Dodaj do ulubionych

Twoja Telekomunikacja!!!

02.05.16, 16:23
Witam!
Chciałam się dowiedzieć czy ktoś z okolic Warszawy, podobnie jak ja skorzystał " nieświadomie " ze wspaniałej oferty Twojej Telekomunikacji i zmienił dotychczasowego operatora telefonu stacjonarnego np. (Orange, Netia ) oczywiście myśląc , że podpisuje, przedłuża umowę, na "dogodniejszych" warunkach ze swoim dotychczasowym operatorem. Miało się to wiązać z obniżką abonamentu. Rozmowa telefoniczna była tak prowadzona ,że byłeś przekonana/ny iż rozmawiasz z osobą, która reprezentuje twojego dostawcę czyli np. Orange, tak jak w moim przypadku.
Oszukana klientka
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Twoja Telekomunikacja!!! 02.05.16, 20:28
      Masz 14 dni na rozwiązanie umowy.
    • eldaw120 Re: Twoja Telekomunikacja!!! 03.05.16, 14:52
      Czas na wypowiedzenie umowy dawno minął gdyż ja byłam przekonana ,że podpisałam ze swoim operatorem i umowę głęboko schowałam. Kiedy po około 1,5 miesiąca pani z Orange zadzwoniła do mnie i powiedziała ,że mój numer za chwilę (około godziny ) przejmuje TT bo z nimi podpisałam umowę.
      Tydzień wcześniej z poczty odebrałam paczkę z aparatem telefonicznym , byłam zdziwiona ale wtedy nic nie podejrzewałam , odłożyłam na półkę bo nie był mi potrzebny, miałam podłączony fax z którego czasem korzystałam. Także ja łatwowierna dałam się wpuścić w przysłowiowe maliny.
      • taki-sobie-nick Re: Twoja Telekomunikacja!!! 03.05.16, 21:35
        eldaw120 napisała:

> Czas na wypowiedzenie umowy dawno minął gdyż ja byłam przekonana ,że podpisałam
        > ze swoim operatorem

a na długo podpisałaś?
    • horpyna4 Re: Twoja Telekomunikacja!!! 03.05.16, 22:05
      Kochana, jak ktoś sam nieproszony zgłasza się do mnie z jakąś "korzystną" ofertą, to ja nawet nie pytam, ile można na tym stracić. Po prostu mówię, że nie jestem zainteresowana i nie podejmując dyskusji kończę rozmowę.

A nie tylko potrafią telefonować, kiedyś popędziłam również łażącą po mieszkaniach akwizytorkę takich usług.
    • Gość: Adrian Re: Twoja Telekomunikacja!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.17, 13:02
      Dzwoniła do mnie pani dziś z Twojej Telekomunikacji i zaproponowała mi że wymieniają w całej okolicy łącza z kablowych na cyfrowe ???? (dziwne bo mam łącze kablowe i jest cyfrowe) . Oświadczyłem że moje łącze mimo że kablowe również jest cyfrowe na to pani oświadczyła że wymienaiają telefony z kablowych na bezprzewodowe cyfrowe na to ja jej mówię że bez sensu bo telefony bezprzewodowe cyfrowe to komórki i co ? będą wymieniać komórki ???
      Twoja telekomunikacja to ściema i próba przeciągnięcia osób starszych na ich abonament niekoniecznie dobry. Obsługa wmawia ludziom ciemnote i powołuje sieę na umowy z innymi operatorami akurat u mnie na liniach ORANGE (była TPSA ) siedzi Netia. Jest to to samo co TELE 2 kiedyś. Niestety firma TWOJA Telekomunikacja okłamuje potencjalnych klientów o tym że wymieniają łącza i przechodzą na łącza cyfrowe. Akurat siedzę w temacie i mam pewną wiedzę na ten temat ale nawet nie próbuję wyobrazić sobie ile ludzi naciągną na zmianę operatora. Z doświadczenia wiem że taka zmiana nigdy nie kończy się dobrze dla oszukanego klienta. Raczej uważajcie na ta firmę bo nie mówią prawdy klientom.
    • blabalszak Re: Twoja Telekomunikacja!!! 31.07.17, 12:13
      Twoja Telekomunikacja... "Firma" zajmująca się oszukiwaniem starszych ludzi a dodatkowo pracowników.
      Pracowałem w oddziale w Rzeszowie, umowa zlecenia a po trzech miesiącach umowa o prace. Hehe śmieszne, w tym szmelcu nie masz możliwości na taki rodzaj zatrudnienia a dodatkowo nikłe szanse na służbowy samochód, choć będą zapewniać na rozmowie ze po miesiącu pracy takowy dostaniesz. Prawda jednak jest taka ze firma ma strategie (zatrudnić, wykorzystać ile się da , zwolnić) a co do zwolnienia to, nie ma możliwości odejść polubownie. Kierownik Aneta B. otwarcie to mówi i jedyna opcja to praca 10 dni bez wynagrodzenia, lub jak w moim i kolegów przypadku śmieszne pismo 20.000zł kary za dzień nie wykonywania dla nich zlecenia. Firma szuka pracowników za pośrednictwem np OLX w ofercie pisząc o jedynie dostarczaniu umów i telefonów do klientów, nikt nie mówi, że aby zarobić choć 20 zł to trzeba oszukiwać ludzi i wciskać im umowy na 24 miesiące. Cały dział Call Center zajmuje się podszywaniem pod znanych operatorów jak np. Orange. Ta firma to kpina której prezes Piotr G. powinien pójść siedzieć.
      • wladyslawa1952@g.pl Re: Twoja Telekomunikacja!!! 29.10.17, 19:52
        Witam,Ja jestem w sieci Orange od samego początu i jestem zadowolona,jednak od pewnego czasu nękały mnie telefony na stacjonarny ze będzie wymiana telefonów analogowych na cyfrowe i że będzie to musowe ,że przyjedzie od nich pracownik i wymieni czyli myslalam ze to pracownik ORANGE tak tez się przedstawił ,powiedzialam że mam telefon i nie chce innego ,rozebrał mój telefon i powiedzial ze niewiadomo czy bedzie dzialal a potem podsunąl umowę że niby na ten telefon co zostawia.Oczywiscie nieswiadoma niczego podpisalam ,chcialam przeczytac powiedzial ze zostawia mi tez umowe do domu to sobie poczytam.Potem zazadal dowodu zeby sprawdzic czy to ja ,długo go ogladal co mnie zdziwilo na koniec chcial jeszcze rachunek jaki płace do Orange.Po jego wyjsciu przeczytalam umowe nie bylo slowa o Orange ,bardzo mnie to zbulwersowalo chcialam się z tym pracownikiem skontaktowac nie odbierał .Zadzwonilam do Warszawy do siedzimy tej twoja telekomunikacja która miesci się na Alejach Jerozolimskich 123 a tam powiedzialam ze to oszustwo i jona kazala wszystko zwrocic, dlatego tego samego dnia wyslałam pocztą ten nieotwarty telefon i rezygnację ,tylko ze nie wiem dokładnie jak pisze sie rezygnacje ,czy sa jakie wymogi ,tacy oszusci wszystko mogą.Dlatego w drugi dzien wyslalam potwierdzenia z poczty o doreczeniu i odcinki ksero.Potem zadzwoniłam do nich ,wogóle nie odbieraja telefonow ,nie wiem co dalej robic ,jestem w Orange i tam chce zawsze być co mam dalej robic ,czy oni przysla mi ta rezygnacje ,poniewaz ja wyslalam w tym samym dniu co ta nieszczesna umowe podpisalam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka