Dodaj do ulubionych

Za ścianą dyskutują o Ukrainie...

11.02.15, 04:04
Orientuje się może kto, czy specjaliści od Bram Tryumfalnych już rozpoczęli budować Bramy Tryumfalne dla Putina w Kijowie?

Ot, co..
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk coś się dzieje w polityce światowej... 11.02.15, 04:53
      Nu, w Atenach już budują Bramy Tryumfalne dla Putina...

Fajnie, że wreszcie coś się dzieje w polityce światowej...

Ot, co...
    • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 11.02.15, 10:23
      Jest to bardzo wazny temat. Ciesze sie, ze w interaktywnym serialu zza sciana ten temat zostal poruszony Nadmienie, ze cokolwiek sie wydarzy, bede podzielac opinie januszka. Nikt z nas nie zna tak wysmienicie Ukrainy, jak on i jego wspaniala malzonka!

Nie bede tez owijac w bawelne, ze szanowni rozmowcy, zwlaszcza jureeku, doprowadzaja mnie do szalu kwestionuja, swiadomie, badz tez nieswiadomike, istnienie kraju Ukraina. Jest to dzis suwerenny kraj, wiec nie mowi sie QJM wysylac bron na Ukraine, tylko do Ukrainy. ?Na? stosowalo sie wczesniej, gdy Ukraina byla jak sama nazwa wskazuje kraina. Z tych samych pobudek udajemy sie na wyspe, na pustynie, na Majorke?

Innym razem Jureeku uznal, ze ?nie było jeszcze takiej sytuacji, żeby jeden kraj zabrał drugiemu krajowi kawałek terytorium i przyłączył do siebie?. Jeszcze niedawno swietowalismy powstanie wrzodu zwanego Kosowem. To jest banda zapyzialych migrantow, ktorzy rozmnozyli sie jak kroliki w Serbii i zaczeli bredzic cos o Wielkiej Albanii. Nasza szanowna Rzeczypospolita w pogoni za lewackim poklaskiem w pospiechu przed innymi uznala to patologiczne panstwo, ktorego nigdy wczesniej nie bylo! Ale to I tak pestka wobec Izraela!

Ukraina w dzisiejszych granicach moze wzbudzic jedynie szyderczy smiech. O demokracji tez nie maja pojecia- w przeciwnym razie nie pozbawiali by wlady demokratycznie wybranego prezydenta ... Ale jak juz wczesniej wspomnialem, podzielam opinie januszka, wiec nie bede niepotrzebnie wyskakiwal przed orkiestre.
      • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 14:37
        lepian4 napisał:

> Innym razem Jureeku uznal, ze ?nie było jeszcze takiej sytuacji, żeby jeden kr
        > aj zabrał drugiemu krajowi kawałek terytorium i przyłączył do siebie?. Jeszcze
        > niedawno swietowalismy powstanie wrzodu zwanego Kosowem.

Albania przyłączyła Kosowo do siebie? Co Ty zmyślasz, człowieku?
        Wiem, że Wy pegidzićci kochacie Putina, bo Wy w ogóle kochacie siłę. A ten wasz kochany kurdupel z Kremla wali dodatkowo w muzułmanów i w pedałów, więc tym bardziej bez wazeliny będziecie mu do dupy włazić.

• lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 15:39
          Panie Gutmenszu, co to za argument: wy Pegidzisci?

Z kim chciales pogadac o pedalach i muzulmanach?
          • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:38
            lepian4 napisał:

> Z kim chciales pogadac o pedalach i muzulmanach?

Z nikim. To nie moje tematy. Pogadajcie se z Putinem, a potem dajcie se buzi.
            • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:46
              jureek napisał:

> lepian4 napisał:
              >
              > > Z kim chciales pogadac o pedalach i muzulmanach?
              >
              > Z nikim. To nie moje tematy. Pogadajcie se z Putinem, a potem dajcie se buzi.

Jureek, przeczytalam cala dyskusje, ale nie znalazlam w niej ani sladu sympatii dla Putina, nie wmawiaj wiec ludziom tego, co Ci sie wydaje.
            • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:20
              Kto dokladnie ma pogadac z Putinem o pedalach i muzulmanach?
        • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:02
          jureek napisał:

> Wiem, że Wy pegidzićci kochacie Putina, bo Wy w ogóle kochacie siłę.

Jureek, zobacz kto lubi sile i czy sa to Pegidzisci :

www.youtube.com/watch?v=eUm61M3c93I#t=304
          • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:36
            maria421 napisała:

> www.youtube.com/watch?v=eUm61M3c93I#t=304

Z tego wideo wynika, że pegidziści nie kochają Putina?
            • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:42
              jureek napisał:

> Z tego wideo wynika, że pegidziści nie kochają Putina?

Napisales :

Wiem, że Wy pegidzićci kochacie Putina, bo Wy w ogóle kochacie siłę.

Z tego video wynika ze to nie Pegidzisci kochaja sile, lecz ich przeciwnicy.
              Jak widzisz, umilowanie sily, jak u (anty)faszystow, nie zawsze idzie w parze z kochaniem Putina.
              • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 16:46
                maria421 napisała:

> Z tego video wynika ze to nie Pegidzisci kochaja sile, lecz ich przeciwnicy.

Z tego, że jakieś inne bydło też kocha siłę, nie wynika wcale, że pegidziści nie kochają silnych polityków takich jak kurdupel z Kremla.
                • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 17:18
                  jureek napisał:

> Z tego, że jakieś inne bydło też kocha siłę, nie wynika wcale, że pegidziści ni
                  > e kochają silnych polityków takich jak kurdupel z Kremla.

Jak to "TEZ" kocha sile?
                  Jureek, do tej pory nie masz ZADNYCH dowodow ze Pegida kocha sile.

Poza tym uwazaj z uzyciem slowa "bydlo", bo kiedys ktos to moze wykorzystac jak wobec Bachmanna smile

• jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:01
                    maria421 napisała:

> Jureek, do tej pory nie masz ZADNYCH dowodow ze Pegida kocha sile.

Nie ma się co czarować, liberałami to oni nie są.

> Poza tym uwazaj z uzyciem slowa "bydlo", bo kiedys ktos to moze wykorzystac jak
                    > wobec Bachmanna smile

Wypraszam sobie jakiekolwiek porównania z Bachmannem.
                    • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:15
                      jureek napisał:

> Nie ma się co czarować, liberałami to oni nie są.

He he he, to wlasnie ci "tolerancyjnie" i "lieberalni" stosuja przemoc, nie zauwazyles?

> Wypraszam sobie jakiekolwiek porównania z Bachmannem.

Ty uzyles okreslenia "bydlo" on uzyl okreslenia "Vieh" wobec ludzi....

• jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:23
                        maria421 napisała:

> He he he, to wlasnie ci "tolerancyjnie" i "lieberalni" stosuja przemoc, nie zau
                        > wazyles?

Ci atakujący policję zadymiarze są dla Ciebie liberałami? Chyba coś Ci się pomieszało.

> Ty uzyles okreslenia "bydlo" on uzyl okreslenia "Vieh" wobec ludzi....

On uogólniał, a ja użyłem tego określenia wobec konkretnych ludzi, którzy się jak bydło zachowywali - rzucali czymś tam w policję, sikali na oczach podróżnych na peronie itd.
                        Nie zamierzam bawić się w politpoprawność, jeżeli ktoś zachowuje się jak bydło, to będę to nazywał po imieniu. Dla Bachmanna bydłem są uchodźcy, dla mnie bydłem są ci, którzy jak bydło się zachowują.
                        • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:33
                          jureek napisał:

> Ci atakujący policję zadymiarze są dla Ciebie liberałami? Chyba coś Ci się pomi
                          > eszało.

To oni sami uznaja sie za "tolerancyjnych" i "liberalnych" .

> On uogólniał, a ja użyłem tego określenia wobec konkretnych ludzi, którzy się j
                          > ak bydło zachowywali - rzucali czymś tam w policję, sikali na oczach podróżnych
                          > na peronie itd.

Znasz kontekst w jakim Bachmann uzyl okreslenia "Vieh"?

> Nie zamierzam bawić się w politpoprawność, jeżeli ktoś zachowuje się jak bydło,
                          > to będę to nazywał po imieniu. Dla Bachmanna bydłem są uchodźcy, dla mnie bydł
                          > em są ci, którzy jak bydło się zachowują.

Moze dla Bachmanna bydlem sa uchodzcy ktorzy zachowuja sie jak bydlo?

• jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:52
                            maria421 napisała:

> To oni sami uznaja sie za "tolerancyjnych" i "liberalnych" .

Niektórzy uważają się za Napoleonów Bonaparte i co z tego?

> Znasz kontekst w jakim Bachmann uzyl okreslenia "Vieh"?

Znam.

> Moze dla Bachmanna bydlem sa uchodzcy ktorzy zachowuja sie jak bydlo?

Co Bachmann myśli, tego nie wiem, bo w jego głowie nie siedzę. Mogę jedynie oceniać, co napisał. A bydłem nazwał uchodźców, którzy przychodzą do urzędu socjalnego. Nie różnicował między zachowującymi się jak bydło (nie wykluczam, że są tacy), a pozostałymi.
                            • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 18:58
                              jureek napisał:

> Niektórzy uważają się za Napoleonów Bonaparte i co z tego?

Jureek, ciesze sie, ze w koncu sam zauwazyles, ze ci, ktorzy sie uwazaja za tolerancyjnych i liberalnych wcale nie sa ani tolerancyjni, ani liberalni.

> Znam.

Mozesz podac link?

> Co Bachmann myśli, tego nie wiem, bo w jego głowie nie siedzę. Mogę jedynie oce
                              > niać, co napisał. A bydłem nazwał uchodźców, którzy przychodzą do urzędu socjal
                              > nego. Nie różnicował między zachowującymi się jak bydło (nie wykluczam, że są t
                              > acy), a pozostałymi.

Wiesz, Ty tez nie roznicowales miedzy tymi w tlumie kontrdemonstrantow ktorzy rzucali petardami, jajkami, oslepiali laserem i tymi, ktorzy tego nie robili...
                              • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:05
                                maria421 napisała:

> Jureek, ciesze sie, ze w koncu sam zauwazyles, ze ci, ktorzy sie uwazaja za tol
                                > erancyjnych i liberalnych wcale nie sa ani tolerancyjni, ani liberalni.

W końcu? Od dawna jest dla mnie jasne, że nie ma co wierzyć w to, co ktoś o sobie mówi, tylko oceniam po czynach. Ty zaś bierzesz za dobrą monetę takie różne autoprezentacje, jak chociażby 19 punktów pegidy.

> > Znam.
                                >
                                > Mozesz podac link?

Proszę bardzo. Tu jest kawałek usuniętego później wpisu Bachmanna na twarzoksiążce:
                                www.tagesspiegel.de/politik/hitler-verkleidung-fluechtlinge-als-viehzeug-die-hintergruende-zum-fall-lutz-bachmann/11252882.html
                                > Wiesz, Ty tez nie roznicowales miedzy tymi w tlumie kontrdemonstrantow ktorzy r
                                > zucali petardami, jajkami, oslepiali laserem i tymi, ktorzy tego nie robili...

Używałem słowa bydło w kontekście zachowania, a nie w kontekście tego, kim są osoby tak nazwane. Jest mi obojętne, czy są to biali, czarni, uchodźcy, czy miejscowi - jeśli leją na peron, to są bydłem.
                                • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:17
                                  jureek napisał:

> W końcu? Od dawna jest dla mnie jasne, że nie ma co wierzyć w to, co ktoś o sob
                                  > ie mówi, tylko oceniam po czynach. Ty zaś bierzesz za dobrą monetę takie różne
                                  > autoprezentacje, jak chociażby 19 punktów pegidy.

No ale przeciez Ty stoisz po stronie przeciwnikow Pegidy. Czyli po stronie tych "tolerancyjnych" i "liberalnych" wlasnie...

> Proszę bardzo. Tu jest kawałek usuniętego później wpisu Bachmanna na twarzoksią
                                  > żce:
                                  > www.tagesspiegel.de/politik/hitler-verkleidung-fluechtlinge-als-viehzeug-die-hintergruende-zum-fall-lutz-bachmann/11252882.html

> Używałem słowa bydło w kontekście zachowania, a nie w kontekście tego, kim są o
                                  > soby tak nazwane. Jest mi obojętne, czy są to biali, czarni, uchodźcy, czy miej
                                  > scowi - jeśli leją na peron, to są bydłem.

Bachmann napisal tak :

... "anstatt 2 Sicherheitsleute hat das Sozialamt mittlerweile 7! um die Arbeiter vor dem Viehzeug zu schützen"

No wiec kogo Bachmann bydlem nazywa jezeli nie tych, ktorzy powoduja, ze w Sozialamcie musi byc az 7 ochroniarzy dla bezpieczenstwa urzednikow?

• jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:23
                                    maria421 napisała:

> No ale przeciez Ty stoisz po stronie przeciwnikow Pegidy. Czyli po stronie tych
                                    > "tolerancyjnych" i "liberalnych" wlasnie...

Tak, uważam pegidę za szkodliwą organizację. Nie znaczy to jednak wcale, że popieram bydło atakujące policjantów.

> No wiec kogo Bachmann bydlem nazywa jezeli nie tych, ktorzy powoduja, ze w Sozi
                                    > alamcie musi byc az 7 ochroniarzy dla bezpieczenstwa urzednikow?

Możesz tłumaczyć Bachmanna jak chcesz, ja jednak za długo już żyję, żeby uwierzyć w takie bajki, że pisząc o bydle, nie miał ogółu uchodźców na myśli, tak samo zresztą jak nie wierzę w liberalną samoprezentację zadymiarzy atakujących policjantów.
                                    • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:32
                                      jureek napisał:

> Tak, uważam pegidę za szkodliwą organizację.

Bo co? Bo nosza niemieckie flagi i hymn spiewaja?
                                      I szkodliwa dla KOGO? Kto jej sie boi, skoro nawet cudzoziemcy i kolorowi biara aktywny udzial w jej demonstracjach?

Nie znaczy to jednak wcale, że pop
                                      > ieram bydło atakujące policjantów.

Oni nie atakuja policjantow, oni atakuja bezbronnych ludzi z Pegidy.
                                      Policjanci stoja po srodku, wiec im sie najpierw dostaje.

> Możesz tłumaczyć Bachmanna jak chcesz, ja jednak za długo już żyję, żeby uwierz
                                      > yć w takie bajki, że pisząc o bydle, nie miał ogółu uchodźców na myśli, tak sam
                                      > o zresztą jak nie wierzę w liberalną samoprezentację zadymiarzy atakujących pol
                                      > icjantów.

Tak samo ja moglabym napisac, ze nie wierze ze Ty nie miales na mysli ogolu kibicow, czy ogolu przeciwnikow Pegidy...

• jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:41
                                        maria421 napisała:

> Bo co? Bo nosza niemieckie flagi i hymn spiewaja?

Nie, nie dlatego.

> I szkodliwa dla KOGO? Kto jej sie boi, skoro nawet cudzoziemcy i kolorowi biara
                                        > aktywny udzial w jej demonstracjach?

Czy ja twierdzę, że ktoś się jej boi? Tego jeszcze brakowało, żeby bać się paru frustratów.

> Oni nie atakuja policjantow, oni atakuja bezbronnych ludzi z Pegidy.
                                        > Policjanci stoja po srodku, wiec im sie najpierw dostaje.

No więc kogo by nie atakowali fizycznie, to uzasadnia to i tak nazwanie ich bydłem. Natomiast utożsamianie kilku tysięcy ludzi, którzy demonstrowali we Frankfurcie przeciw pegidzie, z tą garstką zadymiarzy, uważam za manipulację. Byłem tam wśród tych ludzi i 99 procent demonstrowało pokojowo i podporządkowało się poleceniom policji.

> Tak samo ja moglabym napisac, ze nie wierze ze Ty nie miales na mysli ogolu ki
                                        > bicow, czy ogolu przeciwnikow Pegidy...

No to napisz, mamy wolność słowa, ale ja i tak sam wiem lepiej, kogo miałem na myśli.
                                        • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:55
                                          jureek napisał:

> Nie, nie dlatego.

A dlaczego?

> Czy ja twierdzę, że ktoś się jej boi? Tego jeszcze brakowało, żeby bać się paru
                                          > frustratów.

Badz konsekwentny. Jezeli piszesz ze Pegida jest szkodliwa, to znaczy ze ktos sie obawia szkod jakie ona wyrzadza. Kto i o jakie szkody chodzi?

> No więc kogo by nie atakowali fizycznie, to uzasadnia to i tak nazwanie ich byd
                                          > łem. Natomiast utożsamianie kilku tysięcy ludzi, którzy demonstrowali we Frankf
                                          > urcie przeciw pegidzie, z tą garstką zadymiarzy, uważam za manipulację. Byłem t
                                          > am wśród tych ludzi i 99 procent demonstrowało pokojowo i podporządkowało się p
                                          > oleceniom policji.

Przypomne nasza rozmowe :

Ja :Z tego video wynika ze to nie Pegidzisci kochaja sile, lecz ich przeciwnicy.

Ty: Z tego, że jakieś inne bydło też kocha siłę, nie wynika wcale, że pegidziści nie kochają silnych polityków takich jak kurdupel z Kremla.

Odniosles Twoje okreslenie "jakies inne bydlo" do mojego okreslenia "przeciwnivy Pegidy".

> No to napisz, mamy wolność słowa, ale ja i tak sam wiem lepiej, kogo miałem na
                                          > myśli.

To moze Bachmann tez lepiej wie od Ciebie kogo mial na mysli uzywajac slowa "Viehzeug"?
                          • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:31
                            Ja tez poprosze odpowiedni link z wypowiedzia Bachmanna o bydle
                            • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:37
                              lepian4 napisał:

> Ja tez poprosze odpowiedni link z wypowiedzia Bachmanna o bydle

prosze :

www.tagesspiegel.de/politik/hitler-verkleidung-fluechtlinge-als-viehzeug-die-hintergruende-zum-fall-lutz-bachmann/11252882.html
                              • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 20:12
                                Nie mam facebooka, wiec nie moge tego potwierdzic
                • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:28
                  Jureeku, w archiwum rego forum znajdziesz twoje wspaniale wywody na temat "bydla".

Jeszcze niedawno upieralas sie, ze tak nie wolno mowic wobec ludzi, bez znaczenia na ich poglady, ich pochodzenie...

Jestem zbulwersowany twym intelektualnym upadkiem.
                  • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:32
                    lepian4 napisał:

> Jeszcze niedawno upieralas sie, ze tak nie wolno mowic wobec ludzi, bez znaczen
                    > ia na ich poglady, ich pochodzenie...

No więc nie mówię tak ani ze względu na poglądy, ani pochodzenie, a jedynie ze względu na zachowanie.
                    • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 19:39
                      jureek napisał:

> No więc nie mówię tak ani ze względu na poglądy, ani pochodzenie, a jedynie ze
                      > względu na zachowanie.

Ale Bachmann jak mowi o koniecznosci 7 zamiast 2 ochroniarzy w Sozialamcie dla ochrony urzednikow przed agresywnymi uchodzcami, to napewno ma wszystkich uchodzcow, co tam! wszystkich nie -Niemcow do 7 pokolenia wstecz na mysli.
                    • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 20:11
                      A kim ty jestes, zeby oceniac zachowanie innych?
                      • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 20:38
                        lepian4 napisał:

> A kim ty jestes, zeby oceniac zachowanie innych?

Odezwał się ten, który nie ocenia zachowania innych. Koń by się uśmiał.
                        • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 07:46
                          Ja, w przeciwienstwie do ciebie, nie stawiam sie w rzedzie apostow pokoju swiatowego.
                          A kogo ja oceniam? Faktycznie nie warazam zgody, by januszki nasraly mi na leb i szabrowaly mi z importowanym dziadostwem na moich wlosciach. Nawet jesli chca czynic to w slusznej sprawie! W ten sposob wyrazam jedynie troske o moj byt i przyszlosc moich dzieci. Na tym zakoncze, bo ty tego nigdy nie zrozumiesz.Od dawna zyjesz jakimis wyimaginowanymi wizjami glaskania po dupie nierobow i innych darmozjadow
                          • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 09:02
                            Kazdy ma prawo do oceniania innych i kazdy z tego prawa korzysta. I nie jest to tylko ocena zachowania lecz czesto tez ocena wygladu, czy tez prosta ocena lubie/nie lubie.

Ja moge oceniac kazdego z Was i kazdy z Was moze oceniac mnie.

Problem w tym, ze w ostatnich czasach powstaly , czy tez zostaly wykreowane przez polipoprawnosc, grupy, ktorych oceniac nie wolno, grupy znajdujace poza wszelka krytyka.
                            Jedna z takich grup sa wlasnie "uchodzcy", szczegolnie kolorowi.

Jezeli tacy powoduja, ze jakis Sozialamt musi zwiekszyc liczne ochroniarzy z 2 do 7 zeby urzednicy czuli sie bezpiecznie, to samo naglasnianie takiej sytuacji jest juz "skrajnie prawicowe", a jezeli ktos na wlasnym koncie na FB nazwie takich agresywnych "bydlem", to jest na 100% "nazi".
                            • the-great-inuk Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 10:09
                              maria421 napisała:
                              >
                              > Jezeli tacy powoduja, ze jakis Sozialamt musi zwiekszyc liczne ochroniarzy z 2
                              > do 7 zeby urzednicy czuli sie bezpiecznie, to samo naglasnianie takiej sytuacji
                              > jest juz "skrajnie prawicowe", a jezeli ktos na wlasnym koncie na FB nazwie ta
                              > kich agresywnych "bydlem", to jest na 100% "nazi".
                              =====================================

Niemce same sobie na to zarobiły...

Powiada Nowo-Niemiec, Januszek, Krzysiek, Christian...

Ot, co...
                              • the-great-inuk Syndrom ADHD ! 13.02.15, 10:39
                                Na ten sam syndrom cierpi Nowo-Niemiec, Januszek, Krzysiek, Christian!

UWAGA! UWAGA!
                                Pierwsze skorzystanie z linka jest bezpłatne, wszystkie następne płatne...

Ot, co...

Postscriptum:

Dlatego Forum PiC musiało czasowo przenieść swe obrady na zaprzyjaźnione Forum DPwN...
                                Nowo-Niemiec, Januszek, Krzysiek, Chrystian, przysięgał, że na to forum nigdy nie wejdzie...

Oby swej świętej przysięgi nie złamał!
                                Łamanie przysięgi jest grzechem ciężkim, śmiertelnym!
                                Patrz Nowo-Rosjan!
                          • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 09:49
                            lepian4 napisał:

> Ja, w przeciwienstwie do ciebie, nie stawiam sie w rzedzie apostow pokoju swiat
                            > owego.

Ani nie uważam się za żadnego apostoła pokoju światowego, ani też w przeciwieństwie do Ciebie, nie uważam się za kogoś z lepszej gliny ulepionego, który sobie przyznaje prawo do oceniania, ale innym tego prawa odmawia.
                            • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 10:25
                              No tak, teraz przez nastepme godziny chcialbys zaprzeczac moim zaprzeczeniom, ktore w omawianym zagadnieniu sa nie na temat.

Podsumuje nasze rozwazania, by zaoszczedzic nam czas: jestes boski, a ja jestem paskudnym Pegidzista. Ba, nawet nie chce podagac z Putinem o pedalach i muzulmanach.

Moze tak byc?

• the-great-inuk Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 10:50
                                lepian4 napisał:
                                >
                                a ja jestem paskudnym Pegidzista.
                                ===========================>

Samokrytyka jest zawsze mile widziana.

Tak trzymaj!

Nawet Grecy to zauważyli...

I chcą dyskutować...
                                • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 11:22
                                  Grecy chca tez Weihnachtsgeld dla emerytow.
                                  Powinienes kurde pic mniej piwa, by podzielic sie z nimi twoimi swiadczeniami emerytalnymi. W tym szczegolnym przypadku "Weihnachts..." nikogo nie dyskryminuje. Zastanawiales sie dlaczego?

Moim skromnym zdaniem jest to syndrom faszystowskiego Kindergeldu. Z natury kurwa zle, ale nikt z tego nie zrezygnuje. Bo i po co?

Na forach wybiorczej mnoza sie pytania, komu tez przysluguja Kindergeldy. Pan Vermieter zna sie w tej kwestii wysmienicie
                                  • the-great-inuk Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 11:37
                                    lepian4 napisał:

> Grecy chca tez Weihnachtsgeld dla emerytow.
                                    > Powinienes kurde pic mniej piwa, by podzielic sie z nimi twoimi swiadczeniami e
                                    > merytalnymi. W tym szczegolnym przypadku "Weihnachts..." nikogo nie dyskryminuj
                                    > e. Zastanawiales sie dlaczego?
                                    =======================

Nu, myślenie sprawia mi coraz większe trudności, ale domyślam się:
                                    Proszących o azyl, Muzułmanów wypędzają natychmiast dalej, do Niemców...???
                                    I tak ich społeczność jest spójna i jednolita... Greko-Katolicka...

Na chwileczkę zostawię Cię tu samego, piwko mi się skończyło...

Postscriptum

>>Muzułmanów<< napisałem dużą literą, aby nikt mnie nie posądzał bezpodstawnie o Pegidyzm! (O wiele gorsze od antysemityzmu! )
                              • jureek Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 11:03
                                lepian4 napisał:

> Podsumuje nasze rozwazania, by zaoszczedzic nam czas: jestes boski, a ja jestem
                                > paskudnym Pegidzista. Ba, nawet nie chce podagac z Putinem o pedalach i muzulm
                                > anach.
                                >
                                > Moze tak byc?

Nie do końca. Nie do końca może tak być. Z całego tego wywodu zgadza się tylko tyle, że jesteś pegidzistą (jeśli się mylę i nie popierasz pegidy, to możesz to sprostować), natomiast nie zgadza się to, że ja jestem boski, a Ty paskudny.
                                • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 12:02
                                  Jureeku, jakie to kurna ma znaczenie, czy jestem pegidzista, czy taz nie?
                                  Przeciez to jest jakis obled?

Masz moze jakis Persil-Schein na pegidowcow? Ja nawet nie wiem, jakie kryteria nalezy spelnic, by nim zostac, badz tez zaprzeczyc nawet najbardziej slusznym domyslom
                                  • maria421 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 12:24
                                    Zeby zostac "Pegidzista" wystarczy, zdaje sie, nie byc przeciwnym Pegidzie i nie uznawac jej za szkodliwa.

Dotyczy to, jezeli wierzyc statystykom, 30% Niemcow.
                                    • lepian4 Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 13.02.15, 12:58
                                      Jesli to jest jedyne kryterium, to jestem bez watpienia Pegidzista.
      • the-great-inuk Re: Za ścianą dyskutują o Ukrainie... 12.02.15, 15:14
        lepian4 ☺ 11.02.15, 10:23

Jest to bardzo wazny temat. Ciesze sie, ze w interaktywnym serialu zza sciana ten temat zostal poruszony Nadmienie, ze cokolwiek sie wydarzy, bede podzielac opinie januszka. Nikt z nas nie zna tak wysmienicie Ukrainy, jak on i jego wspaniala malzonka!
        =============================

Januszkowa małżonka jest Donieczanką, czasowo na St.Pauli, Hamburg...
        Ot, co...

Chociaż Januszek przedstawiał ją przed konsulatem polskim w Hamburgu jako Rosjankę...
        Poniektórzy uważają, że bycie Rosjanką jest czymś lepszym, bardziej szlachetnym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka