Dodaj do ulubionych

NOWA i zielona

10.12.08, 23:09
Dziewczyny wiem że powinnam nosic 70DD(32DD), polskie 70E.
Poszłam na Grochowska do Atuta, Pani mi potwierdziła że mam miseczke
pomiedzy D a E. Moje wymiary to 76/91. Problem w tym że oni mają
Feline a ja chudne wiec nie chce wydawac kasy na taki drogi stanik.
Bylam w 8 sklepach w WWie kompletnie nic albo masakrycznie drogo
(powyzej 300). Pani z Atuta poradzila mi abym zaczela od
stanika "konstrukcyjnego" ktory pomoze uformowac moj biust ktory jak
to nazwala rozlal sie. Nie opada ale jest taki rozplaszczony. Czy to
dobra koncepcja i jakie staniki do tego bylyby dobre. Czy
rzeczywiscie ksztalt mozna troche naprawic.
Obserwuj wątek
    • plecha1 Re: NOWA i zielona 11.12.08, 00:30
      Nie daj sobie wcisnąć stanika za 300 złotych, z którego misek za miesiąc możesz
      "wyrosnąć" albo którego obwód zrobi się za luźny, zwłaszcza że jesteś w trakcie
      odchudzania się! Brytyjczyki kupisz spokojnie za 150-180 w sklepie, Curvy Kate
      nawet poniżej 100. Mieszkasz w Warszawie, idź do Peachfield
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300&a=87965922 albo
      napisz do pani Moniki z Dopasowanej, żeby umówić się na przymiarki www.dopasowana.pl

Możesz też popatrzeć na naszej giełdzie i na stronie polskich firm ze średnią
      rozmiarówką (chociażby Ewa Bień, Milena, Comexim). 70E da się kupić duuuużo
      taniej, mamie kupowałam nowy stanik Ewy Bień za 60 złotych, właśnie w Twoim
      rozmiarze.
      --
      67/91 - 60F
      • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 07:57
        Dzieki bardzo, przejde sie do tego sklepu chetnie. Mam pytanie na
        intymnej.pl sa staniki Gai sa tanie ok 60 zl za sztuke, czy one na
        poczatek beda dobre, czy moge zaryzykowac. Przeczytałam gdzies ze sa
        bardzo rozciagliwe? Chce kupic 2-3 softy (musze miec bialy i czarny
        stanik.
        • ma_go Re: NOWA i zielona 11.12.08, 08:12
          70DD możesz spróbować kupić w M&S, np.w Arkadii.
          Dawno nie byłam, ale takie rozmiary chyba mają.
          Większość moich M&S jest ścisła, nie są koszmarnie drogie.
          Na poprawę kształtu mozesz liczyć:), na 99%
          • the_mariska M&S jest jeszcze w złotych tarasach :) 11.12.08, 11:34
            Chociaż ja tam miski DD widziałam tylko z obwodem >80, ale byłam tam dawno, więc
            może coś się zmieniło. Ścisłe i niedrogie staniki ma jeszcze Milena (
            www.milena-bielizna.pl ), niektóre są tak ścisłe że spokojnie wystarczy
            obwód 75 ;)
            • ma_go Re: M&S jest jeszcze w złotych tarasach :) 11.12.08, 11:52
              DD widywałam z mniejszymi obwodami niz 80, nawet małą awanturę
              zrobiłam, bo na swój rynek robią przecież większe.Było nawet jedno E-
              minimajzer:P
              Nic to nie dało oczywiscie, bo "...bierzemy ,to nam schodzi.."
              Ale ostatnio z rok temu byłam. Może się już ucywilizowali.
              Jedno, czego się wtedy dowiedziałam, że na te "duże", czyli DD:)))
              trzeba polować we wtorek, bo tak dostawy mieli.
        • nieco8 Re: NOWA i zielona 11.12.08, 10:16
          No i pamiętaj o naszej giełdzie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72041,
          sklepach internetowych albo Allegro, czy eBay. Tak możesz kupić staniki taniej
          czy to nowe, czy używane.
          W Warszawie jest jeszcze jeden nowy sklep na Białołęce www.ladysplace.pl
          • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 17:31
            Dzieki dziewczyny, w M&S bylam w Galerii Mokotow, przymierzyłam
            jedno 32E było zbyt duze w obwodzie jak i w misce, dwa 32D, obwody
            dobre , miska za mała, oraz jedno 32DD było dobre ale okropnie
            brzydkie. Chyba na poczatek bede polowac na allegro.
            Podobaja mi sie trzy staniki w intymnej Gai, Mileny, Baccary, czy na
            cos musze uważac jesli chodzi o te firmy?
          • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 17:32
            A i do giełdy nie mam dostepu.
            • ma_go Re: NOWA i zielona 11.12.08, 17:39
              Zeby kupić stanik z giełdy nie musisz mieć dostępu.
              Piszesz po prostu maila do sprzedającej na pocztę gazetową:)
              Tylko, póki co nie możesz na giełdzie swojego ogłoszenia zamieścić.
              • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 17:42
                Ale ja tam wejsc nie moge,
                • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 17:45
                  Juz weszlam, link ktory podała "nieco8" niestety mi nie zadziałal,
                  ale juz sobie poradzilam dzieki.
    • wensday Re: NOWA i zielona 11.12.08, 21:50
      Masz takie wymiary jak ja aktualnie. Jak zaczynałam poszukiwania dobrego stanika to mialam 77/92 i też celowałam w 70DD, niestety zaczęłam od Gai, ale to są straszliwe rozciągliwce i często robią kacze dzioby. Z 70 DD (E) próbowałam jeszcze Kostara, ale tez trafiałam na rozciągliwe. Teraz (76/91-92) noszę 65F, ale pasuje na mnie też 60FF, może tez poszukaj mniejszych obwodów.

ps. Ja osobiście byłam średnio zadowolona z brafittingu u p.Moniki.
      • annamarp Re: NOWA i zielona 11.12.08, 22:47
        Dzieki, wiem że kiedys bede celowac w mniejsze obwody ale od czegos
        musze zaczac, kupilam dwa staniki jeden Mileny drugi Baccary. Mam
        juz jeden La Senzy (ale to push-up,) jest dosc rozciagliwy i jeszcze
        od razu musiałam go zszywac bo zahaczyłam za daleko haftką. Kupiłam
        tego push-up bo to jedyny ktory w wizytach w 8 sklepach znalazłam,
        rozmiar 32DD, jako push-up miska chyba za mała. Wiem że jestescie
        przeciwne push-upom, i te dwa juz kupilam softy.
      • agacia2025 kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 13:34
        sluchaj kup sobie ciasniejszy biustonosz i kup przedluzke, niestety jestem pewna
        ze nawet jak znajdziesz od razu super biustonosz, w ktorym bedziesz sie extra
        czula i wygladala to i tak bardzo szybko z niego wyrosniesz skoro dopiero
        zaczynasz. jak ja zaczelam to mialam 67/85 i zaczelam od 65d (niby), ale
        kupowalam przyduze 65dd i bylo mi bardzo ciasno i za duze michy (nawet z
        wkladkami). po 1,5-2 miesiecy michy byly bez wkladek i byly za male, a obwod za
        szeroki na najciasniejszej haftce. teraz szukam najciasniejszych biustonoszy
        60FF lub megasciskajacych 65E bo po dzisiejszym mierzeniu prawie zemdlalam z
        wrazenia 63/89. Kup zdecydowanie za ciasny biustonosz i przedluzke (i przyduze
        michy). nim sie zorientujesz to beda dobre (mozesz zaczec od lekko usztywnianych
        by nie bylo widac ze sa za duze michy i wkladaj w nie wszytko co znajdziesz pod
        pachami i pod biustem. to jest wszytko co moge powiedziec po moich
        doswiadczeniach, jednak nie jestem doswiadczona lobbistka (jcestem tu od pol
        roku dopiero) Pozdrawiam
        • annamarp Re: kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 16:22
          Dzieki. Wczoraj mierzyłąm Freye 70DD i 65F , Freya wiekszosc modeli
          ktore mieli w Buduarze mieli z tzw mgiełki, nierozciągliwej mgiełki,
          dla mnie to się marszczy a i wzornictwo dla mnie dość nudne. Jakie
          marki radzicie, ktore trzymają rozmiarówkę, chodzi mi o biustonosze
          w rozsądnych cenach.
          • agacia2025 Re: kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 19:02
            Wiesz ja sama dopiero sie ostanikowuje dobrze, ale nawet jak mierzysz to
            proponuje kupic przez internet na allegro lub ebayu jak juz znajdziesz model
            ktory Ci odpowiada. Fajne biustonosze sa z freyi i panache, ale jednym
            podpowiadaja te pierwsze (waskofizbinowe) innym te drugie (szerokofizbinowe).
            Musisz sie najpierw okreslic, a przez internet to znajdziesz je taniej niz
            100zl. poza tym w minlenie sa fajne i neidrogie biustonosze. maja polska
            rozmiarowke i sa szalenie scisle, ale nie wszystkie modele sa fajne i srodowisko
            lobbistek dopiero je poznaje i komentuje, poza tym na stronie mileny przy kazdym
            modelu sa komentarze modeli, wiec mozesz tam tez poczytac. Po za tym wydaje mi
            sie ze w kazdej firmie mozna znalezc chociaz jeden fajny biustonosz, tylko
            niestety trzeba mierzyc, a nie wszystkie jest mozliwosc. Ja juz znalazlam moj
            ulubiony kroj, i szukam biustonoszy w nim (wiem ze ladnie zaokraglaja mi biust i
            robia mi ladny dekolt, do tego jestem raczej waskofiszbinowa wiec panache u mnie
            raczej odpada.
            Zajrzyj na milene www.milena-bielizna.pl/shop/
            • annamarp Re: kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 19:57
              Ja chyba na stare lata robie sie romantyczna lubie biustonosze z
              koronek,dość nawet bogate, bardzo podoba mi sie wzornictwo Mileny,
              podobają mi się niektóre modele Kostara, Freyi i Panache tez tylko
              że mysle ze bede polowac na allegro i bezposrednio w angielskich
              sklepach internetowych. Czekam na dostawe z Intymnej kupiłam Milene
              i Baccare zreszta Milene duzo taniej niz w sklepie Mileny. Powiedz
              mi czy jak przymierzam biustonosz to powinnam sie zapinac na
              ostatnia haftke ciasno, pytam bo jedyny i pierwszy biustonosz
              LaSenzy zapinam po 2 dniach na ostatnia, czyli pewnie powinien byc
              mniejszy obwód. Czy znasz jakis model biustonosza ktory bardzo
              ładnie podnosi piersi do góry i zbiera do środka?
              • agacia2025 Re: kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 22:05
                ja mam biustonosz freya Tallulah half cup i jest fantastyczna. Mam niewielki
                biust i w takim kroju bardzo ladnie wyglada. sliczny dla mnie kroj ma tez
                wonderbra Ornamental Plunge bra 9162 i mimo iz wonderbra nie cieszy sie wsrod
                lobbistek zbyt duzym autorytetem to ten model maja naprawde bardzo udany i
                przepiekny. Poza tym, my nie mamy za duzych biustow i mozemy pozwolic sobie na
                biustonosze ktore nie beda zaslaniac dokladnie calego biustu. Akurat teraz
                wystawiam na aukcji jeden zestaw 65F (musialabys miec przedluzke, ale potem sie
                obwod rozciagnie i bedzie pasowac) ze stringami, kupilam dla siebie z nadzieja
                ze bedzie pasowac, ale brakuje mi ze 2-3cm w biuscie, czyli wlasnie 91cm
                musialabym miec i ja mam taki juz w brazie i biust slicznie w nim wyglada. No
                ale wiesz to jest tak ze nie dla kazdego wszystko pasuje. ten jest wlasnie
                freyowy (M&S ceriso), czyli waskofiszbinowy, kroj ma podobny do arabelki, wiem
                bo mam, tylko jest inaczej wykonczony. A ty jaka jestes, wasko czy
                szerokofiszbinowa? co wolisz panache czy freya? a to, ze lubisz koronki itd to
                witaj w gronie, mam same takie, bo nie lubie gladkich (chyba ze jakies satynowe,
                lekko usztywniane), lubie wykwintna bielizne nawet na codzien, przeciez moge
                miec same takie biustonosze. jak sa dobrze dobrane to co przeszkadza?
              • agacia2025 Re: kup ciasniejszy i przedluzke 13.12.08, 22:08
                aha i jak przymierzasz biustonosz to w zadnym wypadku nie powinnas zapinac sie
                na ostatnia chaftke. na pierwszej (najluzniejszej), musisz miec wystarczajaco
                ciasno aby czuc sie dobrze i nie miec potrzeby miec ciasniej, dobrze jest jak
                nawet masz ciasniej niz powinnas, zawsze mozesz kupic przedluzke i zakladac do
                kazdego biustonosza a obwody naprawde szybko sie rozciagaja, szczegolnie te
                zdobne koronkowe
        • pitupitu10 Co to za pomysły?! 13.12.08, 20:04
          > wrazenia 63/89. Kup zdecydowanie za ciasny biustonosz i przedluzke (i przyduze
          > michy). nim sie zorientujesz to beda dobre (mozesz zaczec od lekko usztywnianyc
          > h

Kupować za ciasny biustonosz?? Po co?? Żeby dorobić się obtarć i zemdleć na
          ulicy z niedotlenienia? Obwód ma być na tyle dopasowany, żeby się nie przesuwał.
          Koniec kropka. Agaciu, to, o czym piszesz, zdecydowanie nie ma nic wspólnego z
          wiedzą i filozofią Lobby.
          • agacia2025 Re: Co to za pomysły?! 13.12.08, 22:09
            ja nie mowie, ze ma chodzic w biustonoszach przyciasnych, ale zeby chodzila z
            przedluzka, bo wszyscy wiemy jak szybko rozciaga sie obwod. zdecydowanie
            szybciej niz wyrasta sie z miseczek.
            • annamarp Re: Co to za pomysły?! 13.12.08, 22:36
              Dziewczyny mi generalnie jest dosc ciezko wybierac nowe staniki, ja
              dotąd znałam tylko Trumpha i Intimissimi, ja nawet nie wiem co to
              znaczy do końca wąsko czy szerokofiżbinowiec, skoro zawsze uważałam
              że biustu nie mam to było mi wszystko jedno. Generalnie mam bardziej
              rozłożysty, nic mi nie obwisa, nie rozchodzi sie na boki, chciałabym
              aby wydawał sie wiekszy przede wszystkim do ewentualnych dekoltów.
              Niestety z przymierzonych około 16 staników w sklepach w rozmiarach
              70DD do 65F były wsród nich około 7-8 dobrych w miare rozmiarowo ,
              kilka w obwodzie albo w misce za dużych. 65F Freyi był dobry a 70DD
              Marka i Spencera za mały w obwodzie ale inne M&S były dobre, zależy
              od modelu. Bede ryzykowac i kupowac w internecie, bo te w sklepach
              mi sie nie podobaja. Które firmy z Polskich polecacie gatunkowo?
              Jeszcze jedno pytanie gdzie w internecie mozna kupic Feline?
              • agacia2025 Re: Co to za pomysły?! 13.12.08, 22:50
                jak masz bardziej rozlozysty to pewnie szerokofiszbinowiec jestes, ale musisz to
                sprawdzic sama. jak przez pare godzin masz na sobie biustonosz dobrze dobrany
                waskofiszbinowy (wielkosc miseczek, szerokosc pod biustem i dobrze wyregulowane
                ramiaczka) to potem go sciagnij i zobaczysz czy fiszbina okala cala piers czy
                moze przy pachach odciska Ci sie na piersi. Jezeli ten waskosiszbinowy odciska
                Ci sie na piersi pod pacha to jestes szerokofiszbinowiec, jezeli zas ladnie
                okala piers to jestes waskofiszbinowiec. Generalnie to nigdy nie mailam feliny,
                ale widzialam ze jest kilka ladnych modeli na allegro, jest tez sporo na ebayu i
                to w fajnych cenach wiec szukaj
            • pitupitu10 Re: Co to za pomysły?! 14.12.08, 11:55
              > ja nie mowie, ze ma chodzic w biustonoszach przyciasnych, ale zeby chodzila z
              > przedluzka, bo wszyscy wiemy jak szybko rozciaga sie obwod. zdecydowanie
              > szybciej niz wyrasta sie z miseczek.

Z przedłużką to można chodzić przez kilka pierwszych dni, jeśli stanik okaże się
              za ciasny, ale na pewno nie należy kupować biustonosza z myślą "będę w nim
              chodzić z przedłużką". Wiadomo, że każdy stanik się po jakimś czasie rozciągnie,
              ale nie przesadzajmy, nic nie jest wieczne.
          • agacia2025 Re: Co to za pomysły?! 13.12.08, 22:43
            poza tym chyba zostalam przez Ciebie zle zrozumiana. wiem ze za ciasne
            biustonosze tez nie sa dobre i na pewno nie sa dobre dla organizmu i nie
            sugeruje aby nosic za ciasne w sensie za ciasno sie dopinac tylko dolozyc do
            nowego biustonosza za ciasnego (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku)
            przedluzke ktora pozwoli dluzej nosic biustonosz, bo przeciez sie rozciagnie i
            poza tym annamarp jest nowa i przed nia jest dopiero okres sciskania i okres
            migracji wiec zmienia sie jej jeszcze wymiary.
            • pierwszalitera Re: Co to za pomysły?! 13.12.08, 23:37
              agacia2025 napisała:

> poza tym chyba zostalam przez Ciebie zle zrozumiana. wiem ze za ciasne
              > biustonosze tez nie sa dobre i na pewno nie sa dobre dla organizmu i nie
              > sugeruje aby nosic za ciasne w sensie za ciasno sie dopinac tylko dolozyc do
              > nowego biustonosza za ciasnego (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku)
              > przedluzke ktora pozwoli dluzej nosic biustonosz, bo przeciez sie rozciagnie i
              > poza tym annamarp jest nowa i przed nia jest dopiero okres sciskania i okres
              > migracji wiec zmienia sie jej jeszcze wymiary.

Jaki okres ściskania???? Biustonosz ma nie ściskać, tylko podtrzymywać. Jeżeli 70-tka jest na najluźniejszej haftce wystarczjąco ścisła, to nie trzeba kupować 65-tki, to nie wyścigi na najwęższy stanik. I trzeba być ostrożnym w migracyjnych obietnicach, nie u każdego się pojawia. Mój pierwszy stanik był taki właśnie z wiekszą miską i po roku ciągle jest za duży. Mogłam sobie zakup darować. Węższego obwodu też ciągle nie potrzebuję. Każdy robi własne doświadczenia. W 65-tce rozłożenie miseczek i zabudowanie jest też inne, i wcale nie musi być zawsze lepsza. Stanik, to nie tylko obwód. Nie wspominając, że przedłużki moim zdaniem są okropne i nosiłabym tylko, gdby dobry stanik okazał się jednak w noszeniu pieruńsko ciasny.
              • agacia2025 moj blad 14.12.08, 00:14
                przepraszam, chcialam pomoc
                • annamarp Re: moj blad 14.12.08, 08:05
                  Dziewczyny oczywiscie ze typowo za ciasnych kupowac nie bede, ja
                  zaczynam i skupiam sie na 70DD oraz 70E z polskiej rozmiarowki.
                  Mysle tylko ze rzeczywiscie czesto tak jak w ubraniach rozmiar jest
                  bledny, wczoraj mierzyłąm Freye 65F i zapielam sie na srodkowa
                  haftke bez problemu a pod biustem mam 76 ale potrafie sie zmierzyc
                  ze mi wyjdzie 74 wiec pewnie zalezy od dnia, wczoraj tez mierzylam
                  jeden M&S w rozmiarze 70DD, miski idealne a zapiecie zajeło mi z 5
                  minut bo obwód był z nierozciagliwego materiału, wiec reguły nie ma.
                  Dla ciekawostki pomierzyłam moje staniki 75B i po rozciagnieciu
                  wiekszosc miala nawet do 98cm. Jesli chodzi o rozmiary dlatego
                  pytałam o firmy ktore trzymaja rozmiarowke, chodzi mi o to ze
                  kupujac w internecie mamy wieksza szanse że bedzie stanik na nas
                  dobry. Dla przykładu przymierzałam dwa staniki Triumpha w rozmiarze
                  70D tylko takie były, czułam sie w nich jak w 75B, miska troche za
                  mała a obwod bez problemu i z duzym luzem zapiełam od razu na
                  ostatnia haftke.
                  • pitupitu10 Re: moj blad 14.12.08, 11:51
                    Zanim coś zamówisz zajrzyj do wątku producenta. Tam dowiesz się, czy stanik ma
                    luźny czy ciasny obwód, duża czy normalną miseczkę, czy dobrze zbiera piersi,
                    itp. To pomoże ci wybrać rozmiar.
                    • annamarp Mierzenie 15.12.08, 07:39
                      Dziewczyny jeszcze jedno ja mierzycie sie pod biustem? Czy
                      generalnie wypuszczacie powietrze i miarka przylega do ciała czy też
                      bardziej ciasno, nie chodzi mi że centymetr wbija sie w ciało.
                      Zmierzyłam sie jeszcze raz w biuście wyszło mi tyle samo ale pod
                      biustem zacisnełam miarke bardziej ściśle i wyszło mi o 3 cm mniej.
                      Pierwszy moj pomiar byl 76/91 ale teraz wychodzi mi bardziej 74/91
                      albo nawet mniej pod biustem. Skołowana jestem jak ciasno sie
                      mierzycie? To by tłumaczyło dlaczego tak łatwo zapinam sie we
                      wszystkie 70siątki.
                      • joankb Re: Mierzenie 15.12.08, 07:53
                        Ciasno. Lepsza miarka niż sznurek :)), to nie ma być szynka wielkanocna, ale
                        zmierzyć się masz ciasno, na wydechu.
                        Przy 74 ciaśniejsza 70-ka będzie ok, tyle, że w polskich to nie wiem które są
                        ciasne...
                      • agacia2025 Re: Mierzenie 15.12.08, 10:41
                        ja jak wypuszcze powietrze to jeszcze sie ciasno sciskam, oczywiscie nie tak ze
                        mnie zebra bola, ale ciasno i przy moich 63cm (ostatnie mierzenie) nosze 60-tki
                        biustonosze i musze szukac tych ciasniejszych. czasami kupuje mocno ciasne
                        65-tki (latwiej dostac), bo niektore sa ciasniejsze niz 60-tki freya. Ale jak
                        mierzysz biustonosz (zapinajac na pierwsza haftke) to pokrec sie troche po
                        przymierzalni, tzn male cwiczenia w stylu, rece do gory, zakladanie bluzki i jej
                        sciaganie i jezeli stanik ani nie drgnal (tzn. obwodu nie musisz poprawiac) to
                        znaczy ze obwod jest ok. a tak naprawde to rozmiar rozmiarowi nie jest rowny i
                        to czy ty masz 74 czy 76 pod biustem nie robi ogromnej roznicy i kwalifikujesz
                        sie do typowej 70-tki, ale z tych naprawde typowych to chyba niewiele jest i
                        dlatego tak duzo pytan o rozciagliwosc biustonoszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka