Dodaj do ulubionych

Problem z obwodem, help.

10.06.08, 08:26
Dziewczyny mam problem, pisalam o tym w swoim watku, ale juz nie wiem co
robic. Mimo ciasnego obwodu, nawet podszytego stanik i tak najezdza mi na
piersi od dolu. Myslalam ze to moze wina ramiaczek zbyt mocno podciagnietych,
ale nawet jak je poluzuje, to efekt jest ten sam ;/. Czy ktos ma podobny
problem? Ja sie zastanawiam czy moze to dlatego, ze jestem bardzo szczupla i
nie mam tluszczyku, bo nie wiem jaki inny moglby byc to powod?
Obserwuj wątek
    • 100krotna Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 12:00
      Co do powodu - Czy to nie będzie poprostu budowa ciała? Jeśli tak jak piszesz,
      jesteś bardzo szczupła - to może obwód leży dokładnie w miejscu żebra, lekko
      wystającego. Odrobinę wyżej, tam gdzie przerwa między nimi, jesteś leciutko
      węższa, stąd podjeżdżanie - po prostu układa się w "najwygodniejszym miejscu". W
      końcu piersi są miękkie, kości mniej. Co do rozwiązania, to niestety nic
      sensownego nie przychodzi mi do głowy, oprócz doszycia silikonowych paseczków -
      takich, jak w niektórych bezramiączkowcach, np. tryumpha - niby przeciw
      przesuwaniu.
      Ale wygody w tym nie wróżę niestety
      • wiszer Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 12:18
        Mozliwe, bo akurat gorna krawedz zebra jest dokladnie troche pod piersia. Nie
        pomyslalabym o tym, nie wiem tez czu podczycie stanika da cos, bo ja ogolnie nie
        lubie tego silikonu, ani silikonowych ramiaczek, strasznie sie cialo od tego
        odparza ;/. Nie wiem moze troche przytyje, a moze piersi sie podniosa ;].
    • azareth Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 12:12
      wiszer, ty drobiazg jestes, wiec te 60 co nosisz musza byc naprawde solidnie podszyte- nie da sie ich bardziej zwezic- na tyle zeby nie jezdziły a i tobie było wygodnie?

a ta silikonowa tasma to niezła mysl
      • wiszer Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 12:25
        Ale ja ta Zeta tak solidnie podszylam, ze jak ja zapielam na najciasniejsza to
        przy ruchu slyszalam trzask szwow, wiec zapinam sie w niej z ledwoscia na
        ostatnio, a i tak podjezdza, dlatego mysle ze to musi byc chyba jakis inny powod?
        • i-l-o-n-a Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 13:06
          mnie sie cos wydaje ze to moze byc wlasnie kwestia braku tluszczyku, jak troche
          jego jest to obwod zatapia sie w nim, bardziej lub mniej, ale jednak siedzi
          w...miekkim zaglebieniu a na Twoich żeberkach sie moze zsuwac po prostu. Nie mam
          dobrej rady niestety poza tymi silikonowymi paskami o ktorych pisaly dziwczyny :-/
      • plica Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 22:39
        jedyne co mi do lba przychodzi to pociasnic obwod. akurat mam podobnie, przy troche innych wymiarach. gdy tylko troche stanik mi sie poluzni to podjezdza. wynika to ze slabego zarysowania krawedzi gdzie na dole jest juz piers a gdzie jej juz nie ma :)
    • maupa-maupa Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 12:27
      Hmmm... a czy jesteś pewna, że jest podszyty odpowiednio ściśle? Ja na początku
      po podszyciu miałam problem z ziewaniem :) Ale teraz, mimo tego, że
      odelastyczniłam go całkowicie (tzn. na całej długości obwodu przeszyłam
      nierozciągliwą tasiemkę) rozciągnął się, więc chyba oddam go do krawcowej, żeby
      wszyła materiał na całą powierzchnię obwodu. Teraz czasem czuje jak mi
      podjeżdża, ale najwyżej o pół centymetra, nie więcej. Też jestem szczupła :)
      • wiszer Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 13:15
        No mi wlasnie tez podjezdza tak pol centymetra, ale wlasnie boje sie ze bedzie
        rozsmarowywal moje juz male piersi bo wszystkie obwody trzymaja mi sie tak na
        0,5-1cm na piersiach od dolu.
    • siawasana Re: Problem z obwodem, help. 10.06.08, 22:02
      Mam to samo! Też jestem szczupła, ale żadna ze mnie drobina! Przy 72 pod biustem
      zaczęłam od 65 ale teraz zdecydowanie wolę 60. I też mam taki efekt :-( Chyba,
      jak napisała 100krotna, obwód rzeczywiście zsuwa się z żebra. Poprawiam kilka
      razy dziennie. Nie widzę innego sposobu :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka