Gość: Ulka IP: *.chello.pl 25.02.02, 22:41 Czy są na tym forum absolwenci z 1993 r. II LO ? Jeżeli tak to proszę o odzew. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: II LO w Białymstoku IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 23:03 Gość portalu: Ulka napisał(a): > Czy są na tym forum absolwenci z 1993 r. II LO ? Jeżeli tak to proszę o odzew. > Pozdrawiam A ja jestem absolwentką z 1991r. (IV d), pewnie się mijałyśmy na szkolnym korytarzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopx Re: II LO w Białymstoku IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 26.02.02, 12:11 Znacie Pawła Tura taki wysoki i troche głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: II LO w Białymstoku IP: *.chello.pl 26.02.02, 22:06 Nie znam. Żałować? Odpowiedz Link Zgłoś
michal66 Re: II LO w Białymstoku 05.03.02, 14:11 Żałuj go to dobry gość Jest w klasie II a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: II LO w Białymstoku IP: *.17.79.204.lifespan.org 05.03.02, 22:37 A w czym jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopx Re: II LO w Białymstoku IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 11.03.02, 12:08 jest dobry we wszystkim ale najlepszy w ty sprawach jest dobry także w laniu swojego młodszego brata Odpowiedz Link Zgłoś
pohory ...a z 1979? 06.03.02, 08:46 Czy ktoś tu wpada z klasy B mat.-fiz.? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pohory Re: ...z 1978 09.03.02, 20:17 Byc moze znamy sie tylko z widzenia... :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: ...z 1978 11.03.02, 13:23 Jeszcze pare takich postow-wszyscy sie znaja z lat szkolnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberagen008 Re: II LO w Białymstoku 17.03.02, 06:49 Mat-fiz z 86go roku. Pozdrawiam z Toronto. Czy Zackiewicz dalej uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: 192.168.2.* 25.03.02, 17:06 Pozdrowionka dla najlepszejszych ludzi z ex 4 d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.biaman.pl 27.03.02, 18:50 Ludzie nie wiem jak było kiedyś w II L.O. ( ja skończyłem je dosyć niedawno ), teraz naprawde nie ma do czego wracac. Ta szkoła nie nauczyła mnie niczego dobrego, chyba że dobre jest kombinowanie, ściemnianie, łganie, kręcenie jak się da i kogo się da. Sory jeśli macie inne zdanie ale ja nie mam do czego wracać i wielu moich znajomych także. Naszczęcie, ponoć nalepsze wspomnienia zachowuje sie ze studiów. Naszczęcie. podrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.17.79.204.lifespan.org 27.03.02, 18:53 Stasiu, przyszly studencie, "na szczescie" pisze sie oddzielnie. Oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.biaman.pl 27.03.02, 22:58 dzięki OKA. co ja bym bez Ciebie zrobił, ale mam nadzieje że zrozumiałaś kontekst mej wypowiedzi, jeżeli tak to się bardzo ciesze.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.17.79.204.lifespan.org 29.03.02, 01:44 Oczywiscie, Stasiu, ze zrozumialam. I doskonale rozumiem o czym mowisz. Ja skonczylam V LO i mnie rowniez nauczono tam jak byc cwanym. Oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najprzód Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.tkb.pl / 10.0.64.* 03.04.02, 22:05 i pozdrowienia dla jeszcze lepszych z byłej 4h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.biaman.pl 03.04.02, 22:31 serdecznie witam kogoś kto zna gwarę szkolną typu najsmaprzód lub najsampierw, Powiedzonka naszej matematyczki p.Jadzi D. Miło jest usłyszeć pozdrowienia dla 4H, tylko szkoda że nie podałeś rocznika. Narazie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najprzód Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.tkb.pl / 10.0.64.* 03.04.02, 23:15 rocznik 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: II LO w Białymstoku finito w r.2001 IP: *.csk.pl 04.04.02, 22:23 podaj rocznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: II LO w Białymstoku IP: *.szeptel.net.pl 14.05.02, 18:22 ja teraz ucze sie w II LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: II LO w Białymstoku IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.05.02, 21:03 <Moja przyjaciolka skonczyla II LO w '90. Czy nadal uczy tam Kondak? (zdaje sie, ze tak mial na nazwisko ten przesmieszny facet. Uczyl chyba historii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie IP: *.home.intelcom.pl 13.06.02, 16:49 Super szkoła. Szkołę tworzą uczniowie. Pisząc żle o szkole - piszcie o sobie. Mój syn - po II LO zalicza II rok anglistyki. Bez problemów w LO i na studiach. W ramach wymiany młodzieży był w Szwecji. Poczytajcie co piszą o I LO. Jabole w kiblach i na Magdalence - coś mocniejszego. Korki z każdego przedmiotu. Pozdrawiam - rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie 13.06.02, 16:58 Nie wyciągałbym wniosków idących daleko na podstawie kilku wypowiedzi forumowiczów, które wcale nie muszą (i pewnie nie są reprezentatywne dla szkoły) Kończyłem I LO i mogę z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że wtedy była to bardzo dobra szkoła. Ale i wtedy, gdyby zebrać kilka przypadkowych wypowiedzi, to mógłby się wyłonić bardzo podobny obrazek do dzisiejszego, tego z jabolami i korepetycjami. Dlatego daleki jestem od wyciągania wniosków o upadku czy to I LO, czy II, czy jakiegokolwiek innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie IP: *.home.intelcom.pl 13.06.02, 18:10 Pełna racja. Znamy się z portalu Ełk. Tak się obecnie składa, że mieszkam w Białymstoku przy ul. Brukowej. Na wprost I LO . Nie ma dnia aby za blokiem / przy garażach / ktoś z mieszkańców nie znalazł strzykawki . Piwo pite jest niemal na kazdej przerwie. "Magdalenaka" to nie jest wymysł kogoś jednego z piszących. Nie piszę, że wszyscy uczniowie. W I LO uczyli się mlodszego syna koledzy z podstawówki. Tak jak Pan uczyli się na pamięć podręcznika z biologii. Aktualnie - na studiach nikt z nich nie ma kontaktu z tym przedmiotem. Pisał Pan jaka szkoła / w Białymstoku ? / jest dobra. Uważam, że III, II i IV LO. Starszy syn / pracuje w New Yorku / uczył się w Technikum Elektrycznym przy ul. Grottgera / obecnie na Białostoczku / i nasza Politechnika Białostocka. O ile mi wiadomo - nikt z absolwentów tego rocznika nie szuka pracy. W USA jest duże zapotrzebowanie na inżynierów obsługi sterownia procesami produkcji / oczywiście język angielski /. Syn ukończył inny wydział. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie 13.06.02, 18:29 Naoczne obserwacje, to na pewno cos więcej niż poleganie na czyichś relacjach, ale ciągle mam nadzieję, że mówimy o pewnym marginesie (swoją drogą byłem przekonany, że pokolenie narkomanów ze strzykawkami już wymarło, mają dziś zdaje się mniej kłopotliwe środki) który ćpa i pije piwko niedaleko szkoły. Jeśli jest inaczej, byłby to znak że bardzo niedobrze dzieje się z młodymi ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie IP: *.home.intelcom.pl 13.06.02, 19:00 Zgadzam się, że to jest margines. Jednak wypowiedż gościa yyy / o spędzaniu okienek na magdalence / - i ktoś dodał że nie tylko okienek. O zakupach przy Lipowej...to są fakty. Z pewnością do I LO / tradycyjnie /- rodzice wpychają swoje pociechy. Dyrekcja ma wybór najlepszych. To właśnie i ogromne obciążenie nauką - daje efekt w postaci dużego procentu absolwentów którzy dostają się na studia. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie 14.06.02, 17:00 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Zgadzam się, że to jest margines. Jednak wypowiedż gościa yyy / o spędzaniu > okienek na magdalence / - i ktoś dodał że nie tylko okienek. > O zakupach przy Lipowej...to są fakty. > Z pewnością do I LO / tradycyjnie /- rodzice wpychają swoje pociechy. Dyrekcja > ma wybór najlepszych. To właśnie i ogromne obciążenie nauką - daje efekt w > postaci dużego procentu absolwentów którzy dostają się na studia. > Pozdrawiam Janusz Wydaje mi się, że po każdym liceum można się dostać na wymarzone studia. Jest to często kwestia własnego zaangażowania i wiary wswoje siły i w swój sukces. Dobra szkoła może w tym pomóc, bez wątpienia ale to nie wszystko. Ja kończyłem jedną z najsłabszych podstawówek w Białymstoku, a mimo to dostałem się do I LO bez korepetycji, potem bez korepetycji z liceum na studia... Cieszę się jednak, że to co na Magdalence i na zakupach na Lipowej, to nie większość I LO. Pozdrawiam, Ralston Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie IP: *.home.intelcom.pl 15.06.02, 08:41 Coś mi się wydaje, że była to Szkoła Podstawowa Nr 4 . Państwowa - a dobra. Jeżeli tak - muzyki mogła uczyć moja koleżanka z-ca dyrektora p. K.T. Też absolwentka SN w Ełku. Pozdrawiam Janusz P.S. W I LO będzie mieć praktykę /anglistyka / mój młodszy syn. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie 16.06.02, 22:20 Była to SP 16 w Bacieczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: II LO w Białymstoku - super szkoła. Piszecie IP: *.irc.pl / *.home.intelcom.pl 17.06.02, 09:35 Też dobra szkoła. Wszyscy się znają - więc rodzice i młodzież starają się nie zasłużyć na negatywną opinię. Ludzie ze Swobdnej i innych blokowisk nie przestrzegają tego. Teraz budowana jest nowa szkoła podstawowa / od strony Fast /. Mieszkańcy mają w tym swój wkład. Bywam tam w warsztacie Kochańskiego. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś