Dodaj do ulubionych

Prezydent Zbigniew Bujak

09.07.02, 09:09
Unia Wolności prawdopodobnie wystawi kandydaturę Zbigniewa Bujaka, jeśli nic
nie wyjdzie z porozumienia sie z partią Kaczyńskiego. Co sądzicie o tej
propozycji. Czy Bujak byłby dobrym prezydentem?
Obserwuj wątek
    • indris Prezydent Zbigniew Bujak ? raczej krowa 09.07.02, 09:53
      Prędzej głosowałbym na krowę niż na renegata i karierowicza. I tak zresztą
      nigdy nie głosowałbym na kandydata tej partii, ale wystawienie TAKIEGO właśnie
      może jej przynieść dodatkową klapę, czego serdecznie jej życzę.
      • Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak? - raczej nie IP: 217.197.165.* 09.07.02, 13:47
        Kariera Bujaka przed GUC-em nie byla niczym nadzwyczajnym - polityczny jumper
        bez sukcesow. Jak pamietacie jego zyciowe 5 minut to szefostwo warszawskiej
        Solidarnosci i podziemna aktywnosc - ale czy sa to cechy mogace sie przydac w
        kierowaniu dzis duza struktura? Jesli chodzi o dzialalnosc w GUC-u to po
        pojawieniu sie sporej ilosci zarzutow, Bujak udzielil wywiadu w GW, z ktorego
        wynikla, ze zarzuty pisze Urban, a wszystkie i tak sa bez sensu. Wiem, ze
        dzialalnosc GUC-u w tym okresie niczym nie roznila sie od poprzednich, a ilosc
        kryminalnych wydarzen na granicach wrecz sie zwiekszyla. Celnicy przegrywali
        wazne sprawy w sadach dotyczace ich samowoli na granicach - Bujak milczal.
        Poprzednik Bujaka (tez z UW) wygladal na fachowca w dzidzinie cel - Bujak i nie
        wygladal i nie byl. Ale GW go wybronila - teraz moze chciec go kreowac na
        prezydenta. Bedzie dosc poslusznym wykonawca gazetowych sugestii - takiego
        prezydenta chcecie? Ale spoko, spoko - przegra.
        • k_rzyzak Re: Prezydent Zbigniew Bujak? - raczej nie 09.07.02, 15:58

Napisałem zaraz po eeli,ale moja wypowiedz nie wiem dlaczego nie pokazuje
          sie.Dotyczyła ona bezbarwnej postaci Bujaka zarówno w czasie S jak i w GUC.
          Zdziwiłbym sie gdyby sam Bujak chciał kandydować.Oceniam to raczej jako zart.
          • Gość: maciek Re: Prezydent Zbigniew Bujak? - raczej nie IP: 217.11.134.* 09.07.02, 16:43
            Jeśli w UW nie ma już innych kandydatów to należy uznać, że nastąpił jej koniec.
          • desperado_ Re: Prezydent Zbigniew Bujak? - raczej nie 09.07.02, 21:43
            k_rzyzak napisał(a):

>
            > Napisałem zaraz po eeli,ale moja wypowiedz nie wiem dlaczego nie pokazuje
            > sie.Dotyczyła ona bezbarwnej postaci Bujaka zarówno w czasie S (...)

Bezbarwna postać Bujaka w czasie S ?! Bezbarwna ? A co czytałeś o tym okresie
            Bujaka ? Ja sporo uczyłam się w szkole i słyszalam od jego przyjaciół i dlatego
            nie moge wyjść ze zdumienia.
            d. ;((((((((((((((
      • pan_laga Re: Prezydent Zbigniew Bujak ? raczej krowa 10.07.02, 02:14
        indris napisał(a):

> Prędzej głosowałbym na krowę

to głosuj. ale chyba sam bedziesz musial zabiegać o utworzenie komitetu
        wyborczego dla owej krowy i w ogóle zmianę prawa tak, byś tę krowę mógł do
        wyborów wystawic. nie wiem też jak Ci pójdzie ze zbieraniem podpisów poparcia dla
        tej krowy, bo iles tam chyba jednak trzeba mieć, by startowac.

niż na renegata

nie jest renegatem żadnym.

i karierowicza.

to już prędzej.

I tak zresztą
        > nigdy nie głosowałbym na kandydata tej partii,

i dzięki Bogu, ze chroni tę partię przed tego rodzaju elektoratem
        prozzzzzleppkowym.

ale wystawienie TAKIEGO właśnie
        > może jej przynieść dodatkową klapę,

a gówno prawda.

czego serdecznie jej życzę.

a ja Tobie życzę, byś znalazł się razem z macierewiczem, giertychem, jankowskim,
        soską, sld-owskim betonem itd. na wyspie, gdzie autorytarnie rządzić bedzie
        zzzzzzzzzzzzzzleppek i jego sama brona.
        amen
        pan laga
    • odarpi Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 16:47
      eela napisała:

> Unia Wolności prawdopodobnie wystawi kandydaturę Zbigniewa Bujaka, jeśli nic
      > nie wyjdzie z porozumienia sie z partią Kaczyńskiego. Co sądzicie o tej
      > propozycji. Czy Bujak byłby dobrym prezydentem?

Jaaasne!!!!
      Tak pieknym jak sama Unia... ;-)))
      Odarpi syn Egigwy

• Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: 217.197.165.* 09.07.02, 16:53
        Unia miala dosc aktywna lokalna dzialaczke - pania Wujec. Dlaczego o niej
        zapomniano? Predzej ona niz Bujak.
        • eliot Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 17:00
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> Unia miala dosc aktywna lokalna dzialaczke - pania Wujec. Dlaczego o niej
          > zapomniano? Predzej ona niz Bujak.

Ludka!!!!!
          Niech Bog uchowa....
          To gorsze niz dopust, czy egipskie plagi...
          Kto poznal, zrozumie... ;-)))
          • Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: 217.197.165.* 09.07.02, 17:03
            Sorry, znalem ja, ale czas jakis temu. Tak tylko rzucilem (w Bujaka).
            • eliot Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 17:06

> Sorry, znalem ja, ale czas jakis temu. Tak tylko rzucilem (w Bujaka).

Wychodzi na to, ze UW bez szans... jak nie Bujak to Ludka, za co Bog ta UW tak
              srodze pokaral...? ;-)))
              • Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: 217.197.165.* 09.07.02, 17:09
                Po prostu sa nadzwyczajni. Zbyt nad, jak dla nas, zwyczajnych. A poza tym, Bog
                pokaral ich Gazeta Wyborcza.
                • eliot Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 17:15

> Po prostu sa nadzwyczajni. Zbyt nad, jak dla nas, zwyczajnych. A poza tym, Bog
                  > pokaral ich Gazeta Wyborcza.

Taaak! To wyjatkowo sroga kara! I dlatego sa raczej bez szans... chociaz caly ich
                  problem w zrozumieniu tego. Tacy madrzy a ni w zab... ;-)
                • Gość: Alex Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: 193.0.117.* 09.07.02, 19:08
                  Bujak chyba lepiej nadaje się na prezydenta miasta niż Olechowski czy Kaczyński,
                  dla których prezydentura Warszawy to odskocznia do wyborów prezydenckich.
                  Dziwi mnie nienawiść wypowiadana dotycząca przeszłości Bujaka. Zazdrościcie?
                  Problemem wyborów prezydenckich w Warszawie jest to, że będziemy wybierać nie
                  osobę która chce coś zrobić dla Warszawy, ale polityka, który chce wykorzystać te
                  stanowisko dla promocji samego siebie
                  • eela Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 20:00

Wydaje mi się, że Bujak chyba najmniej ma z tej trójki w sobie zadęcia i chyba
                    bardziej by mu zależało na Warszawie niż promowaniu własnej osoby. Do
                    Olechowskiego nie mam zaufania, zmienia partie i przyjaciół jak rękawiczki.
                  • eliot Re: Prezydent Zbigniew Bujak 10.07.02, 10:30
                    Gość portalu: Alex napisał(a):

> Problemem wyborów prezydenckich w Warszawie jest to, że będziemy wybierać nie
                    > osobę która chce coś zrobić dla Warszawy, ale polityka, który chce wykorzystać
                    > te
                    > stanowisko dla promocji samego siebie

Jak rozumiem to o Zbyszku ?
              • pan_laga Re: Prezydent Zbigniew Bujak 10.07.02, 02:20
                eliot napisał(a):

> Gość portalu: Niech napisał(a):
                >
                > > Sorry, znalem ja, ale czas jakis temu. Tak tylko rzucilem (w Bujaka).
                >
                >
                > Wychodzi na to, ze UW bez szans... jak nie Bujak to Ludka, za co Bog ta UW tak
                > srodze pokaral...? ;-)))
                >
                • eliot Re: Prezydent Zbigniew Bujak 10.07.02, 10:33
                  pan_laga napisał(a):

>
                  > gówno prawda. uw ma i innych kandydatów, o których dyskutuje i ma też racjonaln
                  > e
                  > spojrzenie na te wybory tj. adekwatną ocene swych mozliwości. wystawienie
                  > kandydata jest dla uw koniecznością polityczną. nawet, jeśli ów faktycznie nie
                  > miałby szansy wygrać.
                  >
                  > amen
                  > pan laga

Wystawienie kandydata jest dla Unii koniecznoscia tak jak koniecznasci jest
                  wypisanie aktu zgonu.
                  Amen
                  • Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: 217.197.165.* 10.07.02, 12:15
                    Moze wystawia pana alpage.
    • deotyma23 Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 20:43
      to chyba żart!!!!!!!!!
      Nie sądzę żeby on miał większe szanse w Warszawie niż Leper ( a ten chyba nie ma
      szans w Warszawie- może się mylę?). Czas Bujaka był dawno, dawno temu i teraz to
      nawet w telewizorni go nie pokazują.
      • Gość: Niech Re: Prezydent Zbigniew Bujak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 22:19
        Nie rozumiem kilku powyzszych postow:
        1) kto tu napadal na Bujaka za jego przeszlosc w latach 80-tych?
        2) kto napisal, ze Kaczor czy Olechowski jest lepszy od Bujaka?
        3) po czym sadzicie, ze Bujak nie traktuje tej kandydatury jako kolejnej
        partyjnej synekury?
        4) czy mozecie ocenic dotychczasowa dzialalnosc Bujaka jako administratora?
        5) czy mozecie wskazac praktyczne zwiazki Bujaka z Warszawa, ktore bedzie mogl
        wykorzystac na stanowisku prez.?
        Dla mnie jest to typowy polityczny jumper, a ze znam go dosc dobrze twierdze
        dodatkowo, ze kompletnie nie nadajacy sie na takie stanowisko. Dodatkowo:
        bardzo, ale to baaardzo sterowalny - a teraz zgadnijcie kto bedzie chcial z
        tego skorzystac.
        • pacio Re: Prezydent Zbigniew Bujak 09.07.02, 22:51
          Qrcze, nasze miasto potrzebuje menagera, a nie kolejnego robotnika od burzenia
          murów. Jego zasługi itp. są wielkie i co dalej ?
          Nic

Pzdr
          pacio
          • tolba Re: Prezydent Zbigniew Bujak 10.07.02, 12:27
            110% agree z Paciem. Twardego manago trzeba, zresztą gadaliśmy o tym już na innym
            wątku. Pan Be nie robi wrażenia mocnego gracza, jak dla mnie za miętki, za
            cieniutki, nie przekonywujący.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka