savanna Re: Curvy Kate przeniesione n/t 02.01.09, 19:04 Pitu zajrzyj do watku Curvy Cate. Jest propozycja .... Odpowiedz Link
plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 17:05 brakuje mi tam notoriety. to taka wariacja jedwabna na temat notoriusa :) mozna by tez dodac model prism. Odpowiedz Link
kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:27 Najlepsze zdjęcie Notoriety oraz zdjęcie miękkiego Prism jakie udało mi się znaleźć. Mało co widać i fotki nie grzeszą urodą :( Jeśli jesteś posiadaczką tych staników może mogłabyś zrobić i podesłać jakieś lepsze? Odpowiedz Link
nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:44 Ja mam modek Illyria, rzadko spotykany, z jedwabnymi elementami, jak na zdjęciu ucanhealth.com/local/merchandise/?pid=266556&ptt=_Elle_Macpherson_Intimates%3A_Illyria_Underwire_Bra Odpowiedz Link
nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:47 Jeszcze jedno zdjęcie www.barenecessities.com/Elle-Macpherson-Intimates-Illyria-Contour-Bra_product_ElleMacphersonIntimatesE72166.htm Odpowiedz Link
nas-daq Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 03.01.09, 22:52 Stronka z innymi modelami Elle www.figlingerie.co.uk/elle-macpherson-lingerie.htm Odpowiedz Link
kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 18:51 Przenosimy teraz tylko te modele, do których były jakieś opinie na forum + inne wersje tychże. Stąd kilku z figleaves nie ma na razie w katalogu. A Illyrię dodam dzisiaj - ale potem się nie wymigasz napisania od recenzji ;) Odpowiedz Link
plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 19:04 w obu jestem w galeryjce naszej. dobrego zdjecia prism zrobic juz nie moge, bo jest maławy :( to z galerii tez sie nie nadaje, bo jest strasznie kiepsko zrobione i nie wygladam na tych zdjeciach zazbytnio fajnie :) moze pstryknac zdjecie samego stanika? Odpowiedz Link
kulki Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 04.01.09, 21:46 > moze pstryknac zdjecie samego stanika? jak najbardziej - zawsze to lepsze niż taka goła notka bez fotki Odpowiedz Link
plica Re: ELLE MACPHERSON przeniesiona n/t 06.01.09, 21:57 jednak nie pstrykne. troszke zchodzony i nie wyglada elegancko zazbytnio :) Odpowiedz Link
pitupitu10 rozmiary 04.01.09, 12:50 Jak pewnie zauważyłyście część modeli w Katalogu nie ma podanej rozmiarówki. Część producentów albo nie ma własnej strony internetowej (Kalyani, Just Peachy), część nie podaje na niej rozmiarówki (Pour moi?), część podaje informacje sprzeczne ze stanem faktycznym (Panache, Elle Macpherson), nie ma informacji o starszych, nie produkowanych już modelach. Na rozmiarach podawanych na stronach sklepów trudno polegać, ponieważ często nie sprowadzają pełnej rozmiarówki (Bravissimo) lub podają tylko rozmiary na stanie (Figleaves, Milena). W związku z tym prośba: Jeśli posiadacie papierową metkę, na której podana jest pełna rozmiarówka danego modelu (tak jest np. na metkach Panache Superbra), a zauważycie, że dany model w Katalogu nie posiada tej informacji, bądź we wpisie jest błąd, proszę napisać wiadomość na kataloglmb@gazeta.pl. Dla dobra ogółu. :) Odpowiedz Link
baba06 Re: zdjęcie Fantasie gabrielle balkonetka 04.01.09, 18:50 mam wrażenie,że to nie jest balkonetka kataloglmb.blox.pl/2008/12/Fantasie-Gabrielle.html oryginalne zdjęcie z figleaves, ktore jest skopiowane do katalogu, właśnie w tej jednej wersji kolorystycznej nie jest balkonetką images.figleaves.com/product/357x500/r438927-p616525-style.jpg dla mnie to jest balkonetka!!! www.biggerbras.com/productpics3/large/FOE/fantasie-gabrielle-balcony-bra-6323.jpg wkleiłam link do białej, bo lepiej widać różnicę w cięciu miseczek może warto wrzucić poprawne zdjęcie:) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: zdjęcie Fantasie gabrielle balkonetka 04.01.09, 19:01 Dziękuję za zwrócenie uwagi, rzeczywiście na Figleaves jest pomyłka. Wychodzi na to, że jest to model side support. Zaraz zmienię zdjęcie. Odpowiedz Link
pitupitu10 komentarze, M&S i takie tam 20.01.09, 12:40 1)Cieszę się, że coraz chętniej korzystacie z Katalogu i dodajecie kolejne komentarze. Dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się swoimi spostrzeżeniami mam parę uwag: A). Zgodnie z informacjami na blogu podanie rozmiaru stanika, koloru stanika oraz własnych wymiarów jest OBOWIĄZKOWE. Komentarze bez tych informacji będą (i są) usuwane. B). Wpisujmy informacje, które są pewne. Nie dodawajmy komentarzy, które charakterem pasują do wątku ratunkowego. Pamiętajmy: komentarze służą innym forumkom. Fakt, że miseczka się marszczy może oznaczać wiele rzeczy: że stanik jest za duży, za mały lub niekompatybilny z konkretną osobą. Jak najbardziej wskazane są uwagi "Kupiłam stanik w moim standardowym rozmiarze (tu rozmiar) i miseczki są za duże / za małe.". Jeśli rozmiar jest nietrafiony, nie komentujmy takich rzeczy jak szerokość fiszbin czy to jak stanik kształtuje biust. Nie każdy musi (i potrafi) ocenić każdą cechę stanika. Zamiast pisać o rozciągliwości, możemy napisać, czy kolor jest taki, jak na zdjęciu, czy materiał jest miękki w dotyku, etc. C). Dominują oceny staników nowych. Równie cenne są informacje o biustonoszach, w których chodzimy już od jakiegoś czasu. Czy dany model bardzo się rozciągnął? Jak reaguje na pranie? D). Nie pytaj, co Katalog może zrobić dla ciebie - spytaj, co TY możesz zrobić dla Katalogu. :) Czy na metce stanika są podane cenne informacje, których brakuje we wpisie na blogu - krój, rozmiarówka? Wyślij te informacje do adminek. Brakuje zdjęcia? Zrób i podeślij. 2)M&S Dodawanie wpisów o stanikach M&S jest trudne ze względu na kwestię nazewnictwa. Jeśli chcecie dodać model do Katalogu, podajcie jego numer z metki (zaczynający się od T81) - bez niego wpisu nie będzie. Na tej stronie jest wiele zdjęć staników Ceriso (w kolumnie po lewej trzeba zaznaczyć 'bras' i odznaczyć 'briefs'): fashion-lingerie.shopping.enclick.com/S576-Fceriso Podajcie link do "waszego" modelu, jeśli jesteście PEWNE, że to ten. Wiele staników występuje w dwóch wersjach: A-D i DD-G. 3) Zachęcam do zapisania się na newsletter - informacje o dodaniu do Katalogu nowych staników będą przysyłane na wasz adres mailowy. Wystarczy kliknąć w "zamów newsletter" w kolumnie po prawej stronie i podać swój adres. kataloglmb.blox.pl/html 4)Do Katalogu można też dodawać gorsety i kostiumy kąpielowe. 5) Przydałaby się jeszcze jedna adminka... 6) "Duże" Lobby też założyło swj katalog, odgapiaczki jedne. ;) kataloglb.blox.pl/html Na koniec... 7) Jak korzysta wam się z katalogu? Czy czegoś brakuje, coś wam przeszkadza? Adminki są otwarte na propozycje. :) Odpowiedz Link
abw-online Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 21.01.09, 19:45 Oczy mi coś "siadają" i nie mogę znaleźć w tym watku informacji jak dodać biustonosz do katalogu. Mam parę staników do zwrotu, więc zanim je odeślę mogę coś napisać, ale nie wiem gdzie. W tabeli rzeczywistych obwodów już dodałam parametry. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 21.01.09, 19:53 > Oczy mi coś "siadają" i nie mogę znaleźć w tym watku informacji jak dodać biust > onosz do katalogu. Trzeba wysłać maila z nazwą stanika na adres kataloglmb@gazeta.pl. Katalog ma formę blogu i wpisy do niego dodawać mogą jego adminki, to jest kulki i ja. Kiedy dany model zostanie dodany, otrzymasz maila zwrotnego. Odpowiedz Link
pitupitu10 delicious w Katalogu Małobiuściastych 31.01.09, 10:56 W Katalogu pojawiły się tagi delicious, dzięki którym można przeglądać zawartość katalogu wg typów staników. Po kliknięciu w odnośnik zostajemy przeniesione na stronę serwisu delicious, na którym widzimy listę staników z danej kategorii. Dodatkowo można też zawęzić listę wybierając kolejny tag z kolumny po prawej stronie: w ten sposób można zobaczyć listę np. modeli plunge z obwodem 60. Myślę, że to bardzo użyteczne rozwiązanie, dzięki któremu Lobbystki szybciej znajdą to, czego chcą. Niestety na bloxie nie ma możliwości przyporządkowania wpisów do więcej niż 1 kategorii. Uwaga! Wiele modeli nie ma podanej rozmiarówki, więc listy modeli z obwodem 60 czy miseczkami A-C są niepełne. Ponawiam prośbę o zaangażowanie się w tworzenie Katalogu. Potrzebna jest kolejna adminka. Odpowiedz Link
plomykowka katalog LMB - prośba o korektę komentarza 04.02.09, 16:32 Mam awaryjną sprawę: komentowałam stanik FREYA CHARLIE w katalogu i narobiłam bałaganu... niechcący komentarz wpisałam pod FREYA SASSY-bardzo przepraszam i proszę o korektę i przeniesienie tego komentarza pod CHARLIE lub usunięcie go, a ja napiszę od nowa tam gdzie trzeba. Pisałam w tej sprawie mejla na kataloglmb@gazeta.pl,ale nikt się nie odezwał. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd tym komentarzem, więc proszę o interwencję kogoś, kto może coś poradzić. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie... Odpowiedz Link
amentowa Swietny pomysl z tym katalogiem!!!! 09.02.09, 23:16 Naprawde super pomysl, gratuluje i dziekuje to jest naprawde przydatne. Kawal dobrej roboty!!! Odpowiedz Link
stotka90 Re: Swietny pomysl z tym katalogiem!!!! 10.02.09, 18:05 zgadzam się z tym :) przegrzebywanie lobby w poszukiwaniu jakiegos info o danym modelu było męczące, przynosilo efekty, ale jednak męczyło i czasem było łatwiej/wygodniej zalozyc nowy podtemat o nim. a tak - wszystko razem zebrane w jednym miejscu. korzystam z katalogu za kazdym razem, gdy szukam jakis informacji :) Odpowiedz Link
mangosia07 Katalog to doskonały pomysł 10.02.09, 19:00 Już kilka razy korzystałam z niego przed zakupem jakiegoś stanika. Zawsze staram się znaleźć opis danego modelu w internecie, ale często są to sklepy zagraniczne, dla mnie nie zrozumiałe. Na lobby musiałam się przekopywać przez wiele postów, nie zawsze na temat. Pomysł z katalogiem naprawdę znakomity, ułatwiający wybór. Gratuluje i podziwiam ogrom pracy. Odpowiedz Link
szarlotka021 Re: Małobiuściasty Katalog Staników (MKS) - pomys 15.02.09, 15:08 MKS to świetny pomysł! Taki usystematyzowany opis stanikow jest bardzo przydatny. Dziękuję :) Odpowiedz Link
kataloglmb Nowa kategoria - kostium kąpielowe 09.04.09, 19:43 Dodałam nową kategorię ".kostiumy kąpielowe". Gdyby ktoś chciał napisać recenzję jakiegoś kostiumu to zapraszam do zgłoszenia modelu do mnie i zrecenzowania go w katalogu. Na razie opinie z wątku o strojach kąpielowych jeszcze nie są przeniesione, ale postaram się je sukcesywnie przenosić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kulki Nowa kategoria - half cup 30.04.09, 00:07 Dodałam nową kategorię ".half cup". Chciałabym tam zebrać zdjęcia i linki do opisów wszystkich małozabudowanych modeli dodanych dotąd do do katalogu - half cupów i niskich balkoników z pionowym cięciem. Niestety jedna notka może należeć tylko do jednej kategorii, więc nie mogę podłączyć np. Casablanca i pod Masquerade, i pod half cup. Stąd pomysł nowej notki. Pierwsze dwa wpisy już są, żebyście mogły ocenić, czy to będzie przydatne. Co o tym sądzicie? Czy nie wprowadza bałaganu? Odpowiedz Link
kulki Re: Effuniak 30.04.09, 16:01 Zastanawiam się, czy jest sens, skoro nie ma sklepu i praktycznie staniki są nie do zdobycia? Odpowiedz Link
malagracja Re: Effuniak 30.04.09, 16:17 No nie wiem :-) Ale jakby co to ja sluze recenzjami. Troche ich jest na LMB :-) Odpowiedz Link