Dodaj do ulubionych

I stało się, czyli Villem0 szuka pracy ;)

02.09.10, 12:12

Dziewczyny,
Obie pociechy wysłałam do przedszkola i czas popracować ;)
Szukam pół etatu, nie chcę całego a najchętniej jeśli to będzie praca dorywcza lub coś w tym stylu.
Może ktoś z waszego otoczenia będzie potrzebował opiekunki do osób starszych, sprzątania czy do podobnych prac, to proszę, dajcie znać.
W Podlaskim Centrum Opiekunek nie mogą mnie zarejestrować, bo nie mam referencji z ostatnich 4 lat (trudno bym takowe miała, skoro przez 5 ostatnich lat rodziłam i wychowywałam dzieci ;)), ale zostawiłam tam swoje CV.

Najchętniej bym śpiewała w jakims zespole weselnym, bo jestem dobrą wokalistką, która jeszcze się ciągle kształci w tym kierunku.
Niedługo będę mogła śpiewać na ślubach, bo uczę się niezbędnych pieśni (łącznie z niezbędnym Ave Maria ;)).

Niestety, taki ze mnie człowiek renesansu, że wiele potrafi a w tych czasach wszystko jest ukierunkowane na coś konkretnego, ale może znajdzie się i dla mnie jakieś zajęcie.
Chciałabym dorobić do tej mężowskiej pensji, więc jeśli o czymś będziecie słyszeć, to proszę mi dać znać, będę bardzo wdzięczna :)

Studiowałam fizkę i informatykę, żaden tam ze mnie fizyk, ale z komputerami czy techniką jako taką jestem za pan brat. Rok temu miałam praktyki w Radiu Białystok jako realizator dźwięku i sobie poradziłam, więc chyba nie jest ze mną tak źle ;)
Czuję się jak świeżo po studiach, bo mając ponad 30-stkę wchodzę dopiero na rynek pracy ;)

Cóż, pewnie będę jak Kwiatkowska w Czterdziestolatku, ale ja tez się pracy nie boję ;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czajkax2 Re: I stało się, czyli Villem0 szuka pracy ;) 02.09.10, 20:40
      Napisałam na priv
    • igua wow! 03.09.10, 09:18
      niech mąż ci wystawi referencje :) przez ostatnie 4 lata opiekowałaś się dwójką dzieci, miałaś na
      głowie dom i wciąż czymś się dorywczo zajmowałaś. cały czas uważam, że to okropne, że nikt tego
      nie traktuje w kategorii pracy. choc wiem, że niektorzy pracodawcy potrafia docenic pewne
      umiejetnosci nabyte w takim czasie - trzeba je tylko dobrze im zaprezentowac :D

niestety, ja niczego nie jestem w stanie zaoferowac. ale jak bede o czyms slyszala, na pewno sie
      odezwe.

a nie chcialo ci sie jakiegos biznesu otworzyc - typu tworzenie stron www? albo sklep internetowy?

powodzenia w odnajdowaniu się (zwłaszcza przy tak szerokim spektrum umiejętności)!!!
      • villem0 Re: wow! 03.09.10, 09:49
        Ha! Gdyby tak było można, żeby mąż wystawił referencje :D
        Mam kilka referencji, bo sporo pracowałam na studiach, ale ostatnia sprzed 5 lat, bo wtedy pod koniec ciąży zakończyłam pracę.

Zdaje sobie sprawę, że przy tak szerokim spektrum może być ciężko, ale jestem dobrej myśli :)

Od własnej działalności trzymam się z daleka, ważne by znać swoje możliwości a ja się w tym temacie nie czuję dobrze :/ A programista jeden na rodzinę nam wystarczy, nie mam cierpliwości do robienia w kodzie. Szybciej naprawię komputer niż napiszę program lub zrobię strone ;)
        Być może atutem będzie to, że nie potrzebuję ubezpieczenia zdrowotnego ani składki emerytalnej, ale o tym się dopiero przekonamy.
        Spiewanie na ślubach i weselach jest dość rozwojowe. Na początku października robię oprawę wokalną na ślubie a potem zobaczymy, ale zdaję sobie sprawę, że do tego trzeba czasu by wieść się rozeszła ;)
        Igua, odezwałaś się! :D
        • igua Re: wow! 03.09.10, 12:47
          odezwałam się, bo nie na co dzień zachodzą takie zmiany w życiu forowiczów :D

a poważniej - dziś wyjatkowo jestem w domu i zamiast zająć się różnymi ważnymi, zaplanowanymi
          rzeczami wsiąkłam w wirtualny świat.

zresztą zaraz spróbuję się z niego wyrwać. wydaje mi się, że jeszcze chwilka i znajdę lampy, których
          szukam :)

będę co jakiś czas zaglądać, żeby sprawdzić, w którym kierunku pójdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka