Dodaj do ulubionych

"STOP drogówka" - program na TV4 à la "Uwaga Pirat

16.09.10, 15:31
Pojawił się program o pracy policji drogowej, będący kontynuacją serii "Drogówka" sprzed kilku lat. Natrafiłem na fragment pierwszego czy tam drugiego odcinka:

www.youtube.com/watch?v=GAYvB6Cdt50
Można się sporo dowiedzieć na temat kompetencji. I profesjonalizmu.
Policjantów z drogówki. W tak krótkim fragmencie.
Obserwuj wątek
    • jureek Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 16.09.10, 15:42
      Żałosne.
      Jedyne sensowne programy w polskiej telewizji o ruchu drogowym to te realizowane przez krakowski ośrodek TVP.
      Jura
      • edek40 Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 16.09.10, 16:01
        > Jedyne sensowne programy w polskiej telewizji o ruchu drogowym to te realizowan
        > e przez krakowski ośrodek TVP.

Zgadza sie. Juz sam fakt, ze predkosc nie jest motywem przewodnim swiadczy o klasie tego programu. Kiedys policjant wyjasnial zawilosci jakiegos skrzyzowania, pokazywal bledy kierowcow i (UWAGA) wina za te bledy obarczal rowniez znakologa, ktory wymyslil zdecydowanie zbyt zawily twor, jak na mozliwosci analizy w czasie jazdy przez przecietnego kierowce.

Niestety zasieg tego programu jest zalosny ;)
      • analny_wybawca Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 16.09.10, 16:41
        A wg mnie bije na głowę "uwaga pirat". Niby to samo, ale forma nieco inna, w uwaga pirat najbardziej wku...ał mnie taki wąsaty mądrala, który zawsze wszystko wiedział i potrafił sypnąć zabawnym tekstem typu "tak się pan spieszy, na swój pogrzeb pan zdąży", albo jego ulubione "wash and go" jak łapali 2 kierowców. Drogówka zawsze była półkę wyżej, czy to we wcześniejszej formule (gdzie głównie były same stłuczki) czy obecnej
    • rapid130 Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 16.09.10, 16:35
      Tworzącemu podpisy do filmu zalecam korepetycje u dobrej polonistki.
      Złapaną na zakazie skrętu panią trafił szlag.
      Szlakiem, to sobie mogła pójść. :PPPPPPPPP
      • 0rwell Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la 16.09.10, 16:47
        rapid130 napisał:

> Tworzącemu podpisy do filmu zalecam korepetycje u dobrej polonistki.
        > Złapaną na zakazie skrętu panią trafił szlag.
        > Szlakiem, to sobie mogła pójść. :PPPPPPPPP

no coś ty, napisy były autoryzowane. Nie ma mowy o pomyłce i wszystko się zgadza.
    • tiges_wiz Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 16.09.10, 16:54
      ale ten swiat maly :)
      arek mi sie nie chwali ze wrzuca takie rzeczy :D
    • kozak-na-koniu Re: "STOP drogówka" - program na TV4 à la "U 17.09.10, 09:37
      0rwell napisał:

> Można się sporo dowiedzieć na temat kompetencji. I profesjonalizmu.
      > Policjantów z drogówki. W tak krótkim fragmencie.

Można się również sporo dowiedzieć na temat kompetencji i profesjonalizmu twórcy tego filmiku, a szczególnie napisów: zawsze myślałem, że słowo "szlag" pochodzi z niemieckiego i oznacza coś co trafia i zwala z nóg (na przykład "herzenschlag") a tu proszę - trafić może nawet szlak turystyczny...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka