Dodaj do ulubionych

Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomysł

• pitupitu10 Fantasie przeniesione n/t 29.12.08, 17:46
    • pitupitu10 Curvy Kate przeniesione n/t 01.01.09, 15:03
      • savanna Re: Curvy Kate przeniesione n/t 02.01.09, 19:04
        Pitu zajrzyj do watku Curvy Cate. Jest propozycja ....
    • kulki ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 00:53

• plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 17:05
        brakuje mi tam notoriety. to taka wariacja jedwabna na temat notoriusa :)
        mozna by tez dodac model prism.
        • kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:27
          Najlepsze zdjęcie Notoriety oraz zdjęcie miękkiego Prism jakie udało mi się znaleźć.
          Mało co widać i fotki nie grzeszą urodą :(

Jeśli jesteś posiadaczką tych staników może mogłabyś zrobić i podesłać jakieś lepsze?
          • nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:44
            Ja mam modek Illyria, rzadko spotykany, z jedwabnymi elementami, jak
            na zdjęciu
            ucanhealth.com/local/merchandise/?pid=266556&ptt=_Elle_Macpherson_Intimates%3A_Illyria_Underwire_Bra
            • nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:47
              Jeszcze jedno zdjęcie
              www.barenecessities.com/Elle-Macpherson-Intimates-Illyria-Contour-Bra_product_ElleMacphersonIntimatesE72166.htm
              • nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:52
                Stronka z innymi modelami Elle
                www.figlingerie.co.uk/elle-macpherson-lingerie.htm
                • kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 18:51
                  Przenosimy teraz tylko te modele, do których były jakieś opinie na forum + inne
                  wersje tychże. Stąd kilku z figleaves nie ma na razie w katalogu.

A Illyrię dodam dzisiaj - ale potem się nie wymigasz napisania od recenzji ;)
          • plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 19:04
            w obu jestem w galeryjce naszej. dobrego zdjecia prism zrobic juz nie moge, bo jest maławy :( to z galerii tez sie nie nadaje, bo jest strasznie kiepsko zrobione i nie wygladam na tych zdjeciach zazbytnio fajnie :) moze pstryknac zdjecie samego stanika?
            • kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 21:46
              > moze pstryknac zdjecie samego stanika?
              jak najbardziej - zawsze to lepsze niż taka goła notka bez fotki
              • plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 06.01.09, 21:57
                jednak nie pstrykne. troszke zchodzony i nie wyglada elegancko zazbytnio :)
    • pitupitu10 Comexim przeniesiony n/t 03.01.09, 15:34
    • pitupitu10 Just Peachy przeniesione n/t 03.01.09, 17:58
    • pitupitu10 rozmiary 04.01.09, 12:50
      Jak pewnie zauważyłyście część modeli w Katalogu nie ma podanej rozmiarówki.
      Część producentów albo nie ma własnej strony internetowej (Kalyani, Just
      Peachy), część nie podaje na niej rozmiarówki (Pour moi?), część podaje
      informacje sprzeczne ze stanem faktycznym (Panache, Elle Macpherson), nie ma
      informacji o starszych, nie produkowanych już modelach. Na rozmiarach podawanych
      na stronach sklepów trudno polegać, ponieważ często nie sprowadzają pełnej
      rozmiarówki (Bravissimo) lub podają tylko rozmiary na stanie (Figleaves, Milena).

W związku z tym prośba:

Jeśli posiadacie papierową metkę, na której podana jest pełna rozmiarówka danego
      modelu (tak jest np. na metkach Panache Superbra), a zauważycie, że dany model w
      Katalogu nie posiada tej informacji, bądź we wpisie jest błąd, proszę napisać
      wiadomość na kataloglmb@gazeta.pl. Dla dobra ogółu. :)
    • baba06 Re: zdjęcie Fantasie gabrielle balkonetka 04.01.09, 18:50
      mam wrażenie,że to nie jest balkonetka

kataloglmb.blox.pl/2008/12/Fantasie-Gabrielle.html
      oryginalne zdjęcie z figleaves, ktore jest skopiowane do katalogu, właśnie w tej
      jednej wersji kolorystycznej nie jest balkonetką
      images.figleaves.com/product/357x500/r438927-p616525-style.jpg
      dla mnie to jest balkonetka!!!
      www.biggerbras.com/productpics3/large/FOE/fantasie-gabrielle-balcony-bra-6323.jpg
      wkleiłam link do białej, bo lepiej widać różnicę w cięciu miseczek

może warto wrzucić poprawne zdjęcie:)
      • pitupitu10 Re: zdjęcie Fantasie gabrielle balkonetka 04.01.09, 19:01
        Dziękuję za zwrócenie uwagi, rzeczywiście na Figleaves jest pomyłka. Wychodzi na
        to, że jest to model side support. Zaraz zmienię zdjęcie.
    • pitupitu10 MISS MANDALAY przeniesione n/t 06.01.09, 17:58
    • kulki FAYREFORM przeniesione n/t 07.01.09, 20:41

• pitupitu10 Ultimo przeniesione n/t 11.01.09, 11:08
    • pitupitu10 komentarze, M&S i takie tam 20.01.09, 12:40
      1)Cieszę się, że coraz chętniej korzystacie z Katalogu i dodajecie kolejne
      komentarze. Dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się swoimi
      spostrzeżeniami mam parę uwag:

A). Zgodnie z informacjami na blogu podanie rozmiaru stanika, koloru stanika
      oraz własnych wymiarów jest OBOWIĄZKOWE. Komentarze bez tych informacji będą (i
      są) usuwane.

B). Wpisujmy informacje, które są pewne. Nie dodawajmy komentarzy, które
      charakterem pasują do wątku ratunkowego. Pamiętajmy: komentarze służą innym
      forumkom. Fakt, że miseczka się marszczy może oznaczać wiele rzeczy: że stanik
      jest za duży, za mały lub niekompatybilny z konkretną osobą. Jak najbardziej
      wskazane są uwagi "Kupiłam stanik w moim standardowym rozmiarze (tu rozmiar) i
      miseczki są za duże / za małe.". Jeśli rozmiar jest nietrafiony, nie komentujmy
      takich rzeczy jak szerokość fiszbin czy to jak stanik kształtuje biust. Nie
      każdy musi (i potrafi) ocenić każdą cechę stanika. Zamiast pisać o
      rozciągliwości, możemy napisać, czy kolor jest taki, jak na zdjęciu, czy
      materiał jest miękki w dotyku, etc.

C). Dominują oceny staników nowych. Równie cenne są informacje o biustonoszach,
      w których chodzimy już od jakiegoś czasu. Czy dany model bardzo się rozciągnął?
      Jak reaguje na pranie?

D). Nie pytaj, co Katalog może zrobić dla ciebie - spytaj, co TY możesz zrobić
      dla Katalogu. :) Czy na metce stanika są podane cenne informacje, których
      brakuje we wpisie na blogu - krój, rozmiarówka? Wyślij te informacje do adminek.
      Brakuje zdjęcia? Zrób i podeślij.

2)M&S

Dodawanie wpisów o stanikach M&S jest trudne ze względu na kwestię nazewnictwa.
      Jeśli chcecie dodać model do Katalogu, podajcie jego numer z metki (zaczynający
      się od T81) - bez niego wpisu nie będzie. Na tej stronie jest wiele zdjęć
      staników Ceriso (w kolumnie po lewej trzeba zaznaczyć 'bras' i odznaczyć 'briefs'):
      fashion-lingerie.shopping.enclick.com/S576-Fceriso
      Podajcie link do "waszego" modelu, jeśli jesteście PEWNE, że to ten. Wiele
      staników występuje w dwóch wersjach: A-D i DD-G.

3) Zachęcam do zapisania się na newsletter - informacje o dodaniu do Katalogu
      nowych staników będą przysyłane na wasz adres mailowy. Wystarczy kliknąć w
      "zamów newsletter" w kolumnie po prawej stronie i podać swój adres.
      kataloglmb.blox.pl/html

4)Do Katalogu
      można też dodawać gorsety i kostiumy kąpielowe.

5) Przydałaby się jeszcze jedna adminka...

6) "Duże" Lobby też założyło swj katalog, odgapiaczki jedne. ;)
      kataloglb.blox.pl/html
      Na koniec...
      7) Jak korzysta wam się z katalogu? Czy czegoś brakuje, coś wam przeszkadza?
      Adminki są otwarte na propozycje. :)
    • abw-online Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 21.01.09, 19:45
      Oczy mi coś "siadają" i nie mogę znaleźć w tym watku informacji jak dodać biustonosz do katalogu.

Mam parę staników do zwrotu, więc zanim je odeślę mogę coś napisać, ale nie wiem gdzie. W tabeli rzeczywistych obwodów już dodałam parametry.
      • pitupitu10 Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 21.01.09, 19:53
        > Oczy mi coś "siadają" i nie mogę znaleźć w tym watku informacji jak dodać biust
        > onosz do katalogu.

Trzeba wysłać maila z nazwą stanika na adres kataloglmb@gazeta.pl. Katalog ma
        formę blogu i wpisy do niego dodawać mogą jego adminki, to jest kulki i ja.
        Kiedy dany model zostanie dodany, otrzymasz maila zwrotnego.
    • pitupitu10 M&S przeniesiony n/t 22.01.09, 11:12
    • kulki POUR MOI? przeniesione n/t 22.01.09, 12:18

• pitupitu10 Fauve przeniesione n/t 23.01.09, 15:34
    • pitupitu10 delicious w Katalogu Małobiuściastych 31.01.09, 10:56
      W Katalogu pojawiły się tagi delicious, dzięki którym można przeglądać zawartość
      katalogu wg typów staników. Po kliknięciu w odnośnik zostajemy przeniesione na
      stronę serwisu delicious, na którym widzimy listę staników z danej kategorii.
      Dodatkowo można też zawęzić listę wybierając kolejny tag z kolumny po prawej
      stronie: w ten sposób można zobaczyć listę np. modeli plunge z obwodem 60.
      Myślę, że to bardzo użyteczne rozwiązanie, dzięki któremu Lobbystki szybciej
      znajdą to, czego chcą. Niestety na bloxie nie ma możliwości przyporządkowania
      wpisów do więcej niż 1 kategorii.
      Uwaga! Wiele modeli nie ma podanej rozmiarówki, więc listy modeli z obwodem 60
      czy miseczkami A-C są niepełne.

Ponawiam prośbę o zaangażowanie się w tworzenie Katalogu. Potrzebna jest kolejna
      adminka.
    • plomykowka katalog LMB - prośba o korektę komentarza 04.02.09, 16:32
      Mam awaryjną sprawę: komentowałam stanik FREYA CHARLIE w katalogu i narobiłam
      bałaganu... niechcący komentarz wpisałam pod FREYA SASSY-bardzo przepraszam i
      proszę o korektę i przeniesienie tego komentarza pod CHARLIE lub usunięcie go, a
      ja napiszę od nowa tam gdzie trzeba. Pisałam w tej sprawie mejla na
      kataloglmb@gazeta.pl,ale nikt się nie odezwał. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd
      tym komentarzem, więc proszę o interwencję kogoś, kto może coś poradzić. Jeszcze
      raz przepraszam za zamieszanie...
    • kataloglmb Gossard przeniesiony n/t 06.02.09, 23:36
    • kulki CHARNOS przeniesiony n/t 09.02.09, 22:16

• amentowa Swietny pomysl z tym katalogiem!!!! 09.02.09, 23:16
      Naprawde super pomysl, gratuluje i dziekuje to jest naprawde przydatne. Kawal dobrej roboty!!!
      • kulki :) 10.02.09, 16:15
        jak miło :)
      • stotka90 Re: Swietny pomysl z tym katalogiem!!!! 10.02.09, 18:05
        zgadzam się z tym :)
        przegrzebywanie lobby w poszukiwaniu jakiegos info o danym modelu
        było męczące, przynosilo efekty, ale jednak męczyło i czasem było
        łatwiej/wygodniej zalozyc nowy podtemat o nim.
        a tak - wszystko razem zebrane w jednym miejscu.
        korzystam z katalogu za kazdym razem, gdy szukam jakis informacji :)
    • mangosia07 Katalog to doskonały pomysł 10.02.09, 19:00
      Już kilka razy korzystałam z niego przed zakupem jakiegoś stanika. Zawsze staram się znaleźć opis danego modelu w internecie, ale często są to sklepy zagraniczne, dla mnie nie zrozumiałe. Na lobby musiałam się przekopywać przez wiele postów, nie zawsze na temat. Pomysł z katalogiem naprawdę znakomity, ułatwiający wybór. Gratuluje i podziwiam ogrom pracy.
    • szarlotka021 Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 15.02.09, 15:08
      MKS to świetny pomysł! Taki usystematyzowany opis stanikow jest
      bardzo przydatny. Dziękuję :)
    • kataloglmb Nowa kategoria - kostium kąpielowe 09.04.09, 19:43
      Dodałam nową kategorię ".kostiumy kąpielowe".
      Gdyby ktoś chciał napisać recenzję jakiegoś kostiumu to zapraszam do zgłoszenia
      modelu do mnie i zrecenzowania go w katalogu.

Na razie opinie z wątku o strojach kąpielowych jeszcze nie są przeniesione, ale
      postaram się je sukcesywnie przenosić.

Pozdrawiam!
    • kulki Nowa kategoria - half cup 30.04.09, 00:07
      Dodałam nową kategorię ".half cup". Chciałabym tam zebrać zdjęcia i linki do opisów wszystkich małozabudowanych modeli dodanych dotąd do do katalogu - half cupów i niskich balkoników z pionowym cięciem.

Niestety jedna notka może należeć tylko do jednej kategorii, więc nie mogę podłączyć np. Casablanca i pod Masquerade, i pod half cup.
      Stąd pomysł nowej notki.

Pierwsze dwa wpisy już są, żebyście mogły ocenić, czy to będzie przydatne.

Co o tym sądzicie? Czy nie wprowadza bałaganu?
    • malagracja Effuniak 30.04.09, 14:19
      chce dodac model..ale jeszcze chyba nie mozna?:)
      • kulki Re: Effuniak 30.04.09, 16:01
        Zastanawiam się, czy jest sens, skoro nie ma sklepu i praktycznie staniki są nie
        do zdobycia?
        • malagracja Re: Effuniak 30.04.09, 16:17
          No nie wiem :-)
          Ale jakby co to ja sluze recenzjami. Troche ich jest na LMB :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka