Dodaj do ulubionych

Letnie pogaduszki

21.06.06, 10:21
To już dzisiaj-za niespełna 4 godziny- ropoczyna się lato! Zamykamy
więc "wiosenne pogaduszki" i przenosimy się w strefę letnią ( a w Egipcie ją
mamy non-stop!)
Letnio, gorąco pozdrawiam wszystkich naszych forumowiczów, a specjalne
pozdrowienia ślę do syryjskich klasztorów dla naszej założycielki!
Przypominam, że w KArawanseraju- SIROCCO.TUR przygotowało dla Was wiele
ciekawych ofert wyjazdowych! Jestem do dyspozycji o każdej porze dnia i nocy!!
Obserwuj wątek
    • tetys Re: Letnie pogaduszki 21.06.06, 11:12
      A będziesz na festynie z okazji Dnia Uchodźcy?
      Chociaż na chwilkę się wyrwij, może spotkamy Jakuba, no i jest pokaz mody
      arabskiej;)))
      • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 21.06.06, 11:25
        Planuję, ale u mnie to zawsze wielka niewiadoma. Najważniejsi klienci!!!
    • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 22.06.06, 21:56
      A jak forumowicze wytrzymują "polskie upały"? Ja od paru dni nie opuszczam
      Karawanseraju, bo u mnie chłodniutko (wyrwę się dopiero do jakiegoś Egipciku-
      inshaalah). Gorąco pozdrawiam i życzę przyjemnego podróżowania!!!
      • raja1 Re: Letnie pogaduszki 22.06.06, 22:28
        siedze w net cafe i zdycham od tej temperatury, nie ma klimy :((((
        • tetys Re: Letnie pogaduszki 23.06.06, 13:48
          A ja od dziś mam wakacje!1 2 miesiące spokoju, zero stresu, odpoczynek:)
          • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 23.06.06, 14:07
            A świadectwo z czerwonym paseczkiem????? (JUż gratuluję, bo czuję, ze tak jest!)
            • tetys Re: Letnie pogaduszki 23.06.06, 17:51
              Oczywiście, że z czerwonym:))))
              • tetys Bogbastet - gdzie jesteś? 23.06.06, 17:56
                A czemu na forum nie zagląda już Bogbastet?
                Zapracowana? Opowiadaj co tam u Ciebie!
              • beduinka Re: Letnie pogaduszki 29.06.07, 19:05
                tetys napisał:

> Oczywiście, że z czerwonym:))))

w tym roku też?????????
    • gajasirocco Kupiłam kreację sylwestrową (do tańca z delfinami) 29.06.06, 15:58
      Spełniłam dziś jedno ze swych marzeń! Wyskoczyłam po jogurciki do spożywczego,
      a wróciłam z cudowną pianką do nurkowania...teraz tylko czekam, kiedy się
      ochłodzi, by móc założyć moją 3milimetrową pianeczkę i popłynąć w siną,
      błękitną, egipską dal......
      • tetys Re: Kupiłam kreację sylwestrową (do tańca z delfi 29.06.06, 16:17
        A ja ostatnio też miałem kupić taką w GO SPORT z krótkimi rękawami, ale
        stwierdziłem że nie marznę w Morzu Czerwonym:) Chociaż jakby się uprzeć, chroni
        plecy przed słońcem...
        • gajasirocco Re: Kupiłam kreację sylwestrową (do tańca z delfi 29.06.06, 16:33
          Warto kupić- zimą bywa chłodno nawet w egipskim "ciepłym morzu" (a prawdziwe
          kreacje sylwestrowe bywają droższe). Jestem taka zadowolona z tego zakupu, że
          trzymam moją "jogurtową" zdobycz koło komputera i wpatruję się i marzę!!!
          (wiadomo o czym)
    • tetys Tetys w Tunezji 06.07.06, 10:58
      Już żegnam się z Wami, niedługo na lotnisko i znów do kraju arabskiego, do
      afrykańskiego słońca, do turkusu morza i błękitu nieba, do tych
      przesympatycznych ludzi!

Gaju, lecisz w niedzielę do Egiptu? Czy przez tą całą akcję musisz zostać w
      pracy? Życzę Ci, zeby udało się chociaż zmniejszyć koszty, a najlepiej żeby
      tego w ogóle nie płacić!

Pozdrawiam!
      • tetys Re: Tetys w Tunezji 06.07.06, 11:21
        PS. A najbardziej obawiam się karaluchów:))))
        W Egipcie mielismy tylko prusaki, a tak sobie poczytałem że te potwory mogą
        dorastać nawet do 10 cm długości...a ja mam jakąś fobię, bo panicznie się ich
        brzydzę!
        • gajasirocco Re: Tetys w Tunezji 06.07.06, 11:47
          ...i pożerają niegrzeczne dzieci, więc uważaj!!!!!! Wyrastająim 2m
          ogonym ,ostre zęby-kąszą, gryzą i w ogóle zaczepiają samotnych młodzieńców!!!
          (te owady, nie Tunezyjki!)
          Nie obawiaj się! Poradzisz sobie nawet z tym!
      • gajasirocco Re: Tetys do Tunezji 06.07.06, 11:45
        Dzięki Tetysku za miłe słowa. Mam teraz duzo pracy z odwołaniami, walką o
        zmniejszenie kosztów (a forumowiczka nawet nie powiedziała "przepraszam"- po
        prostu jej to wisi!)...nie wiem, czy w ogóle będzie promocja do Egiptu na 9.07.
        (bardzo bym chciała-zapomnieć o tych wszytkich problemach ostatnich dni)-
        inshaalah!!!!Życzę Ci miłego pobytu, daj znać, w którym hotelu Was
        zakwaterowali-(możesz poprzez MArię i Pawła na gg)- mam nadzieję, że będzie to
        mój ukochany "Motylek" w centrum Sousse. Pamięteaj o taniej komunikacji- metro
        do Mahdiji przez Monastir (dwustronny bilet 3dinary-nie zgubić i nie oddać
        podczas kontroli, bo musisz na niego wrócić do Sousse). Piechotą do Port el
        Kantaoui-2 godz. wzdłuż plazy...cudowna wyprawa z kąpielą (plazą bezpłatna,
        tylko kasują za leżaki, więc nie korzystaj)
        Powodzenia!!! Pamiętaj, że Paweł z Sahela i Maria Ci we wszystkim pomogą!!!!
        • tetys Re: Tetys do Tunezji 06.07.06, 11:53
          Napisze sms gdzie mnie zakwaterują:)
          Dzięki za wszystko, mam nadzieję że moje pieniądze już są na Twoim koncie,
          opiszę wszystko po powrocie!
          • gajasirocco Re: Tetys do Tunezji 06.07.06, 12:23
            Pieniążków jeszcze nie ma, ale Ty masz wszystko załatwione (poprzez pocztę
            zawsze długo idzie, lecz się nie martw-czekam cierpliwie)
    • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 09.07.06, 16:57
      A u nas pada cudowny deszczyk!
      • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 09.07.06, 19:28
        I przestał padać i znów jest duszno. JAk sobie radzicie z tymi upałami? Może
        pouciekamy do Afryki?????
        • rrgb Re: Letnie pogaduszki 09.07.06, 19:56
          Gaju, mam pytanie odnośnie wyjazdu mojej córki. Chciałabym "wysłać" moja 12-
          letnią córkę na kolonie, najchętniej gdzieś za granicę. Czy może dysponujesz
          takimi ofertami? Jeżeli chodzi o moje "warunki", to:
          1.najlepiej Chorwacja, Włochy, Wegry - państwo dośc blisko nas, z gwarancją
          ciepła
          2. Blisko woda do kapieli, morze, baseny itp.
          3. Wyjazd od 12 lipca
          4. Ważne! Córka nie chce jechac na wyjazd, gdzie będzie najmłodsza, nie
          interesuje jej wyjazd dla młodzieży do 16 lat. Optymalnie kolonie od 9 do 12
          lat (wtedy byłaby najstarsza i o to chodzi).

MOże coś wiesz na temat takiego wyjazdu?
          Dziękuje Renata
          • gajasirocco Dlaczego tak późno? Polecam Czechy 14.07. 09.07.06, 21:51
            Wszystkie dalsze kierunki-Chorwacja, Włochy, Węgry są od 12lat. Mogą być tylko
            Czechy, ale końcówka miejsc, bo przecież wyjazd za parę dni. Może być jeszcze
            Bułgaria, ale też od 12lat.
            Czechy :: Beskid Śląsko-Morawski - Komorni Lhotka za 1249 14-26.07
            Wiek uczestników: 7 - 13 lat
            ATRAKCYJNY PROGRAM I SUPER WYŻYWIENIE
            GDZIE JEDZIEMY
            Komorni Lhotka to pełna uroku XV w. miejscowość położona tylko 20 km od granicy
            w Cieszynie w paśmie Beskidu Śląsko - Morawskiego. Niewysokie, ale malownicze
            góry, bogata sieć szlaków pieszych i rowerowych, pokryte lasami doliny
            zapraszają do aktywnego wypoczynku.
            Gdzie Mieszkamy
            Hotel Premier - dwupiętrowy budynek z przytulnymi 2-4 osobowymi pokojami z
            łazienkami oraz typu studio. W obiekcie znajduje się restauracja, kawiarnia,
            jaccuzi, świetlica z TV, video i bilardem, stół do ping ponga. Część
            rekreacyjna ośrodka zawiera: basen (10 x15 m podgrzewany i oświetlony) boiska
            sportowe do siatkówki, wypożyczalnię rowerów górskich, plac zabaw, miejsce
            ogniskowe. W pobliżu hotelu położona jest nowoczesna hala sportowa, stadnina
            koni i automatyczna kręgielnia oraz oryginalna sauna fińska opalana drewnem
            bukowym.
            Jak Wypoczywamy
            1 dzień
            przejazd zg. z rozkładem jazdy, Cieszyn, przyjazd do ośrodka w godz.
            popołudniowych, zakwaterowanie, kolacja, zajęcia integracyjne, nocleg
            2-12 dzień
            wypoczynek w Czechach: codzienne zajęcia sportowe (siatkówka, koszykówka, piłka
            nożna) na dworze i w hali, zabawy i turnieje sportowe (ping pong, badminton,
            biegi z przeszkodami, dwa ognie), plażowanie i kąpiele w basenie, zawody
            pływackie, pływanie na czas, wycieczór traperski : łowienie ryb, grillowanie na
            wesoło; wycieczki rowerowe po trasach euroregionu czeskiego; piesze wycieczki
            szlakami turystycznymi, podchody; wycieczka autokarowa do średniowiecznego
            miasta Sztamberg, wejście do jaskini I na wieżę widokową oraz zwiedzanie
            nowoczesnego Muzeum Samochodów Tatra w Koprzywnicy; gry i zabawy świetlicowe,
            dyskoteki; zabawy integracyjne przy ognisku; turniej na kręgielni; imprezy
            fakultatywne
            13 dzień
            obiad, wyjazd z ośrodka, Cieszyn, przejazd przez Polskę wg rozkładu
            Co Jemy
            Trzy posiłki dziennie w formie stołu szwedzkiego: śniadanie, obiad + deser,
            kolacja. Do każdego posiłku podawane są napoje.
            Imprezy Fakultatywne
            zajęcia na basenie - wodny aerobic - 10 PLN
            spotkanie z Leśniczym, opowieści o lesie, zwiedzanie parku leśnego w Ustroniu,
            karmienie zwierząt, pokaz sokolnictwa - 25 PLN
            gra w paint ball - 25 PLN + amunicja
            ośrodek wodny Terlicko; narty wodne, kajaki, rowery - 25 PLN
            Ostrava (ZOO, muz. górnicze i planetarium) - ok. 35 PLN
            Aquapark w Frenstat pod Radhostem (kompleks basenów ze zjeżdżalniami) - ok.35
            PLN
            Frydek Mistek i okolice (Huhvald - ruiny zamku, Żermanicka Zapora z ośrodkiem
            rekreacyjnym, pole do mini golfa, wypożyczalnia sprzętu wodnego) - ok. 45 PLN
            Cena zawiera: Transport z Warszawy autokarem turystycznym o podwyższonym
            standardzie, zakwaterowanie, wyżywienie, opiekę pedagogiczną, ratownika,
            program, ubezpieczenie Signal Iduna NNW ( 7000 PLN) i KL (10000 Euro), bagaż (
            800 PLN) , podatek VAT, pamiątkową koszulkę.
            Cena nie zawiera: biletów wstępu na dyskotekę z DJ i do zwiedzanych obiektów,
            imprez fakultatywnych, oraz korzystania z jackuzzi i bilarda.
            Dodatkowe informacje: Obowiązkowa kaucja - 150 CK (obejmuje ew. szkody
            wyrządzone przez uczestników) zbierana w autokarze w dniu wyjazdu, oddawana
            ostatniego dnia pobytu w ośrodku. Minimalne kieszonkowe - ok. 700 CK +
            dyskoteki (ok.10 CK) + imprezy fakultatywne. Korzystanie z jacuzzi ok. 4 CK od
            osoby, bilard ok. 15 CK za grę. Mile widziane kaski rowerowe. Kurs 1CK = 0,14
            PLN. Planowana ilość uczestników 40 osób + 3 osoby kadry.
          • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki-Grecja 12 za 1290zł 09.07.06, 22:23
            Grecja - Chalkidiki płw. 12-14lat
            PÓŁWYSEP CHALKIDIKI jest terenem typowo turystycznym z przepięknymi,
            piaszczystymi plażami, krystalicznie czystym morzem oraz malowniczymi,
            zacisznymi zatoczkami. Zróżnicowany krajobraz wpływa na atrakcyjność tego
            terenu, gwarantując udany pobyt i wypoczynek. W turystycznych miejscowościach
            spacer po wąskich i malowniczych uliczkach, w dużej części wyłączonych z ruchu
            kołowego, pełnych tradycyjnych tawern, kawiarni, sklepów jest urozmaiceniem
            letniego wypoczynku.
            Apartamenty w miejscowości KALIKRATIA - ok. 35 km na południe od Thessalonik,
            usytuowane są w przepięknym ogrodzie, ok. 30 m. od morza, 1 km od centrum
            miasteczka. Są to trzy budynki położone obok siebie. Apartamenty składają się
            z: 1 pokoju 2 lub 3 osobowego (łóżko małżeńskie i łóżko pojedyncze); aneksu
            kuchennego z lodówką i podstawowymi naczyniami; łazienki z umywalką, prysznicem
            i wc. Wszystkie pokoje posiadają balkony ze stolikiem i krzesełkami oraz widok
            na morze i górę Olimp. Wokół budynków znajdują się stanowiska do grillowania.
            Plaża jest piaszczysta, z łagodnym wejściem do morza.
            PROGRAM RAMOWY

1 dzień - wyjazd według rozkładu jazdy, przejazd przez Czechy, Słowację, Węgry,
            Serbię i Macedonię.

2 dzień - w godzinnych południowych przyjazd do Grecji, zakwaterowanie. Spacer
            po okolicy i do miasteczka Nea Kalikratia, obiadokolacja i nocleg.

3-10/12 dzień - pobyt w Kalikratii, z możliwością skorzystania z wycieczek
            fakultatywnych

11/13 dzień - wykwaterowanie do godz. 09.00, Obóz - wyjście do AQUAPARKU,
            wczasowicze czas wolny. Ok. 18.00 wyjazd do kraju.

12/14 dzień - przejazd przez Macedonię, Serbię, Węgry, Czechy, Słowację ,
            przyjazd do Polski w godzinach wieczornych.
            ŚWIADCZENIA ZAWARTE W CENIE:
            TRANSPORT przejazd autokarem
            NOCLEGI 9 noclegów w apartamentach 3, 4 os. z łazienką z pełnym węzłem
            sanitarnym oraz aneksem kuchennym
            WYŻYWIENIE 3x dziennie: śniadania, lunch (zupa), kolacja (drugie danie) -
            kuchnia polska + suchy prowiant na drogę powrotną (równowartość jednego
            posiłku)
            OPIEKA wykwalifikowana kadra pedagogiczna oraz opieka pilota i rezydenta
            UBEZPIECZENIE NW 7 tys. zł, KL 10 tys. EURO bagaż do 500 zł
            SŁONECZNY PROGRAM oraz wyjście do pobliskiego mini-Aquaparku z basenami,
            zjeżdżalniami
            ŚWIADCZENIA NIE ZAWARTE W CENIE:
            OPŁATA administracyjna w Serbii 5 EUR /os. (w obie strony) - obowiązkowa
            KAUCJA zwrotna za apartament w wysokości 10 EURO/os.
            Na wszystkich wycieczkach fakultatywnych wstępy do zwiedzanych obiektów
            uczestnicy pokrywają we własnym zakresie (koszt około 15 EURO).
            - pobyt zaczyna się kolacją w dniu przyjazdu, a kończy lunchem w dniu wyjazdu
            (na trasie do Grecji prowiant zapewniają rodzice)
            - możliwość kupienia 2 obiadów na Słowacji lub w Czechach (ok. 25 zł) - płatne
            indywidualnie
            - na własne wydatki należy zabrać około 30-40 EURO (bez wycieczek
            fakultatywnych)
            Na miejscu organizowane będą wycieczki fakultatywne (realizowane przy min. 35
            osobach chętnych):
            - ŚW. GÓRA ATHOS - 38 euro
            - METEORY - 38 euro
            - WIECZÓR GRECKI 30 euro
            - JASKINIA PETRALONA 18 euro
            - SALONIKI 20 lub 26 euro

2006-07-12 2006-07-23 (za 12 dni ) 1290 zł
          • gajasirocco Letnie pogaduszki-Węgry 12-14lat 19-30.07.-1190zł 09.07.06, 22:28
            Hajduszoboszlo to najbardziej w Polsce znane węgierskie kąpielisko termalne.
            Położone jest na ponad 25 hektarach powierzchni, posiada 12 basenów, wśród nich
            basen ze sztucznymi falami, z wodą musującą, masaż podwodny, zjeżdżalnie, basen
            pływacki o wymiarach olimpijskich, basen z trampoliną oraz nowość - plażę
            śródziemnomorską z falującą wodą, statkiem pirackim i latarnią morską. Jest też
            jezioro, po którym można popływać łódką, stoły pingpongowe i boiska sportowe.
            Obok kąpieliska termalnego znajduje się AQUAPARK z takimi atrakcjami jak
            czterotorowe zjeżdżalnie, kamikadze, czarna dziura, szalona rzeka itp.
            Hajduszoboszlo latem tętni życiem, przyjeżdżają tu goście z całej Europy, a
            miasto jest bardzo dobrze przygotowane na ich przyjęcie. Oprócz basenów
            termalnych wczasowicze mogą korzystać z krytej pływalni, kortów tenisowych,
            jeziora ze sprzętem pływającym, boisk sportowych, saun i siłowni.
            ZAKWATEROWANIE: HOTEL LIGET*, pokoje 3 os. z łazienkami, obiekt posiada własny
            kryty basen, kort tenisowy, saunę, bilard, stołówkę i barek. Położony jest 700
            m od kompleksu basenów Hajduszoboszlo.

RAMOWY PROGRAM IMPREZY

Dzień 1- Wyjazd z Polski w/g rozkładu jazdy.Po przekroczeniu granicy Polski
            planowany jest postój na posiłek ( płatny we własnym zakresie)

Dzień 2- Przyjazd do hotelu ok.godziny 10.00, złożenie bagaży w przechowalni,
            śniadanie, odpoczynek po podróży. Zapoznanie z regulaminem obozu,pierwszy
            spacer po miejscowości, lokalizacja banku,bankomatów, dyskotek,
            pizzerii...Zakwaterowanie od godziny 15.00.

Dzień 3-10- realizacja programu rekreacyjnego: cedzienne wejścia na baseny
            termalne, wejście do aquaparku,zwiedzanie Hajduszoboszlo. Wycieczka do
            Debreczyna, dyskoteki, konkursy i quizy, ognisko, nieodpłatne korzystanie z
            basenu hotelowego ( z wodą termalną) oraz kortów tenisowych (własne rakiety),
            integracyjne zajęcia świetlicowe, zajęcia sportowe.
          • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 09.07.06, 22:40
            Daj znać, czy CIę coś ineresuje, bo końcówka miejsc i pamietaj, ze zagraniczne
            zaczynają się od 12lat. A może jakieś krajowe???
            • rrgb Re: Letnie pogaduszki 10.07.06, 14:59
              Gaju, bardzo wstepnie jestesmy zainteresowane koloniami w Grecji. Mieszkamy w
              Piotrkowie Trybunalskim - skąd byłby wyjazd? i o której godzinie? gdybyśmy się
              zdecydowały to czy zdążymy załatwić formalności? I czy jesteś pewna, że będzie
              podział na kolonie dla dzieci i obóz młodzieżowy?
              Renata
              • gajasirocco Końcówka miejsc na kolonie!!!!! 10.07.06, 15:24
                Niestety Grecja skończyła siękoło poludnia.Jest ostatnie miejsce do Bułgarii na
                13.07. za 1230 -wysyłam takie 12-latki.
                W POlsce polecam poniższy program z Pragą (mam jeszce 1 miejsce), ale trzeba
                dowieźć dziecko do Wrocławia
                Sokołowsko - Obóz Travel 8 - 13lat
                SOKOŁOWSKO położone jest w malowniczej kotlinie w otoczeniu Gór Stołowych,
                Kamiennych i Sowich. Posiada wiele zabytkowych obiektów sanatoryjnych, parków,
                rzeźb i fontann oraz bogatą historię pełną tajemnic i zagadek.
                ZAKWATEROWANIE
                Ośrodek Wypoczynkowy posiada 50 miejsc w pokojach 3 i 4 osobowych z umywalkami
                (natryski i WC znajdują się na korytarzach). W ośrodku znajduje się jadalnia,
                dwie sale świetlicowe, z czego jedna jest przystosowana do organizacji zabaw i
                dyskotek. Ośrodek dysponuje dużym ogrodem z miejscem ogniskowym oraz
                zadaszeniem - wiatą. W odległości ok. 200 metrów znaj-duje się hala sportowa
                wraz z boiskami do siatkówki, koszykówki, piłki nożnej. Obiekt pozytywnie
                zaopiniowany do wypoczynku dzieci przez Kuratorium Oświaty
                ŚWIADCZENIA ZAWARTE W CENIE
                - TRANSPORT autokarem turystycznym na trasie Wrocław - Sokołowsko - Wrocław.
                - NOCLEGI 13 noclegów w pokojach 3 - 4 osobowych z umywalkami (pełny węzeł
                sanitarny na korytarzu)
                - WYŻYWIENIE śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja lub zamiennie suchy
                prowiant na czas: zajęć w terenie, wycieczek i drogi powrotnej

- KADRA opieka wykwalifikowanej kadry pedagogicznej: kierownik placówki,
                doświadczona obsługa specjalistyczna, 1 wychowawca na 15 osób

- OPIEKA MEDYCZNA dochodząca pielęgniarka

- UBEZPIECZENIE NNW 10 000 zł Signal Iduna

- PROGRAM "TRAVEL" wraz z biletami wstępu
                ŚWIADCZENIA NIE ZAWARTE W CENIE
                - wycieczka do Wrocławia (Rynek, Ostrów Tumski, ZOO, Hala Ludowa z Pergolą,
                Ogród Japoński)
                Cena z biletami wstępu 60 zł, min. 20 osób -1 dzień
                - zajęcia paintball`owe*(+ 90 zł)-pół dnia
                - off road samochodami terenowymi*(+ 100 zł)-pół dnia
                - udział w zajęciach z quadami (+80 zł) - pół dnia
                WYPOSAŻENIE UCZESTNIKA
                paszport, legitymacja szkolna, karta kwalifikacyjna uczestnika, plecak na
                wycieczki, latarka + zapasowe baterie, przybory toaletowe i higieniczne; odzież
                letnia mogąca ulec zabrudzeniu w trakcie zajęć; odzież ciepła (sweter lub
                polar), spodnie i spodenki, kurtka przeciw-deszczowa, czapeczka, krem z filtrem
                UV, środek przeciw komarom, strój kąpielowy, ręcznik na basen, wygodne obuwie
                sportowe i turystyczne, klapki oraz dobry humor. Mile widziana własna lornetka,
                jeśli nie masz jej nie martw się będzie na ciebie czekała na obozie. Zalecane
                kieszonkowe: ok. 500 CZK, kwota w zł według uznania.
                PROGRAM RAMOWY

1 dzień: Wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, po drodze zwiedzanie Zamku Książ
                oraz Palmiarni, przyjazd do ośrodka, zakwaterowanie, kolacja, zajęcia
                integracyjne. 2-13 dzień: Realizacja wspólnych elementów programu dla
                wszystkich grup oraz poszczególnych programów tematycznych. 14 dzień:
                Śniadanie, spacer, obiad, wyjazd w drogę powrotną. Uczestnicy otrzymują suchy
                prowiant
                - zwiedzanie Zamku Książ i Palmiarni

- wycieczka autokarowa do Pragi: Hradczany, Złota Uliczka, Most Karola, Zegar
                Orloj, Waclawskie Namiesty, Fontanny

- wycieczka autokarowa do Skalnego Miasta, Teplice, Adrspach Broumow, w drodze
                powrotnej, pobyt na kąpielisku Mezimesti (kompleks 3 basenów)

- wycieczka rowerowa do Opactwa w Krzeszowie i Głazów Krasnoludków

- zajęcia sportowe i rekreacyjne, wieczory filmowe, ogniska, dyskoteki, gry
                terenowe i inne atrakcje
                06-07-12 2006-07-25 (za 14 dni )-1129 zł
              • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki-Bułgaria 13.07. 10.07.06, 16:05
                A moze z tymi moimi dziewczynkami do Bułgarii (wyjazd 13.07. o 1.00 w nocy z
                Piotrkowa)-1210zł HOTEL ZORA -Złote Piaski...mam ostatnie miejsce
                • rrgb Re: Letnie pogaduszki-Bułgaria 13.07. 10.07.06, 16:31
                  A możesz coś więcej o tej Bułgarii?
                  Zła jestem na siebie, że Grecja się skończyła - ale tak to jest jak panna
                  zdecydowała się wczoraj, że może gdzieś pojechać. Dopiero wczoraj! A teraz ma
                  wymagania, żeby szybko, żeby nie w Polsce i żeby było ciepło. Córka ma niezbyt
                  dobre doświadczenia ze starszymi dziećmi (była kiedyś na kolonii ze starszymi
                  dziewczynami i one trochę się z niej wysmiewały, że taki dzieciuch itp. - wiesz
                  jakie dzieci potrafią być okrutne)i zraziła się do młodzieży, dlatego bardzo
                  jej zależy, żeby nie było starszych dzieci.
                  Dzięki za pomoc. Renata
                  • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki-Bułgaria 13.07. 10.07.06, 16:53
                    Złote Piaski Jeden z najpopularniejszych kurortów w Bułgarii. Leży na północ
                    od Varny. Słynie z przepięknej złocistej , szerokiej plaży, której corocznie
                    przyznawana jest prestiżowa nagroda Błękitnej Flagi. Wzdłuż plaży ciągną się
                    liczne kafeterie, taverny, restauracje, a na samej plaży położone są liczne
                    zjeżdżalnie i baseny, które przyciągają amatorów wodnych zabaw. Złote Piaski
                    położone są na wzgórzu z nierównym terenem , wśród zieleni. Hotele są
                    usytuowane kaskadowo, do których prowadzą uliczki bądź schody. Infrastruktura
                    jest bogato rozwinięta , gdzie każdy znajdzie cos dla siebie. Liczne
                    restauracje, bary, kafejki, casina, dyskoteki, kluby sprzyjają nocnym
                    szaleństwom. W ciągu dnia natomiast pobyt można urozmaicić aktywnym trybem
                    spędzenia wolnego czasu, korzystając z kortów, sportów wodnych, zabawy w
                    Aqaparku, i innych ciekawych rozrywkach. Złote Piaski polecamy szczególnie tym,
                    którzy nie stronią od gwaru, lubią zabawę w ciągu dnia i nocy.
                    Hotel ZORA **

Położenie: w kurorcie Złote Piaski, do centrum ok. 300 m, w spokojnej górnej
                    części miejscowości.

Usługi hotelowe: 3-piętrowy budynek, ułożony kaskadowo, składający się z 2
                    części, posiada 160 pokoi. Wyposażony jest w restaurację, bilard, fitness,
                    saunę, plac zabaw dla dzieci, osrodek internetowy oraz gabinet lekarski.
                    Mozliwość wymiany pieniędzy oraz wynajem depozytu.

Pokoje: 3- osobowe, łazienka, prysznic / WC.

Wyżywienie: 3 posiłki dziennie + suchy prowiant na drogę powrotną.

Tutaj jest ostatnie miejsce (moje dziewczynki są z 1993roku).
                    Wszystkie zagraniczne wyjazdy są od 12 lat, czyli zawsze będzie najmłodszą.
                    (albo krajowe)

RAMOWY PROGRAM IMPREZY:

1 dzień: wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację, Węgry,
                    Rumunię/Serbię. Na trasie dłuższy postój na gorący posiłek (płatny we własnym
                    zakresie ok. 5 EUR).

2-10 dzień: przyjazd do hotelu ok. 10.00. Lunch, zakwaterowanie w pokojach od
                    godz. 14.00. W trakcie pobytu: plażowanie, kąpiele słoneczne i morskie,
                    wycieczka do Bałczyku - malowniczego, starego miasteczka położonego u podnóża
                    wapiennych urwisk skalnych, 47 km na północ od Warny. W czasie wycieczki
                    zwiedzanie ogrodu botanicznego, w którym zgromadzonych jest ponad 600 różnych
                    roślin Śródziemnomorskich i kaktusów, a także letniej rezydencji rumuńskiej
                    królowej Marii, zbudowanej w stylu orientalnym, wstęp do Amazonii - największej
                    dyskoteki w Złotych Piaskach, dla chętnych udział w wycieczkach fakultatywnych.

11 dzień: opuszczenie pokoi, śniadanie, czas wolny na ostatnie zakupy. Lunch,
                    suchy prowiant na drogę powrotną. Wieczorem wyjazd z Bułgarii. Przejazd
                    tranzytowy, na trasie przystanek na goracy posiłek (płatny indywidualnie).

12/13 dzień: przyjazd do kraju zgodnie z rozkładem jazdy.

Cena obejmuje: 9 noclegów, wyżywienie 3 x dziennie (śniadanie w formie bufetu,
                    lunch, ciepła kolacja - kuchnia bułgarska), suchy prowiant na droge powrotną,
                    wycieczka do Bałczyku, wstęp na najwiekszą dyskoteke w Złotych Piaskach
                    (Amazonia), transport autokarem z klimatyzacją, barkiem, video, WC, opieka
                    pilota, wykwalifikowanej kadry pedagogicznej, medycznej, ubezpieczenie NNW i
                    KL - (Signal Iduna 10.000 E).

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych.
    • gajasirocco Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 08:28
      A jak sobie poradzili tegoroczni maturzyści, a raczej maturzystki?
      Czekamy na relację!!!!! Oby jak najlepiej!
      • rrgb Re: Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 08:36
        Gaju, a ja jeszcze wrócę do sprawy wyjazdu kolonijnego. Może coś znalazłoby się
        w późniejszym terminie? Rozumiem, że wyjazdów dla młodszych dzieci za granice
        jest mniej niż dla starszych, ale pewnie też się zdarzają. Najbardziej pasuje
        nam Chorwacja, może też Węgry z basenami. Zreszta inne wyjazdy też mogłyby być -
        chodzi o wodę i słoneczna pogodę, a w Polsce to wiesz jak jest teraz sa upały,
        a za kilka dni może byc już zimno. Gdybyś coś przeglądała, to proszę zwróć
        uwagę na wiek uczestników, nie mogę wysłać córki ze znacznie starszymi dziećmi,
        bo będzie się tam źle czuła (ma złe doświadczenia z poprzedniego wyjazdu.)
        Dzięki. Renata
        • gajasirocco Węgry 19.07. za 1190zł 11.07.06, 10:00
          Węgry mają w katalogu kolonie od 8lat, obóz od 12lat-wyjazd z P>T>19.07. za
          1190zł-Wycieczka do Debreczyna w cenie!!!
          HAJDUSZOBOSZLO, to najbardziej znane węgierskie kąpielisko termalne. Posiada
          12 basenów, wśród nich basen ze sztucznymi falami, masażem podwodnym,
          zjeżdżalnie, basen pływacki o wymiarach olimpijskich, basen z trampoliną oraz
          nowość - plaża śródziemnomorska z falująca woda, statkiem pirackim i latarnią
          morską. Obok kąpieliska termalnego znajduje się AQUAPARK z takimi atrakcjami,
          jak: czterotorowe zjeżdżalnie, kamikadze, czarna dziura, szalona rzeka itp.
          Oprócz basenów termalnych wczasowicze mogą korzystać z krytej pływalni, kortów
          tenisowych, jeziora ze sprzętem pływającym, boisk sportowych, saun i siłowni.

Zakwaterowanie:
          HOTEL LIGET** - pokoje 3-os. z łazienkami, obiekt posiada własny kryty basen,
          kort tenisowy, saunę, bilard, stołówkę i barek.
          Położony jest 700 m od kompleksu basenów w Hajduszoboszlo.

Wyżywienie:
          Trzy posiłki dziennie (śniadanie, suchy prowiant lub obiad na czas pobytu na
          kąpielisku, obiadokolacja po powrocie do ośrodka).
          Pierwszym posiłkiem jest obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatnim obiad i suchy
          prowiant w dniu wyjazdu do Polski.

Dalsze kierunki są od 12lat, więc musicie się nastawić na Węgry, Czechy lub
          Słowację.
      • magda_sk Re: Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 12:12
        ja jestem bardzo zadowolona z wynikow :) myslalam ze bedzie duzo gorzej...
        polski ustny 100%, pisemny podst 76%, ang ustny 95% podst 100% rozsz 67%, matma
        podst 96% rozsz 42% :))) a od pazdziernika studia, zarzadzanie w turystyce :))
        a poki co 3 miesiace wakacji! :D
        • gajasirocco Re: Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 12:20
          Brawo! Jesteś super!!! A dokąd na wakacje? Jakie plany?(oprócz pykania fajeczki)
          • ella19 Re: Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 12:49
            A ja mam tak: polski podst.80%,rozszerz.65%,ang.podst.98% a rozszerz.74%.Tylko
            te 2 przedmioty poprawialam w tym roku bo tylko one sa mi potrzebne na
            arabistyke..Miejmy nadzieje,ze wystarczy:(
            • gajasirocco Re: Jak poszło na maturach?? Oby się udało! 11.07.06, 12:58
              Oby starczyło na arabistykę! Powinno się udać, przecież już drugi rok trzymamy
              Ci kciuki!
              • rrgb Re: Jak poszło na maturach?? Oby się udało! 11.07.06, 16:39
                Gaju, to ja, znowu... proszę o wyrozumiałość. MOja córka, skoro nie może
                pojechać 12-14 lipca (brak miejsc), ze względów powiedzmy zdrowotnych nie może
                jechać na turnus od 19 lipca. MOzliwy jest gdzieś wyjazd dopiero od powiedzmy
                29 lipca. czy to możliwe? Jak rozumiem Chorwacja, Bułgaria itp. ze względu na
                wiek odpadają, ale może niesmiertelne Hajduszoboszlo? Prosze, sprawdź. Mam
                nadzieję, że nie będę Cie więcej nękała - troche mi głupio, ale wiesz jak 12-
                latka wybiera...
                Renata
                • gajasirocco Węgry 28.07.-08.08.ok 1200zl z PT 11.07.06, 16:47
                  Czy pasuje??????? Nie krępuj się-pytaj! Jesteś moją ukochaną klientką!
          • magda_sk Re: Jak poszło na maturach?? 11.07.06, 16:43
            pierwsze co chce zrobic w czasie wakacji to zdac w koncu prawo jazdy, ktore
            zaczelam we wrzesniu ale jakos nigdy nie mialam czasu dokonczyc :) ostatnio
            bardzo mi sie marzy wyjazd do maroka... moze sie uda, jak znajde jakas w miare
            tania oferte :) planujemy tez jechac z marta do egiptu we wrzesniu na
            miesiac :)) a jeszcze chetnie pojechalabym znowu do istanbulu... tylko skad na
            to wszystko pieniadze wziac:) jakis sponsor by sie przydal :))) a dzisiaj marta
            przyjezdza do mnie do kluczborka i swietujemy zdanie matury :D
            • gajasirocco To podróżujcie za 100pln na kupony bez sponsora! 11.07.06, 16:48
              Miłej zabawy pomaturalnej!!! Całuski ślę z Karawanseraju!
              • rrgb Re: To podróżujcie za 100pln na kupony bez sponso 12.07.06, 10:13
                Gaju, to ja wstepnie piszę się na te kolonie w Hajduszoboszlo. konkretna
                odpowiedź dam jutro, bo córka jest teraz u babci i musze z nią skonsultowac na
                100% wyjazd. Wyjazd od 28 lipca. Czy juz teraz możesz mi podać godziny wyjazdu,
                cenę za kolonie i ewentualne dopłaty np. z transport z Piotrkowa? Gdzie jest
                zbiórka, gdzie wsiada wiekszośc dzieci? Mogłabym ja tam nawet podwieźć, bo ona
                jest dośc niesmiała i mogłaby juz przed autobusem zapoznac się z innymi dziećmi.
                • gajasirocco Zarezerwowałam wstępnie Węgry na 28.07.za 1190zł 12.07.06, 10:59
                  Cena zawiera:
                  transport autokarem klasy lux (klimatyzacja, WC, video, barek)
                  zakwaterowanie i wyżywienie:
                  (3 posiłki dziennie) od śniadania w dniu przyjazdu,
                  do kolacji (suchy prowiant) w dniu wyjazdu,
                  opiekę wychowawców,
                  program kulturalno-rekreacyjny,
                  wstęp na kryty basen i kort tenisowy,
                  całodzienną wycieczkę do Debreczyna,
                  ubezpieczenie Signal Iduna :
                  KL do 10 000 Euro, NNW do 7 000 PLN, bagaż do 500 PLN,
                  węgierską opiekę medyczną w ramach ubezpieczenia,
                  podatek VAT.
                  Nie zawiera dojazdu z PT (jakaś dopłata będzie-podam później)
                  Z W-wy wyjeżdżają zazwyczaj o 15,00, 18,45 PT....ale to do potwierdzenia!
                  • gajasirocco Re: Zarezerwowałam wstępnie Węgry na 28.07.za 119 12.07.06, 11:04
                    Najwięcej dzieciaków wsiada w Krakowie, Katowicach, Częstochowie...przekazali,
                    ze będzie miała równieśniczki i młodsze koleżanki!
        • clavdia Re: Jak poszło na maturach?? 12.07.06, 11:27
          Gratuluję Magdzie zdanej matury! Marzenia o podróżach też się spełnią, tylko
          trochę cierpliwoości, nie wszystko naraz ;-) I.
    • gajasirocco W Karawanseraju nie działa teraz gg, ale pracujemy 18.07.06, 11:36
      Uspakajam, że jestem, ale nie włącza się gg, więc klienci z gg muszą wysyłać
      maile, pytać na forum lub dzwonić!
      Jak trudno się żyje bez GG!
      Pozdrowienia ślę z Karawanseraju we wszystkie zakątki Polski i świata,
      zwłaszcza na Bliski Wschód!
      • gajasirocco Re: W Karawanseraju nie działa teraz gg, ale prac 18.07.06, 16:30
        ...a ja nadal bez gg (czy też inni mają dziś taki problem, czy to tylko u mnie
        coś wysiadło?)
        • gajasirocco Re: W Karawanseraju nie działa teraz gg, ale prac 19.07.06, 07:15
          ...nadal gg nie działa, więc tą drogą pozdrawiam moich "gadowiczów"...biegnę na
          rowerek i siłownię! Miłego dnia!!!!!!
    • gajasirocco Dziś jestem bez gg 24.07.06, 14:46
      Znów mi wysiadło gg, więc piszcie maile, dzwońcie lub odwiedzajcie Karawanseraj!
    • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 22.08.06, 07:12
      Prasówka gotowa, wczorajsze zaległości odpracowane...więc czas na siłownię!
      A forumowicze nadal śpią??????? A może jeszcze podróżują lub już w drodze do
      pracy?
      Wszystkim miłego dnia! I jak zawsze ślę gorące pozdrowienia z Karawanseraju dla
      naszej założycielki-Beduinki! Podziękowania za cudowną porcję ciekawych zdjęć z
      Petry! Michaś uroczy!!! (Twój i mój też!!!)
      • beduinka Re: Letnie pogaduszki 29.06.07, 19:16
        gajasirocco napisała:

> I jak zawsze ślę gorące pozdrowienia z Karawanseraju dla
        >
        > naszej założycielki-Beduinki! Podziękowania za cudowną porcję ciekawych zdjęć
        z
        >
        > Petry! Michaś uroczy!!! (Twój i mój też!!!)

ale mój jest nie tylko uroczy, ale i użyteczny!!!
    • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 18.09.06, 07:21
      A przed nami ostatni tydzień lata...spędźcie go cieplutko!
      • elapietrusiak Re: Letnie pogaduszki 19.09.06, 23:15
        jesień jesien... też czujecie ten niesamowity zapach ??? poezja! ;]

a za 5 dni zaczyna sie Ramadan ;]

spokojnej nocy zycze wszystkim! ja się biorę do pisania artykułu nt.
        Palestyny i wymiany listów z dziecmi z obozów uchodźców ;] jestli nie zasne na
        klawiaturze ;p InshaAllah! ;)
        • gajasirocco Re: Letnie nocne pracowite pogaduszki 19.09.06, 23:22
          Nie zasypiaj- trzeba napisać! Myślami jestem z Tobą- miłej pracy!
          • elapietrusiak Re: Letnie nocne pracowite pogaduszki 20.09.06, 00:12
            Gaju Kochana!Twoje myśli mi pomogły! (juz nie pierwszy raz zresztą! ;] )
            napisałam!
            idę spać, bo zaraz trzeba bedzie wstawać :(

spijcie spokojnie kochani "współ-forumowicze"! ;]

• gajasirocco Re: Letnie nocne pracowite pogaduszki 20.09.06, 09:56
              Bardzo się cieszę, że dotarły moje pozytywne myśli do Ciebie. Jesteś cudownym
              pracusiem i w tym Twoja siła! Miłego dnia wszystkim współ....
      • elapietrusiak Re: Letnie pogaduszki 20.09.06, 20:02
        4 dni do Ramadanu,
        10 do wpisania wstępnych deklaracji dt. matury... jak ktoś ma pomysły co moge
        zdawac to zapraszam, bo ja się z tym gryze i pojecia nie ma co zdawac i na
        jakim poziomie :( kto jeszcze do maturki w tym roku z forumowiczow sie
        szykuje ?
        spokojneg owieczorka! szczególnie dla Beduinki - tej odwagi to Ci kobieto nie
        wiesz jak bardzo zazdroszcze! trzymajcie się!
        • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki 20.09.06, 22:00
          Za 4 dni ruszamy z ogólnoforumowym odchudzankiem...
          A na maturze zdawaj te przedmioty, które najbardziej lubisz, by nauka sprawiala
          Ci przyjemność...
        • beduinka Re: Letnie pogaduszki 27.09.06, 09:41
          elapietrusiak napisała:

> spokojneg owieczorka! szczególnie dla Beduinki - tej odwagi to Ci kobieto
          nie
          > wiesz jak bardzo zazdroszcze!

ja tam nie wiem czy jestem odwazna... czasem tez sie boje, ale raczej strach
          przychodzi, gdy klopoty sie koncza i mozna odsapnac i przemyslec
    • gajasirocco Re: Letnie pogaduszki zakonczone (jutro jesień) 22.09.06, 23:02
      Zamykamy letni wątek...bo już jutro o 6,05 nadejdzie nasza piękna polska jesień!
    • beduinka jaką mamy piękną letnią pogodę ;-) / bt 07.06.07, 13:43
    • tetys Re: Letnie pogaduszki 07.06.07, 20:05
      8 czerwca, piątek godzina 21 – Buena Vista Social Club present Eliades Ochoa Group

Wieczór wypełnią największe przeboje Buena Vista Social Club, a gwiazdą będzie
      jeden z liderów tego zespołu Eliades Ochoa. Usłyszymy większość przebojów
      kubańskich artystów, włącznie z flagowym utworem „Chan, Chan”. Siła kubańskich
      rytmów zostanie wzmocniona przez przetworzone obrazy filmowe, które towarzyszyć
      będą granym utworom. To pierwsza wizyta tego zespołu w Warszawie!
      • tetys Re: Letnie pogaduszki 07.06.07, 20:24
        Oczywiście koncert odbędzie się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie:)
    • beduinka referendum w sprawie odwołania prezydenta 08.06.07, 01:01
      "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą.
      Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem.
      Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem.
      Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem.
      Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować."
      Pastor Martin Niemöller

Szanowni Państwo,

Jacek Kuroń mówił - nie palcie komitetów, zakładajcie własne.

Proszę zatem wszystkich, którzy m a j ą d o ś ć:

- kpin z Konstytucji RP,
      - prób łamania charakterów na masową skalę,
      - nieprzestrzegania prawa przez organy rządowe,
      - obrażania i poniżania najbardziej zasłużonych dla Polski osób,
      - kryminalistów w rządzie RP,

o wykorzystanie k o n s t y t u c y j n e j możliwości zmiany tego stanu
      rzeczy.

Jeżeli zbierzemy 500 000 podpisów, możemy wystąpić o przeprowadzenie referendum
      w sprawie:

1. Odwołania z urzędu Prezydenta RP

2. Rozwiązania parlamentu RP V kadencji

Czas najwyższy wstać z kanapy i zebrać chociaż 10 podpisów wśród najbliższej
      rodziny. Możemy zmieniać świat na lepszy, trzeba tylko chcieć. Narzekaniem w
      domowym zaciszu doprowadzimy samych siebie do upadku.

„Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku”

Justyna Romanowska, Wrocław

==========================

więcej informacji i odpowiednie druki dostępne są na stronie
      www.referendum2007.org/
      Do dzieła moi kochani forumowicze!
      • konraad_g Re: referendum w sprawie odwołania prezydenta 08.06.07, 12:04
        Chyba urządzę polowanie na dzikie ka**ki i się przyłączę :)
    • beduinka Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 00:38
      weźcie udział w sondzie

www.tvn24.pl/-1,1509950,wiadomosc.html#sonda1000207
      • konraad_g Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 12:14
        beduinka napisała:

> weźcie udział w sondzie
        >
        > www.tvn24.pl/-1,1509950,wiadomosc.html#sonda1000207

Głosowałem już wczoraj. A jak zabronią? Nic... trzeba szukać starego naszyjnika
        z liściem i zacząć nosić :D
        • beduinka Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 12:34
          konraad_g napisał:

> beduinka napisała:
          >
          > > weźcie udział w sondzie
          > >
          > > www.tvn24.pl/-1,1509950,wiadomosc.html#sonda1000207
          >
          > Głosowałem już wczoraj. A jak zabronią? Nic... trzeba szukać starego
          naszyjnika
          > z liściem i zacząć nosić :D

ja mam tylko skarpetki z listkiem... ciekawe czy LPR mi skarpetki będzie z nóg
          zdejmował ;-P
          • konraad_g Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 12:39
            beduinka napisała:
            > ja mam tylko skarpetki z listkiem... ciekawe czy LPR mi skarpetki będzie z nóg
            > zdejmował ;-P

Na pewno... w końcu skarpetki z liściem marihuany świadczą o wszechobecności
            zakazanej substancji, którą należy wyeliminować. Poza tym propaganda narkotykowa
            w postaci symboli, skłania młodzież do zażywania zakazanej substancji, która
            notabene jest mniej szkodliwa od legalnych papierosów czy alkoholu. Babilon
            przeklęty...
            • beduinka Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 13:22
              konraad_g napisał:

> beduinka napisała:
              > > ja mam tylko skarpetki z listkiem... ciekawe czy LPR mi skarpetki będzie
              > z nóg
              > > zdejmował ;-P
              >
              > Na pewno... w końcu skarpetki z liściem marihuany świadczą o wszechobecności
              > zakazanej substancji, którą należy wyeliminować. Poza tym propaganda
              narkotykow
              > a
              > w postaci symboli, skłania młodzież do zażywania zakazanej substancji, która
              > notabene jest mniej szkodliwa od legalnych papierosów czy alkoholu. Babilon
              > przeklęty...

a oto co premier Kaczyński wie i sądzi o maryśce:
              wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4219465.html
              • konraad_g Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 13:37
                beduinka napisała:

> a oto co premier Kaczyński wie i sądzi o maryśce:
                > wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4219465.html

O matko... on się nadaje do polityki jak Mandaryna do śpiewania (bez obrazy dla
                Mandaryny ;))... Dlaczego ludzie biorą się za coś, o czym nie mają zielonego
                pojęcia?
                • tetys Re: Zakazany listek marihuany zniknie z koszulek? 13.06.07, 16:05
                  konraad_g napisał:

Dlaczego ludzie biorą się za coś, o czym nie mają zielonego
                  > pojęcia?

Bo to niezła kasa jest...
    • tetys Re: Letnie pogaduszki 13.06.07, 16:09
      Ale skoro zakazuja noszenia symboli maryśki, no to koszulki Lecha, Żywca,
      Tyskie też powinny być zakazane, ubrania z logiem papierosów, koszulki z logo
      coca coli również, bo też szkodzi..

Nie lubie popadania w skrajności;/
      • konraad_g Re: Letnie pogaduszki 13.06.07, 16:27
        tetys napisał:

> Ale skoro zakazuja noszenia symboli maryśki, no to koszulki Lecha, Żywca,
        > Tyskie też powinny być zakazane, ubrania z logiem papierosów, koszulki z logo
        > coca coli również, bo też szkodzi..
        >
        > Nie lubie popadania w skrajności;/

Koszulek z Lechem to raczej nie zabronią, chyba że takie z podpisem 'Spieprzaj
        dziadu!'... Poza tym te substancje powinni zdelegalizować :)
        Przyglądając się sprawie dokładniej, można stwierdzić, że żyjemy w kraju
        'pseudodemokratycznym'. Dlaczego? Skoro 'wolność czyjejś pięści ogranicza
        bliskość nosa innego człowieka', legalne powinny być nawet takie narkotyki jak
        heroina - w końcu jest jakiś wolny wybór i każdy ma prawo zmarnować sobie życie.
        Nie żebym popierał legalizację heroiny, ale niech panowie z rządu nie mówią o
        wielkiej wolności jednostki :)
    • beduinka Posłuchajcie tego... 13.06.07, 21:58
      Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony Brytyjczyków
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,4222446.html
      Naprawdę robi niesamowite wrażenie
      • bellisprimum Re: Posłuchajcie tego... 25.06.07, 19:04
        wow, robi niesamowite wrażenie, naprawdę:)
        super :)
        ciekawe co nagra, bo po wygraniu będzie miał taką właśnie możliwość :)
        • beduinka Re: Posłuchajcie tego... 25.06.07, 20:03
          bellisprimum napisała:

> wow, robi niesamowite wrażenie, naprawdę:)
          > super :)
          > ciekawe co nagra, bo po wygraniu będzie miał taką właśnie możliwość :)

on już wygrał

a tutaj można posłuchać jego arii półfinałowej i finałowej
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4232223.html
          • bellisprimum Re: Posłuchajcie tego... 25.06.07, 20:31
            wiem wiem że wygrał:) po wygraniu, prócz zaśpiewanie przed Królową dosięgnął go
            zaszczyt nagrania własnej płyty ;) pooglądałam też inne fragmenty ;)
    • beduinka Re: Letnie pogaduszki 25.06.07, 17:04
      jak tam mijają wam te piękne letnie dni??

ja niestety nie ma narazie okazji w pełni się cieszyć z lata...

siedzę nad gramatyką języka perskiego (pojutrze egzamin)
      pracę magisterską mam już napisaną (jeszcze tylko muszę ułożyć zdjęcia i mapy w
      aneksie, poprawić przypisy i zrobić bibliografię oraz poprawić pracę od strony
      stylistycznej, czyli to, co tygryski - lecz nie Beduinka - lubią najbardziej).

Poza tym poprzestawiałam sobie całkiem tryb dnia i nocy - nocami się uczę (jest
      wtedy cichutko), a śpię zazwyczaj ok. południa

Ale to już tylko 2 tyg. pozostały i koniec!!
    • beduinka Pochwalę się 27.06.07, 14:45
      Dzisiaj zdałam ostatni egzamin w toku moich studiów (na 5!), a więc mam już
      absolutorium... indeks złożony... za 2 tyg. planuję obronę ;-)
      • tetys Re: Pochwalę się 27.06.07, 15:39
        gratuluję:)
    • beduinka Słodkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.07, 19:02
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80279,4275499.html?i=0

jej tatusiem jest zebra, a mamusią koń (klacz)
    • beduinka fajna data: 07-07-07 07.07.07, 00:20
      a ja jeszcze w tym miesiącu jadę do Iraku ;-)
      • konraad_g Re: fajna data: 07-07-07 07.07.07, 13:21
        Data fajna, ale nigdy nie przebije 06-06-06 =]

beduinka napisała:

> a ja jeszcze w tym miesiącu jadę do Iraku ;-)
        Życzę miłej podróży :)
    • beduinka Re: Letnie pogaduszki 13.07.07, 22:15
      witam was wiosenno/letnio/jesienno
      codziennie nie wiadomo jaka pora roku nas danego dnia czeka

tymczasem ja skończyłam już pracę magisterską, oddałam ją, za 10 dni mam
      obronę, a potem wyfruwam do Iraku

dzisiaj byłam (po raz pierwszy w życiu) w muzeum Powstania Warszawskiego...
      wracając z uniwerku zagadnęłam wpatrzonych w mapę W-wy parę
      turystów/podróżników - on z Indii, ona z Norwegii (living in USA,
      California)... i w końcu nie tylko im wytłumaczyłam jak tam dojechać, lecz sama
      się z nimi wybrałam ;-)

dalej chodzę na swoje ukochane treningi combat... a od jakiegoś czasu i nasz
      kochany Tetysek zaczął na nie przychodzić (mam nadzieję, że nie wygadałam się
      tutaj Łukaszu z czegoś, co chciałbyś ukryć - chyba nasi forumowicze mogą
      wiedzieć, że na Luke trzeba będzie patrzyć się teraz z pewną dozą bojaźni)
      • tetys Re: Letnie pogaduszki 14.07.07, 12:06
        beduinka napisała:

> witam was wiosenno/letnio/jesienno
        > codziennie nie wiadomo jaka pora roku nas danego dnia czeka
        >
        > tymczasem ja skończyłam już pracę magisterską, oddałam ją, za 10 dni mam
        > obronę, a potem wyfruwam do Iraku
        >
        > dzisiaj byłam (po raz pierwszy w życiu) w muzeum Powstania Warszawskiego...
        > wracając z uniwerku zagadnęłam wpatrzonych w mapę W-wy parę
        > turystów/podróżników - on z Indii, ona z Norwegii (living in USA,
        > California)... i w końcu nie tylko im wytłumaczyłam jak tam dojechać, lecz sama
        >
        > się z nimi wybrałam ;-)

Podobało Ci się? To jedyne muzeum w warszawie do którego lubię powracać. No i
        mają fajny taras widokowy, z którego można podziwiać śródmiejskie wieżowce.
        >
        > dalej chodzę na swoje ukochane treningi combat... a od jakiegoś czasu i nasz
        > kochany Tetysek zaczął na nie przychodzić (mam nadzieję, że nie wygadałam się
        > tutaj Łukaszu z czegoś, co chciałbyś ukryć - chyba nasi forumowicze mogą
        > wiedzieć, że na Luke trzeba będzie patrzyć się teraz z pewną dozą bojaźni)

haha:) Cóż, musze na kimś te dźwignie potrenować:D Podobał mi się trening w
        deszczu, szkoda ze skończyliśmy, bo odrabianie w sobotę mi nie pasowało. Może
        jak pochodzę dłużej to się czegoś nauczę... A że w grupie same kobity... to nic.
        Na razie nie ma "o kurcze, złamałam paznokieć" ;))
        • beduinka Re: Letnie pogaduszki 14.07.07, 13:06
          tetys napisał:

> beduinka napisała:
          >
          >
          > Podobało Ci się? To jedyne muzeum w warszawie do którego lubię powracać. No i
          > mają fajny taras widokowy, z którego można podziwiać śródmiejskie wieżowce.
          > >

podobało się... spędziłam tam naprawdę multum czasu... od godz. 2 do godz. 6,
          czyli 4 godzinki, a i tak fajnie byłoby kiedyś tam wrócić i obejrzeć wszystko
          ponownie

> > dalej chodzę na swoje ukochane treningi combat... a od jakiegoś czasu i n
          > asz
          > > kochany Tetysek zaczął na nie przychodzić (mam nadzieję, że nie wygadałam
          > się
          > > tutaj Łukaszu z czegoś, co chciałbyś ukryć - chyba nasi forumowicze mogą
          > > wiedzieć, że na Luke trzeba będzie patrzyć się teraz z pewną dozą bojaźni
          > )
          >
          > haha:) Cóż, musze na kimś te dźwignie potrenować:D Podobał mi się trening w
          > deszczu, szkoda ze skończyliśmy, bo odrabianie w sobotę mi nie pasowało. Może
          > jak pochodzę dłużej to się czegoś nauczę... A że w grupie same kobity... to
          nic
          > .
          > Na razie nie ma "o kurcze, złamałam paznokieć" ;))

my jesteśmy twarde dziewczyny...
    • beduinka zegarki... odmierzają czas... 17.07.07, 12:54
      rtoip.ovh.org/trash/ktl.swf
      • konraad_g Re: zegarki... odmierzają czas... 17.07.07, 14:19
        Szkoda że na pulpit nie można ustawić...
    • beduinka posłuchajcie tego... piękne... 20.07.07, 16:23
      www.youtube.com/watch?v=24MD-v0IgYA&mode=related&search=

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka