Dodaj do ulubionych

TVK Vectra

19.12.10, 18:46
to złodzieje, podwyżka Abonamentu non stop pakiet platynowy teraz 69 zł ciekawie ile będzie po nowym roku, bo jeśli podrożeje bo rozważam rozwiązanie umowy.
Obserwuj wątek
    • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:33
      Podziękuj partii miłości, która obiecała obniżkę podatków.
      I właśnie obietnice wprowadza w życie:
      Obniżka poprzez podwyżkę.
      • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 28.12.10, 10:46
        Tobie się wydaje, że ta zmiana cen to przez podwyżkę VATu?
        Prosta arytmetyka: podwyższenie VATu z 22 do 23% skutkuje podwyżką ceny ostatecznej brutto o jakieś 0,8%. Czyli w podanym przypadku o pół złotego...
        • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 30.12.10, 18:44
          Zawsze tak było, że każda podwyżka podatku generowała ruch cen w górę. I to o znacznie większą kwotę niż ta wynikająca z podwyżki vatu.
          • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 01.01.11, 21:56
            To jest VAT, on się nie kumuluje w cenie. Ale nawet niech efekt będzie dwa razy wiekszy od podwyżki stawki - to daje 1 zł. Sądzisz, że podwyżka o złotego wywołała oburzenie Gupika? Myśle, że podwyżka była o wiele większa i stąd jasny wniosek, że z zupełnie innych powodów (a w każdym razie zmiana VATu jest tu zupełnie nieistotna).
            • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 03.01.11, 08:52
              Naiwny jesteś.
              • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 03.01.11, 14:03
                Raczej logiczny.
              • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 03.01.11, 15:43
                Być może. Nie przeczę.
                Tyle tylko, że takiej logiki są pozbawieni ci, którzy dyktują ceny.
    • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:34
      I sam sobie odpowiedz, kto wobec tego jest złodziejem.
    • shiva772 Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:51
      Ja bym nie czekała tylko rozwiązała umowę. Skoro złodzieje to kij im w oko. Co do lodziarza- to bardzo specyficzny przypadek manii prześladowczej. Uważa, że nawet firmy prywatne są sterowane przez partię rządzącą a PO jest również odpowiedzialna za gradobicia i koklusz.
      • lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:57
        O gradobiciu i kokluszu nie wspominałem. A le skoro ty tak twierdzisz.........
        Czy to nie partia trzymająca władzę odpowiada za wysokość podatków?
        Pewnie to opozycja jest winna i odpowiedzialna za zadłużanie państwa.
        Świetnie - w trzy lata zrobić 2 i pół Gierka.
      • aneczkaa121 Re: TVK Vectra 19.12.10, 22:36
        a ty shiva rozwiązałaś już umowę z bractwem młodzieży prawosławnej czy nadal tam tkwisz ?

shiva772 napisała:

> Ja bym nie czekała tylko rozwiązała umowę. Skoro złodzieje to kij im w oko. Co
        > do lodziarza- to bardzo specyficzny przypadek manii prześladowczej. Uważa, że n
        > awet firmy prywatne są sterowane przez partię rządzącą a PO jest również odpowi
        > edzialna za gradobicia i koklusz.
        • gupik25 Re: TVK Vectra 20.12.10, 09:48
          a wy macie gdzieś kablówkę , a może mieliście Vectrę i tez rozwiązaliście umowę ??
    • czarnahela Re: TVK Vectra 28.12.10, 00:07
      Na poczatku grudnia wypowiedzialam umowe VECTRZE. Zadzwonili natychmiast. Obnizyli rachunki za TV (zamieniajac paiet analogowy na cyfrowy) i internet (z 512 na 8Mb). Niestety umowa na 24 mce, za to z gwarancja zachowania ceny i mozliwoscia aneksowania, gdyby pojawily sie korzystniejsze oferty. Zostalam wylacznie z lenistwa, bo nadal uwazam, ze traktowanie klientow przez Vectre jest karygodne.
    • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 28.12.10, 10:42
      Może zanim zaczniesz złorzeczyć na Vectrę zorientuj się, ile podobne usługi kosztują u innych operatorów. Ja właśnie do Vectry uciekłem od innego - i za 8x szybszy internet oraz więcej kanałów (w tym HD) płacę aż o 1/3 mniej!
      • gupik25 Re: TVK Vectra 29.12.10, 10:22
        po ile teraz płacicie dla tej złodziejskiej Vectry ??
        • podlasianka2 Re: TVK Vectra 30.12.10, 11:16
          Z usług Vectry korzystam od kilku lat, mam u nich zarówno pakiet telewizyjny oraz telefon i internet. Jestem zadowolona i nie mam zamiaru nic zmieniać.Tanio nie jest, ale niestety za luksus się płaci. Kto nie chce nie musi mieć i płacić....
        • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 30.12.10, 14:18
          Za internet 8/16 Mb plus coś 60 kanałów TV (w tym z 9 HD) płacę w Vectrze 105 zł. Jak się zorientowałem, to całkiem dobra cena. W Aster za wolniejszy net i mniej kanałów płaciłem 150 zł! W UPC ceny były podobne wysokie jak w Aster. Taniej niż w Vectrze może być w jakiś małych, lokalnych sieciach osiedlowych - sprawdź, czy coś takiego u Ciebie jest.
          • gupik25 Re: TVK Vectra 31.12.10, 12:27
            > Za internet 8/16 Mb plus coś 60 kanałów TV (w tym z 9 HD) płacę w Vectrze 105 z
            > ł. Jak się zorientowałem, to całkiem dobra cena. W Aster za wolniejszy net i mn
            > iej kanałów płaciłem 150 zł! W UPC ceny były podobne wysokie jak w Aster. Tanie
            > j niż w Vectrze może być w jakiś małych, lokalnych sieciach osiedlowych - spraw
            > dź, czy coś takiego u Ciebie jest.

z twojego postu wynika prawdopodobnie mieszkasz w Warszawie, bo piszesz że korzystałec z operatora Aster , i mnie w Białymstoku Aster,a i UPC nie nie, a na tym osiedlu gdzie mieszkam jest tylko ten jeden operator TV Kablowej [ tylko Vectra ] więc ma monopol na to, a co do internetu to internet mam w Kobie, i jest on sporo tańszy niż ten Vectrowy, po za tym ten Vectrowy ma często awarie i rożne paaki
            • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 01.01.11, 21:52
              Zgadza się, piszę o Warszawie. Ale ceny sa pewno wszędzie takie same.
              Przez kilkanaście lat i w Białym korzystałem z Vectry i nigdy nie miałem żadnych problemów. Może miałem szczęście.

Ale skoro jesteś w Kobie - to co Cię rusza podwyżka w Vectrze?
              • gupik25 Re: TVK Vectra 01.01.11, 22:48
                > Zgadza się, piszę o Warszawie. Ale ceny sa pewno wszędzie takie same.
                > Przez kilkanaście lat i w Białym korzystałem z Vectry i nigdy nie miałem żadnyc
                > h problemów. Może miałem szczęście.
                >
                > Ale skoro jesteś w Kobie - to co Cię rusza podwyżka w Vectrze?

bo jak pisałem Vectra na moim osiedlu ma istny monopol na kablówkę [ nie ma innego operatora ] przez co może dowolnie ustalać ceny za tą kablówkę, a co do ISP to jest chyba że 3 + ta Vectra
                • krwawyhegemon Re: TVK Vectra 02.01.11, 19:29
                  Fakt, że monopol obrzydliwie rozpuszcza. Na pocieszenie - są o wiele bardziej bezwzględni monopoliści.
                  Ale chyba masz jeszcze wybór - do neostrady podpinają też TV, więc możesz przenieść się do nich, no i zawsze jest opcja talerza... Jesli faktycznie Vectra wychodzi tak zdrowo - to może warto rzecz rozważyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka