Dodaj do ulubionych

" ROSTI " - największy obóz pracy na białost.....

• Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 18.05.06, 13:05
      A od kiedy zaczęli znowu zatrudniać do roboty w tym kołchozie?
      • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:34
        mnie od poniedzialku,ale po miesiacu spadam z tamtad
        • Gość: informacja Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.05.06, 19:59
          nam przecieki ROSTI tylko do 02.2007r i powoli sie zwija do pinpongow, zoltki
          sa ekonomiczniejsi niz polacy,na jednym- zebraniu WIESLAW WIELKI powiedzial
          panowie trzeba sie rozejzec za nowymi posadami, osoby z ktorych jestem
          zadowolony moga spac spokojnie
          • Gość: Jason Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-136.btcentralplus.com 21.05.06, 20:51
            Ja juz pare lat temu sie stamtad zwinalem, pozostaly tylko zdjecia i
            wspomnienia oraz wielu znajomych...
          • Gość: xyz Re: DO informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:03
            Człowieku, co to za chore bzdury... I po co to wypisywać... niby wie się wiecej
            niż inni,a w gruncie rzeczy nie wie się nic. Mam rację,prawda ? Dobra
            rada :zmień informatora...
            • Gość: informacja Re: DO informacji IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.06.06, 20:49
              wojciech PELE powinien odejsc jezeli nadal bedzie wiecej dawal praw
              czajnikom niz zalodze.............rosti i tak sie zwija z PL.
    • Gość: Arek Dziwicie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:31
      Ludzie, a co dziwicie się? Mamy przecież liberalizm...
      Odrzućmy konkurowanie, rywalizację, wzajemne zżeranie się, a ci którzy
      zgotowali nam taką rzeczywistość będą musieli się zwijać stąd wraz ze swoją
      bandycką ideologią.
      • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: Dziwicie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:42
        Fakt na samym poczatku jak czlowiek nie wiem w co sie tutaj gra to konukruje sie
        z innymi, a teraz? pfff jak pisalem w dupie mam ze przezemnie normy nie bedzie,
        ze ktos zrobi szybciej albo wiecej, to juz trzeba miec totalnie w glowie
        namieszane, a znam takie osoby, zreszta kto nie zna :)
        • Gość: gość Re: Dziwicie się? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.05.06, 14:50
          Ciekawe czy będziesz miał to gdzieś jak będziesz miał na utrzymaniu rodzinę.
          To że praca jest ciężka i są takie normy to nie wina ludzi którzy tam pracują
          tylko wiadomo kogo.Jeżeli pracuje sie w zespole to niestety albo pracujesz tak
          jak inni albo spadaj.
          • Gość: Kmicic Re: Dziwicie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:04
            jeden wielki wyzysk,byl jest i bedzie w rosti,ludzie zamieniaja sie w robociki
            ich sumienie i nawyki zamieniaja sie w male trybiki w ciele,psychoza
            ja niedlugo spadam z tamtad bo jestem ochroniarzem z zawodu i wole postac
            troszke nic nierobiac niz tu zapie..c jak dzika swinia,
            • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: Dziwicie się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:35
              Kmicic swiete slowa ;) Jak bede mial rodzine na utrzymaniu, to wtedy bede sie
              martwic, i trzymac sie byle jakiej roboty oby tylko rodzine utrzymac.
    • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:01
      idzie duze zatrudnienie w rosti na senseo,do napoleona,a ja ku.. na czajnikach
      napie..m ku.. mac,
      • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 01.06.06, 17:49
        A co to za czort ten Napoleon???
        • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:28
          Napoleon,to kolejny zje..y wymysl ludzi ktuzy nie beda go skladac,to czamber
          do kawiarki tylko ze z zegarkiem i termometrem na pokrywie,jebac rosti
          • Gość: Gosc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:57
            Wspolczuje wam wszystkim , tylko ze nie jestescie sami ktorzy tak
            pracuja.Dziwie sie czemu ludzie z Bianoru nic nie mowia.Czyzby sie czegos sie
            boja ?A PRAWDA z biura ,kierownicy i ustawiacze przeciesz siedza w internecie -
            moze dlatego nikt nic nie pisze na temat Bianoru wierzcie to tez obuz pracy.
            • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.06.06, 10:01
              Banda pedałow rzadzi tym burdelem.Na gorze bede zaraz pietro dobudowywac bo te
              wszystkie ku.. sie tam nie mieszcza.A na dole nie ma komu robic,sku..ele
              zaje..e.
              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:25
                Mordor dobrze mowisz,cala prawda,wkoncu dojdzie do tego ze bedzie 20
                brygadzistow na 1 robotnika ,porazka,
    • statystycznie Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 05.06.06, 13:53
      Z tego co wyczytalam ten artykul za kilka miesiecy skonczy 5 lat. Jest jednym z
      najgoretszych i najdluzej goszczacych artykulow na naszym forum. Chcialam sie
      dowiedziec co sadzicie na temat trafnosci i formy przekazu tego tekstu. Czy
      Autor ktory go tutaj zamiescil zrobil dobrze, czy dalej powinno to wszystko
      tkwic za zelazna kurytyna? Czy ten artykul zmienil cos w waszej ciezkiej pracy
      a moze wam zaszkodzil?
      Ja osobiscie gratuluje mu odwagi i pomyslu.
      • Gość: monter -operertor Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.06.06, 14:54
        uwazam ze to forum jest jak najbardziej na miejscu, sam pracuje w rosti od
        2000r. i to co ludziska tutaj wypisuja to w 90% prawda, oczywiscie jest kilka
        bzdur, bez podztawnych oskarzen i nie cenzuralnych w............szkoda tylko ze
        nic dobrego\ ani porawy warynkow pracy zalodze nie przynosi\, tylko wyprowadza
        z rownowagi kadre rzadzaca tym obozem,powinni na te stronki zaglodac czesciej
        pracownicy PIPu.
      • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.06.06, 09:46
        Mam nadzieje że w końcu wyborcza opisze ten zakład.Niech ludzie wiedzą co sie
        dzieje w firmach z zagranicznym kapitałem.Kierownictwo niech nie bedzie takie
        przekonane ze do roboty jest wagon ludzi,bo sami pojedziedzie tym wagonem
        wszyscy razem bo taczka jest na was za mala.Troche wiecej szacunku bo w koncu
        komus peknie zyła i zrobi komus kuku.
      • Gość: pracownik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.06.06, 23:49
        Przyjmując mnie do pracy cały czas wmawiali mi, że będę zarabiać 800 zł netto, po dwuch dniach szkolenia wyszło, że 600 zł netto haha i żadnych weekendów wolnych, ani świąt. Trzeba zapie..ć przy maszynie 8 godzin i wdychać rakotwórcze opary, praktycznie bez przerw, a to wszystko za marne 600 zł. Żałosne. Składam wymówienie. Takiej "firmie" to ja podziekuję.

21 czerwiec 2006 - pracownik pie..nej firmy Rosti
        • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:47
          pamietam dobre czasy na senseo a tera czajniki zje..e napie..m,niedlugo
          znikam z tamtad,to nie dlamnie ,masa spada,i lipa jest
          • Gość: kam Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 12:58
            .....ja jutro lece do rosti znowu hehehhe pozdro wszytkim robotnikom:))czajory
            i senseo
          • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:19
            Kam dawaj do rosti,tylko sie nie zdziw jak cie na czajniki wypie..,bo ludzie
            odchodza ehehh,i niema komu robic.pozdro wszystkim robocikiom
            • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:07
              Haha Kam ja Cie dzisiaj widzialem przed obozem :D jak po plytke przyjechalem.
              Co tak pozno przyszedles? Kmicic to ty jeszcze tam pracujesz, wytrzymales hehe?
              Ja ciesze sie wolnoscia, robote mam na 99% zalatwiona, olalem te czajniki, na
              senseo sie nie dalo, to wyszedlem. A slyszalem ze podobno rozdzielca ten co z
              nami byl tez podziekowal haha. Po IP bedziecie szukac? Prosze bardzo, tylko
              wiekszosc ma pewnie zew IP, ktore nie jest stale i potrafi pare razy dziennie
              sie zmienic :P Powodzenia ja waz zycze haha
              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:23
                hehe trzymam sie jeszcze,troszke na wakacje musze nazbierac,a potem rosti
                papa,pewie kiedys w desperacji znowu tu wruce hehe,pozdro all
                • Gość: kolega Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 80.51.228.* 27.06.06, 23:42
                  witam,dziś pożegnaliśmy naszego kolege,przyjaciela i współpracownika. Bedzie
                  nam go brakowac, gdyz mimo swojch wad był dobrym człwiekie, a teraz go już nie
                  ma... Żegnaj "Przyjacielu", lecz w naszych sercach bedziesz żył...wiecznie!!!
                  img161.imageshack.us/img161/4508/przyjaciel6ac.jpg
                  • Gość: ktoś Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 28.06.06, 14:23
                    RESPECT!!!
          • Gość: stef Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 80.240.166.* 29.06.06, 10:33
            weźcie się do roboty obiboki jedne i malkontenci
            • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 29.06.06, 16:41
              Cwaniaku klima działa na górze?Zejdz na dół to zobaczymy jak się weżmiesz do
              roboty.Palantunio
              • Gość: ZARZADZAJACY FORUM Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 30.06.06, 16:08
                W zwiazku z coraz bardziej bzdurniejszymi postami na tym forum i bezradnoscią
                PIP i innych instytucji konrolujących warunki pracy w tym i innych zakladach
                pracy na podlasiu, oraz biorąc pod UWAGĘ sugestje dyrekcji ww. firmy o psucie
                opinni o zakladzie- co wiąże sie z coraz to mniejsza ilością chętnych do pracy
                w ROSTI. Postanawiam zawiesic działenie tego forum z dn.15.08.06r do
                odwolania.Dziękuję jednoczesnie wszystkim tym co zabierali glos.
                • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 03.07.06, 15:54
                  a swoją drogą czy to nie zastanawiające, że moderator obsługujący portal
                  gazeta.pl pisze z IP VECtranet? mysle ze to lipa podobna do wypowiedzi
                  dyrektoró, mistrzów itp informatyków
                  • Gość: nowy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 03.07.06, 17:25
                    ja też uważam, że całe to blokowanie forum to jedna, wielka lipa, bo niby ku
                    czemu miałoby to służyć. Pewnie informatycy z Rostii mieli przebłysk
                    geniuszu :D bo nie mogą sobie poradzić z dojściem do IP. Na razie forum działa
                    i zanim nie zostanie zablokowane to chętnie poczytam sobie na temat tego
                    OBOZU !!
          • Gość: stef Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 80.240.166.* 29.06.06, 10:33
            weźcie się do roboty obiboki jedne i malkontenci
            • Gość: młody Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.68.81.121.ostrow81.tnp.pl 30.06.06, 19:16
              fajnutkie forum ale to nie wina pracowinów i masmediów ze niema chętnych do
              pracy w tej firmie. Winą za to terzeba obarczyć kochane biura i a w
              szczegulnosci pana $&^%*$#@&% za jego błogosławione kaizeny. Pozdro dla
              wszytkich którzy umieją pościemniać jak niepostawia ich na linji :P
              • Gość: nowy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 30.06.06, 22:00
                a ja powiem w ten sposób - forum zostanie zamknięte i dopiero wtedy ludzie będą
                klnąć, że dali się zwerbować do tego obozu. A co do PIP to niech chociaż raz
                zrobi kontrolę w tym zakładzie gdy wszystkie maszyny pracują to dopiero wtedy
                złapią się za głowę a nie udają, że nic się nie dzieje i kontrolują jak
                wszystko co truje i hałasuje jest wyłączone.
                do tej pory ludzie mogli przynajmniej sobie ponarzekać bo ale teraz widzę, że
                nawet prawo do wyrażania swojej opini zostaje im zabrane. Gratuluję pomysłu a
                moderatorowi życzę dobrej imprezy z dyrekcją Rostii.
              • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 03.07.06, 11:27
                cóż, widać macki Rosti sięgaja również do moderatorów tego forum... Żałosne i
                przykre, bo jak wspomniał młody, to nie jest wina tego forum że nie ma chetnych
                do pracy w Rosti - pisałem o tym już wcześniej - a stylu zarządzania firmą,
                traktowaniem pracowników i temu podobnych historii które wszyscy byli lub
                obecni pracownicy znają. Szkoda że dyrekcja nadal tego nie widzi. i jeszcze
                jedno ważne pytanie - gdzie jest tak okrzyczana wolność wypowiedzi? swoją drogą
                dyrekcji chyba zaczyna palić sie grunt pod nogami, skoro uciekaja sie aż do
                blokady forum. Ludzie mówią, że na złodzieju czapka gore:)
                DRODZY FORUMOWICZE W ZWIąZKU Z ZAMKNIECIEM TEGO FORUM PROPONUJE ZEBRAć ZABAWKI I
                PRZENIEść SIE NA INNE - FORUM WYBORCZEJ NIE JEST JEDYNYM , MOżE JAKAś LOKALNA
                GAZETA W INNYM MIEśCIE? RZUćCIE JAKąś PROPOZYCJE:)
                pozdrawiam wszystkich przyjaciół którzy tam zostali29
                • Gość: gosc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.euro-net.pl 03.07.06, 21:47
                  czy pracujecie tam na 3 zmiany i jaki jest ich czas rozpoczecia i zakączenia?
                  • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl / *.koba.pl 08.07.06, 12:28
                    pracuje sie tam na 3 zmiany, w systemie 4brygadowym, czyli: zmiana 1 od 6 rano
                    do 14, 2 - od 14 do 22 i zmiana 3 od 22 do 6 rano; w takim systemie: 2 dni na
                    rano, 2 na popoludnie, i 2 na nocki. tak jest na wtryskarkach, na montazu - w
                    zależności od potrzeb na dwie lub trzy zmiany. wtryskarki pracują w systemie
                    pracy ciągłej, czyli inaczej mówiąc na okrągło - inni mają wolne, ty idziesz do
                    pracy - niedziele, święta... czasem zdarza sie że zakład staje na Boże
                    NArodzenie i Wielkanoc
    • Gość: BoB Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:06
      robie tam i to jest oboz totalny
      • Gość: , Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 04.07.06, 01:53
        jeszcze troche to przerobia nas na mydlo jak w medalionach
        • Gość: goscc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range81-151.btcentralplus.com 04.07.06, 15:53
          Rosti to jest oboz pracy to prawda ale DOBROWOLNY OBOZ PRACY bo nikt tam nikogo
          na sile nie trzyma wiedz nudne sa juz te ciagle nazekania kilka pracujacych tam
          osob
    • Gość: artysta Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 08.07.06, 14:11
      Ostatnio Becek dawał umowy i jak zwykle nie wiadomo jak?Ludzie którzy pracuja
      długo zostali wypie...ni do spólki,natomiast obiboki i lizusy dostali na stałe.A
      moze najwiekszy hultaj na zmianie dał sie prze...iec na grilu?i moze wielebny
      nie mial wyboru?Przychodzi taka z montazu popracuje dwa lata na jednej maszynie,
      poskamle i ma umowe na stałe.Pozdrowienia dla fizycznego.
      • Gość: sylwia Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.07.06, 15:43
        Słyszałam ostatnio, że potrzebowali do was do pracy ludzi, ale nie było za dużo
        chętnych. Czy to prawda?
        • Gość: gosc Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 12.07.06, 20:00
          A ja wam mowie weżcie sie do roboty
          • Gość: zenek Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.csk.pl 25.07.06, 17:42
            przegladalem oferty pracy w gazecie i chyba ze 3 sa z rosti, ale na szczescie
            trafilem na to forum i mam rozeznanie, przegladam dalej, thx !
            • Gość: gośc Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 26.07.06, 14:34
              przegladaj przegladaj napewno w końcuuu coś znajdziesz
              • Gość: wojtek 4k Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.vast.net.pl 26.07.06, 19:41
                nie pracuję tam już 4 miesiące, a nadal zrywam się po nocach zlany potem gdy śni
                mi się ta "firma"(żarcik). Pozdrawiam wszystkich z wtryskarek, które "szli cało
                noc". W szczególności wszystkie gity a zwłaszcza Izę B. (może w końcu się
                odezwiesz Pani Izo !!!!!! Adres znasz na pocztę? Prawda?
              • Gość: hmm Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: 149.254.200.* 29.07.06, 03:07
                a ty jak?tak szczerze,znalazles?
                • Gość: piter Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 29.07.06, 08:23
                  Zajrzyjcie tu:
                  ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html?id=44c4813e48bc0&qField=Title&qState=podlaskie&qCountry=Poland&qSort=slut&qMatch=all&pp=20&view=2&page=3
                  cóż za wspaniała oferta.... i prxyvhodzi taki klient, trafia na wtryskarki do
                  młodego i rozijającego się zespołu a po 3 miechach go zwalaniają bo człowiek nie
                  posiadł umiejętności szybkiego opanowywania nowych zagadnień technicznych.Życzę
                  też wszystkim aby jak najwięcej dowiedzieli się na Szkoleniach z zakresu
                  nowoczesnych technologii..... uff, jak dobrze że juz mnie tam nie ma
                  • Gość: Kmicic Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:10
                    oto cala prawda,ludzie wyjeżdzają za granice i powstaja nowe miejsca
                    pracy,sądze ze w ciągu pół roku niewiele osób w rosti zostanie,jka juz to
                    Białorusini,rosti umiera hehehehhahahah
                    • Gość: Kolo Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.bulldogdsl.com 06.08.06, 17:04
                      Ja juz wyjechalem z Rostii 4 lata temu i nigdy tego nie bede zalowal...
                      • Gość: MORDOR Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.08.06, 20:09
                        Rosti tonie mam nadzieje ze niedługo będzie pozamiatene
                        • Gość: kamil Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.08.06, 09:23
                          moglby ktos napisac ile zarabia sie w rosti na poczatku i po kilku latach, bo
                          kazdy mowi inaczej kogo zapytam
                          • Gość: sczery Re: Nie ma chętnych do pracy??? IP: 85.195.119.* 12.08.06, 16:51
                            Po kilku latach możesz dostać podwyżkę i zarabiać tyle co nowo zatrudnieni:)
    • Gość: PierwszaDuzaBanka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.plus.com 13.08.06, 15:23
      Ladnie ladnie nam sie dyskusja rozwinela, niedlugo peknie juz piata setka.
      Pozdrowienia z nad Tamizy.
      • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 09:14
        ludzie odchodzą do nowych firm,rosti umiera,moze jakby jakaś podwyzka była to
        by zostali,ale w rosti to tylko podwyzka normy jest a nie pieniędzy,pozdrawiam
        czajniczki i senseo
        • Gość: były pracownik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.08.06, 15:34
          ale jakie "fajne" wspomnienia zostaja po rosti... będzie co dzieciom opowiadać
          • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:45
            ale jakie "fajne" wspomnienia zostaja po rosti... będzie co dzieciom opowiadać

hehe no no :)
            siemka ziomki
            ja sie dziwie ze jeszcze tu pracujecie :D
            • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:54
              no name siema stary, znalazłeś jakąś fajna fuche? ty no trzeba pracowac ja
              musze zarabiać na odrzywki heheheh.pozdro
              • Gość: nowy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 18.08.06, 21:19
                Mnie tylko zastanawia fakt dlaczego nie staracie się zmienić pracy? Większość z
                Was ma przecież ogromne doświadczenie (lata stażu) przy pracy na produkcji a
                tacy ludzie są jak najbardziej poszukiwani
                • Gość: szczery Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 85.195.119.* 19.08.06, 09:51
                  ponieważ chłopie/dziewczynko niektórym taka robota odpowiada - przynajmniej
                  narazie. Powiedz gdzie znajdziesz drugi taki kołchoz?? Tu wystarczy, że się
                  przychodzi i pozoruje robotę, wystarczy że się szybko przemieszczasz z jednego
                  miejsca w drugie tak jak to czyni kierownictwo. Jeżeli twój przełożony posiada
                  doświadczenie: masarskie/rolnicze/stolarskie/ochroniarskie/i każde inne poza
                  produkcją (o przetwórstwie tworzyw sztucznych niewielu wcześniej nawet
                  słyszało) to, czego tak naprawdę może oczekiwać od ciebie?? A no może, co
                  najwyżej kazać coś posprzątać. Ach jak ja kocham te poniedziałki, to całe
                  zamieszanie, te debilne pomysły spłodzone by pokazać przed innymi że, się coś
                  robi i jest się niezastąpionym. No i numer ostatnich tygodni: zostawanie w
                  piątek po godzinach, kto "ambitniejszy" ten dłużej.
                  • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 19.08.06, 15:09
                    Masz racje 'szczery',zajebisty chaos dla mnie to pasi.
              • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:19
                nie nie pracuje, ja tam ide sie uczyc, poki z glowy nie wywialo wszystkiego :)
                myslalem zeby przyjsc na miesiac poobijac sie przed szkola, ale po uja ;)
    • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:42
      Rosti umiera!!!!!! ludzie odchodza masowo,niedługo brygadzisci i ludzie z
      kadry bedą na lini zasówać za 900 zł,bez podwyzek to ja niesądze ze ktos
      zostanie
      • Gość: xxx Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:21
        jesli ktoś zostanie to pewnie ty - ciągle narzekasz, dlaczego więc nie zmienisz
        tej podłej roboty...???
        • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:45
          no bo poprostu niechce mi sie szukac czegoś nowego,nazekam bo mam z..e
          stanowisko i za taka robote to śmieszne pieniądze płacą,kapiszi?
          • Gość: xxx do Kmicica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:12
            rozumiem.... ja np.jestem nauczycielem matematyki , praca tez jest cięzka a na
            rekę tylko ...950 zł.... .Pozdrawiam
            • Gość: Kmicic robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:48
              ja mam jakieś 900 na rączke,jak dlamnie zamało,a pozatym to ciężka praca
              fizyczna,głowa za bardzo nie trzeba ruszać chyba ze coś policzyć
    • Gość: zła Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.09.06, 19:40
      odpowie mi ktos czy w tym rosti placa za soboty, bo ja charuje juz druga i
      zastanawiam sie czy mi za nie zaplaca?
      • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 06.09.06, 07:31
        to zależy w jakim dziale pracujesz?pewnie do odebrania
      • Gość: bobi:) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 01:16
        ..ale jak chrujesz i jest sobota to njic niplaca bo jest 5 dni roboczych a
        soboty gratis za setki ostatnimi czasy proste, zeby ludzie pzrychodzili ale w
        soboty,, jest lajt chaos sodoma heeh co chcecie
        • Gość: Opentany do bobi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:23
          Jaki z Ciebie łoś nie dość, że nie nauczyli Cie pisać, obrażasz ludzi przez
          internet to na koniec jeszcze pokazyujesz jaki jesteś twardy pisząc o swej
          ucieczce przed wojskiem, poprostu prO. Tylko nie wiem od kiedy do wojska nie
          biorą ludzi pracujących jak ja byłem w wojsku to CI co pracowali zostawali
          odesłani na urlopy bezpłatne teraz też tak jest, obudź się. Najbliższa niedizela
          jest twoja bo senseo szuka ludzi na niedzielke ;]

Ps. Pozdrawiam testerki te co ze mną robią potrafią liczyć ;]
    • Gość: zła Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.09.06, 10:23
      ja składam czajniki, to jak na tym dziale jest z wypłata za soboty?
      • Gość: bobi:) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 01:03
        za setki na zcajnikach:)
        • Gość: bobi:) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 01:11
          norma jest heehheeheheh 1750:d
          fajny brygadzista:]
          2 pie..e(2 stare dziury) na lini ale jak norma jest to nieplacza i testerki
          które nie umieja dodawac i odejmowac heeeh tumany,
          pozatym lajt aby do przodu ,wiolałbym na senseo na pistolet przynajmniej nimea
          takiego wku..enia tam nawet zadnejj mlodej dupy nirema same stre 40 i wzwyz
          mnie tam otaczaja, a dookola fajne dziury takie:(
          no niemam szczescie pozdro dla paru ziomow i 1 dziewczynki z konca senseo za
          czajnikami chyba agnieszka:)fajna elke(tester) z 1 zmiany,Elizke z wtrysku :)))
          Emaaaaaaaaaaaaaaaa czarnuchy norma musi byc bezwzgledu na ustrój ,wykazywalnosc
          w papierach to podstawa:] :DD:D:D:D:D pzrez te kable palca mi obetna no ale sa
          dobre strony do woja nipujde <jupi>dosc pie..nia czas spac
          • Gość: fan Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl 13.09.06, 10:54
            Gość portalu: bobi:) napisał(a):

> norma jest heehheeheheh 1750:d
            > fajny brygadzista:]
            ciach... na całe szczęście :)

Powinni cię zwolnić, natychmiast. Albo przynajmniej zasponsorować lekcje z języka polskiego. Jestem pod wrażeniem.
            • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.09.06, 09:39
              do woja to ty pójdziesz i to niedługo chociaż takich nieuków to niebiorą
              • Gość: dex Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 01:29
                patrze sami naukowcy ahaaahah po studiach wyzszych
            • Gość: SIWA Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 194.246.108.* 15.09.06, 09:09
              SKORO UWAZASZ ZE NIE UMIEMY LICZYC TO BYS SAM POLICZYL
          • Gość: JA Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 194.246.108.* 15.09.06, 09:14
            A TY UMIESZ DODAWAC I ODEJMOWAC BOBICZKU
            • Gość: łomzyniak!!! Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 212.33.92.* 24.09.06, 17:33
              Do kierownictwa i dyrektorów.

Frajerstwo to że te h..e niepozwalają radja słuchać,w ciskają kity o
              abonanmencie... ..patałachy,najfajniejsze to że mp3 tez jusz nie wolno
              słuchac ,do łazienki to tylko w domu ,a nie w pracy ...jak jesteś głodan i
              chceszx przerwy to musisz więcej jesć w domu.Zgredy zamiast dać podwyszki 100%
              +400%premiPLN.PROSZE w imieni w szystkich monterów i operatorów w tryskarek o
              solidne podwyszki .prosze o pozytywnie rozpatszenie postu.
              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:43
                biorą dokładnie wszysko co na drzewo nie ucieka,robota jest a robic neima komu
                hehe Rosti umiera!!!! jakis meneli ostatnio zatrudniali z bezrobocia,ale prawie
                wszyscy poszli w odstawke,wazne ze stempelek dostali ehheh,pytajac o
                podwyzke ,usłyszalem,podwyzek nie bedzie bo zakład sie rozbudowuje,co najlepsze
                ze rozbudowują tylko budynek dla kadry,ciekawe co zrobia z tą kadrą jak nie
                będzie komu pracować,kadra raczej nie bedzie napie..c za tak małę
                pieniądze,pozdro czajniczki
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 26.09.06, 15:49
                  Masz racje,totalny chaos,zagłada sie zbliza.
                • Gość: Andreaa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.09.06, 15:52
                  Piszesz i wciąż skamlesz że Rosti pada. Nie obrażaj jełopie ludzi których
                  nazywasz menelami bo być może będą pracować lepiej od Ciebie. Piszesz że
                  rozbudowuje się biurowiec więc może potrzebna jest kadra żeby kierować takimi
                  cieniasami jak Ty bo takim płaczkom trzeba podetrzeć łezki i pokazać paluszkiem
                  co mają robić. Więcej życia chłopie jedź na grzyby, ryby albo zwal gruchę
                  będzie Ci lżej.
                  • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 26.09.06, 18:16
                    Widze Andrea że miałaś awans albo od niedawna pracujesz.Bo pieprzysz
                    kacamboły,czasami zejdz na dół i lukni co się dzieje.
                    • Gość: Kmicic do Andei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:24
                      co ty ku.. babo wiesz o tej firmie,ja ci powiem co wiesz,Gó.. wiesz i
                      tyle,pewnei masz jakąś cieplą posadke w tej firmie ,co? napewno ,bo bys takich
                      pierdół nie opowiadała,niemam czasu ani ochoty na grzyby,ryby i walenie gruchy
                      a tym bardziej na słuchanie kogoś tak bezmózgiego jak ty,wiec sie zamnknij,bo
                      masz nasrane w głowie babo jedna,pozdro dla tych co wiedza co sie dzieje
                      naprawde w Rosti
                      • Gość: Opentany WAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:59
                        Niezła wojna tu sie zawiązać może :D Ci co twierdzą, że ROSTI to ściek(czyli ja
                        też) i Ci co będą bronić tą beznadziejną firmę włąsną piersią za 900zł brutto +
                        premia ;]]

pozdrawiam
                  • Gość: nico Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 149.254.200.* 15.10.06, 00:28
                    oj andre(AA):)tak jakos nie po kobiecemu piszesz andre(AA)bida z nedza nawet
                    fajnych tekstow nie ma na tym rosti,zara zara a co to jest rosti:)siem pozdro
                    dla tych co wiedza ....
          • Gość: bobi:) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:40
            zapraszamy do rosti biora wszytkich:)
    • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:46
      ma ktoś może jakieś sensowne oferty pracy za normalne pieniądze,bo tu to ja
      tylko garba moge sie dorobic
      • Gość: nostradamus Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:52
        witam wszystkich postowiczów z ROSTI.
        przeczytałem wszystkie posty i musze przyznać racje wiekszości z was bo to co
        sie widzi na hali wtryskarek to zgroza, a dla firmy z zagranicznym kapitałem to
        powinien być powód do sepuku :)

Droga kadro Kierownicza i rządząca w ROSTI (bez wazeliny :)) pewnie wiecie będąc
        na swoich stanowiskach że to zwykły operator, operatorka, monter, monterka
        utrzymują firme a nie wy dyrektorzy i kierownicy, gdyby nie ci zwykli ludzie to
        wasze wysokie stanowiska były by tylko nazwą i niczym więcej.
        Więc zacznijcie szanować zwykłego robola i dbać o jego BHP bo po firmie zostanie
        tylko wspomnienie. Nawet ludzie pracujący tam na przymus utrzymania rodziny gdy
        sami zostaną na produkcji nie zdziałają nic mimo że bedzie im potrzbana ta praca
        dla dobra swych rodzin. Firma ROSTI w polsce w ten sposób upadnie a Wy droga
        dyrekcjo ze swoim srednim wykrztałceniem i językiem angielskim bedziecie
        nadawali się tylko na emigracje tak jak nasi pracowici hydraulicy :)

Z wyrazami szacunku dla pracowików hali oraz montarzu
        NOSTRADAMUS
        • Gość: J. SkaUa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.09.06, 21:40
          Swiete slowa, ale one nie wnosza nic nowego, ja juz 5 lat temu wiedzialem ze
          tak bedzie. Prawdziwie Rosti skonczylo sie w 2000 no moze w 2001 roku, zanim
          stery objely nieodpowiednie osoby. Nie wiem ile osob pamieta te czasy, mysle ze
          jeszcze ktos zostal z tamtej epoki. Przesylam pozdrowienia dla calej ekipy
          montazowo - wtryskarkowo - magazynowej a zwlaszcza dla Prezesa Janka (jezeli
          jeszcze tam pracuje), kiedys musimy znow stuknac sie kuflami.
          J. SkaUa
        • Gość: Andreaa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.09.06, 23:28
          pan jest chory panie vel kmicic, xxx, bobi, dex, opentany, pan piszesz z
          jednego IP zmieniasz ksywki, odpowiadasz sobie, nic konstruktywnego na tym
          forum nie wnosisz poza skamlaniem o podwyżki i wróżeniem szybkiego upadku
          rosti. Może są to objawy schizofrenji które nabyłeś w rosti a może masz już to
          od urodzenia. Jeśli chcesz poczytać coś wnoszące posty to poczytaj
          posty "pitera" a jak nie to do psychiatry. Dokładny adres twojego IP każdemu na
          priva
          • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:40
            smiechu warte,andrea ty musisz ostrym hackerem byc zeby odkryc ze wszystkie IP
            sa inne a ty twierdzisz ze takie same,zero logiki,huj ci w oko stara zrzędliwa
            babo ratujaca opinie Rosti,my pracownicy wiemy co jest grane,i puki pracownik
            nie bedzie szanowany na poziomie a ustruj w firmie sie nie zmieni to obelg na
            Rosti bedzie jeszcze wiecej
          • Gość: KMICIC Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:43
            twierdzisz andrea ze 1 IP,nieprawda,są nas setki,setki niebieskich robocików
            zasuwających aby firma mogla funkcjonowac i istniec,wiec broniac racji Rosti
            popierasz jedynie siebie i kadre
            • Gość: Andreaa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.10.06, 21:27
              Są setki pracowników których trzeba uszanować ale ty kmiocie dalej piszesz z
              jednego IP.
              • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:24
                andrea P i e r do l sie d z i wk o
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 02.10.06, 11:03
                  Hehehe,ostro jedziesz kmicic.
        • Gość: Andreaa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.09.06, 23:33
          No i jeszcze nostradamus i mus chory człowieku.
          • Gość: bobi:) Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:06
            welcome na forum słyszlem dzis od kogos ze niby Philips zbankrutował to
            prawda?????????
            • Gość: darth vader Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 01.10.06, 17:58
              Cholera jak ja się cieszę że już tam nie pracuję. Czasem jeszcze mi się śni
              składanie kojców czy "zasypywanie linii" albo "nieplanowana zmiana koloru" bo
              się okazuje że ktoś oszczędny zmienił skład tego poly- coś tam i za miękkie
              komponenty ludziom na linii zmieniają kształty :D. Dziw mnie bierze że jeszcze
              ktoś to badziewie kupuje. Brawa się należą dla działu marketingu Philipsa, że
              znajdują jeszcze na to odbiorców.
              • Gość: nostradamus Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:34
                Andreaaaa nie bedę z tobą wchodził w kłótnie i w przezywanie sie od chorych
                głupich i tp. i td. do twego poziomu sie nie zniżę.

Pozdrawiam Andreaa pisz co ci się podoba jest wolność słowa jeszcze w tym kraju.
                tylko odpisując na czyjeś posty... zachowaj klasę "kobieto puchu marny " :)

P.S Ale fajne te wasze posty jeden jedzie na drugiego zamiast się nawzajem jakoś
                zrozumieć. Andrea pewnie siedzi w biurze ROSTI i nie widzi co tam się dzieje
                znalazła dyrekcja wojowniczkę hakerkę aby odpisywała na posty pracowników
                fizycznych którzy widzą wiele. ...ech..!!! szkoda słów :)
        • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.10.06, 19:51
          dlaczego nikt nie pisze że zmienił się dyrektor generalny
          może ktoś wie skąd jest nowy i co to za gość?
          • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 04.10.06, 10:26
            Podobno nowy dyrektor z pochodzenia jest polakiem,był dyrektorem duzej firmy za
            granicą.W koncu robia porządek na górze,ciekawy jestem kiedy bedzie sie cos
            działo na dole.
    • Gość: NO_kurczę_name?wtf Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:33
      Siemka ziomy :))
      Kmicic dalej robisz?
      Ale ale, jak mp3 nie mozna sluchac? to co robic? no chyba nie skladac
      padholdery, czajniki czy jaki uj.
      Fajnie sie czyte te wasze posty, ale tak smiechem zartem, to chyba przyjde do
      was sie poobijac na zime :D bedzie FUN :)
      Doszly mnie sluchy, ze sporo znajomych mi osob sie zwolnilo :D Co za cyrk. Ale
      zeby mp3 nie sluchac? buhehe powinni namawiac do sluchania, robota lepiej idzie
      ;)) komedia co sie dzieje. hmm nowy dyrektor, moze posprzata troche kto wie? W
      poniedzialek przyjde bulki kupic buehehe :) ale i tak malo toffi juz dawali jak
      sie zwalanialem :D
      Andreaa jak czytam Twoje posty, to az mnie brzuch boli od smiechu <rotfl>
      Pozdrowka wszystkim operatoro-montero-pakowaczo-rozdzielcom :D
      • Gość: Opentany do Andreaa IP: *.osiedle.net.pl 09.10.06, 12:27
        Ciakawi mnie to jak znalazłaś ip ludzi kożystających z neostrady gdy ich ip
        zmienia sie za kazdym logowaniem do sieci ;] ja jak zauważysz zmieniłem swego
        dostawce internetu musisz zauważyć bo z ciebie prawdziwy hakier ;]
        pozdrawiam
        o ROSTI zdania nie zmienie a twe bluzgi tylko bardziej uświadamiają mnie o twej
        wyimaginowanej wizji tej firmy wszystkiego najlepszego
    • Gość: Kmicic Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:20
      nowy dyrektor,nowi pracownicy,cos zaczyna sie dziać,szkoda tylko ze system
      pozostaje taki sam,pozdro dla pracowników wytrwałych i czekających na lepsze
      jutro:)
    • koczisss Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 13.10.06, 00:51
      Jest nabór na nowych niewolników?
      • Gość: MIKE Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.idealan.pl 24.10.06, 19:59
        Zastanawia mnie jedna rzecz - Kazdy jest odwazny na Tym forum krytykuje
        (kierowników . mistrzów, a nawet dyrektorów) Lecz Dlaczego nie powiecie im tego
        prosto w twarz Przeciez jestescie tacy odwazni .Jestem przekonany w 100% Ze
        osoby wypowiadające sie na tym forum Są aktualnie pracownikami ROSTI. Mam Dla
        was przyjaciele wyjscie doskonałe - pokój Nr. 10 Tam jest Pani Ania Dzienis i
        proponuje jej powiedziec uwagi lub wymówienie jak wam tak sie nie podoba w tym
        o to Zakładzie Pracy . Narzekacie na Mistrza Becka -Jest On najrówniejszym
        człowiekiem w ROSTI Ale trzeba byc człowiekiem nie zwierzeciem wypisywac po
        ubikacjach wyzwiska i obelgi. Niby Pracuja Osoby dorosłe a zachowujecie sie
        jak Dzieci. P.s Pracowałem Kiedys w ROSTI I pracowałbym dalej gdybym nie dostał
        lepszej propozycji Pracy w innym zakładzie .
        • Gość: tom Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:24
          Własnie.Przestańmy narzekać, może w końcu bedzie normalniej? W każdym zakładzie
          jest bardzo ciężko, wszędzie są jakieś problemy... Nie róbmy sobie sami piekła
          na co dzień.Szkoda energii ...
          • Gość: MIKE Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.idealan.pl 25.10.06, 13:23
            Dokładnie Nie narzekajcie bo to sie Robi Nudne Odwazny kazdy jest bo napisze na
            FORUM Ze mu cos tam sie nie Podoba _Recepturka - Powiedzcie to Tym Których nie
            Lubice A nieza plecami napie......cie na nich _To jest Dziecinne Sami sobie
            stwarzacie te Piekło... ! Dziwicie Sie dlaczego P. Grzes Odcina Premie Ja mu
            sie nie dziwie i popieram jak Co 5 minut kobieta czy chłopak Wychodzi na
            Papierosa -Lekka Przesada Nie Zdązy dojsc do korytarza i józ sie wraca bo
            spotkała kolezanke. brbrbr Poprostu Żal...
            • Gość: Opentany Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 26.10.06, 12:10
              Pozdro obrońcom ROSTI ;] są ludzie którzy komuny też bronią ;]
              • Gość: były pracownik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl 07.01.07, 00:29
                Siema
                Mike niepie....bo byłem w kadrach i muwiłem co jest i ch.. mi zaoferowali
                wiec idz się wysraj
                Do andreja ale gnicie zciebie buhahaaa ...dalej liczysz czas srania
                pracowników..
                P.S. trzeba narzekać bo jak nioe to jeszcze wam dojebią normy....
                CO do zastraszania to jest prawna że premi nie bedzie jak w sobote czy
                wniedziele się nie przyjdzie(montaż)
                P.S. ADREej z tym IP to mam wy..e bo najwyżej to sąd grodzki HWDA(andrej)
                Mike ty frajeże niepie..ze nikt nie chodzi do Anny Dz.bo by tyle ludzi
                sięnie przewineło....
                Pozdrawiam wszystkich
                wszystkim na.. funkcji hhhaaaaahahaaaa..ale poto tu jesteśmy
        • Gość: piter Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl 26.10.06, 22:58
          juz ci odpowiadam na Twoje pytanie, ale najpierw zapytam: jak dawno pracowałeś w
          Rosti? Chcę ci powiedzeić, że rosti sprzed około 6 lat i dzisiejsze to dwie
          różne firmy, o zupełnie innej atmosfezre w pracy, podejściu dyrekcji do
          pracownika. więc jeśli jesteś na tyle starym pracownikiem żeby pamietać tamnte
          dobre czasy - masz prawo nie znać obecnej sytuacji w firmie. jeżeli jednak
          pracowałeś tam niedawno, to spytam na jakim stanowisku, bo jesli dobrze
          wspominasz tą robotę, to na pewno nie byleś operatorem czy monterem. jeśli
          jednak tak było - to pytam kto na górze jest twoim krewnym? Prponujesz iść do
          pokoju 10.... nie chcę CIe obrażać, ale jesteś żałosny. iść do tej pani, która
          nigdy nie ma czasu na rozmowę, zwłaszcza jeśli po raz kolejny pomyli się przy
          naliczaniu Ci wypłaty... jeśli po raz kolejny, niewiadomo jakim sposobem nie
          potrafi doliczyć się wypracowanych przez ciebie nadgodzin, jednym słowem -
          okrada cię.., do pani która Kodeks Pracy zna najlepiej od strony "jak go
          obejść". Wiesz dlaczego ludzie tam pracują? bo często nie mają innego wyboru.,
          Wiesz jak wygląda przekrój przez pracowników? zdecydowana większosc to po
          pierwsze ludzie po zawodówkach, mniej lub bardziej wykwalifikowani pracownicy
          fizyczni, po drugie - dziewczyny po marketingach, stosukach społecznych
          admnistracjach i innych tego typu szkolopodobnych instytucjach i po trzecie -
          osoby w wieku srednim i starszym, które nie mają większych szans na znalezienie
          innej pracy. (absolutnie nie chcę tu nikogo obrażać, czy drwić, ale takie są po
          prostu fakty). Skoro w Rosti jest tak dobrze, to pytam z całym naciskiem -
          dlaczego odszedłeś? Skoro mistrz bęc jest taki super facet,cytuję "najrówniejszy
          człowiek w Rosti", skoro w pokoju 10 mogłeś tak swobodnie wypowiedzeić swoje
          uwagi i zostałeś wysłuchany, to DLACZEGO ODSZEDłeś??
          Zastanawiasz się, skąd w łazienkach wyzwiska i obelgi - juz ci odpowiadam: to
          wyraz ludzkiej bezsilności, upust emocji, a przede wszystkim wyrazy sympatii
          szarego robola do mistrzów, dyrekcji, pani z pokoju 10, np kiedy znów niewiadomo
          gdzie podziała sie premia, a godzin też jakby mniej... oczywiście - jak mowisz -
          można iść i rozmawiac, tylko czy to coś zmieni... może tylko tyle, że wspomniana
          pani bedzie miała na ciebie oko i dokładniej sprawdi kiedy ci się umowa kończy,
          zastanowią się czy może nie warto juz jej przedłużać... a tak, idzie sobie facet
          do kibla, śiądzie na tym śmierdzącym klopie, może przy okazji zapali fajkę, bo
          stróże znowu dostali polecenie od pani z pokoju 10 żeby nie wypuszczać poza
          określonymi (jakże krótkimi) godzinami, wyrzuci z siebie gó.. rozłąduje emocje,
          i wraca do maszyny...
          a jeszcze wracając do mistrza bęc - gdybymm wcześniej wiedział jak udowodnić w
          sądzie mobbing i jakie zbierać dowody, twój ulubiony mistrz nie wywinąłby się od
          sprawy w sądzie, jestem pewien że przegrałby, podobnie jak inną - o honor:)
          pozdrawiam przyjaciół którzy tam zostali
          • Gość: Mike Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.idealan.pl 27.10.06, 13:48
            Popieram Ciebie Przyjacielu _tak sie działo kiedys i tak sie dzieje dalej . To
            jest Prawda Co mówisz Fakt Lecz Czy cos zmieni narzekanie Taka jest POLSKA i
            taka bedzie cały czas. Rosti jak kazdy wie jest ciezkim obiektem Pracy .
            Segregacja Ludzi jest Ogromna Dzis odchodzi 20 jutro przychodzi 20 i tak jest
            codziennie . P.s za mojej Kadencji Główną kadrową była Pani Agnieszka Osoba
            która dzis bardzo miło wspominam Była jak matka .. .w stosunku do zwykłego
            Szarego Pracownika . Osoba u której nie znikał usmiech z twarzy . Nikogo nie
            neguję w ROSTI mam na mysli Pracowników wtryskarek malarni lakierni i montażu .
            Lecz zwracam uwage Ze wszedzie jest ciezko w kazdej firmie która jest pod
            włądzą prywatną .. Pozdrawiam !!!!!
            • Gość: Rosti1999 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.10.06, 21:33
              A kto pamieta Jurka z kontroli. Tez byl fajny gosc. Probowal rozkrecic druzyne
              pilkarska, wprowadzic cos nowego w zycie zalogi. Byly turnieje, nawet treningi
              na hali Wlokniarza czy tez na Mechaniaku. Zawsze znalazla sie jakas kasa na
              sprzet, na wpisowe. To byly fajne czasy, moze jeszcze kiedys powroca.
              Pozdrowienia od SkaUy.
              • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 28.10.06, 15:51
                Siemka Skaua,to byly super czasy.Juz nigdy tak nie bedzie jak 6 lat temu.
            • Gość: Czarodziej Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:20
              Dzięki za rozgraniczenie "Malarnia - Lakiernia" A Agnieszka jeszcze kiedyś
              Statkiewicz to była jest i będzie zawsze szanowana przez ludzi którzy z nią
              mieli kontakt. Całą prawdę napisałeś. Pozdrawiam
              • Gość: 13dzielnica Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 149.254.192.* 23.11.06, 00:40
                siem haha pisze od kolesia wiec karol zrozum,ciesze sie ze jestem nieudacznikiem
                jak wspomnial pan kwak,bylem w <rosji>, nie wracam....aha
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 28.11.06, 21:23
                  Widze ze na forum cisza,chyba jest lepiej w firmie ,wszyscy sa zadowoleni.
                  • Gość: ccc Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:18
                    To prawda.zmienia sie na lepsze,ale i tak cięzko...
              • Gość: wojtek 4/k Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 30.11.06, 12:02
                Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Mialem okazję pracować w Waszej firmie
                kiedy była Agnieszka. W końcu udalo mi się znależć inną pracę i po około trzech
                miesiącach w tym samym zakładzie zaczęła pracować Pani Agnieszka. Tutaj też jest
                bardzo lubianą i szanowaną osobą. Agnieszka jest spox!
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 30.11.06, 15:09
                  Jasne, Agniesia jest spoko kobieta.Teraz laski z kadr nawet dzien dobry nie
                  mowia.Stanowisko popie..lo w beretach.
                • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.11.06, 17:29
                  a może wiesz kiedy będą u was ludzi zatrudniać, chętnie byśmy poszli za
                  Agnieszką
                  • Gość: gostek Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:29
                    Agnieszka Agnieszką, tylko po co za przeproszeniem k...y zAtrudniają. Taka
                    jedna z "kierownictwa" dała d... komu trzeba i teraz zadziera nosa. Mariola
                    chyba ma na imie
                    • Gość: ciekawy Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:44
                      A komu niby?
                    • Gość: ciekawy Re:do Gostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:46
                      A komu niby?
                      • Gość: ktos Re:do Gostka IP: *.cnb.com.pl 28.12.06, 20:07
                        napisz cos wiecej bo bardzo mnie to ciekawi pozdrawiam
                    • Gość: gość portalu Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.net.pl 18.01.07, 18:22
                      Skoro wygłaszasz takie odważne opinie dlaczego nie masz odwagi sie podpisać. Ja
                      na twoim miejscu byłbym bardziej ostrożny wypowiadając sie na tema ludzi, o
                      których nic nie wiesz (nawet imienia nie jesteś pewi- en/na)!
                • Gość: Aswer Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.idealan.pl 05.12.06, 21:33
                  Pozdrawiam Wszystkich jeszcze 3mających sie Pracowników Wtryskarek..
                  Rozdzielców... "Miska" - Mechanika , Magazynierów .Jacka Adama. Mateusza
                  itd. Z Pozdrowieniami były PO :)
    • Gość: ALEX Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 11:37
      Czy ktos wie ze pracownika sie zastrasza jak nie przyjdzie sie w sobote albo
      nie zrobisz normy raz na jakis czas.ZApomnił wół jak cielęciem był.
      • paroova.alexa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 25.10.06, 10:34
        serwują parówki?
    • Gość: in dust we trust Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.euro-net.pl 19.01.07, 17:32
      Rosti POOOOOLSKAAAAA!!!!!!!

czy trzeba coś komentować?
      • Gość: in dust we trust Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.euro-net.pl 19.01.07, 17:55
        to co się dzieje teraz w firmie to paranoja. z dnia na dzień jest coraz gorzej.
        to co wiem to że pracownicy wszystko umiący zarabiają mniej od tych co są
        dopiero zatrudnieni, jedyny sposób na podwyżkę to rzut szmatą czy to normlane?
        normalny pracodawca by pogadał z pracownikiem dowiedział się o co mu chodzi i
        wyciągnąłby z tego wnioski a u nas jest tak ciekawie że panie wypierd... z
        zakładu na Twoje miejsce znajdzie się 10 następnych... tyle że teraz ludzie nie
        chcą zbyt przychodzić do rosti. za cytat tego tematu forum należy się nobel dla
        autora :)
        • Gość: ja Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 82.139.176.* 19.01.07, 19:25
          a ile tam placa dla nowo przyjetego pracownika np. zaraz po studiach? i pracuje
          na produkcji??
          • Gość: któs Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 00:01
            Po studiach czy bez szkoly zarobisz tyle samo.
            • Gość: lizus Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:38
              dla ludzi po studiach jest w rosti inna praca,nie koniecznie produkcja!to chyba
              jasne!
              • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:22
                Ale ile placa na produkcji na okresie probnym a ile potem. Moze ktos odwazy sie
                napisac jakie zarobki.
                • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 21.01.07, 16:45
                  Dostaniesz 8 stow popracujesz 2,3 miechy i poplyniesz.
                • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 16:34
                  940 zł brutto plus premia od 0 do 400
                  ale z premią jest różnie niektórzy maja już po miesiącu inni wcale
                  • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:11
                    Powaznie za tyle ludzie pracuja? Ile to jest na reke? Pod mostem mieszkacie czy
                    jak? Przeciez to nawet na wegetacje nie wystarczy
                    • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 22.01.07, 17:39
                      Niestety tak płacą dziady pieprzone,chyba ze wbijesz sie na gore do biura.
                      • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:02
                        najlepiej zeby wszyscy w jednym czasie odeszli. ciekawe jak szybko zebraliby
                        nowy zespol, moze wreszcie ktos zaczalby szanowac ludzi.
                        • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.01.07, 19:21
                          żeby było gdzie iść to już by nikogo w tej firmie nie było
                          niestety rzeczywistość jest inna...
                          • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:02
                            nie wierze ze w bialymstoku innych firm nie ma
                            • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 27.01.07, 07:10
                              biazet,bianor,kan:)
    • Gość: Jurek SkaUa Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.01.07, 21:36
      Jest weekend, pijemy flaszeczke, i wspominamy stare dobre czasy. Dzisiaj
      przypomnial mi sie stary motyw, moze ktos wie o co chodzi /75 sekund, no to
      niecala minuta..../ hehe. Nastepnym razem opowiem wiecej. Pozdrowienia od SkaUy
      i Tadka...
      • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 28.01.07, 08:07
        Siema skala,to nasza kochana Agatka.:)
        • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 31.01.07, 17:04
          • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.02.07, 19:50
            ludzie co nic nie piszecie, w zakładzie pustki,tyle osób zwolnili........
            • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:49
              Czyżby odeszli z pracy?
              • Gość: MORDOR Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 06.02.07, 16:52
                Pozwalniali na produkcji a w biurze znowu nowa laska.Zenada
                • Gość: on Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:50
                  Redukcja czy rotacja?
                  • Gość: Zyczliwy lakiernik Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 195.24.6.* 07.02.07, 12:07
                    Pozdro for all dla lakierni :)
                    Normalnie wesolo zegnamy naszego kierownika Wieslawa lenczewskiego z grona
                    najlepszej elity ;akierniczej w b-stoku a moze i na świecie !
                    niestety pan kierownik nie wytrzymal z nami wiec postanowil zdobyc nowe
                    doswiadczenie w innej fabryce z inna elita!

Zegnamy i sie nie smucimy :) Dobrowski grzegorz wraz z plonka :)
                    miltych wakacji
                    • Gość: ----> Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 08.02.07, 15:17
                      Jest forum lakierni z Rosti ... na www.lakiernia.rox.pl
                      Dopiero powstalo :P
    • Gość: pytam A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.csk.pl 08.02.07, 15:54
      A co to jest?
      • Gość: Ja Cie Powiem :P Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.vast.net.pl 08.02.07, 22:21
        To jest cos takiego że możesz napisać tam jak się nazywasz, dodać opinię i nie
        zadawać głupich pytań:)
        • Gość: ossama Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.koba.pl 08.02.07, 22:39
          rosti nie obóz pracy,tylko obóz nieróbstwa i nieudaczników.zbiorowisko debili i
          nierobów(chociaż nie wszyscy).większość psioczy ale żaden nic nie powie prosto
          w oczy tylko w kiblu."każdy ponad każdym,wszyscy myślą,że są wybrańcami...."a
          jak zwolnienia to każdy sra pod siebie ze strachu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gość Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.02.07, 12:14
            chyba mało pracujesz w rosti że wydajesz takie opinie o ludziach,może nie jest
            tak różowo ,ludzie są różni. Stara kadra trzyma ten zaklad przy życiu, a jak
            zwalniają ludzi to wszędzie jest tak samo.Jeśli ktoś dobrze pracował to raczej
            go nie zwolnią chyba, że tak jak teraz nie ma zamówień i jest redukcja.
            • Gość: ossama Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.koba.pl 09.02.07, 13:50
              przecież ja to samo napisałem co ty tylko trochę ostrzej wiec czego sie
              czepiasz!
              • Gość: on Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:29
                Jeśli macie redukcje to dlaczego w prasie są ogłoszenia na stanowiska w waszej
                firmie?
                • Gość: MORDOR Re: A co to "Rosti". Serio, bo nie wiem... IP: *.bsk.vectranet.pl 10.02.07, 11:23
                  W biurze nie ma redukcji,tam stale są zatrudniane nowe osoby.
                  • Gość: Opentany Sukces IP: *.osiedle.net.pl 10.02.07, 12:30
                    Udalo mi sie, w koncu odchodze z tego zakladu. Życze tego wszystkim normalnym
                    ludziom ;]
                    • Gość: MORDOR Re: Sukces IP: *.bsk.vectranet.pl 12.02.07, 16:41
                      W tym za..ym chlewie nigdy nic sie nie zmieni.
                      • Gość: Pikaczu Lakiernia IP: 195.24.6.* 12.02.07, 17:01
                        www.lakiernia.rox.pl

w rosti jest bomba i h...j :) macie 10 min na wystawienie 10 tysięcy albo
                        odpalę przed czasem :P
                        • Gość: FimuSpikuSPsikus Nowe Forum ! IP: 195.24.6.* 13.02.07, 06:31
                          Nowe Forum. Wypowiadajcie się , rejestrujcie się ! Wyrażajcie swoje opinie !

www.lakiernia.rox.pl www.lakiernia.rox.pl www.lakiernia.rox.pl
                      • Gość: ... Re: Sukces IP: *.osiedle.net.pl 12.05.07, 07:18
                        A co powiecie na temat podwyżek?
    • Gość: 6 seta... Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.07, 23:25
      Rozpoczynamy 6 sete naszych opowiesci dziwnych tresci :)))
      • Gość: Dr.Otker Rosti jako siedziba generalna fachowców:) IP: 195.24.6.* 26.02.07, 07:04
        Witam wszytstkich specjalistów którzy pracują lub pracowali w rosti.
        W dzisiejszych czasach można zaobserwować wzrost pracowitości w rosti...
        Niestety nie każdy może się wykazać swoimi zdolnościami skoro dostaje
        wypowiedzenie. Na dziesiejszy dzień Rosti jest instytucja która zbiera
        poszczególne jednostki w jednym miejscu oraz tworzy tak zwany okrąg zamknięty
        sezonowo. Jak każdy z was wie sezonowośc jest równoznaczna z wypowiedzeniem na
        pewien okres nie stabilnej sytuacji zakadu! osoby pogrążone w żalu do tej
        instytucji można spotkać prawie wszędzie. Rosti gromadzi ogrom ludzi w swojej
        siedzibie po czym daje ludziom wypowiedzenie! Jest to gupie a zarazem strata
        wyszkolonych pracowników którzy po okresie wypowiedzenia zmieniają miejsce
        pracy! Więc reasumując swoje wypowiedzi chcę w skrócie przedstawić znaczenie
        tej instytucji! ::: A mianowicie nazwać ją : " OŚRODKIEM PSYCHICZNO
        WYCHOWAWCZO PRACOWNICZYM" . Psychika ludzka jest narażona na szwank oraz
        uzależnienie od pracy. Wiecej w nastepnym wywiadzie dr.Otkera
    • Gość: Stary Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 82.160.179.* 16.02.07, 19:22
      czy ktoś mi może odpowiedzieć dlaczego ten temat wzbudza tyle emocji i cieszy
      się taką popularnością, że ma aż 600 wpisów??
      • Gość: Brian Boitano Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.02.07, 20:16
        Czytając te w większości żenujące posty natknąłem się na ciekawą opinię, że bez zwykłych pracowników Ci na górze nie mieliby pracy, bo firma by nie istniała. W sumie jest w tym sporo racji ale bez tych ludzi na górze Ci na dole byliby jak dzieci we mgle, bo ktoś musi nimi kierować. Prosta symbioza.

Nie natknąłem się jednak na żaden konkretny post traktujący o żądaniach ludzi z produkcji. wszędzie tylko jad, język prosto z rynsztoku i inwektywy. Czego może się spodziewac osoba, która umie tylko "ku***mi" rzucać i obrażać innych do tego uważając się jeszcze za lepszą. Komu broni się podnoszenia kwalifikacji.

zaraz pewnie posypią się argumenty, że trzeba pracowac bo pieniądze i wogóle. Z doświadczenia wiem jednak, że jak się ma łeb na karku to można wiele osiągnąć. Rzucając "ku***mi" - nic.
        • Gość: PanTrompka:PPrzezP Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 21.02.07, 20:21
          Rejestrujcie się na nowym forum Rosti:

zapraszam na lakiernia.rox.pl
          Wypowiadajcie się! Wyrażajcie swoją opinię , rozpoczynajcie posty !
          Nowe lepsze Forum :)
        • Gość: s Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.koba.pl 22.02.07, 18:24
          k...a to w przeciwieństeie do lid,front cover,hausing to przynajmniej k...a po
          polsku i ten rynsztok też polski?czego nie można powiedziec o rosti "polska".ja
          nie nażekam ale jestem ciekaw ile zarabia zwykły,szary pracownik rosti np w
          danii?
          • Gość: =-:P Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 23.02.07, 22:46
            www.lakiernia.rox.pl
            • smirnoff6 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 23.02.07, 22:54
              Gość portalu: =-:P napisał(a):

> www.lakiernia.rox.pl
              co to za forum? bylismy tam wszystko blokada tylko dla wtajemniczonych ///lipa
              nie warto tracic czasu na logowanie/ pozdr
            • smirnoff6 Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. 23.02.07, 22:56
              co to za forum!!
              • Gość: Mikolaj_na_Bosaka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.vast.net.pl 25.02.07, 16:44
                co to za forum ?? Jest to forum pracownikow rosti a glownie lakiernii, ale juz
                powstaja dzialy wtryskarek i mont.... , a co do rejestracji to jest jasne ze sa
                tam zdjecia ... i lepiej jest wypowiadac sie zalogowanemu z osobami pracujacymi
                tam niz z jakimis glombami co jada po wsyztskich a nic nie wiedza !!!

Tracic czas na rejestracje? hmmm ciekawe... bardziej mnie zastanawia jeden
                motyw : " Czy umiesz sie zarejestrowac skoro to takie trudne !" Kto chce niech
                sie rejestruje kto nie to nie ja nie zmuszam ... ale lepiej chyba jest
                rozmawiac w swoim gronie niz w gronie globalnym w ktorym wypowiadaja sie ludzie
                co maja komus cos za zle lub lubia robic wielkie zamieszanie !!! Powodzenia ..,
                moze ktos sie nauczy rejestrowac bo kolega najwyrazniej nie potrafi wiec ... :)
                nie dziwie sie dlaczego byc moze nie pracujesz w rosti :)

• Gość: mada Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 13.05.07, 10:31
          W zupelnosci sie zgadzam zPanem. jak ktos wie czego chce i potrafi o tym mowic
          to moze zajsc dalej niz tylko stukac na maszynie na czas!A jak ktos umie tylko
          k..wa i papieros to za///dala za marne grosze i narzeka bo nawet na premie nie
          moze liczyc.A ilu jednak awansuje co?>w koncu ktos kiedys zaczynal na nizszych
          stanowiskach a teraz jest ta gora prawda!!!!!
    • Gość: zzz Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:03
    • Gość: morelka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.03.07, 21:31
      ja nie narzekalam na prace
      na zarobek tez nie jak na nasze podlaskie stawki byl ok
      ale sorki jak pracujac 7 miechow wzialam tylko 2 dni urlopu zapieprzalam jak
      glupia nie spoznialam sie szanowalam prace bo mnie tka nauczono
      a co kur...a kochany brygadzista pozdro dla arusia wstawil sie za pipip cenzura
      chociaz on chodzila do pracy jak chcila opie..la sie i wszyscy to widzieli a
      zemu sie wstawil bo dziecko jesli panna nie umie szanowac pracy to niech kur..a
      sie nie piep//y jak nie umie potem utrzymac dzieciaka
      zreszta szkoda slow
      pozdro dla lakierni
    • Gość: Napisał Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-142.btcentralplus.com 10.03.07, 00:12
      Po wielu ostatnich postach widzę, że ostatnio całe te forum schodzi na psy, jak
      zresztą zeszło już dawno ROSTI S.A. Taka mentalność! Pozdro dla Pitera i Andrea.
    • Gość: wierszopisak Re: Rosti jako siedziba generalna fachowców:) IP: 195.24.6.* 12.03.07, 09:50
      Wierszyk poświecony Dla bylego kierownika:

Stary W jak wanna mala
      w spodniach ze skóry sie bujala
      W lipnych koszulakach on sobie smigal
      i od pracy sie wymigal

Ref. W jak wiesio w jak czesio
      tak naprawde to byl grzesio
      Sie zgubili sie pobili no i nigdy sie nie lubili
      Se powiedzial to co wiedzial , ludzi nie lubil sam siebie chlubil
      My go nie znamy lecz o nim pisamy,
      Wielki W istnieje i sie z tego smieje

Jol nygasy tak krzzyczal wielkasy
      w koszylke z naapisem ubrany, a moze przbrany
      W smiesznym garniturze smigal i sie znow wymigal
      Ksiedza raz udawal i sie nie przyznawal
      Ja nic o tym nie wiedzialem to wierszyczek napisalem
      W jak wiesio maly grzesio , ludzi gnebic nie przestawal
      za to premi nie uzanawal.

Koniec:) Pozdro od wtryskarek
    • Gość: Napisał Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.range86-142.btcentralplus.com 28.04.07, 14:16
      ZOBACZ(!): Bunt w polskiej fabryce LG Electronics
      biznes.onet.pl/0,1527553,wiadomosci.html
      • Gość: niewazne Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 29.04.07, 18:41
        w rosti by sie przydalo tak zrobic,ale tutaj jest za duzo dupolizow
        • Gość: gość Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.04.07, 18:49
          a po ostatnich podwyżkach nawet nie ma o tym mowy.........
          • Gość: niewazne Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.bsk.vectranet.pl 30.04.07, 06:53
            jezeli mozna to nazwac podwyzkami
            • Gość: Fabryka Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: 195.24.6.* 08.05.07, 09:40
              a lakiernia dostala po 300 zl podwyzki. Nikomu nikt nic nie powiedzial.
              Sam kierownik najmniej dal dla pracownika 200 zl a u nas?? ... obled.
              maja wolne 5 dni a pracuja po 3 !! co to ma byc za firma?
              • Gość: Buchaj Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 12.05.07, 23:02
                pozdro dla znajomych z rosti wracam do Was bo znudzila mnie robota na
                czarno!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Buchaj Re: " ROSTI " - największy obóz pracy na białost. IP: *.elpos.net 12.05.07, 23:09
                  Jestem do tylu odnosnie zarobkow w rosti! jaka teraz jest stawka u Was?
              • smirnoff6 Re: " ROSTI " - podwyzki dla rowniejszych na lakie 16.05.07, 14:07
                hej co to za bzdury odnosnie lakierni!!podwyzki ha ha,dostalo pól lakierni/ i
                to po znajomosci bo kierownik jest nowy i nie zna ludzi!!!wiec ktos musiał mu
                pomagac?! to skandalllll
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka