Gość: meteo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 18:51 Czy mogę samochodem wjechać w utwardzoną (asfaltową) drogę prowadzącą przez las, jeżeli nie ma znaku zakazu ruchu, ani informacji, że jest to droga leśna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: drogi leśne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 13:35 Jasne, a czemu nie? Mieszkam w zadrzewionej okolicy i ze strachem ;) mysle, ze mogloby byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: drogi leśne IP: *.acn.pl 12.06.03, 20:19 A ja mam inne pytanko: jakie przepisy regulują prędkośc poruszania się po drogach leśnych i gruntowych? Bo przecież nie ma tam znaków ograniczających prędkość, i drogi te są zwykle poza terenem zabudowanym, no to wychodzi, że 90... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorn Re: drogi leśne IP: 217.11.141.* 30.06.03, 10:59 To, że nie ma znaków ograniczających, to nie znaczy, że możesz jechać 90 bez wzgledu na wszystko. Kierujący ma obowiązek poruszać się z prędkością bezpieczną, ale nie wyższą, niż wskazana na znaku lub w kodeksie. Odpowiedz Link Zgłoś