gupik25 19.12.10, 18:46 to złodzieje, podwyżka Abonamentu non stop pakiet platynowy teraz 69 zł ciekawie ile będzie po nowym roku, bo jeśli podrożeje bo rozważam rozwiązanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:33 Podziękuj partii miłości, która obiecała obniżkę podatków. I właśnie obietnice wprowadza w życie: Obniżka poprzez podwyżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 28.12.10, 10:46 Tobie się wydaje, że ta zmiana cen to przez podwyżkę VATu? Prosta arytmetyka: podwyższenie VATu z 22 do 23% skutkuje podwyżką ceny ostatecznej brutto o jakieś 0,8%. Czyli w podanym przypadku o pół złotego... Odpowiedz Link Zgłoś
lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 30.12.10, 18:44 Zawsze tak było, że każda podwyżka podatku generowała ruch cen w górę. I to o znacznie większą kwotę niż ta wynikająca z podwyżki vatu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 01.01.11, 21:56 To jest VAT, on się nie kumuluje w cenie. Ale nawet niech efekt będzie dwa razy wiekszy od podwyżki stawki - to daje 1 zł. Sądzisz, że podwyżka o złotego wywołała oburzenie Gupika? Myśle, że podwyżka była o wiele większa i stąd jasny wniosek, że z zupełnie innych powodów (a w każdym razie zmiana VATu jest tu zupełnie nieistotna). Odpowiedz Link Zgłoś
lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 03.01.11, 15:43 Być może. Nie przeczę. Tyle tylko, że takiej logiki są pozbawieni ci, którzy dyktują ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:34 I sam sobie odpowiedz, kto wobec tego jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:51 Ja bym nie czekała tylko rozwiązała umowę. Skoro złodzieje to kij im w oko. Co do lodziarza- to bardzo specyficzny przypadek manii prześladowczej. Uważa, że nawet firmy prywatne są sterowane przez partię rządzącą a PO jest również odpowiedzialna za gradobicia i koklusz. Odpowiedz Link Zgłoś
lodziarz.z.jasnogrodu Re: TVK Vectra 19.12.10, 21:57 O gradobiciu i kokluszu nie wspominałem. A le skoro ty tak twierdzisz......... Czy to nie partia trzymająca władzę odpowiada za wysokość podatków? Pewnie to opozycja jest winna i odpowiedzialna za zadłużanie państwa. Świetnie - w trzy lata zrobić 2 i pół Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkaa121 Re: TVK Vectra 19.12.10, 22:36 a ty shiva rozwiązałaś już umowę z bractwem młodzieży prawosławnej czy nadal tam tkwisz ? shiva772 napisała: > Ja bym nie czekała tylko rozwiązała umowę. Skoro złodzieje to kij im w oko. Co > do lodziarza- to bardzo specyficzny przypadek manii prześladowczej. Uważa, że n > awet firmy prywatne są sterowane przez partię rządzącą a PO jest również odpowi > edzialna za gradobicia i koklusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: TVK Vectra 20.12.10, 09:48 a wy macie gdzieś kablówkę , a może mieliście Vectrę i tez rozwiązaliście umowę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnahela Re: TVK Vectra 28.12.10, 00:07 Na poczatku grudnia wypowiedzialam umowe VECTRZE. Zadzwonili natychmiast. Obnizyli rachunki za TV (zamieniajac paiet analogowy na cyfrowy) i internet (z 512 na 8Mb). Niestety umowa na 24 mce, za to z gwarancja zachowania ceny i mozliwoscia aneksowania, gdyby pojawily sie korzystniejsze oferty. Zostalam wylacznie z lenistwa, bo nadal uwazam, ze traktowanie klientow przez Vectre jest karygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 28.12.10, 10:42 Może zanim zaczniesz złorzeczyć na Vectrę zorientuj się, ile podobne usługi kosztują u innych operatorów. Ja właśnie do Vectry uciekłem od innego - i za 8x szybszy internet oraz więcej kanałów (w tym HD) płacę aż o 1/3 mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: TVK Vectra 29.12.10, 10:22 po ile teraz płacicie dla tej złodziejskiej Vectry ?? Odpowiedz Link Zgłoś
podlasianka2 Re: TVK Vectra 30.12.10, 11:16 Z usług Vectry korzystam od kilku lat, mam u nich zarówno pakiet telewizyjny oraz telefon i internet. Jestem zadowolona i nie mam zamiaru nic zmieniać.Tanio nie jest, ale niestety za luksus się płaci. Kto nie chce nie musi mieć i płacić.... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 30.12.10, 14:18 Za internet 8/16 Mb plus coś 60 kanałów TV (w tym z 9 HD) płacę w Vectrze 105 zł. Jak się zorientowałem, to całkiem dobra cena. W Aster za wolniejszy net i mniej kanałów płaciłem 150 zł! W UPC ceny były podobne wysokie jak w Aster. Taniej niż w Vectrze może być w jakiś małych, lokalnych sieciach osiedlowych - sprawdź, czy coś takiego u Ciebie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: TVK Vectra 31.12.10, 12:27 > Za internet 8/16 Mb plus coś 60 kanałów TV (w tym z 9 HD) płacę w Vectrze 105 z > ł. Jak się zorientowałem, to całkiem dobra cena. W Aster za wolniejszy net i mn > iej kanałów płaciłem 150 zł! W UPC ceny były podobne wysokie jak w Aster. Tanie > j niż w Vectrze może być w jakiś małych, lokalnych sieciach osiedlowych - spraw > dź, czy coś takiego u Ciebie jest. z twojego postu wynika prawdopodobnie mieszkasz w Warszawie, bo piszesz że korzystałec z operatora Aster , i mnie w Białymstoku Aster,a i UPC nie nie, a na tym osiedlu gdzie mieszkam jest tylko ten jeden operator TV Kablowej [ tylko Vectra ] więc ma monopol na to, a co do internetu to internet mam w Kobie, i jest on sporo tańszy niż ten Vectrowy, po za tym ten Vectrowy ma często awarie i rożne paaki Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 01.01.11, 21:52 Zgadza się, piszę o Warszawie. Ale ceny sa pewno wszędzie takie same. Przez kilkanaście lat i w Białym korzystałem z Vectry i nigdy nie miałem żadnych problemów. Może miałem szczęście. Ale skoro jesteś w Kobie - to co Cię rusza podwyżka w Vectrze? Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: TVK Vectra 01.01.11, 22:48 > Zgadza się, piszę o Warszawie. Ale ceny sa pewno wszędzie takie same. > Przez kilkanaście lat i w Białym korzystałem z Vectry i nigdy nie miałem żadnyc > h problemów. Może miałem szczęście. > > Ale skoro jesteś w Kobie - to co Cię rusza podwyżka w Vectrze? bo jak pisałem Vectra na moim osiedlu ma istny monopol na kablówkę [ nie ma innego operatora ] przez co może dowolnie ustalać ceny za tą kablówkę, a co do ISP to jest chyba że 3 + ta Vectra Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyhegemon Re: TVK Vectra 02.01.11, 19:29 Fakt, że monopol obrzydliwie rozpuszcza. Na pocieszenie - są o wiele bardziej bezwzględni monopoliści. Ale chyba masz jeszcze wybór - do neostrady podpinają też TV, więc możesz przenieść się do nich, no i zawsze jest opcja talerza... Jesli faktycznie Vectra wychodzi tak zdrowo - to może warto rzecz rozważyć? Odpowiedz Link Zgłoś