Gość: river Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:19 wielka paranoja moze zaniedlugo bedzie trzeba miec paszport zeby wjechac do warszawy a to ze do gdanska krakowa i zakopaanego trzeba placic to tez wielkie nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:22 powinna być opłata za pierdzenie w stołek-2 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Honolulu, Hawaje IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.03.05, 17:29 W Warszawie bylem w lutym, tego roku. W Sheratonie zatrzymalem sie na kilka dni - oplaty wieksze niz w Honolulu w hotelu tej samej klasy z widokiem na szmaragd oceanu, z szumiacymi palmami i swiezym powiewem znad oceanu. W Warszawie - zerknawszy przez okno przerazilem sie ta szarowa, szarymi tynkami budynku naprzeciw ulicy, z brudnymi szybami. I juz nawet nie odsuwalem zaslon przez caly czas pobytu. Przy wypisywaniu rachunku dopisali mi oplate klimatyczna. Zasmialem sie sarkastycznie i doplacilem. I powiedzialem sobie, ze juz nigdy do Warszawy - samemu i bede odradzal wszystkim znajomym. Jest to jednorazowy strzal - czesto obserwuje (w biznesie) bezczelne proby walniecia - bo amerykanin wiec ma pieniadze - gdy male sumy to place i obserwuje reakcje tych malych naciagaczy. Ja juz wiem, ze to byl jednorazowy strzal - i nigdy wiecej! $tefan, Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan wpływy 2 mln. koszty obsługi ? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.03.05, 17:54 ciekawe ... 1 mln? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tex Re: wpływy 2 mln. koszty obsługi ? IP: *.arcor-ip.net 16.03.05, 22:30 wpływy 2 mln. koszty obsługi ? 4 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jest oplata - brac oplate IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 18:02 Prawo daje mozliwosc by miejscowosc atrakcyjna turystycznie pobierala myto - OK. Warszawa jest atrakcyjna turystycznie - jest (2,3 mln rocznie) Wiec wladze miasta bylyby wrecz glupie gdyby zrezygnowaly z pieniedzy. Goscie tego nie poczuja (max ponizej 2 zl, kiedy tani hotel kosztuje 30-40zl), a beda pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Jest oplata - brac oplate IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:10 1 zł w Sheratonie to mniej niz promil, 1% w schronisku mlodzieżowym to spra opłata. I znowu uderzamy w tcyh co maja najmniej. Ponadto - za tych w Sheratonie zaplaća ich firmy, za tych w schronisku - oni sami. Aby nikt nie uchronil sie od opłaty proponuje wprowadzic je na rogatkach Warszawy oraz na dworcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Co? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 21:24 Warszawa atrakcyjna dla turystów? A co tam jest atrakcyjnego? W tej wsi nie ma nic atrakcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl157 Faktycznie nie ma tu remizy i soltysa jak u Ciebie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 22:31 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Warszawa atrakcyjna dla turystów? A co tam jest atrakcyjnego? W tej wsi nie ma > nic atrakcyjnego. Biedaczek... Nie znalazl w stolicy remizy i domu soltysa i od razu poczul sie nieswojo... Wspolczuje a nastepnym razem radze nie wyjezdzac z Pcimia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkokwasny Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 20:19 Co za glupia oplata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.kalisz.mm.pl 16.03.05, 21:00 Bylam w Warszawie kilka dni temu-jak to kobitka z prowincji myslalam, ze zobacze Warszawe jako stolice w miare europejska. Ale sie pomylilam- centrum- wielki plac budowy, troche dalej - stolica zacofanego panstwa socjalistycznego (Mokotow), sniegu po pachy na kamienicach brudne bannery reklamowe na budynkach.Do Europy to nam troche brakuje (tylko jakies 30 lat-jest OK)I ja mam za to placic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl159 Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 21:56 Widac od razu jak ta kobieta "zna" Warszawa... Przyczepi sie nawet do tego, ze w stolicy cos sie buduje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 22:44 Bylem tam rok temu. Nic specjalnego. Duzo zebrakow. Nie jest niczym specjalnym w poruwnaniu z innymi stolicami europejskimi. Z Kazachstanem moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl160 ortografia rodem z Jackowa :)))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.05, 01:03 amerykanin09 napisał: > Nie jest niczym specjalnym w poruwnaniu z innymi stolicami europejskimi. No patrzcie, taki swiatowiec a nie zna ortografii... :)))) PS. Jak tam sie zycje w "swiatowym" Jackowie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Ha ha ha!!! Klimat w Warszawie!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 21:50 Musieliby mi dopłacić abym musiał siedzieć w tym brudnym molochu pod granicą Białoruską. Warszawa nawet do pięt nie sięga takim stolicom nowej UE jak Praga czy Budapeszt. W-wa jest hamska, złodziejska, źle zorganizowana, zacofana i prostacka. Zacznijcie myśleć jak zbliżyć to miasto do Europy, wybudujcie sobie obwodnicę, jakąś autostradę, zróbicie jakieś choćby trochę działające szpitale. I to koniecznie za własne pieniądze a nie jak do tej pory pieniądze z innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl157 Belkot widze, belkot... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 21:53 Zaczynam sie zastanawiac czy na belkot powinno sie w ogole odpowiadac... Takie maja kompleksy wzgledem stolicy, ze nawet nie potrafia sklecic dwoch zdan majacych sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 22:25 ...bo 1,5zl to mniej niz pol biletu jednorazowego. Jesli kogos nie stac na to, to jak kupi bilet na przyjazd i porusza sie po miescie? I z czego sie utrzymuje? Zebrakow w Wawie mamy dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? 16.03.05, 22:35 Znajomy, Jacek Pałkiewicz, mieszka w jednym z hoteli w Warszawie. Spędza tu pół roku. Może mi ktoś wytłumaczyć za co ma płacić "aklimatyzacyjne"? Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? 17.03.05, 12:44 za przyjemnosc mieszkania w kraju w ktorym placi sie nie za cos tylko dla zasady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu ale glupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:33 niech warszawiacy zaplaco po 2zl za kazdy wyjazd z miasta bo w przecie beda oddychac innym powietrzem niz swoje to moze spowoduje ze glupie pomysly zostana w tym dziwnym narcystycznym miejscu szkoda gadac -porownywac warszawe i zakopane smieszne i glupie jak stoleczni politycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Powinno się jeszcze płacić za cyrk na Wiejskiej ;) IP: 82.160.7.* 16.03.05, 23:04 Swoją drogą ciekawe dlaczego Wiejska... Hmmm... Czyżby to nie było miasto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:43 WUAHHAHAHAHHAHAH! MUUU! MUUUUUUUUUU! WUHAHHAHAHAHAH MUUUUUUUUUUUUUUUUUU! ROTFL^2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:05 Płacić? Za co? Przecież tu jest Bródno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 17.03.05, 08:30 dla mnie super; klimat w Wwie jest rewelacyjny, więc niech płacą; a przy okazji będzie wiecej kasy "do podziału" dla radnych; a że znowu będą się z nas śmiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 212.160.134.* 17.03.05, 09:16 Warszawiak, Ślązak i Kaszub na wakacjach w Egipcie płynąc łódką wyłowili z wody gliniany dzban z dziwną pieczęcią. Złamali pieczęć no i oczywiście z dzbana wyleciał dżinn. "Dobra, uwolniliście mnie, to macie wasze trzy życzenia. Po jednym na każdego starczy." Kaszub: "Ja tak kocham Kaszuby... niech zawsze woda w jeziorach będzie czysta, ryb pod dostatkiem a turyści porządni i bogaci." Dżinn: "Nudnawe życzenie, ale jak chcesz. Zrobione." Warszawiak: "Wybuduj dookoła Warszawy ogromny mur żeby odgrodzić moje miasto od reszty tego zacofanego kraju i żeby żadni wsiowi mi tu nie przyjeżdżali." Dżinn: "OK. Zrobione." Ślązak: "Powiedz mi coś więcej o tym murze." Dżinn: "No, otacza całe miasto, jest betonowy, wysoki na kilometr i szeroki na trzy kilometry u podstawy. Mysz się nie prześliźnie." Ślązak: "Dobra. Nalej wody do pełna." Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: TO JEST NORMALNE OSZUSTWO 17.03.05, 09:26 KTORE TYLKO POLACZKI POTRAFIA WYMUSLEC. OPLATA NZ NIC ZA WIDOK PALACU.WSTYD. cO W ZAMIAN OFERYJA TAXA KLIMATYCZNA. jUZ gIEREK WYMYSLIL OPLATY ZA POBYT. KACZYNSKI BADZ NO ROZSADNY. pRZECIEZ NIKT CI NIE KAZE PLACIC ZA KLIMAT SZTOKHOLMU,PARYZA IDT. PUKNIJ SIE W LEB I ZNAJDZ INNE ZRODLO DOCHODOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzdyś Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 06:52 głupie Odpowiedz Link Zgłoś
petitboy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 09:35 No..faktycznie Warszawa jest bardzo atrakcyjnym miastem...napewno jak żadne w Polsce. To już lepiej jak człowiek sobie pojedzie do sto razy ładniejszego Torunia i nie będzie musiał płacić za to że "jest". Zgadzam się z opinią iż powietrze w stolicy jest bardzo zanieczyszczone. Płacić powinno się za komfort. A jeszcze troche i może mieszkańcy także zaczną płacić np. za przechozdenie na pasach !? Odpowiedz Link Zgłoś
petitboy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 09:35 No..faktycznie Warszawa jest bardzo atrakcyjnym miastem...napewno jak żadne w Polsce. To już lepiej jak człowiek sobie pojedzie do sto razy ładniejszego Torunia i nie będzie musiał płacić za to że "jest". Zgadzam się z opinią iż powietrze w stolicy jest bardzo zanieczyszczone. Płacić powinno się za komfort. A jeszcze troche i może mieszkańcy także zaczną płacić np. za przechozdenie na pasach !? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz prezydent Kaczor musi dbać o ekosystem:-))) 17.03.05, 09:44 To czysta prywata!!!!! We Wrocławiu kaczory i kaczki pływają w Odrze i miejskiej fosie i są zadowolone.Byt kaczkom zapewniają mieszkańcy.Nikt nie wyciąga ręki do turystów:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:26 Powaliło się w głowach totalnie. Jestem warszawianką z dziada pradziada. Studiowałam tutaj i mieszkałam, oraz posiadam rodzinkę i groby najbliższych. I teraz kiedy przyjdzie mi chęć poodwiedzać stare kąty to mam za to płacić?? Mam sentyment do tego miasta ale bez przesady. Klimatyczne to radni powinni nam płacić za te ciągłe zanieczyszczanie milionami aut. Wogóle może wpadną na to że skoro przebywa się tam gdzie oni należy płacić "za każdy oddech". Im się wydaje że jak stolica to i krynica??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Zlikwidować urzędy centralne... IP: *.osk.enformatic.pl 17.03.05, 11:35 ...przenieść Sąd Najwyższy i Trybunał Konstytucyjny do Radomia i niech sobie Warszawa wprowadza opłaty jakie chce. Ciekawe ilu przyciągnie warszawski "klimat"? To miasto, w dużej mierze pasożytuje na reszcie Polski, bo czerpie korzyści z faktu, że jest stolicą 38-milionowego państwa. Bez "stołeczności" Warszawa byłaby gospodarczo na poziomie Łodzi. Jeśli jest wyżej, to niech uszanuje tych, którzy ten stan utrzymują i w Warszawie bywać muszą. Niech, choć odrobinę, będzie dla nich przyjazna. Niech zadba o dojazd i parking. Wbrew pozorom, to nie kosztuje wiele. Wystarczy chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 11:50 Ale debilizm, jak mozna pobierać opłaty klimatyczne w zanieczyszczonym mieście ?? Czy warszawa to zakopane ?? boszzzzzzzz tu powietrze jest tak zanieczyszczone, że już się radnym na mózgi rzuciło..... Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 12:15 Rozumiem opłatę klimatyczną za klimaty Starej Pragi, Szmulek albo okolic Płockiej :) A tak na poważnie: jak urzędasy chcą, żeby to miasto coś zarobiło, to niech doprowadzą do płacenia w warszawskich skarbówkach wszystkich, którzy tu mieszkają w dni powszednie i zarabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A ile na Śląsku? IP: *.hcz.com.pl 17.03.05, 12:48 Tutaj to miałby za co płacić turysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Jaja wielkanocne czy 1 kwietnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:37 Chyba co niektórzy wew Warszawce powinni sobie wymienić mózgi. Tak czystego powietrza i dziewiczej natury nigdzie nie znajdziesz, tylko w Warszawie ! Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Ktos neguje, zdrowe warszawskie powietrze????? 17.03.05, 14:55 W zadnym miescie na swiecie nie ma tylu dzialek ogrodniczych w centrum miasta - z pewnoscicia znacznie blizej niz te wielkomiejskie sypialnie - Ursynow, czy Tarchomin. W zadnym miescie nie ma wsi w srodku miasta (artykul o Szopach). Zadna metropolia nie ma tak dzikiego brzegu rzeki w samym sercu miesta. Nigdzie nie rosnie tyle zaniedbanych krzaczorow. Jakies watpliwosci, co do slusznosci oplaty klimatycznej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: a ja popieram IP: *.ztpnet.pl 17.03.05, 15:53 i proponuje wprowadzic dodatek do abonamentu TV bo stolice pokazuja w TV.Dlaczego ludzie maja za darmo ogladac nasza ukochana stolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hess Wiejskie sznury z okoilic Warszay to są tera Warsz IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 15:56 do gnoju szmule Odpowiedz Link Zgłoś