jedyny-purysta Dom, w którym straszy+foto z DPS SOKOLE 27.02.11, 08:25 to jest link do zdjęć z obrażeniami pensjonariuszy fotoforum.gazeta.pl/u/jedyny-purysta.html Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Zdjecia sa, ale bez wytlumaczenia okolicznosci 01.03.11, 04:10 w jakich powstaly niewiele znacza. Jest tam wiele zdjec posiniaczonej na twarzy kobiety. Ale jakie sa powody tego posiniaczenia, czy zostala pobita, jesli tak to przez kogo, i dlaczego. Dlaczego te zdjecia sa na internecie, a nie na prokuraturze, jesli autor utrzymuje ze kobieta ta zostala pobita przez personel tego domu ? A prokuratura, jesli zostalo popelnione przestepstwo nie zrobila nic zeby ukarac winnego ? Najwyrazniej zdjecie to zostalo zrobione w 2007 roku. Dlaczego mowimy o tym w 2011, a nie wczesniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
d.h.s.s Dom, w którym straszy 27.02.11, 09:27 Dyskusja na forum zboczyla z tematu. Zostawmy na boku ocenianie ludzi, ktorzy oddaja swoich bliskich do domow opieki. Wprawdzie w Polsce nie jest to rozwiazanie dobrze widziane przez ogol spoleczenstwa. Sa jednak rozne sytuacje zyciowe, ze nie da sie inaczej, zostaje tylko takie rozwiazanie. Ale mnie przeraza co innego. Jak to sie dzieje, ze zadne kontrole nigdy nie stwierdzily zadnych uchybien od wymaganych norm, kto i komu placil za pozytywne wyniki kontroli? Przeciez ta sytuacja trwala chyba dlugo. Gdzie byly organy odpowiedzialne za prowadzenie tego typu domow? Wole nie oceniac wlascicieli domu, bo to musi byc moralne dno. Niestety oto polska cywilizacja! Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Dom, w którym straszy 27.02.11, 11:58 Byłam tam, potwierdzam, jest brudno i śmierdzi. Nie widziałam bicia, ani przywiązywania. Dla mnie, to prowizorka, maszynka do robienia pieniędzy. Taki dom nie powinien istnieć. Po wizycie, zapowiedzianej, byłam wstrząśnięta, że można pozwolić na działalność takiego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania28-dwa Re: Dom, w którym straszy 28.02.11, 11:49 niestety totyczyja starość nie pachnie konwaliami Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Dom, w którym straszy 27.02.11, 18:43 Pracowałam w takim domu jako pracownik socjalny jeszcze w latach 70-tych i 80-tych.Przysiegam,choć były trudne warunki "mieszkaniowe" czegoś takiego nie było.Dom otwartyy całą dobę,czysto,wspaniałe jedzenie,sporo personelu.Wiadomo,że trudno opiekować się takimi osobami ale to byL pensjonat w porównaniu z tym co teraz w Polsce się dzieje.Głównie w ośrodkach prowadzonych przez miłosierne siostrzyczki.Państwo w ogóle tego nie kontroluje,a dzieci? Cóż,dzieci maja dość własnych kłopotów,będą się jeszcze bić???Horror.Należy to stale piętnować i pisać o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Przeciez tam działa prawo rynku. 27.02.11, 20:02 Skoro dom ma klijentów to znaczy ,ze wszystko jest zgodne z systemem który wywalczylismy 20 lat temu. Tam jest 60 miejsc a 70 pensjonariuszy czyli ludzie pewnie jeszcze bija się ,żeby tam dostac miejsce. Druga rzecz ,ze oddający starszych ludzi wiedza i widza jakie sa warunki widocznie u siebie w domumoga zapewnic tylko gorsze. W ynaturzenie jest zupełnie gdzie indziej . Prawidłowo starszy człowiek powinien umrzec tak jakojciec chrzestny na filmie do konca chodząc i w otoczeniu rodziny ale na taką smierc trzeba zasłuzyc. Skoro bliscy oddaja do kiepskich warunków to widocznie oddawany nie był aniołem i juz na ziemi odrawia pokute. Odczepcie się od właścieli on zarabia na zycie w tym smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania28-dwa Re: Przeciez tam działa prawo rynku. 28.02.11, 11:41 uważam że każdy powinien popracować w takim miejscu a jeżeli nie to niech się nie wypowiada Odpowiedz Link Zgłoś
gloriavictiss Dom, w którym straszy 28.02.11, 21:27 Pamiętam gdy w Białostockich gazetach w samych superlatywach był opisywany Dom Starości w Sokolu. Przecież gdyby coś było nie tak to by nie było pacjentów a z tego co mi wiadomo nie ma nawet jednego wolnego miejsa. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: Dom, w którym straszy 06.03.11, 17:57 "Polska - kraj na wskros katolicki i takie rzeczy sie dzieja ? " Właśnie dlatego. Tak kończą owieczki, a zawodowi katolicy, biskupi mieszkają w pałacach. Widziałeś chudego biskupa ? Odpowiedz Link Zgłoś