Dodaj do ulubionych

Pop - kasa

06.02.12, 08:00
Jak ostatnio śpiewają gródeckie jaskółki pop Ostapczuk wpadł na dobry pomysł jak wyrwać dodatkową kasę.Zawitał z kolędą do Urzędu Gminy a Wójt wychodził ze swojej skóry wręczając
uroczyście odpowiednią kopertę z zawartością pieniężną.No cóż,następnie pop zawitał do Zakładu Budżetowego ściągając następny haracz,ale tutaj kierownik Gryko wydał swoje ważne polecenie pracownikom na zrzutkę kasy dla ważnego gościa.Uważam że jeżeli tak bardzo brak kochanych pieniążków dla popa to niech zacznie wyświęcać tartaki ,lewiatany,przychodnie dentystyczne i wiele innych bo za pogrzeb 1200 zł to skandal nad skandalem.
Panie Kulesza i panie Gryko byliście i będziecie od i do odpowiedniej kasy i kariery zawodowej bez jakichkolwiek predyspozycji. Pozdrawiam czytelników.
Obserwuj wątek
    • jan381 Re: Pop - kasa 06.02.12, 13:27
      czy na naszym forum admin stosuje cenzurę i usuwa wpisy niewygodne dla jego poglądów i czy jest to forum wolne od cenzury i panuje wolność wypowiedzi
      • and5 Re: Pop - kasa 06.02.12, 15:29
        Wolność wypowiedzi panuje, ale kultura też obowiązuje. Obraźliwe wyzwiska pod adresem pewnych osób, a razem z nimi całe posty będą usuwane. "Ojciec Rudi" i inne epitety nie będą tolerowane. Dopóki nie nauczysz się tego dopóty Twoje wypowiedzi będą kasowane.
        • jan381 Re: Pop - kasa 06.02.12, 16:30
          puki co nie żyjemy w państwie wyznaniowym lecz w państwieDEMOKRATYCZNYM gdzie jest rozdział religi od państwa z tego to wynika że jesteś widać finansowany przez SUKIENKOWYCH I NIEDZIW SIĘ ŻE FORUM SCHODZI NA PSY I NIKT NIC NIE PISZE .kochany ja tu nikogo nie obrażam tylko pisze całą prawdę o tym kto HORODKOM trasie i kto tu car i wojenski naczalnik
          • piterss.1 Re: Pop - kasa 06.02.12, 16:51
            jan381 napisał:

> puki co nie żyjemy w państwie wyznaniowym lecz w państwieDEMOKRATYCZNYM gdzie
            > jest rozdział religi od państwa z tego to wynika że jesteś widać finansowany pr
            > zez SUKIENKOWYCH I NIEDZIW SIĘ ŻE FORUM SCHODZI NA PSY I NIKT NIC NIE PISZE .k
            > ochany ja tu nikogo nie obrażam tylko pisze całą prawdę o tym kto HORODKOM tras
            > ie i kto tu car i wojenski naczalnik

Nie obrażasz, a zwrot "Ojciec Rudi" to co? imię i nazwisko? no kurczę człowieku.. chyba se jaja robisz? Nikt nie pisze to może i lepiej, bo to i tak nikomu nie pomoże, a przy chęciach ks. Ostapczuka miałbyś już sprawę w sądzie :)
          • and5 Re: Pop - kasa 06.02.12, 18:16
            jan381 napisał:

> puki co nie żyjemy w państwie wyznaniowym lecz w państwieDEMOKRATYCZNYM gdzie
            > jest rozdział religi od państwa z tego to wynika że jesteś widać finansowany pr
            > zez SUKIENKOWYCH I NIEDZIW SIĘ ŻE FORUM SCHODZI NA PSY I NIKT NIC NIE PISZE .k
            > ochany ja tu nikogo nie obrażam tylko pisze całą prawdę o tym kto HORODKOM tras
            > ie i kto tu car i wojenski naczalnik

Nie pomyślałeś,że może z tym forum jest tak dlatego bo króluje tu właśnie taki język? Po co tu wchodzić skoro zaraz zaczniemy robić swoje własne piekiełko. Co nie temat to powód do narzekania na wszystkich oprócz siebie. Poza tym to nie ja tworzę to forum, ale wszyscy którzy tu piszą. Ja je tylko moderuję.

"Sukienkowi" mnie nie sponsorują, sam na siebie zarabiam jakby co.
        • piterss.1 Re: Pop - kasa 06.02.12, 16:49
          Po pierwsze: błagam nie POP.. podkreślam kolejny raz... ludzie żyjemy w Gródku nie w Warszawie i myślę, że tyle o sobie wiemy, że powinniśmy wiedzieć, że określenie - pop jest obraźliwe.
          Może powiem jak można określać duchownego w wierze prawosławnej:
          - batiuszka
          - ojciec
          albo po prostu normalnie: ksiądz

Po drugie hmm... batiuszka zarządził od urzędów, że mają zapłacić za kolędę? nie wiem... więc pretensję do kierowników poszczególnych jednostek organizacyjnych w naszej gminie. A po trzecie to tylko tak dla wiadomości, że chyba nie sam BATIUSZKA chodził..był ksiądz czy nie?
          Hmm... a 1200 to pierwsze nie tylko u nas w Gródku i nie tylko u prawosławnych. Zrozumiejmy jedną ważną rzecz... kiedyś było trochę inaczej, batiuszka uprawiał pole, chodował zwierzęta, jeździł rowerem itp. ale teraz czasy się zmieniły i czy MY teraz byś chciał jeździć rowerem, uprawiać pole itp...to dlaczego sugeruje się to dla duchownych, są inni niż zwykli obywatele?

To samo się tyczy pieniędzy kiedyś batiuszkę obdarowywało się jajkami, kiełbasami itp. teraz są to pieniądze. Pamiętajmy, że kiedyś kiełbasa czy nawet takie przysłowiowe jajo było bardzo cenne dla ludzi jak pieniądze.. także trudno było także na pewno każdemu dać cokolwiek. Cena 1200 nie wiem czy jest ceną ustaloną... może jest to może cena... wróć nie cena tylko OFIARA... która jest powszechnie ustalona.. myślę, że robimy sami sobie problem, bo jeżeli ktoś powie, że jest to mu za duża suma to myślę, że duchowny nie powinien żądać większej. Ale pamiętajmy także, że każdy dostaje tz. pogrzebowe.. więc cena powinna być dla każdego równa. Jaka byłaby sprawiedliwość gdyby ktoś dał 500, a ktoś 1000? Batiuszka też człowiek i żyć musi... jakby przykładowo tylko on jeździł mercedesem, więcej oprócz niego na pewno nikt nie jeździ.

Może nie zawsze jest potrzeba pisania na tym forum, może trzeba inaczej do sprawy podejść... jest kancelaria parafialna i można tam się udać, a nie od razu jakieś wulgarne odzywki i osądy.

Pozdrawiam.
          • shelly.0 Re: Pop - kasa 06.02.12, 17:26
            Jeżeli Wójt i pracownicy KZB zapłacili mu z własnej kieszeni to nie taki wielki problem, gorzej gdyby to było z gminnej kasy ale to raczej jest mało prawdpodone.

Też mi się nie podoba chodzenie po kolędzie po urzędach/instytucjach. Przecież tam pracują ludzie różnych wyznań, a poza tym urząd jest świecki.... (chyba?):p
            • piterss.1 Re: Pop - kasa 06.02.12, 20:02
              shelly.0 napisała:

> Jeżeli Wójt i pracownicy KZB zapłacili mu z własnej kieszeni to nie taki wielki
              > problem, gorzej gdyby to było z gminnej kasy ale to raczej jest mało prawdpodo
              > ne.
              >
              > Też mi się nie podoba chodzenie po kolędzie po urzędach/instytucjach. Przecież
              > tam pracują ludzie różnych wyznań, a poza tym urząd jest świecki.... (chyba?):p

Droga shelly.0.. pracują ludzie.. różnych wyznać :) no właśnie. Pracują Muzułmanie, Baptyści?
              nie.. więc czemu batiuszka i ksiądz mają nie zajść z modlitwą ?
              • shelly.0 Re: Pop - kasa 06.02.12, 20:52
                Kto ma ochotę to przyjmie ich we własnym domu, a nie we "własnym urzędzie"
                • piterss.1 Re: Pop - kasa 07.02.12, 20:33
                  shelly.0 napisała:

> Kto ma ochotę to przyjmie ich we własnym domu, a nie we "własnym urzędzie"

A czemu od razu taka niechęć? Ja uważam, że jeżeli wisi tam ikona i krzyż, to znaczy, że jest to swoisty "dom" w którym codziennie pracują ludzie. Ci bardziej i mniej wierzący. Więc dlaczego duchowni nie mają także i tego "domu" odwiedzić ze święconą wodą i pomodlić się o spokój i udaną pracę w tym urzędzie? Jeżeli przyjmują w domach to i tu mogą przyjąć.

Dziwne jest to co się ostatnie laty dzieje w naszym Gródku. Każdy na każdego za przeroszeniem sr* i to jeszcze swój na swego. Ehhh... może wystarczy troszczę swoich chęci i choć troszeczkę zrozumienia całej sytuacji ?

Pozdrawiam!
                  • shelly.0 Re: Pop - kasa 08.02.12, 11:03
                    Nie czuję niechęci i jak chcą to niech chodzą i się modlą, ale uważam, że w urzędzie i nnych instytucjach to jest niepotrzebne.

W naszym urzędzie naprawdę wisi krzyż i ikona??? Ja osoboiście nie wdziałam.
                    • piterss.1 Re: Pop - kasa 08.02.12, 14:10
                      Nie wiem, często nie bywam ale wydaje mi się, że wisi. Po drugie.. myślę, że potrzebne jest może nie wymagane ale jest to dobry krok. Jednak te urzędy i poszczególne instytucje działają dla dobra kościoła i cerkwi to duchowni także chcą okazać wdzięczność i zachodzą z modlitwą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka