Dodaj do ulubionych

pytanie o przepisy

IP: *.czajen.pl 28.03.05, 20:16
podczas jazdy odpadla mi frontowa tablica rejestracyjna od samochodu (z tylu
nadal mam tablice) Jakie sa przepisy odnosnie sytuacji zgubienia tablicy?
mysle ze musze to zglosic do urzedu i nie wiem czy wydza mi nowa tablice czy
tez wymyslą cos innego? bardzo prosze o odpowiedz..
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: pytanie o przepisy IP: 80.54.255.* 28.03.05, 20:43
      Nie, nie wydadzą. Bedziesz musiał przerejestrować samochód na inny numer i
      ponieść związane z tym opłaty( za dowód, tablice, znaczek skarbowy,..). No i
      odkleić nalepkę z szyby :)
      • Gość: jm nie wciskaj kitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 01:27
        to nie miejsce na głupie żarty. a z takich rzeczy jak rejestracja samochodu nie
        powinno sie żartować w ogole... ha ha ha - biurokracja i tyle. nie ma nic
        śmiesznego. a co do zgubienia tablicy - nie bedziesz musiał przerejstrować.
        • Gość: olo Re: nie wciskaj kitu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:48
          Przepisy się zmieniły i nie musisz ponownie rejestrować. Nie jestem jednak
          pewien czy zdążyły się zmienić przepisy w samym MSWiA. Jeżeli twoja rejestracja
          została zarejestrowana przez kamery stacji benzynowej podczas kradzieży paliwa
          (nie daj boże tej samej marki autem, już nie mówię o kolorze) to w resjetrach
          będziesz tkwił jako złodziej i wyjaśnianie tego podczas rutynowej kontroli
          zajmie trochę czasu. A wszystko przez to, że po zmianie przepisów nie
          zobligowano WK UM do informowania MSWiA o wydaniu duplikatów rejestracji. Ale
          diabli wiedzą, może i to już się zmieniło....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka