jessi_a 19.12.10, 19:45 Nie wyobrazam sobie Bozego Narodzenia bez polskich koled. Lubie je spiewac www.youtube.com/watch?v=QzfIu_rPJOs&feature=player_embedded Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jessi_a ta jest cudowna 19.12.10, 19:48 www.youtube.com/watch?v=Qpb8T7wR_-4&feature=player_embedded Odpowiedz Link
jureek Re: koledy 19.12.10, 20:02 Ale póki co śpiewamy z dziećmi przy czwartej świeczce "Oto Pan Bóg przyjdzie...", a kolędy w Adwencie zostawiam supermarketom, ja poczekam do Wigilii. Jura Odpowiedz Link
koelscher Re: koledy 19.12.10, 21:28 Az mnie ciarki p r z e c h o d z o m..... brrrr...brrrr...brrrr....brrrr....brrrr....brrrr....brrrr.... k-r Odpowiedz Link
maria421 Re: koledy 19.12.10, 22:55 jureek napisał: > Ale póki co śpiewamy z dziećmi przy czwartej świeczce "Oto Pan Bóg przyjdzie... > ", a kolędy w Adwencie zostawiam supermarketom, ja poczekam do Wigilii. > Jura Jureek, wiemy ze Ty jestes doskonaly Ja doskonala nie jestem dlatego chetnie sie dolacze do watku Jessi: www.youtube.com/watch?v=E395T9Bl5TM&feature=related Odpowiedz Link
maria421 Re: koledy 19.12.10, 23:07 Jeszcze jedna perla, ze specjalna dedykacja dla Jurka www.youtube.com/watch?v=hByy-rVnGcY Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: koledy 20.12.10, 10:11 maria421 napisała: > > Ja doskonala nie jestem dlatego chetnie sie dolacze do watku Jessi: > > www.youtube.com/watch?v=E395T9Bl5TM&feature=related You are devastating jessi_a´s any remaining traces of Native Polish tribe solidarity ! jessi_a wspominała o POLSKICH kolędach! Ot co... Odpowiedz Link
maria421 Re: koledy 20.12.10, 10:39 folksdojczer4kategorji napisała: > jessi_a wspominała o POLSKICH kolędach! > > Ot co... > Ale Jureek pisal o koledach w supermarketach, a tam polskich nie nadaja. Odpowiedz Link
jureek Re: koledy 20.12.10, 13:27 maria421 napisała: > Jureek, wiemy ze Ty jestes doskonaly Eee tam, doskonały. Po prostu tradycjonalista. Adwent to Adwent, a Święta, to Święta. W Adwencie śpiewamy piesni adwentowe (znam całe dwie), a w Święta kolędy. Śpiewanie kolęd już w Adwencie to trochę jak podjadanie pierników przed Wigilią. Jura Odpowiedz Link
ja.nusz Re: koledy 20.12.10, 10:21 Sorry Jura, ale jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby w supermarketach grali kolędy - przynajmniej w adwncie nie. A te wszystkie świąteczne przyśpiewki z radia i TV nie są wcale takie złe a niektóre nawet bardzo dobre, jak np. ta: www.youtube.com/watch?v=EIrZgi4LeaE Odpowiedz Link
ja.nusz Re: koledy 20.12.10, 10:33 W przypadku polskich kolęd preferuję tego typu wykonania: www.youtube.com/watch?v=K-H4cU0Ji6A wydeło trochę hamerykańskie, ale co tam. Odpowiedz Link
maria421 Re: koledy 20.12.10, 10:37 ja.nusz napisał: > W przypadku polskich kolęd preferuję tego typu wykonania: > > www.youtube.com/watch?v=K-H4cU0Ji6A > wydeło trochę hamerykańskie, ale co tam. > No to mamy taki sam gust odnosnie polskich koled. Mam CD Mazowsza z koledami, puszczam zawsze przy kolacji wigilijnej, "Bog sie rodzi" jest pierwsza pozycja na plycie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: koledy 20.12.10, 10:54 maria421 napisała: > > > > No to mamy taki sam gust odnosnie polskich koled. > Mam CD Mazowsza z koledami, puszczam zawsze przy kolacji wigilijnej, "Bog sie r > odzi" jest pierwsza pozycja na plycie. Chyba masz ten sam CD (jeden z perwszych CD z polskimi kolędami) - zaczyna się tak jak piszesz, z tym, że śpiewają fifty-fifty Mazowsze i Sląsk. A kolację rozpoczynam dokładnie jak Maria - kto by pomyślał.... Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: koledy 20.12.10, 10:35 Our principal object will be Peace! Ot co... Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: koledy 20.12.10, 11:49 folksdojczer4kategorji napisała: > Our principal object will be Peace! Aneks: And friendship between nations... Ot co... Odpowiedz Link
jureek Re: koledy 20.12.10, 13:46 ja.nusz napisał: > Sorry Jura, ale jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby w supermarketach grali kolędy > - przynajmniej w adwncie nie. A ja słyszałem "O du fröhliche", to chyba jest kolęda, nie? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: koledy 20.12.10, 14:14 Z adwentowych piesni najbardziej lubie te: www.youtube.com/watch?v=iXDtrYreZN4&feature=related pamietam ja z najwczesniejszego dziecinstwa , powtarzalam tekst ale nie moglam zrozumiec co to sa te "naziemskie niwy" Odpowiedz Link
jureek Re: koledy 20.12.10, 14:35 Skłamałem. Znam nie dwie, lecz trzy pieśni adwentowe. Dzięki za przypomnnienie. Jura Odpowiedz Link
koelschefrau Re: koledy 20.12.10, 18:20 W tym roku slucham koled Piotra Rubika... www.youtube.com/watch?v=2l9nvvuUhwc&feature=related Odpowiedz Link
zielona_mina Re: koledy 23.12.10, 18:52 A to moja ulubiona wersja w uniwersalnym jezyku... www.youtube.com/watch?v=GfKi_eScqZs Odpowiedz Link
ja.nusz Re: koledy 23.12.10, 20:55 zielona_mina napisała: > A to moja ulubiona wersja w uniwersalnym jezyku... > > www.youtube.com/watch?v=GfKi_eScqZs > Niezłe - "mal was anderes" jak mówią starzy słowianie. Odpowiedz Link