Gość: bywalec Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: 217.17.41.* 18.07.11, 09:07 Temat wielokrotnie wałkowany. Wypowiedzi typu: "bo moje dziecko patrzy" lub "to nieestetyczne" świadczą jedynie o ich autorach. Mnie osobiście dziwią jedynie sytuacje, gdy tatuś przyprowadza do męskiej szatni dziewczynkę w wieku lat 10, a bywa że i więcej. Uważam, że dziecko od wieku 6-7 lat powinno być na tyle samodzielne, aby samo poradziło sobie z myciem i przebieraniem. Rozumiem, że można mieć opory przed rozebraniem się w obecności obcego dziecka płci przeciwnej. Sam nie mam z tym problemu, ale widząc rozdziawioną buzię takiej 10-latki i oczy wielkości 5-ciozłotówek wbite w podbrzusza przebierających się panów zastanawiam się co ona wie o swoim ojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaaaaaa Do Ewy z italianistyki IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 09:07 Dziewczyno, dziś jesteś młoda i może jakoś wyglądasz ale poczekaj 10 lat, wtedy i ty będziesz "wywoływać u innych przykre doznania estetyczne". Zrozum siroto, że na basen nie chodzisz gapić się na innych ludzi. Twoja własna matka też wywołuje u ciebie przykre doznania estetyczne? Nie widujesz jej nago? Spoko, za 10 lat będziesz jej zmieniać pampersy. Od studentki oczekiwałbym więcej taktu, wychowania, inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pata Re: Do Ewy z italianistyki IP: *.101.59.27.wifi.dynamic.gronet.rs 18.07.11, 11:11 Kto wie, jak wygląda Ewa z italianistyki, może ma celulit albo nieestetyczne fałdki na biodrach? Albo przeciwnie, jest anorektyczną pokraką? O gustach się nie dyskutuje, niech lepiej patrzy, czy się dobrze umyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Do Ewy z italianistyki IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 11:25 O gustach się nie dyskutuje, to prawda. Jedno jest pewne - nawet jeśli dziś jest ona super laską podobającą się wszystkim wokół, to i tak czas zrobi z nią swoje - to samo co z każdym z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats [...] 18.07.11, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas poziom tematów przez gazetę robi się żenujący IP: 91.216.239.* 18.07.11, 09:14 po przeczytaniu tego artykułu, doszedłem do wniosku, ze więcej nie zajrzę na strony gazety. dobór tematów rodem z faktu albo inego badziewia. tworzenie idiotycznego problemu, tam gdzie go nie ma. Stałe tworzenie modelu spłeczeństwa, że świat jest dla ludzi max 30 roku zycia, a pozostali to juztak nie za bardzo, a już emeryci... to dno. Jak ktoś kończy 65 lat, to najlepiej by było, zeby bezwonnie umarł, najlepiej na cmentarzu, żeby problemu nie robić. przecież to media, a nie życie lansują taki model społeczeństwa, a tacy tandetni altorzy jeszcze tę sytuacje zaogniają. koniec. mam już was dość. Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowany Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... 18.07.11, 09:16 Czytam i widzę ,że są tu prawie sami zwolennicy. Brawo , proponuję poszerzenie granic swobody . Nagość na basenie , na plaży w autobusie. Przecież każdy ma to samo to dlaczego mnie mogę wypić małej czarnej w stroju Adama. A tak a poważnie każdy ma prawo do intymności. Nie każdego mężczyznę musi bawić spoglądanie na mycie genitaliów innego pana chyba , że akurat kocha inaczej. Jednak wówczas każdy normalny mężczyzna czuje się skrępowany kiedy go taksują wzrokiem. Dlatego uważam , że wszelkie ośrodki sportów wodnych powinny być zobowiązane do zapewnienia intymności. Inaczej w pogoni z nowoczesnością doczekamy się obrad Sejmu nie tylko ze siedzącymi ch........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freddio Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 09:59 > Czytam i widzę ,że są tu prawie sami zwolennicy. Brawo , proponuję poszerzeni > e granic swobody . Nagość na basenie , na plaży w autobusie. Przecież każdy ma > to samo to dlaczego mnie mogę wypić małej czarnej w stroju Adama. Nie widzę problemu. > Nie każdego mężczyznę musi bawić spoglądanie na mycie genitaliów innego pana No to GDZIE SIĘ GAPISZ - zajmijże się swoimi genitaliami, żebyś brudnych nie niósł do basenu. Nikt ci nie każe patrzeć jak się inni myją. Odpowiedz Link Zgłoś
lancasterro Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek 18.07.11, 11:19 Ale czy to tak trudno pojąć, że nie umyjesz się dokładnie, wchodząc pod prysznic w ubraniu? I czy to naprawdę stanowi AŻ TAK duży problem? Ja nie chodzę na basen, patrzeć na innych, ja tam chodzę popływać - jak ktoś się kąpie obok nago, to nie patrzę na niego, skoro Ty patrzysz, to Twój problem. Nie odpowiada Ci nagość na basenie, to nikt Ci nie każe na basen chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.internetia.net.pl 18.07.11, 11:32 Z komentarzem zawirowanego się oczywiście nie zgadzam, ale po obiecującym początku spodziewałem się innej konkluzji - mianowicie takiej, że jak to jest, że na forum 90% respondentów popiera mycie się nago i inne zdrowe zasady, a na basenie 90% myje się w strojach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 21:07 a ty zawirowany chodzisz na basen by patrzec na genitalia innych? Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowany Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... 18.07.11, 09:19 Czytam i widzę ,że są tu prawie sami zwolennicy. Brawo , proponuję poszerzenie granic swobody . Nagość na basenie , na plaży w autobusie. Przecież każdy ma to samo to dlaczego mnie mogę wypić małej czarnej w stroju Adama. A tak a poważnie każdy ma prawo do intymności. Nie każdego mężczyznę musi bawić spoglądanie na mycie genitaliów innego pana chyba , że akurat kocha inaczej. Jednak wówczas każdy normalny mężczyzna czuje się skrępowany kiedy go taksują wzrokiem. Dlatego uważam , że wszelkie ośrodki sportów wodnych powinny być zobowiązane do zapewnienia intymności. Inaczej w pogoni z nowoczesnością doczekamy się obrad Sejmu nie tylko ze siedzącymi ch........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rid Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.skynet.net.pl 18.07.11, 09:47 Puknij się w główkę. Jeśli nie chcesz oglądać cudzych fiutków to się na nie nie gap na basenie, względnie nie chodź na basen. Jeśli nie chcesz by inni oglądali twojego, również nie chodź na basen. A jeśli widząc gołych ludzi pod natryskiem oczami wyobraźni już projektujesz rzeczywistość pełną powszechnej nagości - to idź do psychologa! Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Powiedzcie, że to prima apirlis... 18.07.11, 09:21 Chodzicie pod prysznic w kożuchu? W toalecie też mamy nie zdejmować majtek, bo jeszcze ktoś zobaczy? Ludzie, jeśli nie możecie znieść nagości, nie pchajcie się tam, gdzie ona jest normą. Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat "inni ludzie" - produkt homoseksualnej propagandy 18.07.11, 09:36 Normalni ludzoe nie traktują ciała osobników własnej płci jako gorszący obiekt, w podtekście seksualny. Nawet jak im "estetyka" nie odpowiada (rozumiem, że na te zgrabne, niepomarszczone, bez cellulitu i o p...ach niezasłoniętych obwisłym brzuchem - jedna z drugą respondentek gw, chętnie by popatrzyła). Ich problem - "innych ludzi". Ich kompleksy. Ich homoseksualność. Ich baseny (jak sobie wybudują). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rid Re: "inni ludzie" - produkt homoseksualnej propag IP: *.skynet.net.pl 18.07.11, 09:48 a u Ciebie wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: "inni ludzie" - produkt homoseksualnej propag 18.07.11, 09:52 A tobie sie wszystko z homoseksualizmem kojarzy? Nerwice natrectw we wczesnym stadium mozna leczyc. Radze zaczac bo potem jest trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
gostuniop Re: "inni ludzie" - produkt homoseksualnej propag 18.07.11, 10:19 1. Teraz, w wieku studenckim ta Pani się gorszy starczym ciałem emeryta. Ile lat upłynie, zanim kolejna studentka zacznie się gorszyć JEJ ciałem? Urodzi dziecko, przytyje troszkę... Feeeee. 2. Drugim oczywistym postulatem jest absolutny zakaz wstępu na basen osobom kalekim (np. brak ręki) i z rozległymi bliznami np. po poparzeniu. Otyli, anorektycy - won! Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Do lekarza !! 18.07.11, 11:10 Lecz się dziecko z homofobii, bo jeśli Ty na basenie juz tylko homoseksualistow widzisz, to znak że juz jest bardzo źle z Tobą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani _rosomak Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: *.opera-mini.net 18.07.11, 09:45 Oczywiście to błahy temat w sam raz na sezon ogórkowy, ale wbrew pozorom mówi o kilku ważnych rzeczach. Stosunek do własnego i cudzego ciała, pruderia i chipokryzja, wreszcie wychwanie dzieci. Wojujące matki wpychające się wszędzie ze swoimi bachorami i żądające nie wiadomo jakich praw. Te same pańcie które jeszcze niedawno wyalały gołe cyce w miejscahc publicznych (błeee!) i przewijały swoje pociechy na stołach w jadłodajni (pisałam o tym rok temu - widziałam taka scenę w Dębkach. w tym roku jedna wojująca matka poszła jeszcze dalej: zmieniała śmierdzącą pieluchę w kościele podczas mszy!!! tak jakby nie mogła wyjść nazewnątrz) teraz pakują się ze swoimi kilkuletnimi synkami do damskiej przebieralni. I taka ma jeszcze czelność robić uwagi co do nagości! Przepraszam bardzo , ale może to ja nie życzę sobie być podglądana i komentowana przez jakichś gó...arzy, co? są baseny z szatniami rodzinnymi, są zajęcia dla matek z dziećmi - wówczas w szatni nie bedzie nikogo innego. Ale trzeba sobie zadać trud i takie miejsca znaleźć, a nie pakowac sie wszędzie ze swoim bachorem i mieć za złe. Co kraj to obyczaj. W katolickiej jak by nie było Austrii w aquaparku są strefy sauny i relaksu gdzie wręcz nie wolno chodzić w kostiumie (co bardziej pruderyjni lekko się przysłaniają ręcznikiem ale nie jest to bynajmniej wymagane)- jest to jednak strefa przeznaczona dla dorosłych i mamy z pociechami nie mają tam wstępu. I BARDZO DOBRZE. natomiast o dziwo w laickiej i bezpruderyjnej Francji do sauny wchodzimy w kostiumie (przynajmniej tak było w kilku narciarskich ośrodkach które odwiedzałam) i pod prysznicem też nikt się nie rozbierał do naga. Niemcy- czy katoliccy czy protestanccy z rozbieraniem nie mają najmniejszego problemu- moze to pokłosie nazistowskiego kultu ciała ale przed zrzuceniem bielzny nie mają najmniejszego oporu. To naprawdę jest tylko i wyłacznie kwestia umowy społecznej. Mnie nagość (własna i cudza) przestała kompletnie przeszkadzać kiedy zaczęłam chodzić na fitness: 30 gołych bab w szatni, w różnych stadiach zaawansowania wieku i cellulitu pozbawia człowieka jakichkolwiek kompleksów. Wiele dobrego robi też urlop na plaży nudystów: fajnie jest widzieć ludzi którzy poprostu dobrze się czują we własnym ciele bez względu na wiek. Moi rodzice nie byli bynajmniej nudystami, niemniej aż do wieku szkolnego ganialiśmy po plaży jak nas Pan Bóg stworzył. Teraz patrzę ze zdumieniem na paroletnie elegantki w dwuczęściowych kostiumikach i zastanawiam sie czemu służy ta pruderia. Może czas jednak zmienić metody wychowawcze i uczyć dzieci świata takiego jaki JEST a nie udawać że go nie ma???? Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek 18.07.11, 10:45 Gość portalu: pani _rosomak napisał(a): > Oczywiście to błahy temat w sam raz na sezon ogórkowy, ale wbrew pozorom mówi o > kilku ważnych rzeczach. Co racja to racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronald Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 11:41 Teraz patrzę ze zdumieniem na paroletnie elegantki w dw > uczęściowych kostiumikach i zastanawiam sie czemu służy ta pruderia. Może czas > jednak zmienić metody wychowawcze i uczyć dzieci świata takiego jaki JEST a nie > udawać że go nie ma???? znak czasów, problem pedofilii internetowej dawniej nie istniał, teraz byle kto jednym kliknięciem apatatu w telefonie może napiętnować Twoje dziecko i zniszczyć jego prawidłowy rozwój emocjonalny (dochodzi nawet do samobójstw na tym tle), nic dziwnego że rodzice dmuchają na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
krolowanocy 6-letnie dziecko się boi ludzkiego ciała? 18.07.11, 09:49 jak się samo myje to zamyka oczy czy jak? co to za absurd, co trzeba mieć w głowie, żeby wychować dziecko w STRACHU przed nagością zaorać te matki z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.bemowonet.pl 18.07.11, 09:57 Na Potockiej , mamy wchodzą z chłopcami do szatni męskiej i swoją obecnością w szatni męskiej krępują mężczyzn, nie tylko emerytów. Są tak bezczelne w podglądaniu, i nie chcą wyjść z szatni mimo zwracania uwagi, że nie powinni w niej przebywać. Nie trafia do nich zapytanie, czy tata może przebywać z szatni damskiej ? Naturalnie nie akceptują takiego zjawiska, natomiast przebywanie kobiet w szatni męskiej jest dla nich i dla pana Owaczarka oczywiste. Po za tym OSIR Żoliborz jest najlepszym basenem w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 10:27 powinien być przepis, że jak matka chce do szatni męskiej to ma się rozebrać do naga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 10:31 A po jaką cholerę? Niech się rozbiera do naga ale w damskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polianna-is-me Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.centertel.pl 18.07.11, 09:59 Racja!!! To, że dzieci nie są przygotowane do widoku nagich ludzi jest winą rodziców. Korzystałam z basenów (pływalni) w kilku różnych krajach i wszędzie po szatniach chodzą golasy (bez względu na wiek). A u nas wciąż zaścianek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
areklipinski3 Czy na basenie można brać prysznic nago? 18.07.11, 10:04 Na szczęście chodzę na Warszawiankę i nie miewam takich pseudoproblemów. Niemniej, mnie biorącemu pryśnic nago, przeszkadzają dzieci, szczerze mnie to krępuje, więc może zrobić oddzielne baseny dla matek z dziećmi (a przynajmniej prysznice)? Wtedy wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sws Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? IP: *.edu.pl 21.07.11, 15:59 skoro chodzisz na Warszawianke to powinieneś wiedzieć że jest szatnia i prysznice dla rodziców w dziecmi. poza tym ze strasznie zdzierają ludzi z kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: *.bemowonet.pl 18.07.11, 10:09 Pan Owczarek powinien pilnować porządku na basenie, a nie dyskretnie sugerować mężczyznom jak powinni się nosić w szatni dla mężczyzn. Otóż matki wchodzą z chłopcami 10 letnimi i starszymi do szatni męskiej przy aprobacie personelu OSIR Żoliborz. Na pytanie do kasjerki czy mężczyzna może wejść do szatni damskiej uzyskasz odpowieź oczywiście że NIE. W przypadku odwrotnym nie jest to już tak dla pani i pana Owczarka oczywiste. Ale dla mężczyzn w szatni męskiej , w której trzy kobiety śmieją się podglądając emeryta to nie jest przyjemne i oczywiste. Tak panie Owczarek , za co pan bierzesz 10 tys miesięcznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: *.bemowonet.pl 18.07.11, 10:10 Skąd o tym matki wiedzą ? Kto im pozwala korzystać z szatni męskiej ? Za co pan Owczarek bierze 10 tys miesięcznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A to który biskup na basenowe doświadczenia ? 18.07.11, 10:13 A to który biskup na basenowe doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek 18.07.11, 10:14 Ludzie czynią z własnych dzieci takie same kaleki, jakimi ich samych uczynili właśni rodzice. Przecież na Boga, każdy z nas ma tyłek, szatnie nie są koedukacyjne, więc chłopiec jest w stanie zobaczyć, że pan ma penisa, a w przebieralni damskiej dziewczynka dowie się tego, co jest jej wiadome od dzieciństwa. Robi się z tego wielka sprawa, bo ludzie zachowują się jakby gołe ciało, które jest czymś najnaturalniejszym z naturalnych, było wstydliwe, obrzydliwe, bulwersujące. Rodzimy się na golasa, w naturze występują dwie konfiguracje ciała - z penisem i bez niego, więc serio, nie ma czym się podniecać. Durni dewoci jednakże usiłują wszystkim wmówić, że w tym, co ma każdy jest coś złego. Nagie ciało to coś normalnego, a nastawienie "świętoszków" to całkowita aberracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.docsis.tczew.net.pl 18.07.11, 11:32 Tu nie chodzi o świętość i dewocję, tylko o "pokolenie Barbie", gdzie wszystko ma być piękne i nie urażało patrzącego lub nie wzbudzało zazdrości [w przypadku ładniejszych osób]. Jak widać na przykładzie demony rodzą się przeważnie w głowach kobiet - faceci nie mają z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 11:58 Ja chodzę na basen z dwiema córkami w wieku przedszkolnym. Muszę z nimi iść do szatni męskiej, bo rodzinnej nie ma. Nikt na golasa tam na szczęście nie biega, bo odpowiadanie na bezpośrenie i głośno zadawane pytania proste nie jest ;-) Nie widzę problemu jeżeli mama zabiera do szatni córkę lub ojciec syna, ale w moim przypadku nie jest to wcale proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 16:36 szczera prawda jak komuś coś nie odpowiada to nie musi tam chodzić proste jak budowa cepa... no ale w polsce ulubionym zajęciem polaków jest zmienianie wszystkiego od dupy strony... niedawno sie burzyli ludzie na temat nagości w saunie co też jest debilizmem... a w przyszłości to pewnie jak ktoś nie założy moherowego bereta to będzie be fe i go ukrzyżyją publicznie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... 18.07.11, 10:15 Pytanie kluczowe to czy pod prysznic idziemy ze względów higienicznych czy aby doznać wrażeń na miarę przeglądania rozkładówek Playboya ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: *.aster.pl 18.07.11, 10:17 Jeśli chodzi o osoby starsze na Inflanckiej, które widziałam na basenie, a potem pod prysznicami nagie (kobiety), to chciałabym mieć tak ładne ciało na starość, i taką kondycję. Jeśli chodzi o intymność - wystarczyłoby zamontować niewielkim kosztem przy przegrodzonych prysznicach (1/2 wszystkich) drzwiczki typu "saloon" z westernów: od kolan po ramiona. Lub chociaż wieszaki na ręczniki obok pryszniców, a nie obok non-stop otwartych na korytarz drzwi. Mnie osobiście bardzo krępują kręcące się tam małe dzieci, w tym chłopcy, a przecież nie sposób umyć się w kostiumie. Poza sferę prysznicową nikt nie łazi nago, chociaż ubrać się jakoś trzeba. Poza tym na Inflanckiej co raz wpada do części damskiej jeden czy drugi wyrośnięty małolat, udając, że zgubił drogę. Drzwi od pryszniców są non- stop otwarte, a cztery kroki dalej jest już, odgrodzona szklanymi drzwiami, szatnia i poczekalnia koedukacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi-no basen to nie łaznia 18.07.11, 10:18 basen to nie łaznia miejska. myjemy sie nago ale w domu, przed pojsciem na basen. przed plywaniem, opłukujemy cialo przygotowujac je do kontaktu z zimna woda. po plywaniu splukujemy z siebie wode basenowa, myjemy włosy. a kapiemy sie w domu. to chyba normalne. i wcale nie trzeba sie rozbierac do naga. dzicy jestescie ludzie, czy w domu na wodzie oszczedzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naa123 Re: basen to nie łaznia IP: 195.150.8.* 18.07.11, 10:19 Wszystko fajnie tylko nie zawsze na basen jedzie się prosto z domu. Ja czasami jeżdżę bezpośrednio po całym dniu pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompielowicz gościu, wyobraź sobie... IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 10:25 Wyobraź sobie panią która waży 100 kg i ma na basen 100 metrów. Nawet niech się umyje przed wyjściem. Jak ona zejdzie po schodach we własnym bloku, to będzie już spocona a gdy dojdzie do basenu, to będzie od niej waliło jak od zwierzyny rzeźnej. I ty chcesz, żeby ona wchodziła do basenu bez umicia broszki? Napij się później takiej wody przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: basen to nie łaznia 18.07.11, 10:33 watashi-no napisała: > basen to nie łaznia miejska. myjemy sie nago ale w domu, przed pojsciem na base > n. przed plywaniem, opłukujemy cialo przygotowujac je do kontaktu z zimna woda. Myjemy się i w domu, i na basenie (przed i po). Ja lubię wsiąść do samochodu czysty i pachnący a nie śmierdzący basenową wodą. > po plywaniu splukujemy z siebie wode basenowa, myjemy włosy. a kapiemy sie w d > omu. to chyba normalne. Nie. To chyba nienormalne. > i wcale nie trzeba sie rozbierac do naga. dzicy jestesc > ie ludzie, czy w domu na wodzie oszczedzacie? Nago myć się wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Re: basen to nie łaznia IP: *.ec.europa.eu 18.07.11, 10:40 no, gorzej jak sie kto w domu nie myje ana basenie tez nie i po basenie tez nie i przed nastepnym tez nie. MYC SIE NA BASENIE, ZEBY WSZYSCY WCHODZILI KOMFORTOWO DO WODY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: basen to nie łaznia IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 10:40 A owszem, żeby się umyć trzeba się rozebrać, wynalazki typu przecieranie się gąbką pod koszulą były do przyjęcia w latach 50 na zapadłych wsiach na wschodzie, ale nie w XXI wieku w stolicy. Krępowanie się nagością własną i cudzą to zaścianek i ciasnota umysłu. Zboczony zaś nie jest ten, kto się rozbiera, ale ten kto się tym niezdrowo fascynuje Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Re: basen to nie łaznia 18.07.11, 11:12 Człowieku sam jestes dziki skorto boisz sie rozebrac do naga, albo przeszkadza Ci ze inni sie rozbiora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: basen to nie łaznia IP: *.68.91.228.mielec91.tnp.pl 18.07.11, 11:36 Zgadzam się z przedmówcą. Kulturalny człowiek w bierze prysznic 4 razy w związku z wizytą na basenie: Pierwszy raz - w domu, porządnie myje całe ciało. Całe. Drugi raz - na basenie, przed wejściem do wody w stroju kąpielowym, pobieżny, odświeżając się tylko po (choćby krótkiej) podróży na basen (w upalny dzień to szczególnie istotne). Trzeci raz - na basenie, po wyjściu z wody, spółkując z siebie mocno chlorowaną wodę, doprowadzając się do stanu, w którym można komfortowo odbyć podróż do domu. Czwarty raz - w domu, tuż po powrocie, dokładnie się myjąc. Co do panów instruktorów fitness, pływania, wf itp. - ja rozumiem, że macie ciała jak greccy bogowie i lubicie nimi "szpanować" przy każdej okazji, ale nie każdy takim ciałem dysponuje, a nawet gdyby takim był obdarzony + był młody i urodziwy niekoniecznie musi paradować nago gdyż jego wrodzony wstyd (również przed osobami tej samej płci) może tu odgrywać istotną rolę. Jeśli już tak bardzo chcecie by każdy mył się nago na basenie zamontujecie osłonięte prysznice, w których człowiek ze swoją nagością będzie mógł obcować sam, nie drażniąc nią innych, nie czując samemu wstydu. Panu, zaś, który mówi, że jak się komuś nie podoba to niech sobie wybuduje własny basen gratuluję zrozumienia dla innych, inteligencji, "światowości" i tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: basen to nie łaznia 18.07.11, 11:51 Gość portalu: abc napisał(a): > Zgadzam się z przedmówcą. > > [b]Kulturalny człowiek w bierze prysznic 4 razy w związku z wizytą na basenie:[ > /b] > [ciach procedura] Kulturalny człowiek, nie mający problemów ze sobą myje się DOKŁADNIE przed wejściem do wody. M.in. dlatego, że ktoś korzystający z twojej procedury wymyje się dokładnie w domu i potem przez pół miasta będzie jechał w upale i doniesie swoje spocone jajca, pieczołowicie chronione przed zauroczeniem prosto do basenu. Kulturalny człowiek, mający jednak problemy z cudzą, albo własną nagością albo je rozwiązuje, albo pielęgnuje starając się JEDNAK nie zawracać tymi problemami d*py innym. > Co do panów instruktorów fitness, pływania, wf itp. - ja rozumiem, że macie cia > ła jak greccy bogowie i lubicie nimi "szpanować" przy każdej okazji, ale nie ka > żdy takim ciałem dysponuje, a nawet gdyby takim był obdarzony + był młody i uro > dziwy niekoniecznie musi paradować nago gdyż jego wrodzony wstyd (również przed > osobami tej samej płci) może tu odgrywać istotną rolę. Oj nie wiem czy wstyd jest wrodzony? U niekatolików chyba nie. Poza tym, jeśli ktoś ma kompleks własnego ciała to wracamy do punktu a: "Kulturalny człowiek, mający jednak takie problemy albo je rozwiązuje, albo pielęgnuje starając się JEDNAK nie zawracać tymi problemami d*py innym." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: basen to nie łaznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:26 kulturalny człowiek nie podmywa rowa przy obcych ludziach. i nie korzysta z basenu, zeby sie porzadnie umyc. tyle w temacie rozterek progresywnej stolycy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: basen to nie łaznia 18.07.11, 12:50 Gość portalu: ya napisał(a): > kulturalny człowiek nie podmywa rowa przy obcych ludziach. O! A dlaczego? Czy dokładne umycie genitaliów i owego rowa przed wejściem na basen jest objawem braku kultury? > i nie korzysta z bas > enu, zeby sie porzadnie umyc Nie korzysta z basenu żeby się porządnie umyć tylko dokładnie myje się przed wejściem na basen. Chociaż - w czym problem? Prysznic jest w cenie. Mam jechać do domu i z powrotem tylko po to, żeby OBCY nie zauroczył mi rowka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvbf Re: basen to nie łaznia IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 01:45 a ten znowu o cudzych rowkach. po nocach ci się włochate znów śnią co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: basen to nie łaznia IP: *.atman.pl 18.07.11, 13:48 Mylisz kulturę z jakimś dziwnym fanatyzmem. Wyjaśnię ci to: Myć masz się nie cztery czy dwadzieścia razy, tylko wtedy, kiedy jest taka potrzeba. Umycie D**Y bezpośrednio przed basenem to twój obowiązek, gdyż ja nie mam zamiaru napić się potem wody, która ci tą nieumytą D**Ę opłukiwała w trakcie pływania. Jasne? Jestem w tej kwestii bardzo zasadniczy. Możesz nazwać mnie niekulturalnym chamem - nie przeszkadza mi taka opinia w tych okolicznościach. Uprzedzam jedynie, że mój brak kultury może się faktycznie ujawnić jeśli zaobserwuję brak mycia. Jak ci się to nie podoba - to dokładnie tak, jak napisał zarządzający ośrodkiem - wybuduj sobie własny basen. Moja tolerancja jest bardzo rozległa, ale kończy się w momencie, kiedy ktoś kulturą próbuje tłumaczyć wpychanie mi w usta własnego brudu. Wstydzisz się umyć? - nie chodź na basen! Proste? > Jeśli już tak bardzo chcecie by każdy mył się nago na basenie zamontujecie o > słonięte prysznice No wiesz. Są baseny, które kosztują np. 50zł za godzinę i są tam osłonięte prysznice. Wybór należy do ciebie. Wielka wrodzona kultura nie wystarcza do zaspokojenia tej potrzeby? No cóż. W takim razie naucz się paradować z gołą **** za 15 lub 20zł za godzinę. Jak widać fanatyzm kulturalny w tym przypadku może kosztować nawet prawie 40zł za godzinę. To twoje pieniądze. Wydawaj je tak, jak sobie tego chcesz. Ja chcę chodzić na basen który kosztuje 10 do 20zł / h i ci, którzy nie umyją na nim D**Y spotkają się z moją wyrażoną wprost, bez skrupułów, a wręcz miejscami - brutalnie - niechęcią. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: basen to nie łaznia IP: *.atman.pl 18.07.11, 12:56 nie zawsze jest czas pojechać do domu. dla niektórych może oznaczać to np. ponad godzinę straty. poza tym - nawet po dokładnym myciu w domu może się zdażyć koniecznośc wypróżnienia się przed pływaniem. jeśli jest to "dwójka", no to wtedy życię Ci miłego pływania w basenie, w którym wymoczyło się 1000 osób po takim procederze ;) na dodatek - po basenie rano - zwykle trzeba jechać raczej do pracy niż tracić godzinę na wizytę w domu i mycie się pod własnym prysznicem... ja tutaj nie mam wątpliwości - jeśli mogę, to myję się w domu, a jeśli nie - to na basenie. mój wniosek - MYJ D**Ę przed basenem, bo jak zobaczę inaczej, to będę niemiły :P :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naa123 Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: 195.150.8.* 18.07.11, 10:18 A co z sytuacją kiedy chcę się rozebrać pod prysznicem a tam w damskiej szatni dwie pani z dwoma kilkuletnimi synami?? Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek 18.07.11, 11:57 Wyrzucic taka babe z hukiem i tyle! Nie tam jej miejsce. Jak chce to niech zabierze swoich synków gdzie chce, ale od męskiej szatni wara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: Czy na basenie można brać prysznic nago? Niek IP: *.atman.pl 18.07.11, 14:08 Po co od razu wyrzucać? Po co tyle agresji? :) Można się po prostu rozebrać i wziąć prysznic na przeciwko niej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:18 Mam 2,5 letnią córeczkę i normalnie chodze z nią na basen, co z tego ze dziecko zobaczy kogoś nago ? co tam takiego zobaczy? czy siusiak czy meski tylek to dla dziecka jest jakaś trauma ? mi sie wydaje ze to coś normalnego. Byłoby odwrotnie gdyby się z nią chował po kątach zeby tylko nie zobaczyła jakieś 'niezwyklej' czesci ciała, wtedy dopiero było by to nienormalne i dziecko byłoby skołowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 10:24 I idziesz z nią do męskiej szatni, czy do damskiej? Rozumiem, że pytasz pozostałych, czy im nie przeszkadza osoba płci przeciwnej w szatni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 11:05 :) no jak to do damskiej ?? przecież do damskiej faceta nie wpuszczą, oczywiscie ze chodzę do męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 11:13 > :) no jak to do damskiej ?? Normalnie! Nie wpuszczą? Bidula.... To jeszcze druga część - pytasz, jesteś pewien, że innym mężczyznom nie przeszkadza obecność Twojej córki, że nie krępują się przy niej myć/przebierać? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Chodze z dzieckiem na basen 18.07.11, 11:59 > :) no jak to do damskiej ?? przecież do damskiej faceta nie wpuszczą, oczywisci > e ze chodzę do męskiej. Ja na Twoim miejscu bym nie narażał innych facetów z szatni na oskarżenia. Wiadomo, że jak się taki goły facet do małej uśmiechnie przypadkiem, to zara musi pedofil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:55 obydwaj (kotek filemon i ten wyżej) macie nierówno pod sufitem. albo nie macie dzieci, albo nie chodzicie na basen. po prostu nie rozumiecie że pobyt w pewnych miejscach wymaga kultury osobistej i znajomości norm społecznych. Idź na saune, pojdź do teatru, wyjdź do knajpy, nie pal papierochów tam gdzie inni nie palą - wszędzie musisz zachowywać się zgodnie z normami, bo wyjdziesz na zwykłego chama. Co z tego że ktoś popatrzy na moją córkę ? ale widać tobie kojarzy się to jednoznacznie. Jeśli ktoś chodzi na basen to musi zdawać sobie sprawę że basen jest dla wszystkich również dla małych dzieci. Poza tym szatnie mają miejsca do przebierania intymnego, nie ma żadnego problemu, żeby z nich skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Chodze z dzieckiem na basen 18.07.11, 13:01 Moja wypowiedź była ironią. Chodzi mi o to, że jak taka przewrażliwiona mamuśka jak z artykułu idzie na basen z pociechą, to zaraz uważa, że jak obcy facet się do dziecka uśmiechnie (no bo co ma zrobić, język wywalić?) to pewnie pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:17 @filemon a to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.motorola-solutions.com 18.07.11, 13:09 Ale to ty zachowujesz się jak cham, wciskając na siłę - było, nie było - kobietę do męskiej szatni! Ale fakt, ty jeden masz pod sufitem równo i ty jeden masz dzieci, w dodatku córkę. Ty o mnie ostro to ja też - twoja córka to twój problem i od męskiej szatni niech się trzyma z daleka. Jak chcesz to idź sobie z nią do damskiej i dyskutuj z kobietami - może mają równiej pod sufitem niż ja a może i ty. Dotarło? Twój problem, i nie rozwiązuj go kosztem (choćby minimalnym) innych. a teraz przeproś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:19 @urke Przepraszać ciebie ? dobry żart. idź się umyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.atman.pl 18.07.11, 13:56 hehe RACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 22:15 a mozna zapytac co robi 2letnie dziecko na basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Re: Chodze z dzieckiem na basen 18.07.11, 23:05 2 letnie dziecko, albo i dwumiesięczne robi to samo, co inni: cieszy się wodą i pływa (pod opieką rodziców). W wielu krajach sa specjalne brodziki z cieplejszą wodą dla dwulatków i matek z dziećmi mniejszymi jeszcze. Prowadzone są również zajęcia gimnastyczno relaksujące w wodzie dla młodych mam z maluchami. Sprzyja to wyrwaniu młodych mam z izolacji społecznej i towarzyskiej, w jakiej często znajdują się po urodzeniu dziecka, i jest dobre tak dla dzieci jak i ich mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urke Re: Chodze z dzieckiem na basen IP: *.motorola-solutions.com 19.07.11, 08:17 > 2 letnie dziecko, albo i dwumiesięczne robi to samo, co inni: cieszy się wodą i > pływa (pod opieką rodziców). W wielu krajach ... No i zobacz jeszcze jak w tych wielu krajach zachowują się ludzie w szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
imsocool Na golasa to powinno się brać prysznic... 18.07.11, 10:21 ... przed wejściem do basenu!!!! O tym warto by napisać artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompielowicz Ja się myję nago tylko unikam pedałów IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 10:21 Jak jakiś gość gapi się pod prysznicem na mojego ptaka to mówię, żeby spadał do darkroomu albo daję mu w czajnik. Jednak mycie na basenie to podstawa. Kobiet i mężczyzn. Często widać puszyste osoby (głównie panie) kture wychodzą z szatni na pływalnie i mają suche włosy. Powinien byćselekcjoner,który zawróci takie osoby do mycia Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Analfabeta 18.07.11, 11:45 Człowieku, zamiast się zajmowac pedałami, wróc do postawowki żeby sie nuaczyc jak się pisze "ktury". Nie dziwie się że przy Twoim poziomie inteligencji najwazniejsze jest rozglądanie sie ilu p3edałów Cie obserwuje, a byc może jestes tak brzydki że wielu spogląda na Ciebie z obrzydzeniem i stąd te spojrzenia !!! Albo masz takiego malutkiego ptaszka że każdy jest zdziwiony że może byc aż tak mały !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Di Re: Ja się myję nago tylko unikam pedałów IP: *.krakow.hypnet.pl 18.07.11, 13:26 Suche włosy nie są miernikiem, czy ktoś się umył, czy nie (są czepki kąpielowe, a dobrze spięte włosy da się i tak ochronić). Natomiast oczywiście widać - na rękach, nogach, czy samym kostiumie nawet - jeśli nie ma ani jednej kropli, to z reguły rzeczywiście ktoś się nie umył, bo niewiele osób po prysznicu przed basenem porządnie się wyciera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licho wie Czy na basenie można brać prysznic nago? Niekon... IP: *.catv.wtnet.de 18.07.11, 10:22 To jest totalny ciemnogród. Ja bym proponował dodatkowo pobyt na basenie tylko w kompletnym ubraniu. W zimie w czapce. Aż mi się żal robi tych dzieci, które mają takie mamusie i pewnie i tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś