miodus88 16.07.10, 10:45 a cóż to się stało, że Prymaki będą grać na biesiadzie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naczalnik Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 16.07.10, 10:52 Jak to co? Idze kampania wyborcza i przyszła odwilż w stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hulajszczyk Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 18.07.10, 12:52 Może pracownicy GCK by wstawili program Biesiedy na stronę Gródka? Wiadomo byłoby o której mniej więcej będzie grał dany zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro1999 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 23.07.10, 20:44 Na plakacie w dolnym rogu podane jest jako jeden ze sponsorów radio Białystok... Nie wiem o co chodzi ale jeśli to faktycznie sponsor - dlaczego do dzisiaj ani słowa nie było zapowiedzi imprezy? Zapowiadają pływanie na byle niczym, imprezy w Czeremsze i Orli a o Siabrouskaj - cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
czacza100 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 24.07.10, 08:58 jaro1999 napisał: > Na plakacie w dolnym rogu podane jest jako jeden ze sponsorów radio Białystok.. > . > Nie wiem o co chodzi ale jeśli to faktycznie sponsor - dlaczego do dzisiaj ani > słowa nie było zapowiedzi imprezy? Zapowiadają pływanie na byle niczym, imprezy > w Czeremsze i Orli a o Siabrouskaj - cisza... Racja patronat jest ale w eterze cisza... www.radio.bialystok.pl/search Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca1008 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 21.07.10, 23:00 brawo panie Jurku czas najwyższy przestać się boczyć na nas mieszkańcach Gródka ,wszak my pana "kochamy" bo pan "tutejszy" Odpowiedz Link Zgłoś
cubas4 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 22.07.10, 16:31 i znowu trzeba pić ech żyyyyyycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cubas4 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 22.07.10, 20:30 Biasieda to biesiada na całego, rodzinki kuuulturalnie popijają napoje 40% i lepiej :], ja delikatnie swego browarka na wieczór wezmę, bo te "szczuny" co sprzedają na imprezach borykowych nie da się pić ! Odpowiedz Link Zgłoś
hulajszczyk Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 25.07.10, 19:10 Biasieda dla mnie bardzo się podobała. Szczególnie Kalinka (której bisowano chyba 2 razy), Skazka oraz oczywiście Prymaki. A jak wrażenia reszty forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
hulajszczyk Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 25.07.10, 19:11 tylko trochę nagłośnienie szwankowało... Odpowiedz Link Zgłoś
cubas4 Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 26.07.10, 20:06 Jest gdzieś nagranie z Biesiady ? Odpowiedz Link Zgłoś
hulajszczyk Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 06.08.10, 13:51 cubas4 napisał: > Jest gdzieś nagranie z Biesiady ? Znalezione w sieci: www.youtube.com/watch?v=kf1gLkkMKlw tak hulał Haradok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drust Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 06.08.10, 14:47 Ponoc Prymaki mają występ w Jarocinie Odpowiedz Link Zgłoś
razdwaosiem Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 11.09.10, 14:10 Panie wójcie , ja w sprawie domu kultury . Powiem słowami Sienkiewicza :"Kończ waść wstydu oszczędź" - odnosi się to dyrektora domu kultury . Przecież ten człowiek nie nadaje się na to stanowisko . Siabrowskaja Biesieda czyli tłumacząc na polski przyjacielskie spotkanie nie tylko Białorusinów ale i Polaków a tymczasem słyszeliśmy występy chórów typowo białoruskich. Dlatego nie dziwimy się , że na meczu Gródek - Łks Łomża słyszeliśmy okrzyki "Białoruś" . Czas Panie Wójcie zastanowić się nad zmianą dyrektora jeśli nie wcześniej to przy najbliższych wyborach . Mieliśmy dobrego dyrektora - Jurka Ostapczuka , którego niestety w myśl zasady polak po szkodzie pozbyliśmy się . Chcemy jego powrotu . Odpowiedz Link Zgłoś
dyrektor_gck_grodek Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 12.09.10, 21:07 A kolega znowu swoje... Musi mieć kolega jakieś kompleksy. Bo co to za argument "nie, bo nie"? Rozumiem, że kolega jest zatwardziałym zwolennikiem mego poprzednika, ale to właśnie pod jego adresem było najwięcej pretensji o dominację białoruskości na scenie. Nie twierdzę, że jestem bez wad, ale w realizacji powierzonym mi zadań staram się postępować lojalnie. Siabrouskaja Biasieda (nazwa białoruska) jest dotowana przez MSWiA jako impreza białoruska (powtarzam: białoruska), która ma służyć zachowaniu tożsamości i kultury białoruskiej w gminie i regionie. Dlatego w przeważającej mierze musi mieć charakter białoruski. I jak pokazała tegoroczna jej edycja, kilku tysiącom osób na niej obecnych to odpowiadało i bardzo się podobało (patrz wpisy wyżej). A występowały zespoły także polskie, ukraińskie i rosyjskie. I co mamy zrezygnować z dotacji, bo jakiś razdwaosiem nie chce Siabrouskiej Biasiedy, ale "Przyjacielskiego Biesiadowania"? Gwoli sprawiedliwości chcę podkreślić, że nasz Dom Kultury wcale nie ogranicza się tylko do sfery białoruskiej. Przypomnę, że rok temu śpiewał u nas Janusz Laskowski, a w tym roku wystąpiła Gosia Andrzejewicz. No i zaczęliśmy organizować Sylwestra. Tego wcześniej nie było. I proszę pamiętać, że kultura to nie tylko zabawy, imprezy i hulanki. To chociażby także gazeta, sztuka, film, poezja... Mimo wszystko jestem otwarty na różne poglądy i kolegę razdwaosiem także zapraszam, by dołączył do naszej Rady Programowej GCK. Następne zebranie już w październiku (będą ogłoszenia). Widzę, że to forum nieco zamarło, zatem jeśli admin pozwoli, by je ożywić, trochę wykorzystamy je dla spraw związanych z GCK. Wkrótce zamieszczę kolejne wpisy, by się poradzić w kilku ważnych obecnie dla nas kwestiach. I apeluję o kulturę wypowiedzi. Nie może być tak, by na forum przeważały waśnie i kłótnie. Bo czemu wtedy to służy? Jerzy Chmielewski Odpowiedz Link Zgłoś
janerwus Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 12.09.10, 22:13 "Wkrótce zamieszczę kolejne wpisy, by się poradzić w kilku ważnych obecnie dla nas kwestiach" Brawo Panie Jurku - tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
androx Re: SIABROUSKAJA BIASIEDA 12.10.10, 17:01 Impreza była znakomita! Dla mnie największą gwiazdą był zespół Kranbambula. Inne też były niezłe. Brawo Panie dyrektorze, tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś