Dodaj do ulubionych

Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop...

IP: *.pap.com.pl 22.12.11, 13:17
No tak, trzeba będzie wyciąc te zbędne drzewa....tak jak w całej Polsce....
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.um.warszawa.pl 22.12.11, 13:20
      Błagam - nie pozwolcie tej pani radnej na instalowanie głosniczków! Łazienki są urocze z niedzielnymi koncertami Chopina na fortepianie. Niech pani radna przyjdzie sobie choć raz w niedziele na koncert - a głosniczki niech zainstaluje sobie w domu. Urok Łazienek to cisza , wspaniała zielen i niedzielny koncert. Znam wszystkie zakamarki, wychowałam sie tam ja i moje dziecko. Mieszkamy obok. Kiedys na kominie domu obok przysiadł paw. Zadzwoniłam do parku i jakis miły głos bez śladu zdziwienia powiedział: zaraz będziemy. A było około siódmej rano...Albo idzie sie do Łazienek, a tam co parę drzew kilka maluchów stoi nieruchomo i wyciąga łapki z orzechami dla wiewórek. Tak sobie razem zyjemy: pawie, maluchy z łapkami, wiewióki, kominy, my i ta cała reszta. Więc prosimy - bez głosniczków.
      • Gość: theorema głośniczki to sobie mogą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 13:41

w d... wkręcić. Cholera, gazeto.pl, przestań mnie wkurzać przed świętami - co jeden news to lepszy - a to o wieżowcach, a to o bogatym Śródmieściu, teraz o niszczeniu Łazienek. Żwirowa alejka - genialny pomysł, oczywiście jakiś durny facet to wymyślił, który nigdy w życiu tam nie był, nie ma żony, nie ma dzieci - nie wie, że na asfalcie świetnie się rysuje kredą, wygodniej idzie w szpilkach - całą wiosnę i lato elegantki za punkt honoru stawiają sobie wystrojenie się w szpilki na spacer, ale też trudno żądać, żeby chodziły w mokasynach, albo traperach z grubą podeszwą - oczywiście, facet w swoich męskich buciorach ani o tym pomyśli. Biedne wiewiórki, zawsze tyle ich biegało w okolicach pomnika, teraz wypłoszy je grająca non stop muzyka, turystów zresztą też, do Łazienek nie chodzi się po kolejną dawkę hałasu, nawet jeśli to Chopin. Otrzaskać to się może szanowna władza po pyskach - najlepiej własnoręcznie co dzień rano przed lustrem, na dobry początek dnia. I jeszcze parę razy młotkiem po głowie, może coś się tam przestawi.
        Duże drzewa trzeba wyciąć, małe karłowate chińskie drzewka, plastikowe najlepiej, będą znacznie lepsze. Mało już tej chińszczyzny mamy? Może jeszcze zamiast restauracji Belvedere będzie teraz bar z chińskim żarciem? I wstęp dla Polaków za pieniądze, a dla Chińczyków za darmo? Wszak od dziś jesteśmy bratnimi narodami!
        • Gość: rvecwa Ten zrobiony już fragment świetnie się prezentuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 14:35
          Będzie super jak zrobią tak wszystkie aleje a nie tylko trochę. Kilka tygodni temu był tam fajny koncert Chińczyków i może to pokłosie.
        • blfddude Re: głośniczki to sobie mogą... 23.12.11, 02:09
          No dobra ale kto sie wybiera do parku w szpilkach? Odnosnie aleji ze zwiru to sie zgadzam, nie nadaje sie na wozki, na niepelnosprawnych, w utrzymaniu jest trudno ale z tego co wiem tak wlasnie wygladaly te aleje w Lazienkach za krola Stasia.
    • Gość: shs Dlatego nie poruszył tematu więźniów politycznych? IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 13:21
      gratulacje
    • Gość: Warszawiak Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: 195.116.0.* 22.12.11, 13:32
      Nie chcę Chińskich pieniędzy, nie chcę Chińskiej tandety, nie chcę potem Chińczykom dziękować!!!
      Jak miasto chce odrestaurować Łazienki, proszę bardzo, przyjdę i za darmo pomogę.
      Pewnie nie tylko ja.
    • ocha-chan Re: Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich d 22.12.11, 13:45
      jak dobrze, że to tylko ich durne pomysły i na nic nie ma sponsora/"stróża". zostawić łazienkiw spokoju!
    • Gość: antykomunista Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.play-internet.pl 22.12.11, 13:51
      chińscy komuniści niech wypie...ją z Polski
    • Gość: MASTER Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.cdma.centertel.pl 22.12.11, 14:00
      RZYGAĆ MI SIĘ CHCE JAK SŁYSZĘ O CHIŃCZYKACH.
    • Gość: gość Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 14:04
      Zaraz, zaraz, a jak to można coś jeszcze zbudować w Łazienkach? Przecież tam nawet krzaczki są wpisane w rejestr.
    • mordred Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... 22.12.11, 14:58
      Chińczycy postawią pawilon? Rozum wam odebrało? Pan Zielenkiewicz niech lepiej zarządza Łazienkami, bo powoli stają się prywatnym latyfundium pani Starak, która praktycznie używa jak i kiedy chce wszystkich obiektów tam się znajdujących. Cud, że jeszcze w pałacu na wodzie nie zrobiła restauracji, choć i to może się zdarzyć. Teraz następni będą sobie rościli prawa do Łazienek, bo zainwestowali. Bardzo zaczyna mnie martwić ten alians z prywatnym kapitałem.
      • Gość: Koko Re: Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich d IP: *.acn.waw.pl 22.12.11, 15:03
        Mnie już dawno to martwiło. dba się o coś kupe lat, a tu nagle przychodzi ci menda z papierkiem: "teraz to moje i se zrobię z tego china town, a wszyscy którym nie pasuje, mogą mnie w tyłek pocałować, hahaha, buraki :D"
        same śmieci na koniec roku wychodzą. za dużo wódki, albo śledzi prze państwa...
    • Gość: Dario Pani Prezydent powinna wpuścić do Łazienek develop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:00
      perów. Z poszanowaniem tamtejszej architektury powinny powstawać apartamentowce. Wszystko powinno być dla ludzi. Dziwne że Pani Hania nie wystapiła jeszcze z takim projektem. Pisiory zablokowały budowę apartamentowców w miejsu obecnego stadionu narodowego. A Pan minister Drzewiecki chciał dogęszczać miasto tylko.
    • Gość: ostoja75 Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.home.aster.pl 22.12.11, 15:29
      No to niech wszystko w Polsce nazywa się "chińskie".
    • Gość: pamieta Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:38
      zielniewicz to skompromitowany ex konserwator generalny, ziec jakiegos dupka z PZPR. taki znawca sie decyduje postawic NOWY pawilon w lazienkach ? przeciez to kretyn, i ze wzgledu na sam pomysl, i ze wzgledu na to, ze wierzy, ze chinczyki cos zrobia oprocz burdelu jak na autostradzie
    • Gość: pamietam zielniewicz to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:40
      zielniewicz to skompromitowany ex konserwator generalny, ziec jakiegos dupka z PZPR. taki znawca sie decyduje postawic NOWY pawilon w lazienkach ? przeciez to kretyn, i ze wzgledu na sam pomysl, i ze wzgledu na to, ze wierzy, ze chinczyki cos zrobia oprocz burdelu jak na autostradzie
    • Gość: czytelniczka Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 15:57
      Czy ktos sobie wyobraża jak będzie wyglądała likwidacja tego asfaltu i to na tak duzym obszarze, młoty pneumatyczne , cięzarówki, wypłoszą wszystkie ptaki i wiewiórki, IDIOCI.
      A po żwirze to sobie mozna chodzic na wsi w klapkach lub kaloszach.Niech sobie wprowadzają mała architekturę w stylu chińskim ale nawierzchnię alei powinni zostawić.
    • franek31 Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich dop... 22.12.11, 16:33
      Za Stanisława Augusta Poniatowskiego panowała moda na chińszczyznę, a potem straciliśmy niepodległość. Czy to nie zastanawiające ?
    • Gość: adam Re: Chińczycy włożą miliony w Łazienki. Kto ich d IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 17:23
      Czy ktoś tu oszalał? Łazienki to zabytkowy park i zabytkowe budowle, dlaczego Prezydent Komorowski postanowił to zniszczyć? To chyba tylko jakiś durny, dziennikarski żart, bo nie wyobrażam sobie, aby to mogła być prawda. Co to nie stać już Warszawy nawet na to, aby zadbać o ten piękny park? Wstyd!
    • Gość: stary pijak To wyścig. Chińczycy chcą w Pałacu na Wodzie IP: *.krawarkon.pl 22.12.11, 23:49
      zrobić knajpę z ryżem i wołowiną 5 smaków zanim wjadą tam Araby ze swoimi kebabami.
      • Gość: wawiak Re: To wyścig. Chińczycy chcą w Pałacu na Wodzie IP: *.146.148.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.12.11, 23:56
        nareszcie jakiś rozsądny postulat. ;-)
    • blfddude Z Chinczykami wszedzie sie zaczynalo niewinnie. 23.12.11, 02:14
      W USA, Afryce, Panamie tez sie z Chinczykami zaczynalo niewinnie a obecnie oni dyktuja swoje. Mam nadzieje ze Pan Kaczynski bedzie okupywal Lazienki i w Lazienkach prowadzil swoje marsze niepodleglosciowe. W tym przypadlu popieram taki nacjonalizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka