Dodaj do ulubionych

Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w Warsz...

• Gość: river Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:19
      wielka paranoja moze zaniedlugo bedzie trzeba miec paszport zeby wjechac do
      warszawy a to ze do gdanska krakowa i zakopaanego trzeba placic to tez wielkie
      nieporozumienie
    • Gość: adas Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:22
      powinna być opłata za pierdzenie w stołek-2 zł
    • Gość: $tefan Honolulu, Hawaje IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.03.05, 17:29
      W Warszawie bylem w lutym, tego roku. W Sheratonie zatrzymalem sie na kilka
      dni - oplaty wieksze niz w Honolulu w hotelu tej samej klasy z widokiem na
      szmaragd oceanu, z szumiacymi palmami i swiezym powiewem znad oceanu.
      W Warszawie - zerknawszy przez okno przerazilem sie ta szarowa, szarymi tynkami
      budynku naprzeciw ulicy, z brudnymi szybami. I juz nawet nie odsuwalem zaslon
      przez caly czas pobytu.
      Przy wypisywaniu rachunku dopisali mi oplate klimatyczna.
      Zasmialem sie sarkastycznie i doplacilem. I powiedzialem sobie, ze juz nigdy do
      Warszawy - samemu i bede odradzal wszystkim znajomym.
      Jest to jednorazowy strzal - czesto obserwuje (w biznesie) bezczelne proby
      walniecia - bo amerykanin wiec ma pieniadze - gdy male sumy to place i
      obserwuje reakcje tych malych naciagaczy. Ja juz wiem, ze to byl jednorazowy
      strzal - i nigdy wiecej!
      $tefan, Chicago
    • Gość: melan wpływy 2 mln. koszty obsługi ? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.03.05, 17:54
      ciekawe ... 1 mln?
      • Gość: Tex Re: wpływy 2 mln. koszty obsługi ? IP: *.arcor-ip.net 16.03.05, 22:30
        wpływy 2 mln. koszty obsługi ? 4 mln.
    • Gość: gosc Jest oplata - brac oplate IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 18:02
      Prawo daje mozliwosc by miejscowosc atrakcyjna turystycznie pobierala myto - OK.
      Warszawa jest atrakcyjna turystycznie - jest (2,3 mln rocznie) Wiec wladze
      miasta bylyby wrecz glupie gdyby zrezygnowaly z pieniedzy. Goscie tego nie
      poczuja (max ponizej 2 zl, kiedy tani hotel kosztuje 30-40zl), a beda pieniadze.
      • Gość: albert Re: Jest oplata - brac oplate IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:10
        1 zł w Sheratonie to mniej niz promil, 1% w schronisku mlodzieżowym to spra
        opłata. I znowu uderzamy w tcyh co maja najmniej.
        Ponadto - za tych w Sheratonie zaplaća ich firmy, za tych w schronisku - oni
        sami.

Aby nikt nie uchronil sie od opłaty proponuje wprowadzic je na rogatkach
        Warszawy oraz na dworcach.
      • Gość: Jonek Co? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 21:24
        Warszawa atrakcyjna dla turystów? A co tam jest atrakcyjnego? W tej wsi nie ma
        nic atrakcyjnego.
        • Gość: mysl157 Faktycznie nie ma tu remizy i soltysa jak u Ciebie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 22:31
          Gość portalu: Jonek napisał(a):

> Warszawa atrakcyjna dla turystów? A co tam jest atrakcyjnego? W tej wsi nie ma
          > nic atrakcyjnego.

Biedaczek... Nie znalazl w stolicy remizy i domu soltysa i od razu poczul sie
          nieswojo... Wspolczuje a nastepnym razem radze nie wyjezdzac z Pcimia. :)
    • gorzkokwasny Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 20:19
      Co za glupia oplata.
      • Gość: kachna Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.kalisz.mm.pl 16.03.05, 21:00
        Bylam w Warszawie kilka dni temu-jak to kobitka z prowincji myslalam, ze
        zobacze Warszawe jako stolice w miare europejska. Ale sie pomylilam- centrum-
        wielki plac budowy, troche dalej - stolica zacofanego panstwa socjalistycznego
        (Mokotow), sniegu po pachy na kamienicach brudne bannery reklamowe na
        budynkach.Do Europy to nam troche brakuje (tylko jakies 30 lat-jest OK)I ja mam
        za to placic???

• Gość: mysl159 Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 21:56
          Widac od razu jak ta kobieta "zna" Warszawa... Przyczepi sie nawet do tego, ze w
          stolicy cos sie buduje. :)
          • amerykanin09 złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 22:44
            Bylem tam rok temu.
            Nic specjalnego.
            Duzo zebrakow.
            Nie jest niczym specjalnym w poruwnaniu z innymi stolicami europejskimi.
            Z Kazachstanem moze
            • Gość: mysl160 ortografia rodem z Jackowa :)))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.05, 01:03
              amerykanin09 napisał:

> Nie jest niczym specjalnym w poruwnaniu z innymi stolicami europejskimi.

No patrzcie, taki swiatowiec a nie zna ortografii... :))))

PS. Jak tam sie zycje w "swiatowym" Jackowie? :)))
    • Gość: Poznaniak Ha ha ha!!! Klimat w Warszawie!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 21:50
      Musieliby mi dopłacić abym musiał siedzieć w tym brudnym molochu pod granicą
      Białoruską. Warszawa nawet do pięt nie sięga takim stolicom nowej UE jak Praga
      czy Budapeszt. W-wa jest hamska, złodziejska, źle zorganizowana, zacofana i
      prostacka. Zacznijcie myśleć jak zbliżyć to miasto do Europy, wybudujcie sobie
      obwodnicę, jakąś autostradę, zróbicie jakieś choćby trochę działające szpitale.
      I to koniecznie za własne pieniądze a nie jak do tej pory pieniądze z innych
      miast.
      • Gość: mysl157 Belkot widze, belkot... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 21:53
        Zaczynam sie zastanawiac czy na belkot powinno sie w ogole odpowiadac... Takie
        maja kompleksy wzgledem stolicy, ze nawet nie potrafia sklecic dwoch zdan
        majacych sens.
        • Gość: gosc kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 22:25
          ...bo 1,5zl to mniej niz pol biletu jednorazowego. Jesli kogos nie stac na to,
          to jak kupi bilet na przyjazd i porusza sie po miescie? I z czego sie utrzymuje?
          Zebrakow w Wawie mamy dosyc.
          • sebpl Re: kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? 16.03.05, 22:35
            Znajomy, Jacek Pałkiewicz, mieszka w jednym z hoteli w Warszawie. Spędza tu pół
            roku. Może mi ktoś wytłumaczyć za co ma płacić "aklimatyzacyjne"?
            • kixx Re: kogo nie stac, chyba jezdzi furmanka? 17.03.05, 12:44
              za przyjemnosc mieszkania w kraju w ktorym placi sie nie za cos tylko dla zasady
    • Gość: jedenzwielu ale glupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:33
      niech warszawiacy zaplaco po 2zl za kazdy wyjazd z miasta bo w przecie beda
      oddychac innym powietrzem niz swoje to moze spowoduje ze glupie pomysly zostana
      w tym dziwnym narcystycznym miejscu szkoda gadac -porownywac warszawe i
      zakopane smieszne i glupie jak stoleczni politycy
    • Gość: Sav Powinno się jeszcze płacić za cyrk na Wiejskiej ;) IP: 82.160.7.* 16.03.05, 23:04
      Swoją drogą ciekawe dlaczego Wiejska... Hmmm... Czyżby to nie było miasto ;)
    • Gość: Wrocławianin Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:43
      WUAHHAHAHAHHAHAH!
      MUUU! MUUUUUUUUUU!
      WUHAHHAHAHAHAH
      MUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
      ROTFL^2
    • Gość: Cc Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:05
      Płacić? Za co? Przecież tu jest Bródno...
    • Gość: warszawianka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 17.03.05, 08:30
      dla mnie super; klimat w Wwie jest rewelacyjny, więc niech płacą; a przy okazji
      będzie wiecej kasy "do podziału" dla radnych; a że znowu będą się z nas śmiać...
    • Gość: drab Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 212.160.134.* 17.03.05, 09:16
      Warszawiak, Ślązak i Kaszub na wakacjach w Egipcie płynąc łódką wyłowili z
      wody gliniany dzban z dziwną pieczęcią. Złamali pieczęć no i oczywiście z
      dzbana wyleciał dżinn. "Dobra, uwolniliście mnie, to macie wasze trzy
      życzenia. Po jednym na każdego starczy."
      Kaszub: "Ja tak kocham Kaszuby... niech zawsze woda w jeziorach będzie
      czysta, ryb pod dostatkiem a turyści porządni i bogaci."
      Dżinn: "Nudnawe życzenie, ale jak chcesz. Zrobione."
      Warszawiak: "Wybuduj dookoła Warszawy ogromny mur żeby odgrodzić moje miasto
      od reszty tego zacofanego kraju i żeby żadni wsiowi mi tu nie przyjeżdżali."
      Dżinn: "OK. Zrobione."
      Ślązak: "Powiedz mi coś więcej o tym murze."
      Dżinn: "No, otacza całe miasto, jest betonowy, wysoki na kilometr i szeroki
      na trzy kilometry u podstawy. Mysz się nie prześliźnie."
      Ślązak: "Dobra. Nalej wody do pełna."
      • slmako Re: TO JEST NORMALNE OSZUSTWO 17.03.05, 09:26
        KTORE TYLKO POLACZKI POTRAFIA WYMUSLEC. OPLATA NZ NIC ZA WIDOK PALACU.WSTYD. cO
        W ZAMIAN OFERYJA TAXA KLIMATYCZNA. jUZ gIEREK WYMYSLIL OPLATY ZA POBYT.
        KACZYNSKI BADZ NO ROZSADNY. pRZECIEZ NIKT CI NIE KAZE PLACIC ZA KLIMAT
        SZTOKHOLMU,PARYZA IDT. PUKNIJ SIE W LEB I ZNAJDZ INNE ZRODLO DOCHODOW.
      • Gość: grzdyś Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 06:52
        głupie
    • petitboy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 09:35
      No..faktycznie Warszawa jest bardzo atrakcyjnym miastem...napewno jak żadne w
      Polsce. To już lepiej jak człowiek sobie pojedzie do sto razy ładniejszego
      Torunia i nie będzie musiał płacić za to że "jest". Zgadzam się z opinią iż
      powietrze w stolicy jest bardzo zanieczyszczone. Płacić powinno się za komfort.
      A jeszcze troche i może mieszkańcy także zaczną płacić np. za przechozdenie na
      pasach !?
    • petitboy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 09:35
      No..faktycznie Warszawa jest bardzo atrakcyjnym miastem...napewno jak żadne w
      Polsce. To już lepiej jak człowiek sobie pojedzie do sto razy ładniejszego
      Torunia i nie będzie musiał płacić za to że "jest". Zgadzam się z opinią iż
      powietrze w stolicy jest bardzo zanieczyszczone. Płacić powinno się za komfort.
      A jeszcze troche i może mieszkańcy także zaczną płacić np. za przechozdenie na
      pasach !?
    • malaszaramysz prezydent Kaczor musi dbać o ekosystem:-))) 17.03.05, 09:44
      To czysta prywata!!!!! We Wrocławiu kaczory i kaczki pływają w Odrze i
      miejskiej fosie i są zadowolone.Byt kaczkom zapewniają mieszkańcy.Nikt nie
      wyciąga ręki do turystów:-)))
    • Gość: warszawianka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:26
      Powaliło się w głowach totalnie. Jestem warszawianką z dziada pradziada.
      Studiowałam tutaj i mieszkałam, oraz posiadam rodzinkę i groby najbliższych. I
      teraz kiedy przyjdzie mi chęć poodwiedzać stare kąty to mam za to płacić?? Mam
      sentyment do tego miasta ale bez przesady. Klimatyczne to radni powinni nam
      płacić za te ciągłe zanieczyszczanie milionami aut. Wogóle może wpadną na to że
      skoro przebywa się tam gdzie oni należy płacić "za każdy oddech". Im się wydaje
      że jak stolica to i krynica???
    • Gość: repre$ Zlikwidować urzędy centralne... IP: *.osk.enformatic.pl 17.03.05, 11:35
      ...przenieść Sąd Najwyższy i Trybunał Konstytucyjny do Radomia i niech sobie
      Warszawa wprowadza opłaty jakie chce. Ciekawe ilu przyciągnie
      warszawski "klimat"? To miasto, w dużej mierze pasożytuje na reszcie Polski, bo
      czerpie korzyści z faktu, że jest stolicą 38-milionowego państwa.
      Bez "stołeczności" Warszawa byłaby gospodarczo na poziomie Łodzi. Jeśli jest
      wyżej, to niech uszanuje tych, którzy ten stan utrzymują i w Warszawie bywać
      muszą. Niech, choć odrobinę, będzie dla nich przyjazna. Niech zadba o dojazd i
      parking. Wbrew pozorom, to nie kosztuje wiele. Wystarczy chcieć.
    • szkodnik Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 11:50
      Ale debilizm, jak mozna pobierać opłaty klimatyczne w zanieczyszczonym
      mieście ?? Czy warszawa to zakopane ?? boszzzzzzzz tu powietrze jest tak
      zanieczyszczone, że już się radnym na mózgi rzuciło.....
    • nauma Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 17.03.05, 12:15
      Rozumiem opłatę klimatyczną za klimaty Starej Pragi, Szmulek albo okolic
      Płockiej :)
      A tak na poważnie: jak urzędasy chcą, żeby to miasto coś zarobiło, to niech
      doprowadzą do płacenia w warszawskich skarbówkach wszystkich, którzy tu
      mieszkają w dni powszednie i zarabiają...
    • Gość: Gość Re: A ile na Śląsku? IP: *.hcz.com.pl 17.03.05, 12:48
      Tutaj to miałby za co płacić turysta.
    • Gość: Jacenty Jaja wielkanocne czy 1 kwietnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:37
      Chyba co niektórzy wew Warszawce powinni sobie wymienić mózgi.
      Tak czystego powietrza i dziewiczej natury nigdzie nie znajdziesz,
      tylko w Warszawie !
    • warzaw_bike_killerz Ktos neguje, zdrowe warszawskie powietrze????? 17.03.05, 14:55
      W zadnym miescie na swiecie nie ma tylu dzialek ogrodniczych w centrum miasta -
      z pewnoscicia znacznie blizej niz te wielkomiejskie sypialnie - Ursynow, czy
      Tarchomin. W zadnym miescie nie ma wsi w srodku miasta (artykul o Szopach).
      Zadna metropolia nie ma tak dzikiego brzegu rzeki w samym sercu miesta. Nigdzie
      nie rosnie tyle zaniedbanych krzaczorow. Jakies watpliwosci, co do slusznosci
      oplaty klimatycznej??
    • Gość: prowincjusz Re: a ja popieram IP: *.ztpnet.pl 17.03.05, 15:53
      i proponuje wprowadzic dodatek do abonamentu TV bo stolice pokazuja w
      TV.Dlaczego ludzie maja za darmo ogladac nasza ukochana stolice
    • Gość: hess Wiejskie sznury z okoilic Warszay to są tera Warsz IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 15:56
      do gnoju szmule
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka