszbina obejmuje całą pierś? Jej koniec celuje mniej więcej w środek pachy? Fiszbina kończy się już poza linią biustu? Aby potrafić dobrać sobie odpowiedni biustonosz, musisz wiedzieć, czy jesteś wąsko czy szerokofiszbinowcem. Freya ma wąskie fiszbiny - U fiszbiny jest wąskie, ale za to miseczka jest bardziej wypukła niż w szerokofiszbinowych stanikach Panache, gdzie U jest szersze - zaś miseczka mniej wypukła. Z tego co piszesz masz możliwość stacjonarnego mierzenia - idź jeszcze raz do sklepu, zmierz kilka staników Panache i kilka Freyi - zobacz, w których lepiej się czujesz i w których fiszbiny obejmują całą pierś, nie obcierają i celują w środek pachy. Możesz znaleźć dobry, miękki stanik, w którym będziesz wyglądała równie dobrze albo LEPIEJ niż w push-upie - kiedyś też było to dla mnie nie do pomyślenia, ale teraz już w to wierzę. Bardzo dobrze podnoszą i zbierają biust z boków takie staniki jak Fantasie Bridgette (Fantasie, podobnie jak Freya ma wąskie fiszbiny), Fayreform Vitality, czy Panache Lara. Sztywne staniki nadają biustowi określony kształt i nie będzie to naturalny kształt Twojego biustu. Trafiłaś na forum, aby znaleźć nowe wspaniałe staniki, w których będziesz się czuła nie tylko pięknie ale i komfortowo. Początek nigdy nie jest łatwy - w końcu jest tyle informacji, które trzeba sobie przyswoić - modele w tym samym rozmiarze potrafią wypadać różnie pod względem wielkości miseczek i rozciągliwości. Z czasem opanujesz to wszystko, a z każdym przymierzanym stanikiem będziesz wiedziała coraz więcej na temat potrzeb swojego biustu - mierz różne typy staników, nie bój się chwytać po sąsiedni rozmiar i wygarniaj biust do miseczek. Zawsze zakładaj bluzkę przed kupnem nowego stanika - poskacz, pomachaj rękami, zobacz też czy obwód nie podjeżdża i czy miseczka nie bułkuje. To chyba wszystko co na tę chwilę mogę Ci powiedzieć. Pewnie dziewczyny dodadzą coś jeszcze od siebie. Odpowiedz Link
carrie.p Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 17:50 Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi:) Kupiłam go w rozmiarze 65D.Ekspedientka dała mi wszystkie jakie były w tym rozmiarze. W tym sklepie nie mieli Panache ani Fantasie, tylko Freyę. Mierzyłam m.in.Rio, Polyannę, Eleanor, Lolę( nie pamiętam wszystkich nazw) Jeśli chodzi o krój, to najbardziej odpowiada mi balkonetka i plunge (może tez dlatego, ze wszystkie dotychczasowe push-upy takie były:) Obwód jest ok, a nawet aż za ciasny, jak wstałam rano wciąż miałam wgniecenia na plecach. fiszbiny lezą idealnie, obejmując całą pierś od środka pachy.Nic mi też nie podjeżdża do góry, ani nie bułkuje. Nie mogę się przyzwyczaić jednak do tego, że w miękkim staniku jest tak płasko i przebijają sutki i czuję się jakbym była nago, dlatego przyszło mi do głowy, że może miękki stanik nie jest dla mnie i powinnam wziąć usztywniany, nie mierzyłam zadnego w sklepie, bo pod wpływem forum byłam "zafiksowana" na miekkie. W moim chodzę na razie po domu i się przyzwyczajam.Jak tylko czas i finanse mi pozwolą wybiorę się do pani Marysi z PeachField, może tam będzie coś odpowiedniejszego. Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 18:10 Mierzylas wiele skrajnosci np. Arabelle (wielkie miseczki) i Lole (male miseczki)- wszystkie w tym samym rozmiarze? Dziwne, ze ekspedientka nie dala Ci miseczek wiekszych i mniejszych oraz innych obwodów. Wiem po sobie, ze jesli Twoje piersi wygladaja gorzej w miekkim niz w usztywnanium jest to oznaka zlego dopasowania stanika. Byc moze to wlasnie wina rozmiaru. Lub fasonu. Z tego co piszesz wynika ze odpowiadaja Ci fiszbiny Arabelli, to znaczy ze jestes waskofiszbinowa. Ale to, że Arabella nie ksztaltuje Ci jabluszek i nie wypycha piersi do przodu wydaje mi sie podejrzane. Lola slynie wsrod malobiusiastych z tego, ze pieknie ksztaltuje piersi :) Ale z niej musialabys wziac miseczke lub 2 miseczki wiekszy rozmiar :) A wyslalabys zdjecia do Galerii? :) Odpowiedz Link
carrie.p Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 19:38 Ok.Postaram się, ale we wstawianiu zdjęć nie mam doświadczenia, więc może to trochę potrwać. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 20:09 Wybierasz 3 najlepsze zdjecia. Zrzucasz je na komputer. Potem klikasz nana zdjecia prawym przyciskim i wybierasz opcje otworz za pomoca. Wybierasz najlepiej Microsoft Office Picture Manager. Wybierasz z gornego paska Edytuj Obrazy. Po prawej stronie masz pasek i z niego wybierasz opce zmien rozmiar. Wybierz opcje "wstepnie zdefiniowana szerokosc i wysokosc - i z listy siec web mała" . Ok - gotowe :) Zapisz to i wyslij na mail : malobiusciaste@gmail.com W mailu podaj wymiary swoje, rozmiar stanika oraz opisz stanik, jak sie w nim czujesz, jak sie uklada i problem :) Doradzimy :) Mozesz krotko scharakteryzowac swoj biust, napisz tez czego oczekujesz od stanika - moze dziewczyny podpowiedza model :) Powodzenia :) Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 20:10 Najlepiej zrob zdjecia z przodu, z profilu i zblizenie na to co Cie niepokoi :) Odpowiedz Link
carrie.p Re: wątek ratunkowy 27.06.08, 23:50 Bardzo dziekuję. Postaram się przesłac po weekendzie, pozdrawiam! Odpowiedz Link
azareth panache venus balkonetka-jakie miski? 29.06.08, 10:31 pytałam na LB, pytam i tu, moze ktoras wie czy venus - tam koronkowa ma wielkie michy? todla mnie wazne;) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: panache venus balkonetka-jakie miski? 29.06.08, 19:32 Sama nie miałam, ale koleżanka przymierzała swoje standardowe 32FF i miski były dobre. UWAGA: luźny obwód! Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Jak nie Freya to co? 29.06.08, 10:35 Tak się naczytałam o tych stanikach, że takie cudne, że zaokrąglają i takie tam, a tu klops. Wprawdzie mierzyłam tylko jeden model- Polyannę 60D i 65D (innych nie było w tym rozmiarze, choć powinnam chyba celować w 60C), ale i tak stwierdzam, że te freyowe koronkowe staniki nie dla mojej płaskiej klaty. Więc jakie staniki najlepiej nadają się na bardzo szeroko rozstawiony biust i lepiej niż Freya skierowuja go na środek klaty? Wiem, że każdy biust jest inny, ale może ktoś już miał podobnie? Odpowiedz Link
kaczencja Re: Jak nie Freya to co? 29.06.08, 16:00 Spokojnie, na razie przymierzyłaś dopiero jeden model - wiesz, że większość z nas musiała się namierzyć kilka, kilkanaście albo i więcej staników, zanim znalazła ten, który jest naprawdę dobry? Musisz uzbroić się w cierpliwość, wyciągać wnioski z kolejnych prób - z czasem lepiej będziesz wiedziała, czego szukać. Większość dziewczyn, które przychodzą na forum twierdzi, że mają szeroko rozstawiony biust, co z czasem, wraz z noszeniem dobrego stanika może okazać się zupełnie dalekie od prawdy - biust, zamiast szeroko rozstawiony może być po prostu rozsmarowany przez złe staniki, a odpowiedni rozmiar i model pomogą przywrócić piersi na ich miejsce :) Zakładam, że byłaś w wątku rozmiarowym i 60C to rozmiar, jaki wyliczyły Ci dziewczyny. Trudny to rozmiar do znalezienia, nawet wśród szerokiej rozmiarówki Freyi i Panache, nie mówiąc o innych, mniej bogatych w wąskie obwody firmach. Można jednak trochę pokombinować. Firmą, którą moim zdaniem powinnaś się zainteresować jest Elle Macpherson - robi ona co prawda staniki od 65 w obwodzie, ale słyną one z dużej ściśliwości. Miski w tych stanikach są przeważnie mniejsze niż standardowe - mogłoby się okazać więc, że ich 65B lub 65C byłoby na Ciebie dobre. Poczytaj wątek producencki Elle - tam dziewczyny piszą sporo o swoich próbach z tymi stanikami. Odpowiedz Link
plecha1 Re: Jak nie Freya to co? 29.06.08, 16:58 No i możesz próbować mierzyć milenowy Sorbet. Może akurat będzie pasował :) Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka dzięki za odpowiedź:-) 29.06.08, 19:15 Już gubię sie w tych wszystkich firmach i modelach, a i biust mam wyjątkowo trudny do ostanikowania. Przez internet też będzie mi ciężko kupić, bo studiuję i nie mam żadnych dochodów, ani tym bardziej karty kredytowej:-)Po za tym jestem dośc konserwatywnie nastawiona do tego typu zakupów, ale cóż poradzić- trzeba iśc z duchem czasu. Może jak uda mi się być w Krakowie to pójdę do Intimo, choć trochę boję się reakcji mojej kuzynki, jak zobaczy ile chcę wydać na stanik:} Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka 65B i 65C- nie ma:-( 30.06.08, 08:48 Sprawdzałam na Figleaves-z Elle nie ma staników w tych rozmiarach- zaczynają się od 30D. Ale skoro ma małe miski to może byłoby dobre...A tak w ogóle to czemu producenci olewają takie rozmiary jak 60C czy 60B??? Odpowiedz Link
elmilinden Re: 65B i 65C- nie ma:-( 30.06.08, 13:12 Może jakiś małomiseczkowiec? Myślę, że Eva czy Pollyanna Freyi, w rozmiarze 60D są małe i możesz śmiało spróbować;) Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Re: 65B i 65C- nie ma:-( 30.06.08, 15:09 Polyannę już mierzyłam i nie pasowała mi, obwód ok, ale miski tak jak w większości staników w ogóle nie zbieraja mi biustu do przodu, do tego ten materiał marszczy się i jest jakis taki nieelastyczny:-/ w ogóle mam wrażenie że te staniki wszystkie są na ładne, okrągłe biusty, nie na takie smętne stożki jak moje:-P Odpowiedz Link
elmilinden Re: 65B i 65C- nie ma:-( 30.06.08, 15:38 No bez przesady... Ja nie ma okrągłego biustu. Mam rozpłaszczony;) Jeśli Pollyanna nie zbiera, to może jest za szeroka fiszbinowo? Mi tez nie zbierała, a Eva zbiera:) Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka :-) 30.06.08, 15:48 hmm a tą Evę jeszcze produkują? Bo na stronie Freyi o ile się nie mylę nie było Evy. W takim razie pozostaje Allegro? Ech, tak mnie przerażają te zakupy przez net:) Odpowiedz Link
elmilinden Re: :-) 30.06.08, 15:52 Nie, teraz Evę zastąpiła Lola- to w zasadzie to samo, tylko inne wersje kolorystyczne;) Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: wątek ratunkowy 29.06.08, 21:17 witam:) bardzo pilnie potrzebuję opinii;) czy freya sassy za 110 zł + przesylka się oplaca? czy to bedzie frajerstwo ją kupic?;) bo do konca aukcji zostala niecala godzina i siedzę w panice,ze albo mi ktos wykupi albo przeplace masakrycznie... proszę pomozcie^^ Odpowiedz Link
agusek00 Re: wątek ratunkowy 29.06.08, 22:00 To nie będzie frajerstwo, ale cena nie jest jakaś super promocyjna, chociaż i tak niższa niż normalnie. Jeśli Ci się podoba to kupuj! Odpowiedz Link
agusek00 Re: wątek ratunkowy 29.06.08, 22:01 A moment... sassy to ten niebieski w panterkę? Jeśli tak, to chyba jednak drogo zważywszy na to że stanik jest ze starej kolekcji. Mnie osobiście średnio się podoba, ale co biust to gust. Odpowiedz Link
malagracja Ślicznie prosze, czy któraś z Was mogalby 30.06.08, 10:41 kupic mi cos ze strony La Senzy? Jeszcze dzis bym zrobila przelew pieniedzy. Mojej karty tam nie akceptuja :( Prosze, slicznie :) Bede wdzieczna dozgonnie! Jak ktoras sie z Was zlituje nade mna to prosze o kontakt na forum lub na GG 5306922. Mail gazetowy nie dziala :( Odpowiedz Link
zuza.to.ja Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 12:03 przeklejam, bo nieopatrznie założyłam nowy wątek;) Wita sie z wami nowicjuszka niedawno uświadomiona:) Po lekturze tego forum i stanikomanii, pozbyłam sie prawie wszystkich push- upów i pobiegłam szukać nowych idealnych staników.. Moje wymiary to 70 ciasno pod i 85 "w". Myślałam że dobry będzie na mnie rozmiar 65D jednak po wymierzeniu stosu staników w intimo, zrewidowałam swój rozmiar do 60E. I tu zaczynają sie dylematy... Zakupiłam Freye Antoinette i Zete. Obwód swietny, przez pierwsze pare dni uroczy odcisk dookoła ciałka, a teraz jest super, nic sie nie przesuwa! Ale co do miseczek... to zabudowały mi strasznie biuscik, wyglądają troche jak woreczki na biust, jeszcze Antoinette leży w miare dobrze, ale Zeta marszczy sie i jest troche luzu.. Zastanawiam sie czy za jakiś czas miseczki wypełnią się? Jestem bardzo szczupła i zastanawiam sie co w zasadzie mogło by zmigrować do misek, bo słynnych buł prawie nie mam:( No cóż może nie są to jeszcze idealne staniki dla mnie, może macie jakieś sprawdzone modele dla chudzielca (góra piersi prawie płaska i żebra górne widać echhhhh...)Może lepsze byłyby half-cupy? przepraszam za przydługi wątek, ale pełna jestem wątpliwości... czy to oby na pewno ma tak wyglądać:/ pozdrawiam Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 12:36 Co do zabudowania staników to niestety prawie wszystkie na to narzekamy. Te staniki tak już mają. projektantowi się coś pomyliło i zapomniał, że 60-65 D/DD/E to mały biust. Half-cupy pewnie byłyby lepsze, ale na razie w tym rozmiarze jest ich, delikatnie to ujmując, bardzo mało. Odpowiedz Link
elmilinden Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 13:14 Na takie wymiary i taki problem proponuję Freyę Evę lub Lolę 60F albo Pollyannę 60F- ta ma trochę szersze fiszbiny. A jeśli czegoś nie jesteś pewna, możesz wysłać zdjęcia do galerii, zawsze ktoś coś doradzi:) Odpowiedz Link
zuza.to.ja Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 13:43 dzięki dziewczyny:) zdjęcia chętnie wyśle ale jestem tu nowa i podejrzewam, ze musze sie wkupić;) żeby dostać dostęp do galerii. Zetę nosze od rana i non stop wygarniam boczki, już widze ze biust sie lepiej układa, ale niestety o dekolcie i ukochanym "rowku" w tym staniku moge zapomnieć. Widziałam że ktoś wystawił eve 60e na allegro i myśle o niej, ale mój budżet jest mocno nadszarpnięty;( Lola strasznie mi sie podobała w intimo, ale mieli rozmiar 65dd i ten stanik nie wygladał na mnie dobrze. To samo z polyanną:(Jestem straszne zadowolona z 60 pod i faktycznie biust w miękim staniku wcale nie jest mniejszy niż w push- upie! Ale ciągle nie moge utrafić na ten właściwy;) Odpowiedz Link
elmilinden Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 13:54 Żeby wysłać zdjęcia do galerii, nie musisz mieć dostępu. Chodzi o to, że zobaczą je dziewczyny, które trochę się na doradzaniu znają, a ich komentarze przeczytasz na forum w odpowiednim wątku. W ten sposób Twoje zdjęcia zobaczą osoby z dostępem do galerii, no i Ty sama- nikt poza tymi osobami. Na pewno więcej osób chciałoby mieć dostęp do galerii, ale dziewczyny niechętnie wpuszczają nowe na forum osoby. Nie ma się co dziwić- nikt nie chciałby, żeby jego gołe cycki latały potem po internecie, zostały zidentyfikowane (bardzo łatwo ustalić, kto robił zdjęcie, a jakiego aparatu, kiedy, na czyim komputerze się znajdowało) czy żeby oglądały nas niepowołane osoby... Więc nie należy się dziwić. Ale w takiej sytuacji, wysyłając zdjęcia do galerii, masz większa pewność, że poza nią nie wyjdą. Odpowiedz Link
zuza.to.ja Re: wątek ratunkowy 30.06.08, 14:13 ok zdjęcia zrobione postaram sie wysłać jakoś:) ps. teraz powinnam przenieś chyba wątek do narzekalni:):):) Odpowiedz Link
ksiezniczka256 pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 30.06.08, 19:28 Pomocy, bom zielona nadal. Moje wymiary to 68/90, jakiś miesiąc albo i więcej mierzyłam pollyannę 30DD i nie dość, że była na mnie mała w miskach, to miała za wąskie fiszbiny. Aaaale ona mi się tak podoba :( Dla porównania - w panache daisy 30E fiszbiny są w miarę ok (chyba mogłyby byc ciut węższe), w confetti 28FF i 28G zdecydowanie za szerokie. Czy jest sens brac pollyannę 28FF (i czy FF?), czy odpuścic ją sobie? A jeśli odpuścic, co w zamian jasnego? Dumam jeszcze nad capri masquerade, ale sama nie wiem - a o jednym biustonoszu, ciemnym zwłaszcza, ciut ciężko się żyje. Heeelp. Odpowiedz Link
plecha1 Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 30.06.08, 21:44 28FF będzie miało szersze fiszbiny. I myślę, że miseczki mogą pasować :) Nie mieszkasz gdzieś w okolicy stanikowego zagłębia? A 30DD miała dużo za wąskie fiszbiny, czy tylko trochę? Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 30.06.08, 22:05 A ja nie wiem, czy dużo, czy mało. Kiedyś wysyłałam zdjęcia do galerii (wątek pomocowy), ale nie wiem, jak długo one tam wiszą? No właśnie mieszkam na stanikowej pustyni :( . Ale tak: fiszbina 13,5cm to za mało (przy czym obwód był luzny, a wiadomo, naciągnięty powoduje odgięcie fiszbiny), 14,5 akurat, 15,5cm - zdecydowanie za szerokie. Ponoc pollyanna 30E i 30FF ma 14,5cm - ale jakie ma 28FF albo G, nie wiem sama :/ Odpowiedz Link
malagracja Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 30.06.08, 22:26 W watku producentow sa podanane wymiary :) Jak nie ma LBM to na LB na 100% :) Odpowiedz Link
osobliwosc Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 30.06.08, 23:14 28G ma fiszbiny 15cm - mierzyłam od środka do środka druta, pomiędzy krańcami, bez żadnego naciągania obwodu. Przy czym ona jest bardzo zabudowana - już to pisałam w wątku freyowskim, dostałam odpowiedź, że zabudowanie zależy od miseczki (jak porównasz sobie fotki Pollyanny na figleaves, to zobaczysz tam dwie wersje Pollyanny - moja 28G wygląda tak, jak ta bardziej zabudowana). 28FF na oczy nie widziałam, więc nie wiem, jak wygląda. Poza tym mam wymiary prawie identyczne z Twoimi (69/90) i ta 28G na mnie nie pasuje - miski ma za duże, a w obwodzie nie mogę porządnie odetchnąć. Ale piszę to właściwie bardziej informacyjnie, bo mnie samą to na tyle zdezorientowało, że na razie zrezygnowałam z Pollyanny. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 01.07.08, 13:11 dzięki, w takim razie chyba sobie na razie odpuszczę Pollyannę - poczekam do zimy, wtedy dekolty mniejsze, a i biust mi urośnie i 28G będzie miało szansę pasować. Aczkolwiek wizja biustonosza zabudowanego po szyję kłóci mi się z piękną polly, która ma odsłaniać, a nie zakrywać :/ Ale obwód tak czy tak muszę wziąć 28, bo w 30 było mi zdecydowanie za luźno. Odpowiedz Link
joankb Re: pollyanna 28FF (sprawa fiszbin) 01.07.08, 18:07 księżniczko, 28FF ma prawie takie same fiszbiny jak 28G. Sprawdziłam "się" w galerii, przy 89 była na mnie dobra, oprócz 'wcinania' się od strony dekoltu, ale to sprawa indywidualna, jak jesteś balkonikowo - freyowa powinna być dobra. Zabudowana jest nawet ta, przykro mi. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 a może capri/ masquerade albo rosy posy/ kalyani? 01.07.08, 21:48 dzięki, w takim razie postanowione - dam szansę pollyannie, ale raczej w zimie ;) Tak BTW mierzyłam się przed chwilą - i z 69/86-87 mam już 67/90 (ciekawe, co będzie w końcówce cyklu). Czyli wyjściowy rozmiar na teras (plus minus korekta na konkretny model) to 28FF? Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Ratunku!Karta przedpłacona 01.07.08, 12:39 Znowu mam problem- tym razem nie wiem jak się zabrac do zakupów w necie. Jako osoba nie zarabiająca jedyny sposób to użycie, jak dobrze zrozumiałam w przewodniku Limonki, karty przedpłaconej. Problem jest jednak w tym że chciałabym taka kartę w jednym, to znaczy i do zakupów w necie i do normalnych. Zdawało mi sie ,że znalazłam taką w banku, którego nazwy nie wymienię- oto cytat z ich strony "VISA - pierwsza w Polsce karta wycinana i półprzezroczysta o unikatowym kształcie służąca do płatności w Internecie oraz punktach handlowo-usługowych." Tymczasem pani z okienka poinformowała mnie, że takiej karty nie ma -jest albo elektroniczna, albo zwyczajna. Może ja czegos nie rozumiem? Ma ktoś w ogóle taka kartę? Odpowiedz Link
inkageo Re: Ratunku!Karta przedpłacona 01.07.08, 12:50 Chyba wiem o który bank chodzi ;) Masz u nich konto osobiste? Do mnie przysłali ofertę promocyjną karty kredytowej i bez przedstawiania jakichkolwiek zaświadczeń, że pracuję dostałam ją w ciągu kilku dni. Wystarczy im, że mam u nich od jakiegoś czasu konto i trzymam na nim pieniądze, nie interesuje ich skąd je biorę, bo nie kazali przynosić żadnych zaświadczeń. Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Re: Ratunku!Karta przedpłacona 01.07.08, 12:55 Nie mam konta. Nie cierpię banków- nie dziwię się,że nasz były premier też nie chciał mieć z nimi do czynienia:-P Odpowiedz Link
nikopolis1 co zrobić? 01.07.08, 20:12 kupiłam casablancę 30DD (dzisiaj otrzymałam przesyłkę) i mogę od razu zapiąć na najciaśniejszą haftkę, zostawić ten stanik, czy odsprzedać komuś? ogólnie teraz nie jest zły, ale jak się jeszcze rozciągnie? Odpowiedz Link
domek_na_drzewie Na co wymienic? 01.07.08, 20:14 W galerii jest moje zdjęcie w Panache-Daisy Chain 60E (ech...mam wrażenie, że jakby fiszbiny na mostku sie stykały, a nie byłyby o kilometr oddalone byłoby znacznie lepiej), czekam jeszcze na wstawienie Lazy Daisy 65D, bo chciałabym sie dowiedzieć czemu wyglądam w nim jak wyglądam (nie bardzo wiem jak miałabym go ubrać i gdzie wcisnąć piersi żeby wyglądał przyzwoicie. Odeślę go (Bravissimo). Tylko na co wymienić? Moje wymiary: 70/83 W komentarzach do zdjęcia padła propozycja balkonika Panache. Sama przez moment zastanawiałam się nas którymś multiwayem, ale na forum nie znalazłam takiego, dla którego komentarze pozytywne byłyby w przewadze. Prośba do doświadczonych. Patrząc na zdjęcia i biorąc pod uwagę fakt, że najlepiej czuję się w Antoinette Frei (mimo, że nie zbiera idealnie i ma ciut za wąski fiszbiny, ale te jabluszka :D), możecie mi polecić któryś stanik z Bravissimo? Który model i jaki rozmiar miałby szansę ładnie leżeć, dobrze zbierać i nadawać dobry kształt? Z Panache zerkałam na fiestę floral, ale obwody są od 65, więc nie wiem... Będę wdzięczna za pomoc. Jeszcze tylko jedno pytanie. 28 dni na zwrot, to 28 dni od daty wystawienia rachunku do momentu aż stanik do nich dotrze, czy 28 dni od daty rachunku do wysłania, o czym data stempla pocztowego decyduje? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Na co wymienic? 02.07.08, 11:25 Przymierzalam fieste floral i na mnie wygladala fatalnie. Robila rakiety, niczym z teledysku Madonny. Przymierzalas zwykle Tango? Ewentualnie Tango plunge? A moze Masquerade Capri, 28DD/E? (bo sie rozciaga). Ma zupelnie inny kroj od tych, ktore mierzylas. Odpowiedz Link
domek_na_drzewie Re: Na co wymienic? 02.07.08, 17:43 Plunge to ja sobie chyba chwilowo odpuszczę. Capri z tego co czytam nie jest zupełnie miękki i nie znalazłam zbyt dużo opinii na jego temat na forum. Bałabym się takiego fasonu, bo na środku klatki będzie zionąć pusta dziura, a wszystko sie pozbiera w miseczce, czyli tuż koło pachy. Skoro Daisy Chain piszą, że to rodzina Tango plunge, to odpada. A zwykłe tango to będzie to ? Jaki rozmiar spróbować? Patrzyłam na tabelę obwodów, ale nie wiem który to jest. Help. Odpowiedz Link
nikopolis1 half cup 02.07.08, 08:39 Już nie wiem, jak mam szukać odpowiedniego stanika. Chyba powinnam szukać half cupów. Możecie mi podać nazwy typowych half cupów? a jeszcze gdybyście podały jaki kupić rozmiar z danego modelu mam wymiary 71/85), to byłoby cudownie. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: half cup 02.07.08, 11:37 Dlaczego powinnas szukac half-cupow? Jaki stanik Ci sie podoba? Bez tego, nie pomozemy, bo przeciez nie wiemy czego szukasz. Szukasz stanika. Znajdujesz model, ktory Ci sie podoba np na Allegro. Idziesz do watku o producentach i szukasz info o tym modelu stanika. Mozesz tez sprawdzic stanik w Tabeli. Jesli nadal nie mozesz znalezc info, pytasz na forum konkrtenym watku producenta. Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: half cup 02.07.08, 11:53 Podobają mi się staniaki, które nie są bardzo zabudowane, zbierają i unoszą piersi, ale mierzyłam dotychczas: Freya Tallulah 65d za małe miski Casablanca 65DD, za szeroki obwód, Panache Anastasia 65d - jakiś taki nijaki, pod bluzką dziwnie wygląda, jakby lekko opadający biust, ale już wiem dlaczego, ma za małe miski (po podciągnięciu ramiączek do tego doszłam) Panache Alexandria 65dd - nawet fajny, ale strasznie odznacza się pod bluzką i nie do końca ładnie układa biust, nie zbiera piersi Panache Romany 65dd - z tych wszystkich najlepiej leży, ale jednak "piłuje" mnie pod pachą W związku z tym, że nie mierzyłam żadnego hulf cupa, wymyśliłam, że może byłby dla mnie najlepszy:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: half cup 02.07.08, 12:09 Problem z half-cup jest taki, ze niemalze ich nie produkuja w naszym rozmiarze. Jedyne jakie znam (procz produkcji Effuniak) to: Antoinette Masquerade i wszytskie Mimi Holiday. Te staniki sa usztywniane, wiec niezbyt dobre na pierwszy stanik. Jakie wolisz fiszbiny? Szerokie czy waskie? Na pierwszy stanik polecma Tango II i Rio, w zaleznosci od upodoban fiszbinowych. To nie sa super seksi staniki, ale na poczatek sa swietnie, zbieraja spod pach i modeluja biust. Jak lezala Casablanka? Czy miska byla dobra i ladny ksztalt biustu? Bo to by znaczylo, ze dobre bylby dla Ciebie pionowe ciecia. Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: half cup 02.07.08, 13:16 casablanca - miska była dobra i ładnie kształtowała biust p.s. jeszcze nie wiem, jakie mam upodobania fiszbinowe:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: half cup 02.07.08, 15:05 No to moze szukaj pinowych ciec. Kalyani takie robi, masquerade, niektore Fayreformy. Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: half cup 03.07.08, 18:33 pytanie do zawsze_zielonej myślisz, że ten fason byłby dla mnie dobry? www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=KLY-1827&mci=&size=30dd&colour=&image=r508116-p576198-front Odpowiedz Link
betsi28 wątek ratunkowy - ramiączka 02.07.08, 09:29 jak to własciwie jest z tymi ramiaczkami. kiedy je podciagam bardziej to podnosi się również tył a podobno wszystko ma być w linii prostej.jestem poczatkujaca i to dopiero mój pierwszy stanik. czy to może oznaczać że np obwód jest za mało ścisły? HELP! Odpowiedz Link
lavaenn Re: wątek ratunkowy - ramiączka 02.07.08, 10:38 obwód powinien leżeć prosto nawet jeśli maksymalnie skrócisz ramiączka - szukaj ciaśniejszego obwodu. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy - ramiączka 02.07.08, 11:38 IMO masz za szeroki obwod, skoro przy podciaganiu ramiaczek podjezdza Ci do gory. Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy - ramiączka 04.07.08, 19:53 A jak bardzo musisz je podciagnac, na maxa? Gdy ja podciagam na maxa to obwod mi sie nie przesuwa. Uwazam, ze powinnas wziac ciasniejszy obwod. A przy jakim modelu Ci sie tak robi? Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Listki-problem 02.07.08, 14:37 Czy da się zapłacić kartą przedpłaconą za zamówienie? Czy Figleaves przyjmuja tylko kredytowe? Zalogowałam się, złożyłam zamówienie, ale dalej nie wiem co z ta kartą. Wystukałam numer pod gift card, a oni mi na to, że nie ma takiego numeru karty. HELP! Odpowiedz Link
ireen Re: Listki-problem 02.07.08, 20:59 Bo to nie jest gift card :) Numer karty kredytowej podajesz dopiero składając zamówienie przy dokonywaniu płatności. Jaką dokładnie masz kartę? Moja eKarta do płatności online działa w figleaves i wszędzie indziej, a nie jest kredytową, więc powinno być ok. Odpowiedz Link
nikopolis1 obtarcia 02.07.08, 20:10 dzisiaj po raz pierwszy byłam w staniku w nowym rozmiarze, miałam podciągnięte ramiączka dość wysoko, biust układał się nawet dobrze, ale ramiączka strasznie obcierały mi pachy. No dobra, trochę się garbię siedząc przy kompie 8h, ale tak jest zawsze? Przez cały dzień myślałam tylko o tym, że mnie uwierają ramiączka. Miałam podciągnięte tak jak na ostatnim zdjęciu tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78351015&a=78546819. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: obtarcia 02.07.08, 20:30 też tak miałam po pierwszym dniu. Po kilku dniach i wypraniu stanika problem się rozwiązał. Dasz radę, wytrzymasz :) Odpowiedz Link
malagracja Re: obtarcia 04.07.08, 19:56 Ja bym poszukala mniej zabudowanego modelu. Nie mecz sie, nie warto ani godziny :) Odpowiedz Link
ksiezniczka256 dobra, to jeszcze raz (wymiary) 03.07.08, 15:00 Bo już się pogubiłam. Jeśli 30E jest na mnie za małe i za luzne, to powinnam celowac nie w 28FF, tylko G? Czy jednak 28FF jest na tyle większe od 30E, że jednak lepsze niż G? 30E było dobre przy wymiarach 69/86-87 (ale mam biust ciut oklapnięty przez ciążę i karmienie), obecnie mam 66/90. Rozmiar tego 30E chyba standardowy, to panache daisy. I pyt. drugie. Czy w mojej sytuacji (buły, nie zakończona migracja) brac lepiej zabudowaną po szyję pollyannę, czy może capri: tnij.com/capri Albo może Rosy Posy z Kalyani: tnij.com/RosyPosy heeelp, bo w tym tempie nigdy nie uda mi się zdecydowac samej :( Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: dobra, to jeszcze raz (wymiary) 03.07.08, 15:57 trochę nie na temat, będziesz coś zamawiała z figleaves? Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: dobra, to jeszcze raz (wymiary) 03.07.08, 20:59 będę, i to bardzo szybko (dziś/ jutro) :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: dobra, to jeszcze raz (wymiary) 03.07.08, 16:25 Mysle, ze 28FF w zupelnosci Ci wystarczy, nie szalalabym na poczatku z 28G. Mimo, ze 28FF jest szyty na ten sam rozmiar w biuscie co 30E, to miska jest glebsza. Jakie fiszbiny Ci pasuja? Bo Rosy Posy ma dosc waskie, chyba wezsze niz Poly. Capri IMO moze byc OK, bo zbiera a bokow. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: dobra, to jeszcze raz (wymiary) 03.07.08, 20:58 Fiszbiny raczej szersze niż węższe, ale możliwe też, że oba typy - z frei mierzyłam na razie tylko 1 model, właśnie polly - ale była sporo za mała i za szeroka (30DD), więc nie mam pewności, czy faktycznie muszę skreslic freyę. Dzięki za hint o rosy posy, odpuszczę je sobie w takim razie i spróbuję tego capri :) Odpowiedz Link
lilijcia Freye nie, kalyani nie, co teraz? 03.07.08, 16:40 Jak juz tu pisałam freye (lucille, Jeanie, Sassy) są na moje piersi za bardzo zabudowane, 60D(przy wymiarach 66/77)w koronce sie marszczy a jednak góra stanika tnie mi pierś tzn robi się bułka, no i mają troszke za krótkie fiszbiny (jedynie lucille celowała w środek pachy).Kalyani, którą sobie sprawiłam od forumki, ma za krótki fiszbiny, jest za luźna na dodatek dziwnie szyta. pod górą miseczki są takie dziubki choćby gotowe na sutek-bezsensu. Dopóki ich nie sprzedam nie będę miała na nowy stanik ale co ważniejsze nie wiem jaki mam teraz wziąć. Poradzcie Odpowiedz Link
lavaenn Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 03.07.08, 18:04 jeżeli robi się bułka, to próbuj większego rozmiaru, automatycznie będzie miał trochę szersze fiszbiny. może Eva/Lola (tylko pamiętaj, że ma małe miski) lub Pollyanna (miski też trochę mniejsze niż standard, a fiszbiny trochę szersze niż większość Freyi)? Kalyani wielu dziewczynom tak robi, mi też - po prostu niekompatybilność. Odpowiedz Link
malagracja Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 04.07.08, 20:01 Na prawde Twoje piersi potrzbuja celowania fiszbiny w srodek pachy? Modele ktore wymienilas z Frei to balkoniki - u mnie takze sie marsza w gornej czesci wtedy kiedy sa za małe. Gdy weźmiesz rozmiar wieksza miseczke, stanik bedzie bardziej zabudowany i bedzie mial szersze fiszbiny. Ja bym sprobowała na Twoim miejscu Elle Macpherson - tylko pamietaj - mają małe/bardzo małe miski. Mysle, ze spelnia Twoje wymogi ponieważ są bardzo mało zabudowane. Tylko nie wiem jaki rozmiarek powinnas wziac, ale w watku Elle dziewczyny Ci doradzą :) Odpowiedz Link
lilijcia Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 04.07.08, 23:16 zapewne celowanie w środek pachy nie jest najważniejsze;)ale dowiedziałam się tu, że jest to dość istotne więc zwracam uwagę:) Elle. jeszcze nie miałam więc faktycznie warto spróbować, tylko na razie muszę się pozbyć tych, które nabyłam co by mieć za co ;) Dzięki za wszystkie rady! Odpowiedz Link
malagracja Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 05.07.08, 18:23 Z tym celowaniem w srodek pachy jest troche przesady. Najlepiej zebyś obrysowala sobie ksztalt calej piersi mazakiem (kotur) a potem porownala czy sie pokrywa z fiszbina. W przypadku Twojego rozmiarku watpie, zebys az tak daleko miala piers :) Elle to sa naprawde super staniki godne polecenia na biust w okolicach Twojego rozmiaru :) Odpowiedz Link
lilijcia Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 05.07.08, 19:24 Sama się dziwię, że przy moich wymiarkach 60d zdaje się byc małe, nawet niby dużomiseczkowa lucille;) Coś czuję,że jeszcze sporo przymierzania przede mną ;)... Odpowiedz Link
malagracja Re: Freye nie, kalyani nie, co teraz? 06.07.08, 21:42 Z Elle McPherson bierz o literke lub o 2 wiecej niz masz "standardowo" :) Odpowiedz Link
malagracja Warszawianki - pomocy! :) 04.07.08, 20:26 Bylam w Watku o sklepach stacjonarnych, jednak nic tam nie znazałam :) We czwartek bede w Warszawie i sie zastanawiam czy w Galerii na mokotowie bede mogla przymierzyć 60G? Odpowiedz Link