Dodaj do ulubionych

Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra

10.05.04, 09:08
Sz.P.
Prezes Zarządu
Browaru DOJLIDY Sp. z o.o.
ul. Dojlidy Fabryczne 28
15-955 Białystok

PODANIE

Niniejszym zwracam się z uprzejmą prośbą o wznowienie produkcji i sprzedaży
piwa Dojlidy Złote wraz z ich niepowtarzalnym gorzkawym smakiem z 1995 roku.

Z poważaniem,
Gwiezdny (internauta)

ps.
Szanownych Forumowiczów proszę o poparcie mego wniosku.
Obserwuj wątek
    • gwiezdny.zalogowany Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 09:11
      Albo nawet z 1993 roku. Kurcze jak ten czas leci...
      • Gość: żagielek Re: Dojlidy.Dojlidy,Dojlidy IP: *.elpos.net 10.05.04, 09:26
        W Dojlidach najlepszy jest zalew.żagielek
        • ralston Re: Dojlidy.Dojlidy,Dojlidy 10.05.04, 11:36
          A Herbowe? A Herbowe?
          • spec5150 Re: Dojlidy.Dojlidy,Dojlidy 10.05.04, 16:56
            jak ten czas leci.
            pamiętam, że kiedyś dojlidy miały bardzo szeroki wybór piw. później było tylko
            herbowe, złote, classic i magnat i to wszystko. pamięta ktoś takie wynalazki jak
            nesher kosher i to drugie żydowskie?
        • Gość: KOWALSKI JAN Re: Dojlidy.Dojlidy,Dojlidy IP: *.elpos.net 14.05.04, 18:20
          Odpowiadasz na :
          Gość portalu: żagielek napisał(a):

> W Dojlidach najlepszy jest zalew.żagielek

oczywiscie ze zalew jest dobry ale czy nie jest przyjemnie po kapieli w zalewie
          usiasc sobie na brzegu i wypic zuberka?
    • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 13:00
      z tego co wiem, to złote jest typowa marką letnią, więc jego produkcja ruszała
      latem, a do lata jeszcze mamy trochę czasu.
      niestety złote to teraz siuśki, prawie sama woda
      • alex.4 Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 14:23
        ja wiem czy to powód do dumy. Oznacza że wzrosło spozycie alkoholu...
        pozdr
        • gwiezdny.zalogowany Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 15:38
          Przez rok się powtrzymywałem od wytykania Ci błędów, Alex, ale znów nie mogę.
          To, że sprzedaż Żubra wzrosła na rynku siedmiokrotnie wcale nie musi oznaczać,
          że wzrosło spożycie alkoholu. Zastanów się jak można tego dowieść.

• Gość: KOWALSKI JAN Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.elpos.net 10.05.04, 17:55
          Odpowiadasz na :
          alex.4 napisał:

> ja wiem czy to powód do dumy. Oznacza że wzrosło spozycie alkoholu...
          > pozdr

to wcale nie oznacza wzrostu spozycia .piwosz majac do wyboru rozne gatunki
          piwa wybiera zubra bo mu smakuje.a z tego ze nasze piwo pija mieszkancy innych
          miast powinnismy sie cieszyc.widzac w innym miescie parasol z napisem dojlidy
          czlowiek czuje sie jak w domu no i tak milo na duszy sie robi ha ha
          ha
          pozdr.
          • maniek182 Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 19:12
            truueee truueee pamiętem zachodzę to klubu w szczecinie kupuje piwerko i widzę stoii ..piękny pociągający zielony mmmmm żuberek i odrazu rączka wędruje do kieszeni po 3 z kawałkiem i mam goo mmmmm.A najlepsza reklama???"Żubr występuje w puszczy"i ta muzyczka mmmmmmm:))
    • Gość: KOWALSKI JAN Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.elpos.net 10.05.04, 17:16
      Odpowiadasz na :
      gwiezdny.zalogowany napisał:

> Sz.P.
      > Prezes Zarządu
      > Browaru DOJLIDY Sp. z o.o.
      > ul. Dojlidy Fabryczne 28
      > 15-955 Białystok
      >
      >
      > PODANIE
      >
      > Niniejszym zwracam się z uprzejmą prośbą o wznowienie produkcji i sprzedaży
      > piwa Dojlidy Złote wraz z ich niepowtarzalnym gorzkawym smakiem z 1995 roku.
      >
      >
      > Z poważaniem,
      > Gwiezdny (internauta)
      >
      >
      > ps.
      > Szanownych Forumowiczów proszę o poparcie mego wniosku.

popieram prosze tez o wznowienie produkcji dojlidy magnat oraz dojlidy
      porter
      dawno nie widzialem tych gatunkow piwa w
      sklepach
      dlaczego browar dojlidy produkuje mniej gatunkow piwa ? [jak ktos wie niech
      napisze]
      • Gość: włosy Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.csk.pl 10.05.04, 18:37
        przeciez magnat jest
        • Gość: chinagirl Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: 195.136.45.* 10.05.04, 20:53
          Nooo, nareszcie ciekawa dyskusja, a poza tym na nasz, swojski temat. Zniknelo
          Zlote, Magnat, ale takze Jakt, produkowany kiedys do krajow skandynawskich. To
          wszystko dzieki nowej polityce firmy, zeby postawic na jedna marke. Osobiscie
          uwazam, ze Zubr nie umywa sie do np.Herbowego. Jakos tak dziwnie pachnie, nie
          ma okreslonego smaku, no i niestety nastepnego dnia po spozyciu (szczegolnie
          tego z tzw.rury) glowa boli jak diabli. A po Herbowym - zywczyk!!!
          • ralston Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 10.05.04, 22:42
            No właśnie! Czy ktoś może powiedzieć, co się dzieje z Herbowym? U mnie we
            Warszawie nie idzie tego kupić. Czy jest dostępne w Białymstoku, czy nie daj
            Boże zniknęło?
            • Gość: Arturro Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.05.04, 23:37
              Herbowego nie i w Bialym a szkoda bo bylo najlepsze z dojlid :(
              • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 12.05.04, 14:52
                co ty gadasz, herbowe jest prawie w każdym sklepie, podobnie jak żubr i złote
                • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 12.05.04, 14:53
                  aha i jeszcze classic, tyż jest
                  • Gość: Arturro Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 12.05.04, 18:03
                    chyba tylko w puszcze bo od poczatku maja butelkowego nie widzialem
                    • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 07:56
                      fakt classica w butelce też dawno nie widziałem, ale herbowe jest
      • Gość: m_m Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 00:58
        Gość portalu: KOWALSKI JAN napisał(a):
        > dlaczego browar dojlidy produkuje mniej gatunkow piwa ? [jak ktos wie niech
        > napisze]

browar dojlidy wszedl w sklad koncernu piwnego [m.in. z tyskimi, lechem i kilkanustoma innymi gatunkami] w zwiazku z czym zajeto sie wylacznie promocja zubra jako 'symbolu' tej czesci polski.

poza tym w kadziach po produkcji classicow robi sie teraz tyskie przeznaczone na podlaski rynek;)
        • alex.4 Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 11.05.04, 08:48
          spozycie alkoholu WZROSŁO. Co pokazują statystyki i badania opinii.
          Co wiecej widać jest to wyraźnie pośró młodzieży
          pozdr
        • ralston Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 11.05.04, 09:56
          Gość portalu: m_m napisał(a):

> browar dojlidy wszedl w sklad koncernu piwnego [m.in. z tyskimi, lechem i
          kilka
          > nustoma innymi gatunkami] w zwiazku z czym zajeto sie wylacznie promocja
          zubra
          > jako 'symbolu' tej czesci polski.
          >
          > poza tym w kadziach po produkcji classicow robi sie teraz tyskie przeznaczone
          n
          > a podlaski rynek;)

To classica też przestali rozlewać???
        • maurus Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 22:07
          "poza tym w kadziach po produkcji classicow robi sie teraz tyskie przeznaczone n
          a podlaski rynek;)"

... idlatego Tyskie teraz inaczej smakuje
      • krzyper Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 11.05.04, 19:49
        gdzie zapodzial sie MAGNAT lub PORTER na zimniejsze dni?
    • krzyper Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 11.05.04, 14:27
      gdzie jest MAGNAT ? - dlaczego pozbawiono liczne grono smakoszy na pastwę innych
      • Gość: jarek-NY Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.phil.east.verizon.net 11.05.04, 19:12
        jeszcze niedawno widzialem Magnata w Nowym Jorku. Zubr jest ciagle.
        • Gość: KOWALSKI JAN Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.elpos.net 11.05.04, 19:22
          Odpowiadasz na :
          Gość portalu: jarek-NY napisał(a):

> jeszcze niedawno widzialem Magnata w Nowym Jorku. Zubr jest ciagle.

ile kosztuje zubr w stanach?
          • jarek-ny Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 11.05.04, 20:57
            1,50 $, chociaz czasem zdarzalo mi sie okazyjnie kupic za 1,30
    • vxy Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 13:29
      Podobno teraz Dojlidy tylko Żubra produkują i nawet nie reklamują się jako
      Dojlidy. Tylko Żubr. Inne piwa, które są w sklepach to podobno tylko do
      wyczerpania zapasów. Mnie najbardziej oprócz kogucików na druciku, najbardziej
      żal magnata z ok. 1993 r.
      • gwiezdny.zalogowany Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 13:40
        Dojlidy Złote, Dojlidy Magnat, Dojlidy Porter, Dojlidy Gotyckie(!), Nesher
        Kosher - pamięta to dziś ktoś? Pełna gama smaków! Najlepiej smakowały w
        pierwszej klasie w poniedziałki po lekcjach. Zdaje się, że gegrę miałem wtedy
        ostatnią. Tak, właśnie gegrę, ze sławnym już na tym forum gejografem... :)
        • vxy Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 13:46
          Dla mnie mistrzostwo świata to był Magnat. Mniam mniam....
        • maurus Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 13.05.04, 22:09
          o tak Gotyckie to było piwo!
    • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 14.05.04, 11:24
      byłem wczoraj w sklepie bażntarnia i okazało się, ze jest tam w sprzedaży piwo
      classic, herbowe w butelkach. piszę to, bo byłu tu głosy, ze takiego nie ma w
      sklepach. cena dość przystepna: 1,69 1,89 (chyba cos koło tego)
      • Gość: KOWALSKI JAN Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra IP: *.elpos.net 14.05.04, 18:22
        Odpowiadasz na :
        e-tron napisał:

> byłem wczoraj w sklepie bażntarnia i okazało się, ze jest tam w sprzedaży
        piwo
        > classic, herbowe w butelkach. piszę to, bo byłu tu głosy, ze takiego nie ma w
        > sklepach. cena dość przystepna: 1,69 1,89 (chyba cos koło tego)

a czy byl tam magnat?
        • e-tron Re: Dojlidy. Siedmiokrotny wzrost sprzedaży Żubra 17.05.04, 08:00
          magnata niestety nie było
    • Gość: hunter Re:Żubr IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 15.05.04, 20:54
      Ekstra piwko!!!! ŻUBR ponad wszystkie!!!!
      • Gość: jarek-NY Re:Żubr IP: *.phil.east.verizon.net 15.05.04, 22:23
        latem lubie zubra, zima pilem magnata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka