maya2006 13.06.08, 23:36 niech przegraja z rumunia, i wtedy mistrz i wicemistrz wylatuja. a trenerzy tych druzyn prosi szwajcarie o azyl )))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maya2006 Re: holandia moze zmienic swiat 14.06.08, 09:54 dzis jeszcze bardziej sie ciesze, ze ta tzw. "Todesgruppe" przyniosla niespodzianke: ofiary, ktore podobno szans nie mialy spuscily lanie tym "wielkim" Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 10:06 maya2006 napisała: > dzis jeszcze bardziej sie ciesze, ze ta tzw. "Todesgruppe" przyniosla > niespodzianke: ofiary, ktore podobno szans nie mialy spuscily lanie tym "wielkim" Jakie ofiary, jakie lanie. Holndia ofiarą? Chyba twojej bujnej wyobraźni. A którym wielkim, gdzie i kiedy ta druga ofiara (chyba masz na myśli Rumunię) spuściła jakieś lanie? Moja propozycja: zajmij się lepiej szydełkowaniem a z dyscyplin sportowych polecam pływanie synchroniczne. Odpowiedz Link
maya2006 Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 10:12 > Jakie ofiary, jakie lanie. Holndia ofiarą? Chyba twojej bujnej wyobraźni. A > którym wielkim, gdzie i kiedy ta druga ofiara (chyba masz na myśli Rumunię) > spuściła jakieś lanie? kotku, ogladaj komentarze przed i po meczach, wtedy zrozumiesz z czym ja polemizuje, ok? straszne, ze niektorzy sa tak zadufani w sobie, ze maja wylacznie wlasna opinie, ktorej nigdy nie rewiduja, bo przeciez i tak maja racje. to sie nazywa fanatyzm. Odpowiedz Link
maya2006 Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 10:14 maya2006 napisała: to sie nazywa fanatyzm a nie, chyba jednak arogancja... amoze zasciankowosc polaczona z brakiem kultury? do wyboru, do koloru, greenhorn hehe Odpowiedz Link
jessi_a Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 10:21 chyba zapomniales kto byl faworytem w tej grupie smierci. Nie przypominam sobie aby przed mistrzostwami ktos wymienial Holandie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 13:35 jessi_a napisała: > > chyba zapomniales kto byl faworytem w tej grupie smierci. Nie > przypominam sobie aby przed mistrzostwami ktos wymienial Holandie. 1. Dlaczego nazwano tak tę grupę grupą śmierci - bo Rumuni tacy mocni są czy jak? 2. Nadal nie doczekałem się odpowiedzi na pytanie, komu ta Rumunia lanie spuściła. 3. Jeszcze troche a Tobie też polecę jakieś roboty ręczne. Odpowiedz Link
jecki.p Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 13:46 Dr M. do Renatki K. na pierwszym semestrze logiki: "Tyla jest pienknych zawodow; nie mogla ona byla zostac krawcowa?" j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 13:58 a ile tych semestrow logiki ona miala ? Odpowiedz Link
jecki.p jak to "ile" ??? 14.06.08, 14:00 Kariera studentki zakonczyla sie po pierwszym... j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: jak to "ile" ??? 14.06.08, 14:03 wielu konczylo studenckie kariery przez logike. Teraz nie wiem czy jest obowiazkowa /jezeli w ogole na tzw. kierunkach humanistycznych. Odpowiedz Link
annajustyna Re: jak to "ile" ??? 14.06.08, 14:06 Na prawie jest (zakladajac, ze ejst to nauka scisle humanistyczna, bo moim skromnym zdaniem dory prawnik musi miec umysl scisly, zreszta polonista dobry tez). Odpowiedz Link
wsiowa.baba Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 14:23 Widze, ze wykladowcy w Polsce nie grzeszyli fantazja. Jeden z moich prof. takze uzywal tego powiedzonka - na przemian z hydraulikiem, jesli zwracal sie do studenta ) Odpowiedz Link
annajustyna Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 14:25 U mnie czegos takiego nie bylo - za to w podstawowce padaly takie perly jak: debilne dzieci, bobasku, do tablicy, jak ci sie odezwe, to ci sie majty po kochy spoca etc. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 14:57 z pewnoscia bylo was wiecej niz piec kobiet na roku... )) Odpowiedz Link
annajustyna Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 15:02 Pol na pol przynajmniej U mojego chlopa byla maksymalnie 10 i to szpetnych... Odpowiedz Link
maya2006 komu rumunia zadala bol? 14.06.08, 15:04 jesli chodzi o kleske wlochow, bo tak nazywa swiat remis, ktory udalo sie z wielkiem wysilkiem wlochom osiagnac, to zacytuje polskiego bramkarza Boruca: "Przykro mi, bo takie remisy, z zespołami gorszymi od siebie, bolą bardziej niż porażki z lepszym od siebie, kiedy nie możesz nic poradzić." to tylko niesmialo tak, zza gory swetrow wydzierganych... i oczywiscie sie myle, Boruc tez sie myli, swiat sie myli, jeden jedyny ekspert powyzej sie nie myli!!! hehhe Odpowiedz Link
jessi_a Re: komu rumunia zadala bol? 14.06.08, 15:44 ty to chociaz umiesz dziergac, a coz ja biedna poczne jak mnie janusz do drutow zagoni. latwiej mi gwozdzia wbic (( Odpowiedz Link
zielona_mina Re: komu rumunia zadala bol? 14.06.08, 16:01 ja.nusz, a moze byc drut spawalniczy? ;P Odpowiedz Link
ja.nusz Re: komu rumunia zadala bol? 14.06.08, 20:50 Czyżbyś rzeczywiście to wcześniej pisała? Ja znalazłem raczej coś takiego: "ofiary, ktore podobno szans nie mialy spuscily lanie tym "wielkim"" - tak, tak zwłaszcza Rumunia rozgromiła Francję i Włochy. Tylko nie wyjeżdżaj tu z tekstem, że zadali im cierpienie albo spowodowali ich mękę lub temu podobne bzdety. Już tak raz próbowałaś wybrnąć ze ślepego zaułka. Z przykrością muszę stwierdzić, że nawet do szydełka też jesteś za cienka. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Proszę o objaśnienie 14.06.08, 13:57 Rumunii to tylko dodatek, zeby sobie chlopaki z grupy jak : Francja (WM 2006) Wlochy (WM2006) Holandia - nigdy nie wolno lekcewazyc (WM 2006 Achtelfinale) troche oddechu zlapali, aczkolwiek gra Rumunow jestem mile zaskoczona. Odpowiedz Link
annajustyna Re: holandia moze zmienic swiat 14.06.08, 14:05 Zeby to tak latwo sie dalo swiat zmienic, jak wygrac pare meczy pod rzad Odpowiedz Link
jecki.p po polsku 14.06.08, 15:01 to sie akurat nazywa "meczów". nie trzeba do tego scislego umyslu, wystarczy ogolne wyksztalcenie. j. Odpowiedz Link
annajustyna Re: po polsku 14.06.08, 15:11 Obie formy sa poprawne. Nie trzeba scislego umyslu, po prostu wystarczy nie byc zakutym lbem Odpowiedz Link
annajustyna Re: "poprawne" 14.06.08, 15:19 Pocieszaj sie. Albo idz lepiej pomolestowac Genovefe)) Odpowiedz Link
jecki.p Re: "poprawne" 14.06.08, 15:58 ci, ktorzy mowia "meczy", meczą tak, jak ty wyzej: kompletny brak kultury, manier, smaku. nazywamy toto - od pokolen - profanus vulgus. j. Odpowiedz Link
annajustyna Re: "poprawne" 14.06.08, 16:09 Chyba tylko w swojej wyobrazni, jak zapomnisz wziac tabletekDDD Odpowiedz Link
realdirect forma "meczy" spotykana jest w mowie pospólstwa, 14.06.08, 21:36 słowniki nawet o niej nie wspominają. Podpisuję się pod Twoim komentarzem. Odpowiedz Link
annajustyna Cha, cha, cha! 14.06.08, 22:18 www.sjp.pl/co/mecz Niestety, zakute lby o czyms takich jak mowa potoczna nie slyszaly. Gdybym pisala felieton, to napisalabym -ow. Marek, byl orgazm? Pewnie, ze byl... Odpowiedz Link
realdirect Re: Cha, cha, cha! 14.06.08, 23:01 nie mazurze, tylko bredze. Ide do lozka, chyba sie przeziebilam: Gute n8. Odpowiedz Link
realdirect nie wymawiaj imienia mego nadaremnie 14.06.08, 23:06 de.wikipedia.org/wiki/Vulgarit%C3%A4t Odpowiedz Link